Sistem kötü diyenlerden birisi sensin. Sistem kötü deyip hemen 5-10 transfer isteyen sen değilsin. Birçok konuda anlaşamasak da inkar etmiyorum senin sabit fikirli olduğunu, diğerlerine göre daha tutarlı olduğunu, savunduğun fikirleri sonraları sanki hiç söylememiş gibi hareket etmediğini. O konuda hakkını yememek lazım. Kimin kötü niyetli olduğu tartışmasına girmeyelim en iyisi. Böyle bir tartışmada ben değil sistemciler zararlı çıkar. Özetle bütün sezon boyunca sistem olsa iş yapar diye yaygara koparılan bir oyuncuyu sezon başlarken kulübün parası yokken transfer yapılması gereken daha acil pozisyonlar varken gönderenin mi niyeti kötüymüş yoksa benim mi niyetim kötüymüş bu sorunun cevabını meselelere objektif bakanlar iyi bilir . Bütün sezon boyunca fikir birliği edip forumda sistem sistem diye yaygara koparıp sizin gibi düşünmeyenleri bastırıp sonra '' Neden savunduğunuz şeyleri hiç söylememiş gibi hareket ediyorsunuz? Niye tutarsızsınız? '' dediğimde ben karşımdakini küçük görmüş olmuyorum. Bu bir eleştiri. Niye bahsettiğime gelince görülüyor ki yine benzer geçmişteki hareketler devam ediyor. İnsanları kötü niyetli, küçük gören, kibirli gibi damgalamaktan da bence vazgeçmelisin. Bu tür sözler kimseye birşey kazandırmaz.
ben sabit fikirli değilim aslında tam tersi her olayı olayın olduğu ana göre değerlendiririm
sabit fikir bu değil lens kötü transfer dediğin için en başında bunu yememek için sürekli lensi kötülemek sabit fikirliliktir
quaresmanın takıma verdiği zararlara bakıyorsun tamam diyelim lensin faydası yok ama zararıda yok takımı tüketmiyor
quaresma oynamasın lens oynasın demek lensi şaha kaldırmak değildir. ben lens alınırken alınsın yada alınmasın diye bir yorum yapmadım
en azından önceliğim değildi ama quaresma gerçeğide önümüzde duruyordu fenerde başarılı bir sezon geçirmiş lens bir alternatifdir
sonra tutmadı olmadı başarısız oldu veya başarısız olması sağlandı bunların hepsi görüşdür ben öyle düşünürüm sen farklı düşünürsün
fikiğr birliği edip yeterince baskı kuramamışız demekki fikrin değişmediğine göre ben fikrimi söylerim bunu istediğim kadarda tekrarlarım bu baskı kurmak değil ben mesela senin hiç bir fikrine saldırmadım genelde futbol bilginide beğenirim buda her söylediğini doğru kabul etmem anlamı taşımaz
baskı kurmak nedir biliyormusun biri fikrini söyler sonra döner dolaşır onun söylediği ile dalga geçersin taki onu bıktırıp kaçırana kadar
şde baskı kurmak budur fikir söylemek baskı kurmak değildir söylenen fikri dalgaya almak aşağılamak insana söylediğine pişman etmek baskı kurmaktır.
bende fikirlerimi değiştiririm fikir dediğin güncel şartlara göre şekillenir dün doğru olan bugün doğru olmak zorunda değil
öyle bir kural yok herşey durum değiştirir. değişen duruma göre fikirler değişir. takımda transfer istemezsin ama kalkar bir oyuncu alırlar
o oyuncuyla senin kafandaki bütün oyun planı değişir hiç transfer istemezken birden 5-6 transfer istersin
mesela boyd işi olacak sanırım bu benim lensle alakalı düşüncemi değiştiriyor idare etmezmi eder ama
boyd oynayacaksa diğer kanattada haraketli sürekli yer değiştiren devamlılığı olan ve tecrübeli soğukkanlı bir kanat isterim
boyd haraketli bir oyuncu ama tam bir kanat değil kanat forvet bile tanımıma uymuyor daha çok forvet arkası
forveti tamamlayan bir oyuncu şimdi onunla lens en fazla idare eder onun yerine iki kanatta oynayan kanat özelliği daha yüksek olan
soğukkanlı bir oyuncu isterim yada olcay tarzında bir oyuncu alıp kanatsız oyun oynayalım
fikirler değişir sabit fikirlilik diye birşey yok. bende olan insanlarda töleransımın olması ben hatayı kabul edebilen biriyim
benim için mükemmeliyetçilik yok önemli olan kusuru kabul edebilmek ve her hatayla karşılaşdığında birilerine saldırmamak
işi totelde düşünebilmek
emin ol hatalar olmasa hiç birşey bu kadar mükemmel olmazdı tamamen sıradanlaşırdı senin için birşeyi değerli kılan o hatalardır.
insanları kusurlarıyla değerlendirirsen çok daha doğru tahmin yaparsın.
insanları damgalamıyorum bazı insanların karakterini söylüyorum çünkü buraya sırf insanlara saldırmak kaos çıkartmak
için yazanlar var kaosdan besleniyor birilerine saldırıp alay ettikleri yada yanlışlarını suratlarına vurduklarında mutlu oluyorlar
yanlış olmasa bile onu yanlış yapana kadar uğraşıyorlar taki karşısındaki pes etsin bundan mutlu oluyorlar
insanlarla alay etmek yanlış yapsalar bile suratlarına vurmak sürekli hırpalamaya uğraşmak evet kötü niyettir.
mesela bu tipler birine takarsa yazdığı her mesaja saldırıyor neyi savunsa tersini savunuyor sırf tartışma çıkartmak için
bugün birşeyi savunuyor değilmi o kişide aynı şeyi savunursa direk tersini savunmaya başlıyor tek amacı ona saldırmak evet bu kötü niyettir
bu damgalamak değil
birine yazdığı fikir nedeniyle değil sırf o kişi olduğu için saldırıyorsan bu kötü niyet oluyor. yada ne bileyim bir kere senin yazdığın birşeyi eleştirdi
diye onu sürekli hedef alıyorsan buda kötü niyet oluyor.
bu işi çözmek kolay zamanın varsa gel seni moderatör yapalım birde olaya işin mutfağından bak. birde olayları bizim gördüğümüz gözle gör.
bu arada birçok konu değil benim seninle anlaşamadığım konu taliscaydı sadece lens konusunda farklı pencereden bakıyoruz
diğer bütün tartışmalar bu temelde kalıyor sadece bu konuların haklılığını savunmak için üstüne gidilen şeyler
sen futbolu bilen birisin eminim bu takımın sistemi falan olmadığını benden iyi görüyorsundur. görmediğine hayatta inanmam ama iş geldi inada
dayandı. yoksa bir oyuncu üzerinden bir takımın bu kadar kötüleşeceğini düşünecek değilsin