Bu takımın tek sorunu hoca mı? Değil.
Peki hoca sorun mu? Kesinlikle.
Yaşı itibariyle Sergen'i doğru düzgün izleme fırsatı bile bulamamış çoluk çocuğun çıkıp burada Sergen kim ki gibisinden konuşmalarını hayretle izliyorum. Benzer karakterler zamanında Rıza için de kapıcı diyordu.
Bizim taraftarımızda hiçbir büyük takım taraftarında olmayan bir aşağılık kompleksi var. Tiner'i sever, Rıza - Sergen - Şifo gibi kendi değerlerini küçük görürler.
Taş yerinde ağırdır. Rıza hoca Sivaslı, aynı futbolculuğu gibi Fizik güce dayanan, hızlı çıkışların ön planda olduğu bir futbol oynatıyor. Bizi çalıştırırken de benzer bir mentalitedeydi ve pek başarılı olamadı.
Sergen ise kafa yapısı itibariyle Anadolu klüplerinde başarı yakalaması çok zor biri. Bana göre bir Pep Guardiola, Zidane kadar futbolu bilen bir adam. Bizi sahamızda yendiler, Galatasaray ve Fenerle beraber kaldılar. Herkesin övüp durduğu Başakşehire 3 attılar. Diğer Anadolu klüplerinin aksine galibiyetlerinin büyük bir kısmını kendi oyunlarıyla, iyi futbolla aldılar.
Her şeye rağmen Rıza - Sergen - Şifo'yu Abdullah hocanın çözümsüz futboluna tercih ederim. Lakin bu kadroyla, bu maddi koşullarla hoca değiştirmek ne kadar mantıklı olur bilemiyorum.
Şampiyonluk imkansıza yakın, fakat Sergen-Şifo gibi pratik zekası yüksek, futbolcunun dilinden anlayan, futbolcunun da seveceği bir teknik direktör gelirse bazı oyuncuların seviyesini-değerini yükseltebileceğini ve diğer klüplerin ilgisini çekebileceğini düşünüyorum. En azından satış yapar, gelir elde ederiz.
Evet ben yaş olarak pek fazla izleyemedim futbolunu haklısın abi. Teknik direktörlük çok farklı bir mecra. Bunu herkes diyor, futbolu bilmekle olsa bu iş maradonalar peleler en iyi tdler olurdu. Şuanda dünyanın en iyi tdsi futbolculuğu pek parlak olmayan kloop.
Önemli olan yani bize de gelmesini istediğimiz durum pozisyon olan tdlik. Oyuncu yorumlarına bakıcak olucak sadece, fatih terim dünyanın en iyi tdsi olurdu. Onyekurusu bilmem nesi hepsi baba olarak falan bahsediyor kendisinden. Yani sadece oyuncu olarak tdliğe bakılmıyor. Oynattığı oyuna bakıyorum 5-6 maçlık gazlar serisi hep ondan sonra tırtlayan bir oyunu var kendisinin. Bunu kendisi de kabul ediyor erken form tuttuk sonra patladık tarzında yorumları var. Anadoluda tutunmak kolay değil tamam bu adamın 1 sezonluk bile iyi performansı yok. Malatyadan kovuldu adam. Tdlik futbolu bilmekten ziyade oyuncularla motivasyon bunları bir bütün halinde sahaya yansıtma ve bir çok etkenin bir araya gelmesiyle oluşuyor. Şuanda sokakta 5 kişinin 2kiside futbolu biliyor. 1 Sezonluk bile iyi performansı olmayan biraz gaza getirip sonra inen bir td kendisi. Sırf isminin ekmeğini yiyor ismi baki mercimek olsa kimse yüzüne bakmazdı burda. Bencil, şımarık bir insandan asla iyi td olmaz. İyi bir liderde olmaz, çünkü liderlik özellikleri sergen yalçında yok, asla güvenemeyeceğin biri kendisi.
Ben rızadan her zaman nefret ettim, ama hiç bir zaman 1 ekmek 1 süt tarzı kelime edecek kadar düşmedim. Çok şükür çoğu Beşiktaş taraftarı da yapmadı bunu. Fenerli bir kaç avuç yaptı bunu yıllar önce. Babasının mesleğiyle dalga geçecek kadar Beşiktaş taraftarı pek yok. Olanlarda Beşiktaş taraftarı değil.
Rıza sergene bilezik gibi geçirdi göndertti, gs deplasmanında hakem doğradı 10 kişi olmalarına rağmen az kalsın puan alıyordu, fbyi zaten çok rahat yendiler. Oynattığı oyunu ilk yarıya da yayabildi ki adam 8 kişiyle falan çalıştı sezon başı, oynamayan mert hakanı falan oynattı, istenmeyen yatabarelerle falan oynuyor. Ayrıca adam antalyasporu 2 puanla alıp üst sıralara falan taşımıştı ilk 6ya mı ne sokmuştu. Rızanın denizli ile lyonu yenme muhabbeti falan da varmış. Rızanın bu sene yaptığını sergen yalçın yapsa 36 sayfa yazmıştı gazetelerde, oyuncu motivasyonu konusunda da mert hakan falan bu adamı çok övüyor bizim fatihi tekrar futbola döndürdü adam.
İkisini de istemem bu arada bizim takıma fakat futbolculuğunu bilmemem izlememem yani hikayelerini, geçmiş videolarını, nasıl bir karakter olduğunu bilmemem demek değil
@Erman1903 abi. Yaşına saygım var elbet daha tecrübelisiniz bu konuda, kendisi bize 50 tane şampiyonluk ya da uefa kupası bile getirseydi bile ki eleştirilmeye efsane mi diye sorgulanmaya hakkı vardır. Sonuçta kendisi bir Şeref bey ya da Süleyman Seba değil. Ben kendisini efsanemiz olarak görmüyorum, bencil şımarık kendini beğenmiş bir balon olarak görüyorum. Hem td döneminde hem de futbolculuğu dönemi için bunu diyorum. Şimdi yeniden sergen diye gelse günümüz futbolunda asla yer bulamaz kendine, bir muhammet demirci gibi hatırlardık kendisini. Şanslı adammış o zamanlar kendini gösterebileceği bir futbol şeklinde oynamış. Günümüz futbolunda asla koşmayan, fiziği olmayan futbolculara yer yok. Bu Türkiye ligi içinde öyle.
İddaa oynadığı için çıkıp chelsea maçında ölesiye oynayan, antremanlardan kaçıp tamamen profesyonel olmayan bir hayat yaşayan, her şeyi çok bilen ama hiç bir şeyi bilmeyen bencil şımarık kendini düşünen at yarışçı birisine efsane demiyorum, demek zorunda da sevmek zorunda da değilim. Beşiktaşta şampiyonluk yaşadıysa gsdede şampiyonluk yaşadı hemde 2 tane.