ibb nin şampiyonluğu siyaseten engellendi. sürekli seçim dönemlerine denk geliyordu. olası tepkilerden ve oy kaybından çekindiler. avcının suçu yoktu. ben yine de avcıyı tercih etmezdim ama madem burada en azından iyi yaptığı işlerden istifade edelim. onun takımında kaçak güreşen oyuncu bulamazsın. ş.güneş döneminde sahada gezen oyuncu kendini saklayabiliyordu avcının oyununda bu olmaz hemen sobelenirsin. ya oynarsın ya batırırsın arası yok. belki transfer komitesini elma satıp armut alma huyundan vazgeçirebilir, çok alakasız oyuncular gelip gidiyor. bunu engeller diye ümit ediyorum. bir de avcının oyun şablonu avrupanın en büyüklerinin kötü kopyasına benziyor, bu kulüplerde tutunamayan oyuncuların hem transferi kolaylaşır hem de eski takımında ne oynuyorsa burada da bildiği gibi devam eder, ülke futboluna adaptasyon süreçleri kısalır.
Ben öyle olduğunu düşünmüyorum, insanları itham etmek bu kadar kolay olmamalı. Senin açından bakarsak alınan iyi neticelerin de bunun sonucu olduğu söylenebilir. Kaçak oynayan dürümcü cocuk vardı bizde çok kızardım ama bu sezon görüyoruz ki Avcı da Ozzy'i pek oynatmıyor. Bunun dışında bazı oyuncular sahada gezdiği zaman daha başarılı olur, örneğin Talisca. Aklıma başka birisi pek gelmiyor Şenol hocanın bu şekilde kullandığı.
Kaçak dövüşme demişken maçlarımızda çok az faul yapıyoruz, bunu da bir kenara yazmak lazım.
Avcının aylar boyunca vazgeçmediği ezberleri vardı oyununda. Ljajic de serbest oynamayı seven bir oyuncu, hoca son maça kadar kendisini geriye doğru gelerek, çok fazla 2. Bölge göreviyle oynatıyordu. Yerinde çok rahatsız - verimsizdi. 4 sarı kart gördü. False-Back sevdası da öyle, belki de bir sürü puana mal oldu.
Bu sezon yapılan transferler hocanın isteği doğrultusunda oldu. En azından sırasıyla hangi bölgeye oyuncu alınması gerektiğini söylediğini, yönetimin önerdiği oyuncular arasından kararını verdiğini düşünüyorum. İlk transfer Boyd'u hoca antremanlarda özel olarak hazırlıyor ve çok güveniyordu, yeni Visca olacağı olacağı düşünülüyordu bu oyuncunun. Birçok kişinin düşüncesi bu yöndeydi ama yanılttı. Diaby forvette belki daha iyi olur, Boyd'da biraz toparlayabilir ama iyi gözükmediler. Elneny gelmesini özellikle istemediğim bir oyuncuydu fakat Premier oyuncusu olduğu için neden aldınız diyemiyorum. Ruiz, N'Koudou, Rebocho, Douglas'ı olumlu buluyorum.
Bu arada başkanın 'Hocamız Rocoyu çok beğeniyor' açıklaması bir pazarlama yalanıydı ve Avcı kampın, hazırlık maçlarının en iyi oyuncusu Mirin'in gitmesine engel olamadı.
Hocanın oynatmaya çalıştığı sistem için kötü bir kopya diyemem ama bazı oyuncuları olmayacak rollerle oynatmakta çok ısrar etti, son maçta anca yaptık rötuşları. Umarım başarılı oluruz da dediğin gibi güzel şeyler yaparız transferde & başka alanlarda lakin şu önümüzdeki 3 maç çok kritik.