Evet ben yaş olarak pek fazla izleyemedim futbolunu haklısın abi. Teknik direktörlük çok farklı bir mecra. Bunu herkes diyor, futbolu bilmekle olsa bu iş maradonalar peleler en iyi tdler olurdu. Şuanda dünyanın en iyi tdsi futbolculuğu pek parlak olmayan kloop.
Önemli olan yani bize de gelmesini istediğimiz durum pozisyon olan tdlik. Oyuncu yorumlarına bakıcak olucak sadece, fatih terim dünyanın en iyi tdsi olurdu. Onyekurusu bilmem nesi hepsi baba olarak falan bahsediyor kendisinden. Yani sadece oyuncu olarak tdliğe bakılmıyor. Oynattığı oyuna bakıyorum 5-6 maçlık gazlar serisi hep ondan sonra tırtlayan bir oyunu var kendisinin. Bunu kendisi de kabul ediyor erken form tuttuk sonra patladık tarzında yorumları var. Anadoluda tutunmak kolay değil tamam bu adamın 1 sezonluk bile iyi performansı yok. Malatyadan kovuldu adam. Tdlik futbolu bilmekten ziyade oyuncularla motivasyon bunları bir bütün halinde sahaya yansıtma ve bir çok etkenin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Şuanda sokakta 5 kişinin 2kiside futbolu biliyor. 1 Sezonluk bile iyi performansı olmayan biraz gaza getirip sonra inen bir td kendisi. Sırf isminin ekmeğini yiyor ismi baki mercimek olsa kimse yüzüne bakmazdı burda. Bencil, şımarık bir insandan asla iyi td olmaz. İyi bir liderde olmaz, çünkü liderlik özellikleri sergen yalçında yok, asla güvenemeyeceğin biri kendisi.
Ben rızadan her zaman nefret ettim, ama hiç bir zaman 1 ekmek 1 süt tarzı kelime edecek kadar düşmedim. Çok şükür çoğu Beşiktaş taraftarı da yapmadı bunu. Fenerli bir kaç avuç yaptı bunu yıllar önce. Babasının mesleğiyle dalga geçecek kadar Beşiktaş taraftarı pek yok. Olanlarda Beşiktaş taraftarı değil.
Rıza sergene bilezik gibi geçirdi göndertti, gs deplasmanında hakem doğradı 10 kişi olmalarına rağmen az kalsın puan alıyordu, fbyi zaten çok rahat yendiler. Oynattığı oyunu ilk yarıya da yayabildi ki adam 8 kişiyle falan çalıştı sezon başı, oynamayan mert hakanı falan oynattı, istenmeyen yatabarelerle falan oynuyor. Ayrıca adam antalyasporu 2 puanla alıp üst sıralara falan taşımıştı ilk 6ya mı ne sokmuştu. Rızanın denizli ile lyonu yenme muhabbeti falan da varmış. Rızanın bu sene yaptığını sergen yalçın yapsa 36 sayfa yazmıştı gazetelerde, oyuncu motivasyonu konusunda da mert hakan falan bu adamı çok övüyor bizim fatihi tekrar futbola döndürdü adam.
İkisini de istemem bu arada bizim takıma fakat futbolculuğunu bilmemem izlememem yani hikayelerini, geçmiş videolarını, nasıl bir karakter olduğunu bilmemem demek değil @Erman1903 abi. Yaşına saygım var elbet daha tecrübelisiniz bu konuda, kendisi bize 50 tane şampiyonluk ya da uefa kupası bile getirseydi bile ki eleştirilmeye efsane mi diye sorgulanmaya hakkı vardır. Sonuçta kendisi bir Şeref bey ya da Süleyman Seba değil. Ben kendisini efsanemiz olarak görmüyorum, bencil şımarık kendini beğenmiş bir balon olarak görüyorum. Hem td döneminde hem de futbolculuğu dönemi için bunu diyorum. Şimdi yeniden sergen diye gelse günümüz futbolunda asla yer bulamaz kendine, bir muhammet demirci gibi hatırlardık kendisini. Şanslı adammış o zamanlar kendini gösterebileceği bir futbol şeklinde oynamış. Günümüz futbolunda asla koşmayan, fiziği olmayan futbolculara yer yok. Bu Türkiye ligi içinde öyle.
İddaa oynadığı için çıkıp chelsea maçında ölesiye oynayan, antremanlardan kaçıp tamamen profesyonel olmayan bir hayat yaşayan, her şeyi çok bilen ama hiç bir şeyi bilmeyen bencil şımarık kendini düşünen at yarışçı birisine efsane demiyorum, demek zorunda da sevmek zorunda da değilim. Beşiktaşta şampiyonluk yaşadıysa gsdede şampiyonluk yaşadı hemde 2 tane.
Kardeşim, Maradona yüksek doz kokain dolayısıyla iki kelimeyi bile biraraya getirmekte zorlanan bir insan. Pele ise hiç teknik direktörlük yapmadı.
Sergen gol, serbest vuruş, çalımlarıyla olduğu kadar bitirici pasları ve oyun görüşü ile de öne çıkan bir futbolcuydu. Bana göre kesinlikle şahsi oynayan biri değildi, Örn: Quaresma gibi. Hatta şöyle söyleyeyim, takım oyununa şu arkasından bakakaldığımız Talisca'dan çok daha fazla katkısı olan bir futbolcuydu.
Lider değil demişsin ama kendisinin kaptanlık yaptığı 100. yılımızda şampiyonluk yaşadık. Ayrıca kendisi Ft gibi despotlukla, şekil şemalle liderlik yapan birisi de değildi. Ben kendisini epey zeki - fikren doğrucu birisi olarak görüyor ve son derece egosuz buluyorum. Bana göre karakteri son derece oturmuş birisi ve bu yapısı ona ayrı bir karizma veriyor.
Ben hiçbir insandan veya şeyden nefret etmem. Rıza hocadan da etmiyorum. Çünkü nefret hiçbir faydası olmayan, zararlı bir his. Bir insanın Beşiktaşlı olması onu Beşiktaş yapmaz, herkes kendine göre bir mücadele veriyor ve elinden geleni yapıyor. Yere yatmalar, sert oynamalar bunlar bu işin doğasında olan şeyler.
Her durumu içinde bulunduğu şartlara göre değerlendirmek gerekir.
Tekrar söyleyeyim, Rıza hoca yapısı itibariyle Anadolu futboluna, özellikle de Sivasspora çok uygun biri. Mehmet Yıldız gibi bir futbolcunun senelerce kaptanlık yaptığı klüpten bahsediyoruz. Zaten Rıza hoca da Sivaslı.
Sergen ise Anadolu ortamında başarı yakalaması çok zor bir karakter. Geçtim Sergeni, Klopp gelse bu takımlardan birinin başına ne yazar? Anadolu insanı olmadığın sürece oralarda başarılı olamazsın.
Yani bu verilerle benim için Anadoluda Rıza hocanın Sergen'den başarılı olması, senin deyişinle çakması falan zaten normal olan. Offroadcu adam jipiyle, jipli asfalt sürücüsüne karşı. Ya ne olacaktı?
At yarışı olayına gelirsek... Bana göre son derece saygıdeğer bir spor. Neden? Çünkü bir canlı yaradılışına ne kadar uygun hareket ederse o derece iyi bir hayat sürmüş demektir ve atlar koşmak için yaratılmıştır. Bu açıdan bakacak olursak dünyanın en saygıdeğer sporu olduğu da söylenebilir.
Hepimiz insanız ve kimsenin hayatı mükemmel değil, Sergen'in zamanında hataları olmuştur. İddaa oynadığı maça ekstra motive çıkması benim için kötü bir şey değil çünkü takımı sattığını hiç görmedim. Aksine Beşiktaş adına geçmişte çok fedakarlıkları olmuş biridir kendisi.
Kimi oyuncular da doğum günlerinde ekstra performans gösterir fakat kimse bu performansı tüm yıla yaymalarını kendilerinden beklemez.
Daha önce de dediğim gibi şu anda ligimizde td'lik yapan tüm eski oyuncularımızı Avcı'ya tercih ederim. Ne ilginçtir ki en çok teknik direktör çıkartan büyük klüp biziz ve zaten tercih de ediliyorlar... Lakin şu şartlarda oyum Sergen, Şifo gibi pratik zekalarıyla öne çıkıp en azından bireysel performansları yükseltebileceğine inandığım profillerden yana.
Neden? Çünkü veteranlardan ve yıldızı sönmüş tecrübeli gençlerden oluşmuş kadromuzun takım olarak bir şey yapabileceğine inanmıyorum.