Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3963295 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı aviator

Beyler hesap yapmadan önce bu takımın derbileri nasıl kazanacağını çözmemiz gerek. Derbi kazanamayan takım şampiyon olmasın zaten.

Çevrimdışı Deniz

Beyler hesap yapmadan önce bu takımın derbileri nasıl kazanacağını çözmemiz gerek. Derbi kazanamayan takım şampiyon olmasın zaten.
olamaz zaten.2. bile olamaz.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı nannan

Derbi kazanarak şampiyon olamazsın. 3 derbiden 3 puan alarak liderin 1 puan arkasında devreyi 2. bitirdik. Stadyum yokken gencecik takımla gayet iyidir. Bu ligde anadolu takımlarını yenerek şampiyon olunur. 17. hafta gençlerbirliğini yenersek 38 puanla devre bitmiş oluyoruz. 2. devre derbilerden 4 puan çıkarsak 77 puan yapar ayık olun hesap yapın biraz. Şimdi bi maç kaybetmişken tvde herkes sallıyo Bilic'e Beşiktaş'a. Kanmayın bu kurnazlıklara. Devre arasında biraz dinlendikten biraz takviye yaptıktan sonra daha da iyi oluruz sıkmayın canınızı.

Çevrimdışı Kemal

Ben bu derbiyi kazanamayacagimizi tahmin ediyordum bu yüzden hep geçmiş maçları kazanmamız gerektiğini vurguladım ve kazandık.

Şimdide söylüyorum 2. Yarı fb ye yenilecez gs ile berabere kalacaz.

Şampiyon olur muyuz evet oluruz , Sagbek ve çift yönlü ortasaha alırsak , atinci daha fazla kullanırsak , biran önce şu ziraatkupasindan elenirsek,  ben derbi harici maclarda çok iyi performans bekliyorum.

Kayseriye son dk 2-1 den vermesek lider kapamistik

Çevrimdışı Tolga

Şampiyonluk şansımız her ne kadar Bilic'i eleştirsem de bence yine de var.Doğru takviyeler ve iyi bir stadımız olursa derbileri kaybetsek bile şansımız var.Tabi 18 maçta 13 galibiyet gibi bir galibiyet sayısı yakalamalıyız.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 04 Ocak 2015, 22:36:00
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
Ben bu derbiyi kazanamayacagimizi tahmin ediyordum bu yüzden hep geçmiş maçları kazanmamız gerektiğini vurguladım ve kazandık.

Şimdide söylüyorum 2. Yarı fb ye yenilecez gs ile berabere kalacaz.

Şampiyon olur muyuz evet oluruz , Sagbek ve çift yönlü ortasaha alırsak , atinci daha fazla kullanırsak , biran önce şu ziraatkupasindan elenirsek,  ben derbi harici maclarda çok iyi performans bekliyorum.

Kayseriye son dk 2-1 den vermesek lider kapamistik

Aynen durum budur.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi blackeagle35

Şu takıma 1 orta saha 1 kanat forvet,Salah kiralık olabilir..Bu transferler yapılmalı..İlk yarıdaki deplasman maçları kolaydı ve kazandık..Benzer tablo 2.yarıda iç saha için olacak..Bilic'i beğenmesem de Fb,Gs,Ts maçlarından puanlar çıkartabileceğimizi düşünüyorum..75-77 puan bandına kendimizi bir şekilde atmalıyız..Bu sezon baraj yüksek olacak..

Çevrimdışı Togay_1981

Aynen durum budur.

Biliç'in derbi başarızlığını çeşitli matematik hesaplar ile unutturmaya çalışmayalım. Biz akdeniz insanı olduğumuz için tüm bu olayları duygularımızla yaşıyoruz. Yazılanlar elbette doğru bu takım halen şampiyonluğun en önemli adaylarında biri kaybedilmiş bir şey yok.Ama herşey matematik değil. Bu klübün eşik atlayabilmesi için derbileri alması lazım. Yoksa Mustafa Denizli ile de doğru dürüst derbi almadan şampiyon olduk ama devamı gelmedi.Ayrıca bu yağmurda çamurda soğukta orda donan 30.000 taraftarın da bu matematik hesaplara kafa yoracak hali de yok an itibari ile. Ben maç boyu şunda takılı kaldım aslında. Hamza bile çift forvet ve ileride baskı ile deplasman derbisine çıkarken bizim maça başlama şeklimizi anlatabilecek birisi varsa saygı ile okuyacağım. Ama mazeretimiz yorgunluk olmasın lütfen.

Çevrimdışı nannan

Arkadaşlar hepimiz kızgınız üzgünüz ama çok karamsar olmaya gerek yok. Beşiktaş'ın yapmaya çalıştığı şey şu an Avrupa'da bile çok az takımda yapılıyor. Şu an tam bir proje takımıyız ve 1,5 sezon önce bu takım kuruldu.
Bütün derbileri alalım hemen şampiyon olalım diyorsak bir transfer döneminde Muslera-Sneijder-Drogba-Selçuk-Burak-Melo gibi hazır adamları almamız lazım, ama 2 sene sonra da mali durum bi tarafımızda patlar oyuncularımıza parasını ödemediğimiz halde "Alacağım yoktur" kağıdı imzalatıp Avrupa kupalarına gitme hakkını koruruz.
Biz bu yollardan geçtik zaten, artık daha sağlam adımlarla ilerliyoruz. Bu takım Avrupa'nın en genç takımlarından birisi. Takımın En yaşlısı 30'lu yaşlarının başında. Bu çocuklar büyüyecek, gelişecek, Vodafone Arena'ya dönecekler.
Bugün sadece bi maç kaybettik. Takım olarak hala iyiyiz. Devre arası tam zamanında geldi. Benim 2 isteğim var sadece kulüpten:
1-Ligin 2. yarısı Olimpiyat'ta maç yapmayalım. Neresi olursa olsun Olimpiyat olmasın.
2-Sağ bek, stoper, orta saha. Bu 3 mevkiye iyi oyuncular almamız lazım.
Ben kendi evimiz olmadığı için bu sezon hala şampiyonluğa mucize olarak bakıyorum ama bu transferlerle çok acayip işler yapabiliriz bu sezon.

Çevrimdışı nannan

https://twitter.com/ruzgarsagnak/status/551877568086179840

Ulan şu Rüzgar Sağnak'ı da hiç sevmiyorum ama adam süper hesap yapmış.  :evillol:

Ligin ilk yarısında 29 maç oynadık. Eğer 2. yarısında da 29 maç oynarsak Avrupa Ligi'nde final oynamış oluyomuşuz :D

Çevrimdışı ahmetx

Bu takım ve Biliç zamanla olgunlaşıyor ve olgunlaşacak,Samet Aybabayla başlayan ve Biliçle devam eden süreçte bu takım defans yapamayan,skoru koruyamayan ve pas yapamayan bir takımdı,derbilerde de yanlış hatırlamıyorsam İnönü stadı ambiyansıyla kazandığımız bir tek Fener maçı vardı.Şu an gelinen noktada az önce bahsettiğim meselelerde ciddi yol almış ve Avrupada gruptan lider,ligde ilk yarıyı liderden 1 puan geride çıkmış bir takımımız var.Bu sonuçlar ve kırmızı kartlar bu aşamada takım için daha iyi neticeler vercek çünkü ders alınacaktır.Biliç artık derbilerde daha çok basan bir takım ortaya koyacak,kişilikli oynatacak.Oyuncularda saçma sapan kırmızı kart görmeyecek ve derbilere daha ciddi hazırlanacaklar.Yönetime gelince Olimpiyat stadında geç de olsa uyandılar ve resmi stadımız değil artık ayrıca derbilerdeki sonuçlar orta sahaya,sağ beke ve defansa takviye yapmalarını sağlayacak.Ben olaya bu gözle bakıyorum ve bazen yenilgi galibiyetlerin başlangıcı diyorum,ikinci yarı deplasman derbilerini alan bir Beşiktaş izleyeceğiz ah bir de Lasse Schöne  gibi bir oyuncumuz olaydı diyorum en temel problemimiz onun oynadığı bölge olmamasına rağmen.
42445 kapasite/162 loca/2000 vip koltuk/Küfeki Taşlı Dış Kabuk/BJK müzesi/KRTLYVS/Moda Merkezi/VIP Restoranlar/Açılır Kapanır Raylı Koltuklar/İklimlendirmeli  Hibrit Çim/Serge Ferrari PVC TX30 type 4 28.000 m2 membran,EFA Asma Germe Çatı/Huawei Stadium Vision/Yeşil Stadyum

Çevrimdışı Kemal

sonra Volkana ''Belediye köpekleri zehirlemiyor iş bana kalacak '' deyince kızıyolar, ortalık yerinden oynuyor. Adam az bile söylemiş, ağzına sağlık.

Çevrimdışı Türkay

Demba ba twitterdan "Geri döneceğiz, biz bunu her zaman yapıyoruz" yazmış. Yeter ki inanalım gerisi hikaye  :bandit:
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı gethaylen

Arkadaşlar stadımız gayet iyi gidiyor. Keşke şu derbileri de kazanabilseydik  :bawling: Bizim oyuncularımız neden acemice davranıyor anlamadım.Bir de şu haber 1903 denilen site ne ayaktır bilen var mı? Adamların yapığı haberlere konuşturdukları kişilere haberlerin altındaki yorumlara bir bakar mısınız?

Çevrimdışı Tolga

Az önce bir araştırma yaptım ;

Şampiyon olduğumuz 2008-2009 sezonunda M.Denizli geldikten sonra (7. haftadan 34. haftaya kadar) sadece 5 defa kırmızı kart görmüşüz.

Bu sezon daha şimdiden 7 kırmızı kart gördük.

Hatırlıyorum M.Denizli ilk geldiği zaman şöyle demişti şampiyon olmak istiyorsak sahada saçma sapan şekilde eksik kalmamalıyız ilk olarak bunu çözeceğiz.Bu sorunu da tamamen olmasa da bir şekilde çözebilmişti.

Yani demem o ki bu kırmızı kart problemini çözmesi gereken en yetkili kişi Bilic'tir.Bu kadar kolay kart görmeye devam edersek ligin kalanında işimiz hiç kolay değil.Bilic ne yapıp edip bu sorunu bir an evvel halletmeli.

[ Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 14:37:06 Tolgaozkhrmn ]

Çevrimdışı panic13

Selam Arkişler,

Şimdi bir araştırma yaptım, şu ana kadar Avrupa Ligi'nden 2,8 milyon EUR canlıyı indirmişiz;

Katılım parası: 1,3 milyon
Gruplara kalma parası: 200 bin
Galibiyet başına prim: 200 bin*3=600 bin
Beraberlik başı prim: 100 bin*3= 300 bin
Liderlik primi: 400 bin
Toplam: 2,8 milyon eur

Allah bereket versin.

Tahmin ediyorum ki, 10 sene içerisinde ŞL, aynı NBA gibi süper takımların katılacağı bir lig olacak. Zaten baktığımızda son 5 yılda son 16'ya kalan takımların %80'i aynı. En yüksek maaşları onlar veriyor, en iyi oyuncuları onlar alıyor. Hatta finansal FP adına "salary cap" türü bir uygulama bile gelecektir, çünkü büyük takımlar ile baş altı takımlar arasındaki ekonomik farkın boku çıkmak üzere. Bizim memlekette bile aynı durum var. Gareth Bale, hames rodrigez gibi adamların bonservisleri bile 50-100 milyon eur ödeniyor. Kötü oyuncular değiller ama bu kadar para etmeleri mümkün değil. Demek messi ye, ronaldoya, ribery e falan 200 milyon eur ödeyecekler :S

Eğer ŞL dediğim gibi bir evrim geçirirse AL'de gözle görülür bir artış olacaktır. Çünkü NBA'dan ziyade, avrupa sisteminin yerel liglerden beslenmesi gerekmekte. Bu yüzden baş altı takımlara AL gibi bir havuç lazım. Havuç içinde yine UEFA'nın elini cebine kalın sokması lazım.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı Tolga

Hırvat teknik adama yöneltilen eleştirilerden biri de; derbi maçları kazanamadığı takdirde şampiyonluğun da hayal olduğu yönünde.

Ancak Beşiktaş'ın tarihinde öyle bir sezon var.

Siyah beyazlılar, 1994-1995 sezonunda Alman teknik adam Daum yönetiminde Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 maçı da kazanamamış ancak sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemişti.

20 yıl önce Daum'un Türkiye'deki 2. yılında Beşiktaş; Galatasaray'a 3-1 ve 3-2 yenilmiş, Fenerbahçe'yle ise 1-1 ve 0-0 berabere kalmıştı.

34 hafta sonunda ise; 79 puan toplayan Beşiktaş, 24 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ligi zirvede tamamlamıştı.

O sezonda Trabzonspor 76 puanla 2. Galatasaray 69 puanla 3. ve Fenerbahçe 67. puanla 4. sırada ligi noktalamıştı.

Kaynak:HABER 1903

Çevrimdışı Türkay

Demek ki derbi kazanamadan da şampiyon olabiliyormuşuz.
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Togay_1981

Hırvat teknik adama yöneltilen eleştirilerden biri de; derbi maçları kazanamadığı takdirde şampiyonluğun da hayal olduğu yönünde.

Ancak Beşiktaş'ın tarihinde öyle bir sezon var.

Siyah beyazlılar, 1994-1995 sezonunda Alman teknik adam Daum yönetiminde Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı 4 maçı da kazanamamış ancak sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüslemişti.

20 yıl önce Daum'un Türkiye'deki 2. yılında Beşiktaş; Galatasaray'a 3-1 ve 3-2 yenilmiş, Fenerbahçe'yle ise 1-1 ve 0-0 berabere kalmıştı.

34 hafta sonunda ise; 79 puan toplayan Beşiktaş, 24 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ligi zirvede tamamlamıştı.

O sezonda Trabzonspor 76 puanla 2. Galatasaray 69 puanla 3. ve Fenerbahçe 67. puanla 4. sırada ligi noktalamıştı.

Kaynak:HABER 1903

Bu şampiyonlukta nihayetinde arada derede kalmış bir şampiyonluk oldu ve devamı gelmedi. Galatasaray'ın o sezonda üst üste kaybettiği Samsun , Antep , Antalya maçları şampiyonluğu bize getirmiş idi. 30'lu yaşlardaki arkadaşlar çok net hatırlayacaklardır. Derbi kazanmak matematik olarak çok değerli gibi gelmese de bir alışkanlıktır. Kendine güven , başarı devamlılığını sağlar. Biz 92 - 93 sezonundan bu yana bu alışkanlığı yitirmiş durumdayız. E o yıldan beridir de  topu topu 3 tane şampiyonluğumuz var işte. 1994 - 1995 , 2002 - 2003 , 2008 - 2009. 100. yılı saymaz isek ( ertesi sene neler olduğunu biliyoruz ) diğer ikisi derbisiz alınan şampiyonluklar. Devamı da yok...

Çevrimdışı rubi_tobin

Biliç hocamızı çok sevmekle beraber artık bendeki toleransı sıfırın altındadır.
Artık ondan ayrılmanın zamanı gelmiştir.
Beşiktaş proje takımıdır, zamana ihtiyacı vardır. Eyvallah kabulüm.
Ancak hocanın proje olması kabul edilemez.
(Öyle olacaksa bir Türk hocayı tercih ederim.)
Hocanın da yetişmesini bekleyeceğiz.

Cincon maçı ile derbiler de yaptığı yanlışlara son vereceğini umduğum Biliç tam anlamıyla şapa oturdu.
Kadro açıklandığında zaten "ÇakırÇocuğu" yöneteceği için 1-0 geriden geldiğimiz maçı 2-0 yapmıştık.
Oğuzhan geçen sezonun altında ayrıca beklenen görevi yapacak güce sahip değilken, tercih Cenk Tosun olmalıydı.
Feyenord, Arsenal, Totthenam maçları gibi rakip sahada kurmalıydık savunmayı.
Olmadı rakibi ortasahaya bekledik.
Bekledikte ne oldu sanki savunabildik. Atiba yokken zaten bozulan kurgumuza çektik adamları.
Adamlar ellerini kollarını sallaya sallaya geldiler.
Ancak 1. bölge yakınında görebildik adamların formalarını.
Sonuç cincon iyi bir takım olamadığından hüsran olmadı.
2. Yarı ilk duran top sanırsın ki 90+ oynanıyor. Tüm oyuncularımız ceza sahasında. Cinconlular bile şaşkın içeri girelim mi diye Hamza hocaya bakıyorlar. Topu çıkarsak ne olacak tekrar adamlarda kalıyor 1 kişi yok dışarıda. Deli dana gibi koş. Sonra yoğun maç temposu. Hadi canım sende. Adamlar almışlar topu sen dana 2 metre yaklaşamadan pas veriyor.
Sende topun arkasında koşmaya devam. Golün olacağını ilk kornerde söyledim. Böyle bir defansı belki belki son dakikalarda yaparsın. (Onda bile yapılmaz ya, Bayern Manuya yapmıştı. Kupayı kaptırmıştı. O günden sonra Pro hocalar bir ders çıkardılar kendilerine. Biliç nerde 1980 Yugosundo. Aman gol yemeyeyimde, geçti hocam geçti.)
Veli zaten 50 dakika maymuna dönmüş. Kimseye basamıyor, top kapamıyor. Sinirleri iyice gerilmiş. Üstüne birde adam kaçırıp gölü yedirmiş, çoşkuda. Yandan toparlasana çocuğu yok. Hakeme bıdı, çizgiye zıvı derdinde. Sen sahadakinden daha vahim durumdasın. Derken yılların kaşarları bunlar Veli kim ki bunların yanında gönderiyorlar çocuğu soyunma odasına. Bizde kızıyoruz Veli'ye. (Ben kızmadım ya neyse) Şinayder biliyor kim agresif kim sallantıda yürüyor üzerine. ÇakırınÇocuğu zaten erketede. Bademcik ameliyatına ve dirseğe eyvallah der. Parmağa kırmızı. O kart sülalenin sıçtığı deliğe girsin. (Kusura bakmayın)
Bizim Biliç Hoca ne yapıyor. Veli'ye kızıyor aferim kız hocam. Önce kendine bak ama.
Koca 45 dakika delirtti beni Ersan ile Demba arasında 60-65 metre var. Alan topu uzun vuruyor.
Hocaya bakıyorum yerden oynayın sakin olun demiyor. Demek ki kendi demiş.
O zaman Oğuzhanı neden oynatıyorsun. Hava topu alsın diye mi?
Ayrıca Dembaya en yakın oyuncu 20 metre mesafede nasıl alsınlar topu.
Demba geriye gelemeyeceğine göre ya defansı ileri çıkaracaksın yada yerden oynayacaksın. Yok koca ilk yarı bakıyor aval aval. Kenarda şov peşinde.
Gölü yedirip rahatlıyor. Golden sonra ne oluyor? Takım bloklar arasını daraltıp top yapmaya başlayıp goller kaçırıyor. Aaaa noldu? Nasıl oldu? Birden vahiy mi geldi. Yoo gol atma fikri yandı kafalarında. Son 15 yılın en kötü cinconunu yakalamışsın. Defans yapamıyor, pas yapamıyor, oyun kuramıyor. Sen atak yerine 3 sezondur, 1 maç bile yapamadığın defansı bu maçta yapmaya çalışıyorsun. Sen daha 2-0ı tutamıyorsun ki. Ne defansı.
Sonra zaten kırmızı geçmiş olsun hoccammmmm.
Meloç sakatlanıp soyunma odasına giderken o kadar rahatki bize dil çıkartıp şeyini sallıyor. Baya aleni sallıyor.

Bu kimin suçu Biliç Hocanın kimse kusura bakmasın.
90 dakikalık oyun en fazla 60 dakika oynanır.
Cincon zaten biliyor kendini uyutmaya çıkmış taş çatlasın 45 dakika oynanmıştır.
Onda da birşeyler yapamıyorsun. Nerde duran top organizasyonları.
Sezon başından beri kaç korner golü attın? Kaç duran top ortasından gol attın?
Ben hatırlamıyorum.
Aynı soruları tersten soralım kaç tane yedik? Bir araba dolusu.
Demek ki çalışmıyoruz duran topun hücumunu savunmasını.
Atamıyoruz ama yiyiyoruz. Bir zamanlar atardık bitti.

Yoğun maç temposu yorgunluk ıvır zıvır. Sen programını ona göre ayarlarsan ne yorgunluk olur ne mental düşüş.
Devamlı böyle dersen yorgun değilse de yorulur bu çocuklar. 2M € isterken yorulmaz ama 3 günde bir maç yapınca yorulurlar.
Biz mi öğretelim egsersizi idmanı rejenerasyonu aktif dinlenmeyi. Sonra onun kası attı, bunun kasığı koptu. Devamlı kas problemli darbeye bağlı olmayan sakatlıklar. Yoksa ekibin talep et kurulsun. Milyon €luk takıma 2 kondisyoner alamayacaklar mı?
Sağlık ekibine lafım yok. Karanlık sevimli biri değil ama devamlı araştırma yapan ve çağa uyum sağlamaya çalışan biri ekibi de çok iyi.
Yönetim sana yardımcı bir hoca ayarlayalım diyor kabul etmiyor. Sebep ne? acaba.
Senin bu ligi bilen birine ihtiyacın var. Senin rakibi iyi analiz eden bir ekibe ihtiyacın var. Senin idmanını ayarlayacak bir ekibe ihtiyacın var. Senin iyi bir taktik analiste ihtiyacın var. Senin acilen bilgi ve birikime ihtiyacın var.
Şu anki bilgin öyle milli maçlar gibi o anlık tempoyu kaldırabilir ama uzun soluklu maratonlarda ve stresi yüksek maçlarda hep sorun çıkartacak.
Eren ve Edin hocaya lafım yok çok iyiler gerçekten ama yanına bir yardımcı almalısın. Niko hoca bu işi yapamıyor.

Şeref'inle oyna Hakkı'ınla kazan.

Çevrimdışı Kemal

Ligtv paketlerinden Şampiyonlar paketi alıp FB-GS-BJK nin tum maçlarını takip eden biri neden bizim derbi kazanamadığımızı çok rahat analiz eder , hatta sadece son 20 şer dk larını izlemek yeterli.

Çevrimdışı kartal74

Slaven biliçin dar rotasyon tutumunundaki ısrarı aşikar.kupada oynadığımız rize maçında bile, 2 oyuncu değişikliliği yapmıştı.oyuncularımız da gerek sakatlanmalarıyla,gerek gördükleri kırmızı kartlarla dolaylı yolda rotasyon açılımını kendileri sağladılar :money:

Çevrimdışı f_madida

Selam Arkişler,

Şimdi bir araştırma yaptım, şu ana kadar Avrupa Ligi'nden 2,8 milyon EUR canlıyı indirmişiz;

Katılım parası: 1,3 milyon
Gruplara kalma parası: 200 bin
Galibiyet başına prim: 200 bin*3=600 bin
Beraberlik başı prim: 100 bin*3= 300 bin
Liderlik primi: 400 bin
Toplam: 2,8 milyon eur

Allah bereket versin.

Tahmin ediyorum ki, 10 sene içerisinde ŞL, aynı NBA gibi süper takımların katılacağı bir lig olacak. Zaten baktığımızda son 5 yılda son 16'ya kalan takımların %80'i aynı. En yüksek maaşları onlar veriyor, en iyi oyuncuları onlar alıyor. Hatta finansal FP adına "salary cap" türü bir uygulama bile gelecektir, çünkü büyük takımlar ile baş altı takımlar arasındaki ekonomik farkın boku çıkmak üzere. Bizim memlekette bile aynı durum var. Gareth Bale, hames rodrigez gibi adamların bonservisleri bile 50-100 milyon eur ödeniyor. Kötü oyuncular değiller ama bu kadar para etmeleri mümkün değil. Demek messi ye, ronaldoya, ribery e falan 200 milyon eur ödeyecekler :S

Eğer ŞL dediğim gibi bir evrim geçirirse AL'de gözle görülür bir artış olacaktır. Çünkü NBA'dan ziyade, avrupa sisteminin yerel liglerden beslenmesi gerekmekte. Bu yüzden baş altı takımlara AL gibi bir havuç lazım. Havuç içinde yine UEFA'nın elini cebine kalın sokması lazım.

Buna ek olarak, Sampiyonlar Ligi'nde on eleme/playoff oynadigimiz icin (Feyenoord'u eleyerek), 2.1M euro daha kazandik bu sene... Avrupa Ligi onumuzdeki sezondan itibaren odul paralarini 30% oraninda arttiracak, UEFA'nin bu konuda bir aciklamasi oldu. AL odulleri yukseldikce daha da cazip hale gelecektir...

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı Fatih

http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/239947/havuzdan-120-150-milyon-dolar-almazsak-havuzdan-cekiliriz-aziz-yildirim

120 milyon dolar diyerek biraz sallamis fakat suan kuluplere verilen ucret hakkatten komik... En az bu adam kadar kulubu savunmasini cok isterdim Fikret Orman'in...
Beşiktaşlılık acı çekmektir...

Çevrimdışı panic13

Buna ek olarak, Sampiyonlar Ligi'nde on eleme/playoff oynadigimiz icin (Feyenoord'u eleyerek), 2.1M euro daha kazandik bu sene... Avrupa Ligi onumuzdeki sezondan itibaren odul paralarini 30% oraninda arttiracak, UEFA'nin bu konuda bir aciklamasi oldu. AL odulleri yukseldikce daha da cazip hale gelecektir...

KEsinlikle, bence olmalı da. Çünkü ŞL resmen elit çocukların sahası oldu. MAç topu bile TOP 16'ya kalınca değişiyor :)
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari