2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 66 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4236143 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Bizimkiler beceremiyor o işleri yoksa başak istemediği halde şampiyon yapabilirdik onları. biz gittik başak ı yendik gs ye yenildik  :bandit:

Bizle alakası yok 3 puan alsalar bile yine kaybederlerdi, sen öyle durumda kendi evinde 2 maçı kazanama Beşiktaşa suç at. Başakşehir için bu bir bahane değil, o 2 maçı kazansalardı yine derdim tamamdır falan diye ama zaten kötü durumdalardı, epruyanu olsa o maçta yenerlerdi bizi ve diğer maçlardada puan kaybetmez şampiyon olurlardı. Bir stoperin bütün takımı bu kadar etkilemesi de AA sisteminde dikkat etmesi gereken şeylerden biri.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Bizle alakası yok 3 puan alsalar bile yine kaybederlerdi, sen öyle durumda kendi evinde 2 maçı kazanama Beşiktaşa suç at. Başakşehir için bu bir bahane değil, o 2 maçı kazansalardı yine derdim tamamdır falan diye ama zaten kötü durumdalardı, epruyanu olsa o maçta yenerlerdi bizi ve diğer maçlardada puan kaybetmez şampiyon olurlardı. Bir stoperin bütün takımı bu kadar etkilemesi de AA sisteminde dikkat etmesi gereken şeylerden biri.

Bize suç atmadılar ki zaten yazdım Başakşehir istemediği halde diye 8 maçta 2 galibiyet saha içi ile vs açıklanacak bir durum değil. Ama onlar istemese bile 8 maçta 3 galibiyeti biz onlara aldırsaydık gs maçına iddiasız ve rahat çıksaydık kazanma hiç olmadı çirkefe yatıp olay çıkarma şansımız vardı. En iyi oyuncuların attırma ceza aldırma vs. Bu hak bizdeydi biz kullanmayı seçmedik evet gs belki yine olacaktı ama çok daha zor olacaktı.
Ne Mutlu Türk'üm Diyene...Kemal

Çevrimdışı BJKTÜRK23

3-4 kişi hariç kimsenin önceliği değildi hatta birçoklarına göre gerek bile yoktu. Beşiktaş ın bu sene şampiyonluk hedefi olduğunu düşünmüyorum.  Eğer niyet varsa en az Burak ayarında golcü şart ve  ilk önceliğidir bu takımın. Burak sakatlanmasa idi de benim için böyleydi hala daha böyle.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Hoca gömülmeye başlanmış. Bu kadro kloop un elinde olsa ligin 2. haftası guardiola nın elinde olsa ligin 4.haftası onlar da gömülmeye başlanırdı. Benim tercihim zaten Şenol Güneş idi. Abdullah Avcı ya göre ama adam gitti milli takıma yapacak bir şey yoktu. Başkan olsam Yabacılardan Luce yi getirirdim sadece. Yerlilerden de Sergen. İhtiyarlardan da Rasim Kara ft gs deyken öc alama fırsatı için o da yoksa adamın zaten bir ayağı çukurdadır. Hoca geldi artık yapacak birşey yok alternatifler içinde 3. sıradaydı bana göre o seçildi çok da bir şey denemez.

Hazırlık maçlarına çok takılmamak lazım. Hoca ne deniyor ne oynatmak istiyor diye merak eden varsa bizim çapımıza göre; All or Nothing belgeseli 1. sezon 8 bölümü izleyin vaktiniz varsa. Geldiğinde 85 m euroya john stones getirebiliyor orada  ve tutmuyor bizde bırakın 85 m u 8.5 versek ne yönetim bırakırız ne hoca, eski kalecilerinde ne çekti ki o bizde olsa bayram ederdik. 1 sene sonra bastılar parayı istediği kaleciyi aldılar. Bizim çapımız bu kadar olmadığı için bizde ne kadar uygulayabilecek onu göreceğiz. Yönetim çok kirliydi(hocasız kalmıştık) hamama girmek istedi Hamam:Avcı yönetim de biraz terlemek zorunda. Ter:Zorunlu transferler.

Çevrimdışı AigleBordeaux

Daha Avrupa’da grup maçları var
Durursa burada dursun kalbim Beşiktaş!

Çevrimdışı tangaz

3-4 kişi hariç kimsenin önceliği değildi hatta birçoklarına göre gerek bile yoktu. Beşiktaş ın bu sene şampiyonluk hedefi olduğunu düşünmüyorum.  Eğer niyet varsa en az Burak ayarında golcü şart ve  ilk önceliğidir bu takımın. Burak sakatlanmasa idi de benim için böyleydi hala daha böyle.

yanılmıyorsam sadece 3 kişiydik direkt söyleyen sen ben mylife
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı BJKTÜRK23

yanılmıyorsam sadece 3 kişiydik direkt söyleyen sen ben mylife

ben de öyle biliyorum da şimdi 1 kişi çıkar ben de demiştim derse dışarıda kalmasın diye 4 ü de kattım ayıp olmasın  :D

Çevrimdışı AigleBordeaux

Skrtel haberi çıkmış, Fener’in geçen seneki tarihi sezonunda büyük katkısı olduğu için ilgileniyoruzdur, galiba yönetimde aynı tarihi yazmak istiyo

Çevrimdışı tangaz

ben de öyle biliyorum da şimdi 1 kişi çıkar ben de demiştim derse dışarıda kalmasın diye 4 ü de kattım ayıp olmasın  :D

onlar daha ziyade 34lük buraka bişey olursa naparız kıvamındaydı biz o varken de almalıyızcıydık  :)
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı cursedofdragon

Skrtel haberi çıkmış, Fener’in geçen seneki tarihi sezonunda büyük katkısı olduğu için ilgileniyoruzdur, galiba yönetimde aynı tarihi yazmak istiyo

sen bilmiyorsun muhteşem scout işi o transfer.

Geleceğin Beşiktaşını kuruyoruz.

Çevrimdışı AigleBordeaux

onlar daha ziyade 34lük buraka bişey olursa naparız kıvamındaydı biz o varken de almalıyızcıydık  :)
Ben dediğin taraftaydım maliyet anlamında yönetim sadece iyi bir yedek alabilir gibi duruyor as forvet alacak para yok gibi

Yalandır menejer oyunudur ama vidanın yerine oynayacak daha uygun stoper olabilir ve vidayı satıp sol stopere de para ayırabiliriz (sol stoper olarak değil ve vidanın yerine ücretsiz 1 sene boyunca geçiş döneminde kullanılabilir anlamında)

Çevrimdışı tangaz

Ben dediğin taraftaydım maliyet anlamında yönetim sadece iyi bir yedek alabilir gibi duruyor as forvet alacak para yok gibi

bize bi as forvet (gomez) birde yardıran bi kanat gerekiyor siyahi pırpır bişey rakip defansın dengesini bozan tarz hafif de savruk biliç zamanı bizi eleyen burugge de gedoz die bir eleman vardı sıkıntı yaratmıştı bize onun gibi biri lazım

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Burak da çok erken patlak verdi maalesef.  Yoksa zaten 50 maçlık periyotta hadi kupa vs çıkar 10 maç 40 maçta kart cezalısı olmayacak formsuz olmayacak sakatlık yaşamayacak mümkün değildi zaten.

Üst seviye bir golcüyle dönüşümlü oynatmak hatta Burak ı yer yer sol açık da veya 2. forvet gibi oynatmak elde ki 3 oyuncuya bakılırsa mecburi hatta üstüne bir tane skorer kanatta şarttı.

Eli ayağı düzgün bir Kaleci tip olarak değil  :D Hem hava hakimiyeti olan hem ayağı düzgün pozisyon almayı bilen bir stoper aynı adamda yoksa bu özelliklerin tümü 2 stoper, Marcelo vida ile kotarırdı aslında yedekleri Mirin ve Ege ile. sol bek ki Adriano dan ucuza gelmeyecek ve o kalitede olmayacaktı  bir orta saha  iki yönlü oynayabilen uluslar arası üst seviyede oynamış tecrübeli şutu olan hücumu zorlayan (khedira bizim ulaşabileceğimiz en üst seviye adam risklerine rağmen mesela)

x-GG-Şartlı kabul Vida-X-X-Atiba-X-Şartlı kabul Ljacic-X-X-Burak şuan net ilk 11 oyuncumuz 3 adet sadece. Vida-Ljacic-Dorukhan-Medel şartlı veya ilk 14 rotasyonu için. Diğer yerler bomboş.

Çevrimdışı mrred

Öncelikle skorlardan ve sonuçlardan bağımsız oyun olarak değerlendirme yapmak gerekirse ; Oyunun ağırlıkta olan iki yönünden ilk önce savunmayı daha sonra hücumu değerlendirmek istiyorum.

1.Top rakipteyken ;
-Takımın boyu hem enine hem boyuna bir hayli kısa.
-Baskı zamanları eksik olmasına rağmen bunun üzerine çalışma olduğu belli.
-Top rakibe geçince takım olarak 2. ve 3.bölgede aniden daralıyoruz (Bir kaç pozisyonda rakip oyuncunun başında 4 5 beşiktaşlı futbolcunun olduğu anlar oldu)
-Bu ani açılıp daralmalar ilk etapta bizi savunmada baya zorlar gibi gözükse de uzun vadede çok işimize yarayabilir. Dikkat ederseniz yediğimiz ilk golde takım aniden daralmasına rağmen erdem ve oğuzhanın topu birbirlerine bırakması neticesinde baskı zamanlaması gecikti. Baskı zamanı gecikince daralma neticesinde sağ kanadımız boş kaldı ve rakip oraya kolayca sızdı.
-Enine ve boyuna yaptığımız bu ani daralmalar neticesinde top kapma süremiz bir hayli kısalabilir. Fakat topu kapamadığımız bölümlerde özellikle Burak , Ljajic Caner ve Q7 'nin savunma ve pozisyon alma zaafları başımıza iş açabilir.

2.Top bizdeyken ;
-Kariusun çıkışları iyiydi fakat ayak tekniği bariz yetersiz ve tek ayağını kullanabiliyor
-Utkunun ayakları kariustan çok daha iyi ve iki ayağını da kullanabiliyor.
-Oyunu kaleciden başlatarak rakibi üzerine çekmek suretiyle arkada geniş alanlar bulabilmek bu planın ana parçası
-Oğuzhan ve muhayerin özellikle birinci bölgemizdeki top alışverişlerinde soğukkanlılıkları güzel fakat bu oyunda beklerin devamlı boşa kaçarak pas açısı yaratmaları gerekiyor. Bu söylediğim şeye örnek olarak ilk yarıda bir pozisyonda Lens ve oğuzhan birbirlerini boşa kaçırarak topu birinci bölgeden ikinci bölgeye çok kolayca geçirdiler.
-Vida ve mirinin topla olan ilişkileri kötü olması en büyük zaafımız bunu gidermek için bol tekrar ya da transfer yapmamız şart.
-Caner özellikle topu 3.bölgeye geçirdiğimizde orta saha iç gibi oynuyor . Hocanın burada canerin pas kalitesinden faydalanma isteği var.
-Topu kaleciden başlatıp 6.numarayı istasyon yapmak suretiyle 2.bölgeye yaptığımız çıkış denemeleri bu maç özelinde daha başarılıydı. Fazla tekrar ile kusursuzlaştırabilir.
-Boyd sol tarafta sağa göre daha efektif oynadı. Özellikle 70 ve 72 dakikalar arasında güzel bir atak yaptık. Bu ataktaki topla çıkışımız çok güzeldi.

[ Son Düzenleme: 04 Ağustos 2019, 23:32:26 mrred ]
The great gig in the sky

Cuma ve bugünkü maçların ardından şunu diyebilirim, vida daha iyi bir stoper olmasına rağmen, mirin bu sisteme daha uygun gözüküyor. Vida bu sistemde bir lamine diattaya dönüşecek gibi maalesef yoksa mirinin iyi olmasından demiyorum.

Cuma ve bugünkü maçların ardından şunu diyebilirim, vida daha iyi bir stoper olmasına rağmen, mirin bu sisteme daha uygun gözüküyor. Vida bu sistemde bir lamine diattaya dönüşecek gibi maalesef yoksa mirinin iyi olmasından demiyorum.

yok artık ne lamina diattası yav :D

Vidanın ayağının iyi olmadığına hepimiz hem fikiriz zaten bu yüzden vida topsuz oyunda top rakipte iken oldukça iyi yanına sol ayağı iyi oyun kurabilen stoper  gelmesi gerekiyor defansta ki herkesin ayağının iyi olması çok zor öyle oyuncular bulmak zor.

Vida'nın yanına ayağı iyi  sol stoper alırsak vida o kadar sırıtmaz kesme işini yapar oyun kurma işini sol stopere ve beklere bırakır :)

Çevrimdışı tangaz

Burak da çok erken patlak verdi maalesef.  Yoksa zaten 50 maçlık periyotta hadi kupa vs çıkar 10 maç 40 maçta kart cezalısı olmayacak formsuz olmayacak sakatlık yaşamayacak mümkün değildi zaten.

Üst seviye bir golcüyle dönüşümlü oynatmak hatta Burak ı yer yer sol açık da veya 2. forvet gibi oynatmak elde ki 3 oyuncuya bakılırsa mecburi hatta üstüne bir tane skorer kanatta şarttı.

Eli ayağı düzgün bir Kaleci tip olarak değil  :D Hem hava hakimiyeti olan hem ayağı düzgün pozisyon almayı bilen bir stoper aynı adamda yoksa bu özelliklerin tümü 2 stoper, Marcelo vida ile kotarırdı aslında yedekleri Mirin ve Ege ile. sol bek ki Adriano dan ucuza gelmeyecek ve o kalitede olmayacaktı  bir orta saha  iki yönlü oynayabilen uluslar arası üst seviyede oynamış tecrübeli şutu olan hücumu zorlayan (khedira bizim ulaşabileceğimiz en üst seviye adam risklerine rağmen mesela)

x-GG-Şartlı kabul Vida-X-X-Atiba-X-Şartlı kabul Ljacic-X-X-Burak şuan net ilk 11 oyuncumuz 3 adet sadece. Vida-Ljacic-Dorukhan-Medel şartlı veya ilk 14 rotasyonu için. Diğer yerler bomboş.

aklın yolu bir, 1 dk arayla golcü ve skorer kanat yazmışız. bize hava hakimiyeti rodolfo marcelo ayarında bir stoper şart ötesi yoksa daha çok yan top golü yeriz karyus sağolsun bu konuda facia takım çok eksik ve belliki hoca yanlış idman yaptırdı atiba bile sakatlandı ben masumiyeti sorgularım. birde hoca taraftarıda arkasına alan coşkulu bi oyun vaad ediyordu hazırlık maçlarında zerresini göremedik değil gol atmak pozisyona bile giremedik neredeyse ve çok sıkıcı bi oyun oynadık bu oyunla maç kazanmak zor oyuncularda eminim saha içinde sıkılıyordur.

Rıza Çalımbay: "Vitesse ve Ajax ile çok iyi maçlar oynadık. Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynayacağız. Beşiktaş gibi büyük bir takıma karşı böyle hazırlanacaksın. Transferi bir an önce yapıp Beşiktaş maçına hazır duruma getirmemiz lazım. En önemli maç Beşiktaş maçı."

Bu rızaya bir şey mi yaptık biz ?

yok artık ne lamina diattası yav :D

Vidanın ayağının iyi olmadığına hepimiz hem fikiriz zaten bu yüzden vida topsuz oyunda top rakipte iken oldukça iyi yanına sol ayağı iyi oyun kurabilen stoper  gelmesi gerekiyor defansta ki herkesin ayağının iyi olması çok zor öyle oyuncular bulmak zor.

Vida'nın yanına ayağı iyi  sol stoper alırsak vida o kadar sırıtmaz kesme işini yapar oyun kurma işini sol stopere ve beklere bırakır :)

Ben böyle taktikte bütün yükü tek stopere bırakılmaması taraftarayım, en azından bu kadar vidanın kötü ayağı olduğunu görmemiştik  :lol: Yoksa diatta espri orda tabi, sol stoper gelince elbet biraz daha rahatlama olur ama yine de bu zorlama gibi olur yani ne yaparsan yap caner vida karius quaresma bu sistemin adamları değil.

Çevrimdışı BJKTÜRK23

Rıza Çalımbay: "Vitesse ve Ajax ile çok iyi maçlar oynadık. Cumartesi günü Fenerbahçe ile oynayacağız. Beşiktaş gibi büyük bir takıma karşı böyle hazırlanacaksın. Transferi bir an önce yapıp Beşiktaş maçına hazır duruma getirmemiz lazım. En önemli maç Beşiktaş maçı."

Herhalde gönderilirken bir şeyler yaşandı para için vs olacağını sanmıyorum başka bir durum var ama oyunculuğunda efsane olan birinin hoca olunca bir camia da gazoz hatta gazoza kapak olması üzücü bir durum.

Ben böyle taktikte bütün yükü tek stopere bırakılmaması taraftarayım, en azından bu kadar vidanın kötü ayağı olduğunu görmemiştik  :lol: Yoksa diatta espri orda tabi, sol stoper gelince elbet biraz daha rahatlama olur ama yine de bu zorlama gibi olur yani ne yaparsan yap caner vida karius quaresma bu sistemin adamları değil.

Pas yapa yapa düzelir biraz daha o :D

Misal ben kariusun bu kadar ayağı olduğunu bile bilmiyordum :D

Karius sol ayağını da çalıştırabilir misal yaşı daha genç 25 yaşında bol bol duvara vursun tek basına bir sol vursun bir sağ vursun ben öyle yapıyordum gelişiyor insanın ayağı :D

Evet zamanında iki ekmek bir süt rıza efendi diyenlere karşı çıktık diye beşiktaşı düşmanı olarak görmesi (!) normal.

aklın yolu bir, 1 dk arayla golcü ve skorer kanat yazmışız. bize hava hakimiyeti rodolfo marcelo ayarında bir stoper şart ötesi yoksa daha çok yan top golü yeriz karyus sağolsun bu konuda facia takım çok eksik ve belliki hoca yanlış idman yaptırdı atiba bile sakatlandı ben masumiyeti sorgularım. birde hoca taraftarıda arkasına alan coşkulu bi oyun vaad ediyordu hazırlık maçlarında zerresini göremedik değil gol atmak pozisyona bile giremedik neredeyse ve çok sıkıcı bi oyun oynadık bu oyunla maç kazanmak zor oyuncularda eminim saha içinde sıkılıyordur.

Benim şöyle bir teorim var hazırlık maçı tamamen bozulmuş olan diziliş hücum presleri defanstan pasla çıkma vs konularında gelişme aşaması amacıyla yapıldığını düşünüyorum yani ağırlıklı olarak bunlara odaklanmış olabilir hoca ilk. Ve daha sistem düzen oturmadı, hemen olacak şeyler değil bazı şeyler biraz süre vermemiz gerekli.

Çevrimdışı savaş altay

Ovucu cumleler kullanmis, bu aciklamasini sevdim  :D

Ovucu cumleler kullanmis, bu aciklamasini sevdim  :D

nerde övmüş yav :D

en önemli maç Beşiktaş maçı demiş sanki bizi yenince cup kazanıcak baksın yoluna gitsin ligi ilk 10 da bitirmeye çalışsın :D