rahmetli seba himmetçi₁ ihsanı kovalarken çetin bir kongre süreci yaşamıştı oylar kullanılmadan son konuşmasında "başarılar hatırlanmaz başarısızlıklar unutulmaz" demişti. şu yazın bana bunları hatırlattı.
rahmetli seba evet himmetçileri₁ kovalamışdı doğru bir karardı ama o çetin kongre süreçlerinde korumaları mafyaydı
şimdi birşeyi doğru kabul ederken başka bir yanlışı neden örtüyoruz. Sebanın hep başarıları konuşuluyor ama olumsuz olanlar neden hiç konuşulmuyor. bir insan hep iyi yada hep kötü değildir. iyi insanlarında yaptığı kötü işler var.
yönetimi eleştirirken seba örnek veriliyor ama yönetim eleştirileri büyük ihtimal transfer konusunda oluyor iyide seba
neden öne çıkarılıyor çokmu iyi transfer yönetimi vardı. Seba dönemi tarihin en kötü transfer dönemleri listesinde başı çeker
herkes maf dönemi için sebayı el üstünde tutuyor ama yanlış maf dönemi ve alt yapı hamleleri sebaya ait değildir.
alt yapı Mehmet üstünkaya eseridir ondan sonra gelen seba mecburiyetten o alt yapıya sarıldı. seba döneminde kriz atlatıldıktan sonra
alt yapıdan Beşiktaşa kaç oyuncu kazanıldıki.
ben sebanın başarılarınıda unutmadım başarısızlıklarınıda. mesela şerefli ikincilikler lafı sebanındır bugün yönetim birşey yapmıyor ah seba olsaydı diyen arkadaşlar o şerefli ikincilikler ödül değil hakkımızın elimizden alındığını ve birşey yapamadığımızı söylüyor aslında
bu başarısız yönetim söylemi gerçekte. bugüne bakıp geçmişi özleyen arkadaşlar o geçmişi yaşamamış büyük ihtimal
geçmişde uğradığımız haksızlıklar yanında şimdikiler bayağı ufak kalır. bu gün yönetimin başarısız kabul edildiği iki yıla tahammül edemiyor arkadaşlar o zaman biz sebanın başarısız geçen 5 yılına tahammül ettik. seba git demenin arkasında başarısız geçen 5 yıl vardı
türk futbolu endüstriyel futbola geçmiş ama biz hala amatör yönetiliyorduk. ondan sonra başarısızlıkla dolu on yılın nedeni zamanında Sebanın endüstriel futbola geçememesinden kaynaklanıyordu. Hemde seba birçok şeyi bu güne göre çok kolay yapabilecekken
biz oyuncu alamazdık renkliler gibi çünkü onlar paralarıyla oyuncu alır biz o paralarla vergimizi öderdik sonrada renklilerin vergi borcu
silinirdi bizde ödediklerimizle kalırdık. evet seba büyük başkandı ama onun politikaları yüzünden biz geri düştük.
bazı şeyleri överken o gülün dikenlerininde olduğu unutulmamalı bugün sebanın o sözünün tersine sebanın sadece iyi olan yönleri konuşuluyor
kötü olanları kimse dile getirmeye cesaret edemiyor. yeni nesil bunlarıda bilmeli seba büyük başkandı evet ama onunda çok kusurları vardı
iyi şeyler yaptı evet ama Beşiktaşa uzun vadede zarar veren kötü işleride yaptı. Gerçekleri konuşmak bu kadar zor olmamalı.
birini seba ile mukayese ederken terazinin bir ucuna yaptıkları herşeyi koyup diğer ucuna sebanın yaptığı iyi şeyleri koyarak
mukayese edilmez. Başkan taraftara kötü davranıyordu seba sanki çok iyi davranıyordu taraftar ilişkileri olarak sıralama yapsak en kötü başkan seba olur. onun dönemindeki kadar hiç bir yönetim taraftardan bu kadar uzak değildir.