2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 73 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4264175 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı tangaz

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı worns

Yaw aliece komik adam
Bizim hangi topcu dava acmis ona
La rezalete bah
Sen topcusun taraftar o adam kufur de eder sana elestirir de
Hos karsilayacaksin gonlunu alacaksin orta yol bulacaksin bu adam hem besiktasli hem yazar gitmis dava acmis
Sahsim devletinde boyle imam osurunca herkes herkese dava aciyor, birbirlerini ispiyonliyor. Hakem hakemi ispikliuor falann bu nasi bi karakterdir

Cok begenmediyaen dedigini cagirir konusursun anlasamiyorsan sokaga cikar dovusursun
Boyle kari gibi topculari kovsunlar
Dava acmak ne lan

Ne denmis anana kufur mu etmis, oynadigin topu (Küfür Yasak)₄ elimle patlatayim da oynayama falan demistir en cok

Konuyu bilmiyorum da ozi olabilir bi ara ozi'nin durumu çok kötü ciddi psikolojik sorunları var falan demişti sonra da ozi karşı açıklama yapmıştı.

Dava açmışsa saçmalık. Açıklamalarını hatırlıyorum aslında giydirme, hakaret filan maksadı bir tarafa dursun ozi'yi sevdiğini gösteren ve çocuğun biraz problemleri var hemen yemeyelim az zaman verelim tadında konuşmalardı. korumaya çalışıyodu aksine.

Çevrimdışı tangaz

her denk gelince bi 10 kere izliyorum. :) bu kadar fazla trajedi komedi oluyo artık bi noktadan sonra.

karius'u zaten kimse almak istemiyordur da sevgili eski başkanın son bi kazığı daha var diye fena halde tırsıyorum. sanki zorunlu satın alma opsiyonu var ljajic gibi. ilk transfer edildiğinde haberler bu yöndeydi. umarım yoktur yoksa çok fena.

kesin vardır öyle bişey de inşallah oraya liverpul yada karyusun menaceri karyus razı gelirse die bişi eklemiştir
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı mylife1903

Konuyu bilmiyorum da ozi olabilir bi ara ozi'nin durumu çok kötü ciddi psikolojik sorunları var falan demişti sonra da ozi karşı açıklama yapmıştı.

Dava açmışsa saçmalık. Açıklamalarını hatırlıyorum aslında giydirme, hakaret filan maksadı bir tarafa dursun ozi'yi sevdiğini gösteren ve çocuğun biraz problemleri var hemen yemeyelim az zaman verelim tadında konuşmalardı. korumaya çalışıyodu aksine.
Yok ozzi degildir onun yuzu mu var dava acacak
Caner falandir bence
Romantikligi tutup ne kufur ediyon lan hakeme falan besiktasa yakismiyorsin
Ortalarini da al git falan demistir
Belki kufur etmistir telefonda suratina falan

Çevrimdışı tangaz

Zamzonayt semsiye gibi olur gumus girer icerde otomatik acilir
Livirpula 1-2 bisi verip simdi alsinlar borsevisi
Buna 8 verilirse fo amerigadan donmesin

aslında ay sonu dönecektim ama açıklama yapmak için 23 ocak gibi dönücem filan diyordu 1 hafta öne çekmişti 1 hafta kritik rakam fo için negredonun menaceride 1 haftaya geliyordu sahi

Çevrimdışı mylife1903

kesin vardır öyle bişey de inşallah oraya liverpul yada karyusun menaceri karyus razı gelirse die bişi eklemiştir
Anlatamadik zamaninda
Fabriyi satinxa noldu simdi 5milyon mu kazanmis oldun?
Fabrimangoya azicik arpa verecek orta noktayo bulacaktin
Marselo olayi gibi noldu 7.5 pepe ile vida maasi gitti bitti
Ayranin yok icmeye tahtirevanla sicmaya gidiyorsun
Sonra defansta pepe vida ilerde pekto

Fabri olayini da iyi incelemek lazim adam 100binlik antreman kalecisi oldu burdan gidince acaba fazla mi sisirdik yoksa duzgun verim mi alindi
Bu gidenlerin performansini gorunce ben besiktastan oyuncu almam gider portonun paftakimindan otobus sofuru kiralar onu oynatirim

Çevrimdışı mylife1903

aslında ay sonu dönecektim ama açıklama yapmak için 23 ocak gibi dönücem filan diyordu 1 hafta öne çekmişti 1 hafta kritik rakam fo için negredonun menaceride 1 haftaya geliyordu sahi
Negredo torun sahibi olacak menejeri gelecekmis
Ne aciklayacaksa
Gelin bakin 2.5 besiktastan cikti valensiyaya girdi diyecek en cok
Valensiyanin cikanini mi gosterecek

Sacma sapan fo laf salatasi
Millet bunlari dinliyordu falan
Biz de inandik destekledik ama sorguladik da cok sukur
Yaptigi her hareketi sorgusuz sualsiz kabul edenleri pistlere almak lazim

Malzeme veriyor diyordum
Abi vermese de elestiriyon yahu malzemesiz gun olmuyordu

O koltukta oturan tutarli olacak
Taraftar nerden bulmus para oankart yaptirmis
Boyle laf edilir mi sen kimsin
Contaciymis oburu kamyoncuymus diye serefiyle para kazanip aile gecindiren insanlara cemkiriyordu
O insanlar sigarasindan coxugunjn rizkindan tasarruf edip 20-30 saat kokusmus otobuslerle deplasman yapan insanlar laf etmek sana mo dusti
Sonra bindirilmis kitalar sitadta karsilayinca ayni fontla basilmis pankartla ehh ohh efenim
Adam ol onlara da aynisini sor
Erkeksen tabi

Çevrimdışı worns

Anlatamadik zamaninda

Fabri olayini da iyi incelemek lazim adam 100binlik antreman kalecisi oldu burdan gidince acaba fazla mi sisirdik yoksa duzgun verim mi alindi
Bu gidenlerin performansini gorunce ben besiktastan oyuncu almam gider portonun paftakimindan otobus sofuru kiralar onu oynatirim

Bu kalecilik işi biraz ritm işi. Bi kopunca tam kopabiliyosun. Fabri Sambade var filan diye Fulham'a güle oynaya gitti ama kendisi için de yanlış tercihti. Adamlar zaten saçma sapan bi takım kurmuşlardı. 3 tane as olabilecek benzer seviyede kaleciyle sezona başladılar. 2 maç kötü oynasan hemen kesiliyosun sıra diğerine geçiyor. Bizim Kjaer, Myhre, Asper'li sezon gibi hatta biz de bi de Fevzi bile vardı galiba. Bu şekilde hiç bir kaleciden verim alınmıyor. Fabri bir sezonu boş geçirince yine düştü.

İdeal seçenek değil belki ama düşük maaş bütçeli bir takım kuracaksak seneye makul maaşla isterim ben yine Fabri'yi. Belki biraz ritmini bulmasını beklersin ama bulunca gayet iyi kaleci. Burayla bi doku uyumu da var. Talibi olmaz gözden düştü. 800 900 bin euroya filan gelebilir. Bi de arkasını gerektiğinde doldurabilecek deneyimli bi anadolu takımı kalecisi koydun mu bi 2-3 sene kale işi çözülebilir.
[ Son Düzenleme: 18 Ocak 2020, 12:19:59 worns ]

Çevrimdışı sametbagan

Şu adebayoru maç başı anlaşıp alamaz mıyız acaba

Şöyle ilk 11 çıkarsa 10,000 dolar sonradan girerse 5,000 dolar attığı gol başına 5,000 dolar.

Şampiyon olursak 300,000 dolar.

Çevrimdışı mylife1903

Şu adebayoru maç başı anlaşıp alamaz mıyız acaba

Şöyle ilk 11 çıkarsa 10,000 dolar sonradan girerse 5,000 dolar attığı gol başına 5,000 dolar.

Şampiyon olursak 300,000 dolar.
1903tl maasli bir topcu almazsak camia kenetlenmez
Bi sekil bu rakam gundeme gelmeli
Gol pirimi mi olur bisi olmali
O sozlesmeye yazilacak o sayi

Çevrimdışı worns

biraz medyada arattım herkes başka bişey söylüyor. adalı bi ara yok öyle bir madde demiş, ingiliz basını dönme ihtimali yok satın alma opsiyonu zorunlu diye haber yapmış, türk medyasında 7.25 zorunlu opsiyon var haberleri çıkmış (2.25 de kiralamaya vermişiz, 9.5 milyon euroluk dev transfer), bir yerlerde de avrupada gruptan çıkarsa zorunlu olacak gibi bir şeyler yazıyor. doğru düzgün bilgi yok. sene sonunda göreceğiz bakalım.

Çevrimdışı bjk4ever

Fikret Orman konusu cok uzatildi sacma sapan sekilde.
Besiktas her donem mali raporlarini acikliyor, orada detayli olarak zaten gelirin ne oldugu, giderin ne oldugu vs yaziyor.
Okursun bakarsin. Eger bu raporlarin disinda yasadisi zenginlesme olduguna dair bir kanitin varsa gidersin mahkemeye verirsin adami.
Suclu cikarsa donuna kadar alirsin tazminati kulup olarak. Eger boyle bir durum yoksa da ben F. Orman'in yerinde olsam davayi acanlara
reputation davasi acip onlarin donuna kadar alirim. Elimizde hicbir somut kanit vs yokken hayatinda bir mali rapor incelememis, aktif-pasif nedir
bilmeyen insanlar gidip insanlari karaliyor. Adamin istifa etmesi, ne haliniz varsa gorun demesi kadar dogal birsey yok.

Çevrimdışı Egos

Besiktas her donem mali raporlarini acikliyor, orada detayli olarak zaten gelirin ne oldugu, giderin ne oldugu vs yaziyor.
Okursun bakarsin. Eger bu raporlarin disinda yasadisi zenginlesme olduguna dair bir kanitin varsa gidersin mahkemeye verirsin adami.
Suclu cikarsa donuna kadar alirsin tazminati kulup olarak. Eger boyle bir durum yoksa da ben F. Orman'in yerinde olsam davayi acanlara
reputation davasi acip onlarin donuna kadar alirim. Elimizde hicbir somut kanit vs yokken hayatinda bir mali rapor incelememis, aktif-pasif nedir
bilmeyen insanlar gidip insanlari karaliyor. Adamin istifa etmesi, ne haliniz varsa gorun demesi kadar dogal birsey yok.

takım iyi gitse kimse fikret orman'ı hatırlamaz. taraftar konuşacak şeyi olmadığı, yeni yönetim de zaman kazanmak için fikret orman ismini gündemde tutuyor. aslında bu sefer terbiyeli bir şekilde gönderdik. eski yönetim daha erken görevden ayrılsaydı ya da sene sonuna kadar beklemeyi göze alsalardı da söylenmesi gerekenler etraflıca söylenseydi bir sezonla kurtarırdık. kötü gidiş devam ederse fikret orman konusu uzun süre açık kalır.

Çevrimdışı bjk4ever

Anlatamadik zamaninda

Birazcik donemin sartlarini da hatirlayip ona gore konusmak lazim.
O donem FFP transfer harcamasi kisitlamasi vardi, ama maas butcemiz nispeten rahatti.
Oyuncu satmadigimiz surece kimseyi alamiyorduk.
Marcelo 30 yasini gecmis, limitleri belli bir oyuncuydu. Boyle bir oyuncu icin 8 milyon euro reddedilemeyecek teklif.
Bonservissiz Pepe'yi alip hem yerini doldurduk (ki Pepe yerine Marcelo olsaydi CL'de o basari asla gelmezdi bence), hem diger transferlere kaynak actik.
Keza Fabri de cokca elestiriliyordu. Simdi ilah ilan ediliyor nedense, ama 6 milyon euro cok iyi para. Satmadigimiz oyuncular da oldu, onlarla ilgili
pismanliklar da var± S.Kurtulus, M.Pektemek, Bobo, Fernandes, say say bitmez. Oyuncu degerini bulunca satacaksin, ki hem Fabri hem Marcelo degerini bulmustu.
Marcelo ve Fabri gittikleri takimlarda paralarinin karsiligini verdi mi ve bir daha o paralari gorur mu, biraz da ona bakmak lazim.
Transferlerin uzerinden 5 yil gectikten sonra o gunku sartlari vs unutup bu kadar agir elestiri yapmak asiri oluyor bence.

Çevrimdışı sametbagan

1903tl maasli bir topcu almazsak camia kenetlenmez
Bi sekil bu rakam gundeme gelmeli
Gol pirimi mi olur bisi olmali
O sozlesmeye yazilacak o sayi

Seni mi kıralım

Kap açıklaması;

Kulübümüz profesyonel futbolcu Emnuel Adebayor ile 6 ay + 1 yıl opsiyonlu anlaşma  imzalamıştır.

Buna göre oyuncuya 6 ay için 1903 lira garanti para

ilk 11 çıkarsa 10,000 dolar sonradan girerse 5,000 dolar attığı gol başına 5,000 dolar.

Şampiyon olursak 300,000 dolar para alacaktır

+1 yıllık opsiyon hakkı kulübümüz gerek gördüğü taktirde kullanılacaktır.

Çevrimdışı Egos

Seni mi kıralım

Kap açıklaması;

Kulübümüz profesyonel futbolcu Emnuel Adebayor ile 6 ay + 1 yıl opsiyonlu anlaşma  imzalamıştır.

ilk 11 çıkarsa 10,000 dolar sonradan girerse 5,000 dolar attığı gol başına 5,000 dolar.

parantez içinde fanatik yazmadığına göre doğru olma ihtimali mevcut. bizler inandık, siz de inanın!

Çevrimdışı mylife1903

Incelememis bilmemis olmasam zaten calmis derim, bildigim icin bir sey cikmaz yapilan islerin de belgesi olmaz zaten diyorum
Istifa etmesi ne haliniz varsa gorun degil, batirip kacmaktir

Fikret ormani suclarsin sadece israftan ozel ucaktan yonetim giderinden onun da dayanagi yok, olsun diye yazdik.
Oyuncu izlemeye gidip 5 yildizli otelde kalamazsin diye de bir madde yok

Ama sacma sapan tsye 850bin dolar aktarirsan camiayi bu islere malzeme edersen sonra pismis tavuk gibi siritirsan taraftar da kufur eder

Çevrimdışı mylife1903

O donem FFP transfer harcamasi kisitlamasi vardi, ama maas butcemiz nispeten rahatti.
Marcelo 30 yasini gecmis, limitleri belli bir oyuncuydu. Boyle bir oyuncu icin 8 milyon euro reddedilemeyecek teklif.
Bonservissiz Pepe'yi alip hem yerini doldurduk (ki Pepe yerine Marcelo olsaydi CL'de o basari asla gelmezdi bence), hem diger transferlere kaynak actik.
Keza Fabri de cokca elestiriliyordu. Simdi ilah ilan ediliyor nedense, ama 6 milyon euro cok iyi para. Satmadigimiz oyuncular da oldu, onlarla ilgili
pismanliklar da var± S.Kurtulus, M.Pektemek, Bobo, Fernandes, say say bitmez. Oyuncu degerini bulunca satacaksin, ki hem Fabri hem Marcelo degerini bulmustu.
Marcelo ve Fabri gittikleri takimlarda paralarinin karsiligini verdi mi ve bir daha o paralari gorur mu, biraz da ona bakmak lazim.
Transferlerin uzerinden 5 yil gectikten sonra o gunku sartlari vs unutup bu kadar agir elestiri yapmak asiri oluyor bence.

Ben kimseyi almasinlar borcu odesinler dedim zaten. Hoca da dedi
Marseloyu da hic almasalardi aleksiz tosic oynasaydi
Tiransferin ustunden 5 sene gecince konusmuyorum 5 sene once ne dediysem bugun de onu diyorum
Akilli adam oynayan oyuncusunu satip gelen butun parayi hocanin alma dedigi adama basmaz
Santraforunu 25e satiyorsan 15 lik adam alirsin yerine ki sonra onu da degerlendir

Buyuk takimda fazla sirkilasyon olmaz
Dunyada son 7 senede bizim kadsr tiransfer yapmis baska bir buyuk takim var mi turk takimlari disinda

Ismail ile pektemek gitsin bir solbek alsinlar ama roberto carlos gibi butun parayi caksinlar gene sampiyonuz. Yok nisan ayi gibi olacaz diyorsa baskan, hic kasmayalim istiyorsa cozum belli
Pektemek ismail tolga boyko yolcu
Bir kaleci, bir sol bek bir stoper orta sahaya ve forvete genc turk yatirim oyuncu

Çevrimdışı mylife1903

Seni mi kıralım

Kap açıklaması;

Budur iste ya
Ha bu adebayoru ucaga bindirip istanbula getirip neden almadik biz
O konuyu anlatsin fikret orman mesela
Adebayorun kardesi ile anlasamadi herhalde baskan

Çevrimdışı mylife1903

Yonetim diyorsa dogrudur

Koskaca besiktas baskani foyu ibra etmemisse taraftara dinlemek duser

Baskanin yaptiklari boyle yaziliyordu galiba

Kap gibi kuruma yalan soyledim aciklamasi yaptirmis bir baskan, herkes herseyin farkinda futbol aleminde, herkes biliyor insallah duzgun hazirlamistir belgeleri

Çevrimdışı Egos

mylife ağabey fabri'yi 5 milyona satmayıp 2,5 milyona tutsak ona da laf söyleyecekti. beş milyona satış ve ardından verdiği performans ile bu satışın bayağı kârlı görüntüsü karius'un durumu nedeniyle gölgeleniyor.

beşiktaş fikret orman ve şenol güneş yönetiminde transferden kazanılmayacak paralar kazandı, belki oyuncuları satın alan takımlar bu işlere bozulmuş olabilirler; ancak kiralık olarak bize gelenler ve onların takımları da sayemizde rahat etti.

avrupa takımlarının paraları çok; ama hiç de tutumlu sayılmazlar. eskiden fenerbahçe'nin kendisine gol atan her futbolcuyu transfer etmesi gibi bunlar da uefa organizasyonlarında karşılaştığı ya da çeyrek final seviyesine gelen "sürpriz" takımlara üşüşüyor. yalnız sizin oralarda işler iyi gibi, ligin seviyesini düşük tutup genç oyuncu çıkartıyorlar, biraz sükse yapıp pazarlayarak yeni jenerasyonu bekliyorlar.

Çevrimdışı mylife1903

takım iyi gitse kimse fikret orman'ı hatırlamaz. taraftar konuşacak şeyi olmadığı, yeni yönetim de zaman kazanmak için fikret orman ismini gündemde tutuyor. aslında bu sefer terbiyeli bir şekilde gönderdik. eski yönetim daha erken görevden ayrılsaydı ya da sene sonuna kadar beklemeyi göze alsalardı da söylenmesi gerekenler etraflıca söylenseydi bir sezonla kurtarırdık. kötü gidiş devam ederse fikret orman konusu uzun süre açık kalır.
Iyi gitse daha cok konusmak lazim ki onlem alinsin bir daha basimiza gelmesin
Ayrica daha hala anlasilmis degil anc ve ekibi bir devam kadrosu mu yoksa yeni bir yapilanma mi?
Futbol asye fonun adami atanmis deniyor mesela
Biraz beklemek lazim ama meydanlari da bosaltmamak lazim

Çevrimdışı mylife1903

mylife ağabey fabri'yi 5 milyona satmayıp 2,5 milyona tutsak ona da laf söyleyecekti. beş milyona satış ve ardından verdiği performans ile bu satışın bayağı kârlı görüntüsü karius'un durumu nedeniyle gölgeleniyor.

beşiktaş fikret orman ve şenol güneş yönetiminde transferden kazanılmayacak paralar kazandı, belki oyuncuları satın alan takımlar bu işlere bozulmuş olabilirler; ancak kiralık olarak bize gelenler ve onların takımları da sayemizde rahat etti.

avrupa takımlarının paraları çok; ama hiç de tutumlu sayılmazlar. eskiden fenerbahçe'nin kendisine gol atan her futbolcuyu transfer etmesi gibi bunlar da uefa organizasyonlarında karşılaştığı ya da çeyrek final seviyesine gelen "sürpriz" takımlara üşüşüyor. yalnız sizin oralarda işler iyi gibi, ligin seviyesini düşük tutup genç oyuncu çıkartıyorlar, biraz sükse yapıp pazarlayarak yeni jenerasyonu bekliyorlar.
2.5 verirse hir cikartirim tabi
1.5 versin
%50 zam kim gormus
Ozziye veriyor 2.5 hir cikariyorum
Pepenin maasina bisi dedim mi? Normal maas aldi adam ama bize lukus
Gomez 5 aldi bisi dedik mi
Dogru parayi dogru oyuncuya vereceksin
90bij dolara oynayan boyda 1.6 verdi fo
Ne diyelim piyasa bu mi diyelim atiba 750mi ne aliyormus insan atibadan utanir
Balotelliyi alsan ne diyecez 5 cok mu, adamin maasi o risk belli olursa rakibe patlayacak olmazsa elinde ve cebinde

Bir ornek daha verem anlasilsin Karyusa 1-2 verirlerse bisi demem ederi o 1 de maas normal
Ama cikip 3 maas 8 de bons verirsen kufur yersin iste anana

Çevrimdışı Egos

Yonetim diyorsa dogrudur

Koskaca besiktas baskani foyu ibra etmemisse taraftara dinlemek duser

Baskanin yaptiklari boyle yaziliyordu galiba

Kap gibi kuruma yalan soyledim aciklamasi yaptirmis bir baskan, herkes herseyin farkinda futbol aleminde, herkes biliyor insallah duzgun hazirlamistir belgeleri

fikret orman her şeyden sorumlu tutulabilir, ama kamera karşısında söylediklerinden sorumlu tutulamaz. bu yöntem küçük bir çocuğun ağzına kürekle vurmaya benziyor. bizim camida konuşmayı bilen adamın başkanlıkla, yönetimle işi olmuyor; konuşmayı bilmediğini bilen ve ona göre davranan bir başkan bulursak direkt onursal yapalım.

Çevrimdışı Egos

2.5 verirse hir cikartirim tabi
1.5 versin
%50 zam kim gormus
Ozziye veriyor 2.5 hir cikariyorum
Pepenin maasina bisi dedim mi? Normal maas aldi adam ama bize lukus
Gomez 5 aldi bisi dedik mi
Dogru parayi dogru oyuncuya vereceksin
90bij dolara oynayan boyda 1.6 verdi fo
Ne diyelim piyasa bu mi diyelim atiba 750mi ne aliyormus insan atibadan utanir
Balotelliyi alsan ne diyecez 5 cok mu, adamin maasi o risk belli olursa rakibe patlayacak olmazsa elinde ve cebinde

Bir ornek daha verem anlasilsin Karyusa 1-2 verirlerse bisi demem ederi o 1 de maas normal
Ama cikip 3 maas 8 de bons verirsen kufur yersin iste anana

fabri yüzde elliye kalmazdı, ama karius konusunda destekliyorum. o fiyata yedek kaleci olsun; zaten liverpool da ligde oynatmıyordu kendisini, sadece avrupa maçlarına çıkartıyordu. şampiyonlar ligi finaline kadar avrupa'da kaleyi karius'a emanet ederiz, finalde oynatmayız; çünkü biz farklıyız, japonuz bir kere, akıllı adamız...