Yine tekrara düşeceğim ama en başta yanlış hocayı, yanlış oyuncuyu getirmeyeceksin. Avcı gelsin diye bir taraflarını yırtmadı mı bu taraftarın çoğu? Oyuncular gelirken de alkışlamadı mı bu taraftar? Geçen sene Şenol Güneş günah keçisi yapıldı şimdi de benzeri yeni gelen yönetime yapılıyor. Evet acemice yaptıkları şeyler de oldu ama her suçu da adamlara yüklemek adil değil.
Avcı veya futbolcuların gelmesi konusunda yeni yönetim tabii ki de suçsuz, farkındayım. Ayrıca davulun sesi uzaktan hoş gelir onun da farkındayım. Ancak şöyle bir şey var ki göreve geldiklerinde takımın durumunu biliyorlardı. Hoca'nın kötü olduğunun, değişmesi gerektiğinin, kadronun yeterli olmadığının farkındalardı. Yani farkındalardır, öyle olması gerekiyor. Sezon sonuna kadar idare edeyim tadımız kaçmasın sonrasını gelen düşünsün diye mi geldiler ben ondan şüpheliyim. Bir kulübün bütün sorumluluğu onlarda. Kısa vadede, orta ve uzun vadede yapılması gerekenler hazırlanmalı ona göre aksiyonlar alınmalı. Bunu yaparken de gözetecekleri tek kriter başarı olmalı. Beşiktaş'ın kuruluşundan beri yegane amacı başarılı olmak. Bazı taraftarların düşündüğünün aksine. Son 2 aydır kendimi bir şirket çalışanı gibi hissediyorum. Para yok da para yok. Bunu herkes biliyor. Şikayet belirtme hakkı taraftarın olmalı, yönetici çözüm getiren taraf olmalı ama hatlar karıştı son 2 ayda.
Taraftar konusunda da taraftar ister, ben de isterim öbürü de ister. İstekler bitmez. Bu ağızla da konuşmak çok itici geliyor (bilmemne dediğin kısmı dangalak instagram, twitter fenomenleri aklıma geliyor) ama yönetici dediğin taraftarın isteğine kulak verip, takımın durumunu da gözden geçirir, en uygununu yapar. Yeni yönetim tutturdu tff izin vermiyor, transfer yapamayız bla bla. Yani 40 bin euro'ya oyuncu almıyorsan (oyuncunun kalitesinden bağımsız söylediğim) demek ki daha uygun bir mevkiye uygun bir oyuncu bulmuşsun demektir. Fakat gördüklerim, okuduklarım tam tersini söylüyor. Hoca konusunda da yani ne bekliyorlar ki bu hocadan? Net başarısız. Yakın vadede başarılı olma ihtimali yok. Ayrıca iç karartıyor. Taraftar soğudu takımdan. En acilinden bu konuda bir çözüm bulmaları şart. "30 milyon tl ister öyleyse biz susalım sezon sonu belki gider" mantığı da çok yanlış. Belki aşırı yüzsüzlük yapacak sezon sonu da kalacağım diyecek bunun garantisi var mı? Ne bununla ilgili bir çalışma gözüküyor, ne oyuncularla ilgili bir çalışma gözüküyor hiçbir şey gözükmüyor. Sanki yazın sihirli değnek değecek herşey kendiliğinden düzelecek gibi bir tavırları var.