Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3982210 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı Tolga

Geçen gün de söyledim yine söylüyorum biz düşmanı dışarılarda aramayalım.

İçimizde öyle kongre üyeleri var ki sırf kendi menfaatleri için her türlü eleştiriyi yapıp ona buna malzeme vererek kulübün değerini aşağıya çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Çok yazık....
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Deniz

Deniz, borçların karşısında yapılan stad var. Onun dışında kayda değer bir artış yok zaten. Biz stadı mülkümüz olarak aktife kaydedemiyoruz
Abi borçların azalması tamamiyle bizde biten bir olay. Bu borçlar öpücükle bitmez destekle biter. Ama maalesef bize en muhtaç zamanında takımı yıldız almıyorlar diye sahipsiz bıraktık. Burada tüm suç bizim maalesef.
Zaten ben de bunlarda hem fikirim ama bu borclarin azaltilmasi lazim.alacaklilar kapiya dayandi mi bu adamlar stad yapti,doviz artti falan demez parasini ister.bizler taraftar olarak elimizden gelen destegi vermeliyiz.ayni zamanda giderlerimizde de azalmaya gitmemiz lazim.kulup zorlu bir surecten geçiyor. Yd buyuk bir enkaz birakti ve bu enkazi duzeltmemiz sart.

Ayrica kongre farelerinden,divandaki renkli yalakalarindan da kurtukmamiz gerekiyor.yd bu kulubun kimyasini bozdu duzeltmek zaman alacaktir..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı talha

Bu iki şey bir arada gitmez.

Topçu almak - Borçların azalması

Taraftar hem bana Ba gibi adamları getirin ama borçları da azaltın diyebilmesi çok arzukar gelmiyor mu size?  :uyucam:
Protest eylem düşüncüleri genişletir.
İnsanlar tekil fikirlerle diğer canlılardan farkı kalmaz.

Aynı masal bu sefer farklı olacak diye tekrar tekrar okunmaz.
Eğer bir tesadüf birden fazla nüksediyorsa asla tesadüf olamaz.
Subjektif savunma topluma ve bireye zarar getirir.

Çevrimdışı Tolga

tolga, burada Fikret Orman tayfası diye birşey yok. Kaç aydır medenice yazıyoruz burada. Yönetimi'de eleştirdik ama tamamen iyiniyetle kimsenin adamı olmadan. Bu sosyal medyada bir tayfa varsa kim olduğu çok bellidir ve hepimiz biliyoruz. Az önce yazdığım gibi Allah herkese akıl vermiş aslında hiçbir gücü olmayan ve taraftarın değer vermediği siteler aylardır taraftarı kışkırtmaya çalışıyor ve bunu iyiniyetli aklıselim amatör taraftar zaten görüyor, tepki bu yüzdendir
Burayı dahil etmedim ki dahil etmiş olsam burada bulunmam zaten biliyorsunuz bunu :)

Söylediklerine de katılıyorum bir grup da var ki sürekli eleştirmek için pusuda bekliyor.

Yeri geldiğinde öveceksin yeri geldiğinde eleştireceksin yani böyle olmalı.

Eleştiriler de yapıcı olmalı ki bir anlamı olsun.

Çıkıyor Yalçın Karadeniz saçma sapan konuşuyor.Sırf iki laf edeyim de gündeme geleyim diye.

Bu kulüp zaten bu tarz insanların şahsi çıkarları yüzünden bu hale gelmedi mi.

Utanmadan nasıl oluyor da hala çıkıp bu şahıslar konuşabiliyor aklım almıyor doğrusu.

Bu kulübe en büyük zararı bu tip eski kafalı kongre üyeleri veriyor.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Şubat 2015, 15:54:25
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
İçiniz dökün iyice ben temizliğe başlayacağım birazdan  :)
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Arada bizi de temizleme hocam :kop:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Şubat 2015, 16:04:05
  • Beşiktaş / Bodrum
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Şubat 2015, 16:05:46
  • Beşiktaş / Bodrum
Arkadaşlar zedeliyici, aşağılayıcı artık her ne diyorsanız yorum gördüğünüzde buna alıntı yapmak yorumu yoketmez.

Sadece işimi zorlaştırır burada. Sağda moderatöre rapor et yazıyor buna tıklayıp sebep belirtmeniz yeterli.

Sonrası yönetimin değerlendirmesi.

Haklı haksız ayırmıyorum tartışma içerisindeki yorumları temizledim lütfen devam edelim FUTBOLDAN.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Şubat 2015, 16:08:06
  • Beşiktaş / Bodrum
Ospirik döktürüyor Arsenal'de.

Özen : Yabancı kuralı 5 yıl kalacak ve düşürülecek diye 1 milyon euro fazla vermeyip Tolga'yı aldık.

1 Milyon euro fazlasına Ospina ile anlaşmıştık.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Şubat 2015, 16:08:45
  • Beşiktaş / Bodrum
Vallahi ben Beşiktaşa sponsor olmak isteyen bir firma sahibi olsam ve şu kurulu tv den izlesem kesinlikle sponsor olmaktan vazgeçerim.Bizim derdimiz bize yeter arkadaş..

Malesef..
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Kemal

BJK transfere çok para harcamadı ki son 1 yılda bakın kime ne ödemişiz.

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Şubat 2015, 16:11:58
  • Beşiktaş / Bodrum
BJK transfere çok para harcamadı ki son 1 yılda bakın kime ne ödemişiz.

Kime yazdın bunu Kemal abi temizlik yaptım havada kalmış bu  :biggrinking:
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Tolga

Özen : Yabancı kuralı 5 yıl kalacak ve düşürülecek diye 1 milyon euro fazla vermeyip Tolga'yı aldık.

Hala içimde bir yaradır Ospina.

Cordoba o zaman açıklama yapmıştı Ospina benden bile daha iyi kaleci diye.

Ama ben transferin gerçekleşmemesinin Nice'in bir sonraki satıştan çok yüksek bir pay istemesinden dolayı olduğunu biliyordum :alala:

Çevrimdışı Doğukan E.

:s20: :s20: :s20: abi ne zaman söyledi bunu Ö.Ö.

Çevrimiçi Kartal Ç

"bu yönetim göreve geldiğinde borcumuz 570 milyon Tl'ydi şimdi 970 milyon Tl'ye çıktı batıyoruz, bunlar klübü daha beter hale getirdi" argümanını ben pek doğru bulmuyorum.

yönetimin klübü devraldığı dönemdeki duruma bakarsanız, hiç dokunmasanız bile klübün borcu her yıl bir önceki yıla göre 100 ml tl artıyordu.
Gelir gider arasındaki cari açık nedeniyle her yıl borçlanmanız doğal bir sonuç zaten. yukarı yönlü borç eğrisinin geceden sabaha aşağı yöne döndüğü hiçbir örnek yoktur zaten.

önce gelir gider dengesini sağlayıp o yukarı yönlü eğriyi yatay konuma getirip borç artışını durdurmanız lazım. sonra gelirinizi giderinizden daha büyük hale getireceksiniz ki artışını durdurduğunuz borcu eritmeye başlayasınız. Stada dair harcamaları ayırırsanız klübün geldiği nokta bu borç artışının durdurulduğu noktadır. Ki bu noktada henüz kullanmadığımız 2 araç bize avantaj sağlıyor. Kombine-loca harici stad gişe gelirleri ve tribün adı sponsorluk gelirleri. bu iki kalem borcu eritmeye noktasında çok hız kazandırmasa da olumlu katkı sağlayacaktır.

Burada önemli olan rehavete kapılıp mali disiplini bozmamaktır. Zaten çok şükür uefanın finansal fairplay olayı sayesinde bu disiplini bozmak artık biraz "rektum" ister. Malum dünyanın bu kısmında kurallara uyulması için muhattabı biraz dürtmek gerekir.

Stad loca gelirleriyle yapılıyor tespiti çok doğrudur hatta biraz eksiktir. loca kombine ve şantiye çevresindeki reklam panolarının kullanımı karşılığında sponsorumuzun ödediği parayla ve klüp bütçesinde inşaatla ilgili ayrılan parayla yapılmaktadır. Zaten bu da "stadımızı kendi paramızla kendi kaynaklarımızla yapıyoruz" lafının karşılığıdır. tüm bu paralar zaten bizim paramızdır. Bu paralar bize zekat olsun diye ödenen paralar değildir. bu sponsorluk ve bilet paraları orada Beşiktaş olduğu için ödenen meblağlardır. Hammadesi Beşiktaş markası olan ürünün pazarlanmasıyla ortaya çıkan paralardır. herhangi bir 3. lig takımı falan olsa havada bu miktarlarda paralar uçuşmayacaktı. O yüzden sponsorun verdiği parayla locanın parasıyla stad yapılıyor tabiri yapılan işi küçümseme amaçlı kullanılmamalı veya anlaşılmamalıdır. Ortada "sana sponsorum al ben sana stad yaptım gel sen burda oyna benim de adımı kullan" gibi bir durum yok. Ey yönetim, ey Beşiktaş, stad için birşey yapmana gerek yoktu o zaten kendi kendini yapıyor gibi bir anlam çıkaranlar olabilir. Sarf edilen emeğe saygısızlıktır. Zaten sen Beşiktaşsın ve o para sen olduğun için var.

Gelelim borçlarla ilgili sayılara.
Yönetimin göreve geldiği 25 mart 2012 deki borç: 328 milyon dolar -> her yıl katlanarak artan borç durumu.
Yönetimin neredeyse 3 tam yıl sonraki durumu:  388 milyon dolar. ->bugün divanda söylenene göre stada 164milyon tl yani 65 milyon dolar harcanmış.
Yönetimin 3 yıllık görev süresinde stad maliyeti hariç durumu: 323 milyon dolar.

yani 3 yıl önce sürekli borca batan klüp artık, yüksek doluluk oranını yakaladığı takdirde en çok 5 yıl içinde yatırım maliyetini amorti edecek yeni bir stada kavuşmak üzere ve aynı zamanda da borç artışını durdurduğu ve hatta borçlarını eritmeye başladığı noktaya gelmiş bulunmakta. ki bize geçmişte ceza veren uefa bile artık bunu takdir eder durumda.

E 500 nere 900 nere 2 katına çıktı diyorlar kur farkı artıyor diyorlar. Yahu klübün gelirlerinin yarısından fazlası sponsorluk geliri. Sponsorluk gelirlerimiz de dolar cinsinden. Stad açılınca da gişe-stad alanları-organizasyonlar-stadkartal yuvası sayesinde bu seneye göre Tl gelirimizde muazzam artış olacak. Yahu bize ne kur farkından. Döviz cinsinden borcun tamamını tl ye çevirip batıyoruz diye lanse etmek sadece kara propaganda peşinde koşanların ekmeğine yağ sürer.

ayda 10 bin dolar+5 bin tl maaş alan adamın dolar+Tl karışık borcu varsa ve döviz geliri döviz giderini karşılıyorsa. kur artışı zaten onun işine gelir. kur artışıyla döviz gelirinden artanı kullanarak tl borcunu daha az masrafla öder.

Son söz: Özetle şuan borç artışımız durmuş durumdadır, oyunculara diğer takımlara borcumuz yoktur, uefada davamız yoktur ve borç azalma eğilimine girmiştir. stad açılışıyla mali olarak yeni bir döneme gireceğiz. birkaç yıl içinde son temlikler de kalkmış olacak. ve bugün yeniden ayağa kalkışımızı engellemeye çalışan renklilere korkularında ne kadar haklı olduklarını göstereceğiz.

not: göndere basınca farkettim gerçekten uzun olmuş. çok özür diliyorum.

Çevrimdışı Neo Nesil

anlaşamadık, nice ospinayı bırakmadı.

Siyah-beyazlıların bir süredir kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdürdüğü Nice takımının 23 yaşındaki kalecisi David Ospina'da mutlu son gerçekleşemedi.

Transferi için yoğun çaba harcanan, görüşmelerde ilerleme de sağlanan Kolombiyalı eldivenin transferi, Beşiktaş'ın finansal sorunları nedeniyle bloke oldu. Fransız kulübü konuyla ilgili resmi internet sitesinden bir duyuru yayınlayarak, "Tarafımızca istenen banka garantisi Beşiktaş tarafından sağlanamadığı için iki kulüp arasındaki görüşmeler kesilmiştir" ifadelerine başvurdu

Çevrimdışı Kemal

Kime yazdın bunu Kemal abi temizlik yaptım havada kalmış bu  :biggrinking:

Hatırlamıyorum ki kardeşim arada kaynadı  :biggrinking:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Şubat 2015, 16:20:04
  • Beşiktaş / Bodrum
anlaşamadık, nice ospinayı bırakmadı.

Siyah-beyazlıların bir süredir kadrosuna katmak için çalışmalarını sürdürdüğü Nice takımının 23 yaşındaki kalecisi David Ospina'da mutlu son gerçekleşemedi.

Transferi için yoğun çaba harcanan, görüşmelerde ilerleme de sağlanan Kolombiyalı eldivenin transferi, Beşiktaş'ın finansal sorunları nedeniyle bloke oldu. Fransız kulübü konuyla ilgili resmi internet sitesinden bir duyuru yayınlayarak, "Tarafımızca istenen banka garantisi Beşiktaş tarafından sağlanamadığı için iki kulüp arasındaki görüşmeler kesilmiştir" ifadelerine başvurdu

Bu Aybaba dönemindeki görüşme yalnız.

Tolga'nın alındığı sene bir sene sonrası.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Şubat 2015, 16:33:28
  • Beşiktaş / Bodrum
Bravo KARADENİZ.

Çok güzel iş başardın. Al övün eserinle.

Beşiktaş'ta Galatasaray kavgası!

Beşiktaş Kulübü'nün 2015 yılı birinci olağan divan  kurulu toplantısı başladı.

Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen toplantının açılış  konuşmasını yapan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kulübün  artan borcuna dikkati çekti.

Ekonomik konularla ilgili gözden kaçan hususların olabileceğini  vurgulayan Karadeniz, mali yönden tarihin en zorlu dönemine girdiklerini  belirterek, "Dibe vurduk diyebiliriz" dedi.

Karadeniz, "Talihsizliğime bakınız ki  bugün gözlerimi açamadığımı ifade etmek istiyorum. Bazı arkadaşlarım Beşiktaş'ın  büyük bir camia olduğunu ve büyük bir güce sahip olduğunu söylüyorlar. Özellikle  Galatasaray'ın bizden daha fazla borcu olduğunu söylüyorlar. Bu bizi  ilgilendirmiyor" diye konuştu.

Beşiktaş ile Galatasaray kulüplerini karşılaştıran Karadeniz, "Madem  ki Galatasaray'ı örnek alıyoruz, rakibimiz, Riva'da bin 200 dönüm imarlı arazinin  yarısını teminat gösterse borcu da öder, kasada para da kalır. Kuruçeşme  Adası'nın 3'te 1'ini teminat gösterseler İstanbul'u satın alırlar. Bizim neyimiz  var? Bütün mal varlığımızı teminat olarak koysak bile borcumuzun yarısını  ödeyemeyiz" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş için deniz bitmiştir"

Yalçın Karadeniz, satacak bir şeylerinin olmadığını ve Beşiktaş için  artık denizin bittiğini dile getirdi. Kulübün borcunu bilmediklerini vurgulayan Karadeniz, "Yönetim kurulu,  denetleme kuruluna vermek zorunda olduğu belgeleri teknik arıza nedeniyle  veremediğini söylüyor. Yönetim kurulu bunu söylüyorsa tartışacak bir şey yok"  diye konuştu.

Kulübün borcunu kıyas yoluyla açıklayan Karadeniz, şunları söyledi: "SPK'ya göre anonim şirketin borcu 562 milyon lira gözüküyor. Derneğin  borcu daha önceki denetleme kurulu raporlarında 407 milyon lira olarak  gösterilmiştir. Şirketin borcu ile derneğin borcunu bir araya getirirsek  tarihimizin en hazin dönemiyle karşılaşmış olabiliriz. Dünyada hiçbir futbol  kulübünde olmayan, 1 katrilyonun (1 milyar lira) üstünde borç var. Sermaye  artırımından, şirketin hisse satışından, federasyondan ve bankalardan aldığımız  300 milyonun üstünde para var. Giren paraya rağmen borcun 2 sene içinde 2,5 misli  artmasının izahı olmalıdır."

Kulüp başkanı Fikret Orman'ın bu durumda stadı gündeme getirmemesini  isteyen Karadeniz, "Başkan, stada bunları verdiğini söylediği zaman ben de üç ay  önceki konuşmasına göre yanıt veririm. Kendisi 35 milyon dolarlık loca sattığını  söyledi. Bu, 110 milyon lira yapar. Stada bugüne kadar yapılan masraf budur.  Beşiktaş'ın kasasından para çıkmadı. Kasamızdan para çıkmamasına rağmen bu denli  borcun artması üstüne gerek yönetim kurulu gerek biz üstünde durmalıyız" diyerek  sözlerini tamamladı.

İnancı kuvvetli bir adam olsam bela okuyacağım ama ilahi adalete inanmıyorum pek. Allah seni bildiği gibi yapsın.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı ilhan mansız

bence bazen çok kritik tartışmaları konu başlığı yüzünden silerek büyük hata yapıyorsunuz, bu biraz da örtülü sansür gibi oluyor. Bence bunlar kalsın

Çevrimdışı Tolga

Bravo KARADENİZ.

Çok güzel iş başardın. Al övün eserinle.

Beşiktaş'ta Galatasaray kavgası!

Beşiktaş Kulübü'nün 2015 yılı birinci olağan divan  kurulu toplantısı başladı.

Ceylan InterContinental Otel'de gerçekleştirilen toplantının açılış  konuşmasını yapan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, kulübün  artan borcuna dikkati çekti.

Ekonomik konularla ilgili gözden kaçan hususların olabileceğini  vurgulayan Karadeniz, mali yönden tarihin en zorlu dönemine girdiklerini  belirterek, "Dibe vurduk diyebiliriz" dedi.

Karadeniz, "Talihsizliğime bakınız ki  bugün gözlerimi açamadığımı ifade etmek istiyorum. Bazı arkadaşlarım Beşiktaş'ın  büyük bir camia olduğunu ve büyük bir güce sahip olduğunu söylüyorlar. Özellikle  Galatasaray'ın bizden daha fazla borcu olduğunu söylüyorlar. Bu bizi  ilgilendirmiyor" diye konuştu.

Beşiktaş ile Galatasaray kulüplerini karşılaştıran Karadeniz, "Madem  ki Galatasaray'ı örnek alıyoruz, rakibimiz, Riva'da bin 200 dönüm imarlı arazinin  yarısını teminat gösterse borcu da öder, kasada para da kalır. Kuruçeşme  Adası'nın 3'te 1'ini teminat gösterseler İstanbul'u satın alırlar. Bizim neyimiz  var? Bütün mal varlığımızı teminat olarak koysak bile borcumuzun yarısını  ödeyemeyiz" ifadelerini kullandı.

"Beşiktaş için deniz bitmiştir"

Yalçın Karadeniz, satacak bir şeylerinin olmadığını ve Beşiktaş için  artık denizin bittiğini dile getirdi. Kulübün borcunu bilmediklerini vurgulayan Karadeniz, "Yönetim kurulu,  denetleme kuruluna vermek zorunda olduğu belgeleri teknik arıza nedeniyle  veremediğini söylüyor. Yönetim kurulu bunu söylüyorsa tartışacak bir şey yok"  diye konuştu.

Kulübün borcunu kıyas yoluyla açıklayan Karadeniz, şunları söyledi: "SPK'ya göre anonim şirketin borcu 562 milyon lira gözüküyor. Derneğin  borcu daha önceki denetleme kurulu raporlarında 407 milyon lira olarak  gösterilmiştir. Şirketin borcu ile derneğin borcunu bir araya getirirsek  tarihimizin en hazin dönemiyle karşılaşmış olabiliriz. Dünyada hiçbir futbol  kulübünde olmayan, 1 katrilyonun (1 milyar lira) üstünde borç var. Sermaye  artırımından, şirketin hisse satışından, federasyondan ve bankalardan aldığımız  300 milyonun üstünde para var. Giren paraya rağmen borcun 2 sene içinde 2,5 misli  artmasının izahı olmalıdır."

Kulüp başkanı Fikret Orman'ın bu durumda stadı gündeme getirmemesini  isteyen Karadeniz, "Başkan, stada bunları verdiğini söylediği zaman ben de üç ay  önceki konuşmasına göre yanıt veririm. Kendisi 35 milyon dolarlık loca sattığını  söyledi. Bu, 110 milyon lira yapar. Stada bugüne kadar yapılan masraf budur.  Beşiktaş'ın kasasından para çıkmadı. Kasamızdan para çıkmamasına rağmen bu denli  borcun artması üstüne gerek yönetim kurulu gerek biz üstünde durmalıyız" diyerek  sözlerini tamamladı.

İnancı kuvvetli bir adam olsam bela okuyacağım ama ilahi adalete inanmıyorum pek. Allah seni bildiği gibi yapsın.

Diyecek söz bulamıyorum artık.

Çevrimdışı ilhan mansız

Vallahi ben Beşiktaşa sponsor olmak isteyen bir firma sahibi olsam ve şu kurulu tv den izlesem kesinlikle sponsor olmaktan vazgeçerim.Bizim derdimiz bize yeter arkadaş..
resmen klübü baltalayan insanlar varken kim? Neden? Sponsor olsun ki

Çevrimdışı ilhan mansız

Fulya'da Beşiktaş'ı 150 milyon USD zarara uğratan yüzsüzler çıkmış bu yönetimi eleştiriyor. 84 futbolcu alıp klübü 170 hacizle karşı karşıya bırakanlar, yıllarca stad yapacağız deyip hiçbirşey yapmayanlar bu yönetimi eleştiriyor. Ayıp be kardeşim ayıpü

Çevrimdışı Kadir G.

Beşiktaş taraftar ve kulüp içindeki hainlerden kurtulmadıkça belini doğrultamaz. Ben seçimler zamanında fikret ormanı hiç desteklemeyen biriydim. Fakat o günden bugüne çok şey değişti. Stad yapılıyor yahu var mı ötesi? Bizi yıllarca mayısla oyalayan (Hakaret Yasak)₅ adamları bu dinozorlarda. Borçların arttığını herkes biliyor. Stad yapıldığı zaman artık senelik zarar vermeyeceğiz her sene biraz daha azaltacağız. Şöyle düşünün 2 sene üst üste şampiyonluk bize neler getirir? Yayın gelirlerinden daha fazla para getirir. Yeni sponsorluklar getirir. En önemlisi şampiyonlar ligi parası getirir. Bu borç böyle silinecek. 40 bin kişinin her maç dolduracağı stadı düşünün. Bir yılda dahi ne kadar para geçecek elimize.

Real madrid gibi takımların da bir milyar euro civarında borçları var ama senelik 400 milyona yakın da gelirleri var. Yani adamlara borç dokunmuyor her sene 100 milyonu tek adama verebiliyorlar. Bizim borcumuz bu kadar vahimse iflah olmazsa neden vodafone 10 yıl bize bağlı kalmaya karar verdi neden beko yıllar sonra sponsor oldu? Eleştirilerinde biraz yapıcı olması lazım. Tek bir kişiyi sevmiyoruz diye Beşiktaşın menfaatlerine zarar vermeyelim.Önümüzdeki sene itibariyle bizim de gelirlerimizin artmasıyla uefayla da işimiz bitecek inşallah.

Not: Mobilden yazdığım için yazı içinde illa ki kopukluklar olmuştur. Mazur görün. :)

Son olarak Fikret Orman 2016 da da başkan adayı olacakmış. Bu sabah haberlere bakarken aldığım en güzel haberdi. İlk senesinde ki hataları yapmayıp şu anki duruşunu korur ve üzerine koyarsa emin olun SEBA dan sonra ikinci altın çağımızı yaşayacağız.

Çevrimdışı ilhan mansız

Gelelim borçlarla ilgili sayılara.
Yönetimin göreve geldiği 25 mart 2012 deki borç: 328 milyon dolar -> her yıl katlanarak artan borç durumu.
Yönetimin neredeyse 3 tam yıl sonraki durumu:  388 milyon dolar. ->bugün divanda söylenene göre stada 164milyon tl yani 65 milyon dolar harcanmış.
Yönetimin 3 yıllık görev süresinde stad maliyeti hariç durumu: 323 milyon dolar.

sadece bu paragraf durumu özetlemeye fazlasıyla yetiyor, eline sağlık