Nasıl bir ego dolu bir mesajdır bu, kulüp başkanı istemediğini yine üstünü basa basa söylemiş ve umarım anlayışla karşılarsınız derken de sanki bi taraftan da ben gitmek istedim tarzı bir şey yapmış. Olm git artık lan, kulübü seviyorsan daha fazla ortalığı yakma. Haydi şimdi kasımpaşa tam istediğin yer kulübün başkanından daha yetkili olur takılırsın, 10 kişide gelir alkışlar seni.
Çok garip bir karakter geçti hayatımızdan gerçekten de...
Dünyanın en yetenekli futbolcularından biri... Daha gençken adam eksiltmesi, çalımları çok etkileyiciydi. Karşısında kimse duramıyordu. İnanılmaz goller attı. Trivela'yı da Rabona'yı da dünyada ondan iyi yapanını görmedim. Benim için hepsinden daha önemlisi top kontrolüydü. İstediğin yerden, istediğin yükseklikten, istediğin şiddette top at, pamuk gibi indiriyor adam, hiç boşu yok. Bu konuda da dünyada çok az eşi vardır diye düşünüyorum.
Egosu, şımarıklığı, 'topu benden kapan adamın ayağını kırarım ulan' şeklindeki inanılmaz derecede çocukça yaklaşımları, 89. dakikada bile oyundan çıksa binbir tribe girmesi, 36 yaşında bile hala aynı amatörlüğü sergileyebilmesi... Bir yandan 'takımım için ölürüm' ayakları yaparken, diğer yandan ego uğruna bütün takımın emeğini yerlere çalması...
Ama yine tutarsız ve anlaşılmaz bir şekilde her sene, her hazırlık döneminin, sezon içindeki her antrenmanın en çalışkanı olması... Şenol Güneş gibi bir adamın bile şaşkınlıkla ve saygıyla 'çalışkan oyuncu' denince onu örnek göstermesi... Gece, gündüz, haftasonu, tatil dinlemeden formunu korumak için gayret etmesi, sonsuz egosuna rağmen Sergen gibi 'oturayım, göbeği salayım, yine her türlü iş yaparım' dememesi... (Oğuzhan, Quaresma'nın yarısı kadar çalışsa, vücuduna özen gösterse belki de hakkaten 150 milyonluk olurdu

Velhasıl; tutarsızlıklarla, anlaşılmazlıklarla, çelişkilerle dolu bir adam, bir kariyer, böylece bitmiş oldu.
20 yıl sonra aklıma geldiğinde 'vay be, Quaresma da ne topçuydu, canımın içi' diyecek durumda kalmayı çok isterdim, ama olmadı... Bir avuç incir berbat oldu... Umarım Ricky yeğenimiz babasının yolundan gitmez ;)