2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 68 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4270582 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı 38life

olabilir takip ettiğim bir oyuncu değil ben tamamen Beşiktaşda izleyip karar vereceğim
boyd aslında sol açık oynuyor yada forvet arkası gibi tam kanat değil izlediğim kadarıyla
hatta merak ettim sağ ayakla solda oynamayı neden tercih ediyor diye transfermarkt e baktım ordada ana mevkisi sol kanat olarak gösterilmiş
futbol hayatı boyunca hep sol kanat oynamış
quaresma solda oynamaz o canı istediği anda sola geçer sadece çift ayaklıda değil o nedenle soldayken robana yapıyor sol ayakla artistik işler yapamıyor :D ama sol ayaklada asist yaptığını gördüm adamda öyle yetenek varki istese bir takımı alıp şampiyon yapar
ama umrunda değil.

Boyd'un 4 sezonluk ısı haritası:

Çevrimiçi Necmi

Boyd'un 4 sezonluk ısı haritası:

transfermarkt e göre hep solda oynamış

Çevrimdışı 38life

transfermarkt e göre hep solda oynamış

Tranmsfermarkt her zamanki gibi sallıyor. Ben bizzat kontrol ettim. Sağda oynadığı maçların çoğunu sol olarak yazmışlar.

Ama oyuncu solda oynayamıyor demek değil bu zaten oynayabiliyor. Maç içinde rotasyona da girebiliyor diğer kanatla. Ama daha verimli olduğu bölge sağ kanat.
[ Son Düzenleme: 26 Temmuz 2019, 11:24:03 38life ]

Çevrimiçi Necmi

Tranmsfermarkt her zamanki gibi sallıyor. Ben kendim bizzat kontrol ettim. Sağda oynadığı maçların çoğunu sol olarak yazmışlar.

Ama oyuncu solda oynayamıyor demek değil bu zaten oynayabiliyor. Maç içinde rotasyona da girebiliyor diğer kanatla. Ama daha verimli olduğu bölge sağ kanat.
bende izledim biraz ama bana göre kanattan çok forvet arkası gibi oynuyor
çok fazla içeri kaçıyor o nedenle kanat gibi değil dedim kanat forvet denebilir avcının oyununa uyan bir oyuncu
visca tarzı gibi geldi bana ama daha fazla içeri kaçanı

Çevrimdışı 38life

bende izledim biraz ama bana göre kanattan çok forvet arkası gibi oynuyor
çok fazla içeri kaçıyor o nedenle kanat gibi değil dedim kanat forvet denebilir avcının oyununa uyan bir oyuncu
visca tarzı gibi geldi bana ama daha fazla içeri kaçanı

İçeriye, ceza sahası önüne geldiği doğru ama ters ayaklı olmaması bu konuda bir handikap. Avcı bir kalıba sokacaktır onu.

Çevrimdışı cursedofdragon

Douglas bu akşam saat 21:40’ta Istanbul'a gelecek. Yarın'da Avusturya kampına katılması bekleniyor.

Çevrimiçi Samet Demir

Sol bek-stoper-on libero-kanat...

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı levitate

roncaglia ve martins indi ile ilgilenmiyormuşuz
bipbipbupbup

martins indi  mirinin 1 tık iyisi sakarlıklar yapar.
roncaglia sağ ayaklı sol stoper sağ ayaklı  :alala:

Çevrimdışı levitate

martins indi  mirinin 1 tık iyisi sakarlıklar yapar.
roncaglia sağ ayaklı sol stoper sağ ayaklı  :alala:

vida sağ stoper orjinli sol ayaklı :D

stoperde ayak mevzusu çok önemli değil bence ama son 5 yıldır buna takmış durumdayız
bipbipbupbup

Çevrimdışı MUSTAFA_

Roncaglia sağ ayaklı olduğu için direk eleyelim. Ayrıca yaşı da hiç hoş görünmüyor. Matins Indi Roco'nun Hollanda şubesi. İnşallah düşünmeyiz. Kaç senedir menajerlerin önümüze getirdiği ama bizim istemediğimiz bir oyuncu olduğu söyleniyor. İnşallah Indi'ye karşı tutumumuz değişmemiştir.

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimiçi Necmi

Sol bek-stoper-on libero-kanat...

yabancı sayımız sanırım 12 oldu bundan sonra ya bir yabancı oyuncu alırız yada yabancı almayız
yabancı alırsak bunu sol bekten yana kullanırız ama ben sanmıyorum yerli oyuncuyla çözme ihtimalimiz kuvvetli
tabi giden oyuncu olursa o başka. bir oyuncu kontenjanı kagawa için bekletilebilir.

Çevrimdışı mrred

Beklerle ilgili olarak büyük takımlarda oynamaları için bence 3 tane belirleyici  kriter var

a.Top tekniği ilk sırada gelir . Top tekniğinden kastettiğim şeyler ise topa vurma , topu sürme, topu kontrol etme , pas kalitesi, pas için pozisyon alma, şut için pozisyon alma, kafayı kaldırarak oynamak
b.Fizik üstünlük ve devamlılık. Bundan kastettiğim ise, koşu temposu, koşu isteği, koşma devamlılığı, ivmelenme, yön değiştirme, ani durmalarda dengelenebilme, dinamiklik, çeviklik, topla dönüş, topsuz dönüş rakibi aldatma koşuları ile devamlı yormak
c.Mental ve oyun görüşü üstünlüğü. Bundan kastettiğim ise defansta pozisyonu her zaman doğru almak, arkaya atılan toplarda devamlı dikkatli olmak, konsantre olmak , pozisyonda ön almak, pozisyonu önceden hissetmek veya rakip oyuncuyu önceden tanıyıp yapacağı muhtemel hareketi tahmin etmek. Maçtan önce kendi kanadındaki hücum oyuncusunun özelliklerini ezberlemek ve maça hazırlanmak.
Hücumda ise kendi koridorunu kullanabileceği fırsatları devamlı kullanmak için verkaç yapmak, boşa çıkmak , bazen içe kat etmek , bazen dışa kat etmek, bazen pas vermek,toplu koşu, topsuz koşu yapmak bütün bu kararları doğru şekilde vermek, rakip savunmanın zaafını iyi bilmek ve devamlı onu kullanmak . Maçtan önce savunmanın zaafını çalışmak ve hep ona göre oynamak

Bunların hepsini kusursuza yakın yapıyorsanız zaten elit seviyede bek oluyorsunuz. Bizim ligimiz için bu 3 özellikten 2 sini barındıran bek yeter artar bile. Hepsini barındıran adamlar ligimize 30 yaşından sonra geldikleri için zaten otomatik olarak 2. şıkta yazdığım fizik üstünlük ve devamlılık özelliklerinden vazgeçmiş olursunuz. Ben olsam hangi özellikten vazgeçerdim kendimce düşündüm ve şu sonuca ulaştım.

Eğer oynayacağımız oyun TOPA SAHİP OLMA oyunu ise elimdeki bekin kesinlikle (Kapalı savunmaları açmak konusunda +1 opsiyon olması açısından) top teknik özelliklerinin iyi olmasını isterdim.Yine topa sahip olmak oyununda esasında Ön oyuncularının press gücü genel press kalitesini etkileyeceğinden fizik üstünlük ve devamlılık özelliğinden az da olsa feragat edebilirdim. Çünkü top zaten bizde kalacaksa rakibi yormak daha kolay olacağı için topu kazanmak için ekstra efor sarf etmemize (press oyunlarında eforu öndeki oyuncular sarfeder defans sadece pozisyon alır) veya fizik üstünlüğüne veya fizik devamlılığına aşırı bir ihtiyaç olmayacaktır.

Eğer oynayacağımız oyun  deplasmanlarda ve bize denk takımlarla ise DİREKT OYUN ise eldeki bekin kesinlikle
Top teknik özelliklerinin iyi olmasını isterdim. Zira rakip takım bizi kendi sahamıza hapis ediyorsa ya da biz topu kendi sahamızdan baskı altında çıkaramıyorsak. Top tekniği iyi olan bekler +1 opsiyondur. Deplasmanlardaki oyunlarda bir diğer önem vereceğim özellik ise fizik kalite ve üstünlük olurdu. Zira direkt hücumlarda patlayıcı kuvvet, top sürme, hızlı düşünme gibi özellikler bekleri bir hayli kıymetli kılar

Bu açılardan değerlendirdiğimizde douglas hem iç saha oyunlarında (burada bir şerh düşmem gerek, rakibi önde karşıladığımız oyunlarda arkasına adam kaçırmaması şartıyla) iyi işler yapabilecek niteliklere sahip. Deplasman oyunlarında da fizik kalitesi ve devamlılığı yaşı genç olduğu için yine faydalı olabilir.
[ Son Düzenleme: 26 Temmuz 2019, 13:39:02 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimiçi Necmi

Beklerle ilgili olarak büyük takımlarda oynamaları için bence 3 tane belirleyici  kriter var

a.Top tekniği ilk sırada gelir . Top tekniğinden kastettiğim şeyler ise topa vurma , topu sürme, topu kontrol etme , pas kalitesi, pas için pozisyon alma, şut için pozisyon alma, kafayı kaldırarak oynamak
b.Fizik üstünlük ve devamlılık. Bundan kastettiğim ise, koşu temposu, koşu isteği, koşma devamlılığı, ivmelenme, yön değiştirme, ani durmalarda dengelenebilme, dinamiklik, çeviklik, topla dönüş, topsuz dönüş rakibi aldatma koşuları ile devamlı yormak
c.Mental ve oyun görüşü üstünlüğü. Bundan kastettiğim ise defansta pozisyonu her zaman doğru almak, arkaya atılan toplarda devamlı dikkatli olmak, konsantre olmak , pozisyonda ön almak, pozisyonu önceden hissetmek veya rakip oyuncuyu önceden tanıyıp yapacağı muhtemel hareketi tahmin etmek. Maçtan önce kendi kanadındaki hücum oyuncusunun özelliklerini ezberlemek ve maça hazırlanmak.
Hücumda ise kendi koridorunu kullanabileceği fırsatları devamlı kullanmak için verkaç yapmak, boşa çıkmak , bazen içe kat etmek , bazen dışa kat etmek, bazen pas vermek,toplu koşu, topsuz koşu yapmak bütün bu kararları doğru şekilde vermek, rakip savunmanın zaafını iyi bilmek ve devamlı onu kullanmak . Maçtan önce savunmanın zaafını çalışmak ve hep ona göre oynamak

Bunların hepsini kusursuza yakın yapıyorsanız zaten elit seviyede bek oluyorsunuz. Bizim ligimiz için bu 3 özellikten 2 sini barındıran bek yeter artar bile. Hepsini barındıran adamlar ligimize 30 yaşından sonra geldikleri için zaten otomatik olarak 2. şıkta yazdığım fizik üstünlük ve devamlılık özelliklerinden vazgeçmiş olursunuz. Ben olsam hangi özellikten vazgeçerdim kendimce düşündüm ve şu sonuca ulaştım.

Eğer oynayacağımız oyun TOPA SAHİP OLMA oyunu ise elimdeki bekin kesinlikle (Kapalı savunmaları açmak konusunda +1 opsiyon olması açısından) top teknik özelliklerinin iyi olmasını isterdim.Yine topa sahip olmak oyununda esasında Ön oyuncularının press gücü genel press kalitesini etkileyeceğinden fizik üstünlük ve devamlılık özelliğinden az da olsa feragat edebilirdim. Çünkü top zaten bizde kalacaksa rakibi yormak daha kolay olacağı için topu kazanmak için ekstra efor sarf etmemize (press oyunlarında eforu öndeki oyuncular sarfeder defans sadece pozisyon alır) veya fizik üstünlüğüne veya fizik devamlılığına aşırı bir ihtiyaç olmayacaktır.

Eğer oynayacağımız oyun  deplasmanlarda ve bize denk takımlarla ise DİREKT OYUN ise eldeki bekin kesinlikle
Top teknik özelliklerinin iyi olmasını isterdim. Zira rakip takım bizi kendi sahamıza hapis ediyorsa ya da biz topu kendi sahamızdan baskı altında çıkaramıyorsak. Top tekniği iyi olan bekler +1 opsiyondur. Deplasmanlardaki oyunlarda bir diğer önem vereceğim özellik ise fizik kalite ve üstünlük olurdu. Zira direkt hücumlarda patlayıcı kuvvet, top sürme, hızlı düşünme gibi özellikler bekleri bir hayli kıymetli kılar

Bu açılardan değerlendirdiğimizde douglas hem iç saha oyunlarında (burada bir şerh düşmem gerek, rakibi önde karşıladığımız oyunlarda arkasına adam kaçırmaması şartıyla) iyi işler yapabilecek niteliklere sahip. Deplasman oyunlarında da fizik kalitesi ve devamlılığı yaşı genç olduğu için yine faydalı olabilir.
dürüst olmak gerekirse önce futbolcunun akıllısı lazım akıllı oyuncu zaaflarını kapatabilir. akıllı olmayan oyuncuda
süper yetenek olsa bile ağır saçmalar

Çevrimdışı mrred

dürüst olmak gerekirse önce futbolcunun akıllısı lazım akıllı oyuncu zaaflarını kapatabilir. akıllı olmayan oyuncuda
süper yetenek olsa bile ağır saçmalar
O dediğin şey mental ve oyun görüşü özelliğine giriyor. O özellikler douglasta hücumda var ama savunmada pek yok ama savunmanın %51 'i istek ve inattır. O yüzden savunmada çok yetenekli bir futbolcudur sözünü hiç kullanmayız.
The great gig in the sky

vida sağ stoper orjinli sol ayaklı :D

stoperde ayak mevzusu çok önemli değil bence ama son 5 yıldır buna takmış durumdayız

nasıl önemli değil avcı ısrarla sol stoper sol ayaklı istiyor :)

Ayrıca vida sağ ayaklı sağ stoper :)

Çevrimdışı mrred

Bir adama 28 yaşından sonra top sürmeyi topa vurmayı falan öğretemezsiniz ama savunma yapmayı eğer fizik kalitesi yeterli ise öğretirsiniz.
Caner asla savunma yapamaz. Topsuz dönüşleri çok yavaş adam belini döndüremiyor. Caner'in çeviklik ve uzun mesafede hızlanması vasat altında ama douglasın bu fizik özellikleri canerden çok daha iyi durumda. Douglasa savunma yapmayı öğretebilirsiniz.
[ Son Düzenleme: 26 Temmuz 2019, 14:02:52 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı haluk.m

Shinji Kagawa sosyal medya hesabında bulunan Beşiktaş yazısını kaldırmış.  :alala:

Bu arada Kagawa 5m€,  Schürrle 7m€  maaş alıyormuş.(%45'i vergi)

Çevrimdışı Dr.Zeck

Bir adama 28 yaşından sonra top sürmeyi topa vurmayı falan öğretemezsiniz ama savunma yapmayı eğer fizik kalitesi yeterli ise öğretirsiniz.
Caner asla savunma yapamaz. Topsuz dönüşleri çok yavaş adam belini döndüremiyor. Çeviklik vasat altında ama douglasın fizik kalitesi canerden çok daha iyi durumda. Douglasa savunma yapmayı öğretebilirsiniz.
  :claps:  :claps:

Çevrimdışı levitate

nasıl önemli değil avcı ısrarla sol stoper sol ayaklı istiyor :)

Ayrıca vida sağ ayaklı sağ stoper :)
vida solak değil mi :D
bipbipbupbup

Çevrimiçi yaço58

Shinji Kagawa sosyal medya hesabında bulunan Beşiktaş yazısını kaldırmış.  :alala:

celta vigoya  gitcek diyorlar gelmesin bu saatten sonrada bizi ispanyada küme düşmemeye oynayan takıma tercih etmiş adam kendi bilir burada uefada oynamak varken şampiiyonluk yarışında olmak varken orada küme düşmemeye oynar yolu açık olsun

Çevrimdışı tuncaboylu

Takımda maaş yükü azalmaya başladı.

1.5 milyon Euro üzeri alan 6-7 adam kaldı.

Ljajic
Burak
Vida
Oğuzhan
Quaresma
Medel
Lens

Çevrimdışı levitate

yüksek ihtimalle takım bulamayıp geri dönecek :D
bipbipbupbup

Çevrimiçi Samet Demir

yabancı sayımız sanırım 12 oldu bundan sonra ya bir yabancı oyuncu alırız yada yabancı almayız
yabancı alırsak bunu sol bekten yana kullanırız ama ben sanmıyorum yerli oyuncuyla çözme ihtimalimiz kuvvetli
tabi giden oyuncu olursa o başka. bir oyuncu kontenjanı kagawa için bekletilebilir.
Abi aynı zamanda gidecek oyuncularin nöbetinide tutuyorum ben. Unutuldu yine fazla konuşulmuyor ama...

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...