2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaş'ın 2019/20 sezonuna ait transferleri bu başlık altında konuşulacaktır. Üyeler transferlerle ilgili önerini, düşüncelerini ve

0 Üye ve 54 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4253598 defa] 2019/20 Beşiktaş Transfer Sezonu
Anket
Yeni teknik direktörümüzün kim olmasını istersiniz?
Sergen Yalçın
42 [%26.6]
Rıza Çalımbay
8 [%5.1]
Samet Aybaba
11 [%7]
Mircea Lucescu - Sergen Yalçın
30 [%19]
Diğer
13 [%8.2]
Aykut Kocaman (:
15 [%9.5]
Ziya Doğan
3 [%1.9]
Mustafa Reşit Akçay
6 [%3.8]
Rasim Kara
14 [%8.9]
İbrahim Üzülmez
3 [%1.9]
Gutiérrez Hernández
13 [%8.2]

Toplam Oy Verenler: 158

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Sedat şahintürkü pek tanımam, o yüzden şahsi yorumumu yapmıyorum, tamamen olaylar çerçevesine yorum yapacağım. Şenol Güneş beğenirsiniz beğenmezsiniz dorukhan ve güveni çıkarttı.Yani potansiyelleri var gözüküyordu, çıkardı. Sedat şenol güneşin süre yaptığı süre boyunca bizim takımdaydı.Bir şeyler olsa en azından oynatır yedekte tutar bir şeyler yapardı. Hadi diyelim ki Şenol hocanın elinden kaçmış. Şimdi gençleri tanıyan genç takımlarda görev yapmış Abdullah Avcı var. Abdullah Avcı'da eminimki tanıyordur onu, tanımasa bile raporlara izlenimlere göre kararını vermiş o da bir şey olmayacağını en azından bizim seviyemizde olmadığını söylemiştir. Bu konuda Şenol Güneş, Abdullah Avcı ve scout ekibine güvenmek en mantıklısı gibi.

Çevrimdışı 38life

Besiktas ekibi bunca yildir izleyip yetersiz olduguna kanaat getirmisi benim icin yeterli, benim izledigim maclarda da Besiktas'ta oynar izlenimi vermedi.
Kaldi ki 23 yasina gelene kadar superligten bir takim bile kiralamak bile istemedigine gore 600 bin euro ya satilirsa iyi is demektir.

Alayı farazi yorum. İşte Beşiktaş ekibi diye adlandırdığın "profesyoneller" de aynı sizin gibi. Zerre basiret, liyakat yok. Boşa kürek çekiyoruz. O almadı, bu istemedi, yaşı buraya gelmiş bilmem ne. Sahaya dönüp bakan yok. Orkanın kampa çağırılıp Sedatın çağırılmamasının mantıklı bir açıklaması yok. Beşiktaş Babeli gönderip kanatsız kaldığında devre arasında Sedatı çağırsaydı Lensin yerine Sedatı seyretseydik. Bugün başka birşey konuşuyor olacaktınız. Dediğim gibi yorumlarınız tamamen farazi. Sanki Kulübümüz yetkilileri futbolcular hakkında çok güzel kararlar veriyormuş gibi "Onlar ışık göremediyse iş yoktur" diyebiliyorsunuz. Hayret gerçekten.

Sedat'ın 600 bin euroya gönderilmesi güzelleniyorsa eğer, hele bi de bu forumda yapılıyorsa bu biz boşuna Kerem, Rıdvan, Oğuzhan, Alpay hakkında hayal kuruyoruz. Bu isimlerden boşuna kimse birşey beklemesin. Sedat bu kadar kolay harcanıyorsa bu çocukların yüzüne bakılmaz.

Oyuncuları, oynadıkları kulübe göre değerlendirin, vizyonsuz profesyonellerin kararlarına göre değerlendirin, dönüp sahaya bakmayın, atın tutun. Böyle devam edin. Sonra yalandan "ah altyapıdaki gençlerimizi değerlendirmek lazım." falan diye de umursuyormuş gibi yapın. Size Lens müstehak.

Çevrimdışı 38life

Sedat şahintürkü pek tanımam, o yüzden şahsi yorumumu yapmıyorum, tamamen olaylar çerçevesine yorum yapacağım. Şenol Güneş beğenirsiniz beğenmezsiniz dorukhan ve güveni çıkarttı.Yani potansiyelleri var gözüküyordu, çıkardı. Sedat şenol güneşin süre yaptığı süre boyunca bizim takımdaydı.Bir şeyler olsa en azından oynatır yedekte tutar bir şeyler yapardı. Hadi diyelim ki Şenol hocanın elinden kaçmış. Şimdi gençleri tanıyan genç takımlarda görev yapmış Abdullah Avcı var. Abdullah Avcı'da eminimki tanıyordur onu, tanımasa bile raporlara izlenimlere göre kararını vermiş o da bir şey olmayacağını en azından bizim seviyemizde olmadığını söylemiştir. Bu konuda Şenol Güneş, Abdullah Avcı ve scout ekibine güvenmek en mantıklısı gibi.

Profesyonellere itaat etmeye devam edin. Asla kendi düşüncüleriniz olmasın.

Profesyonellere itaat etmeye devam edin. Asla kendi düşüncüleriniz olmasın.

Sadece bir düşüncelerini doğru bulmak,neresi itaat anlamadım ??? Onlarla yemek yiyen, gidip arkadaşlarıyla konuşmalarını falan gören hocalar, elbet baştaki referansımız o olacak. Kendi düşüncelerimin olması için izlemem lazım başta da belirttim izlemedim diye.

Çevrimdışı 38life

Sadece bir düşüncelerini doğru bulmak,neresi itaat anlamadım ??? Onlarla yemek yiyen, gidip arkadaşlarıyla konuşmalarını falan gören hocalar, elbet baştaki referansımız o olacak. Kendi düşüncelerimin olması için izlemem lazım başta da belirttim izlemedim diye.

Tamam işte

Bilgin yok > bilgimiz var diyen yetkililere onay veriyorsun. Mesela bu davranışın aynısını siyasette de uygulasak halimiz ne olur? Soruyorum. Ki uyguluyoruz. Yıllardır siyasette de, futbolda da yapılan bu. En doğrusunu yetkililer bilir. Biz haşa...

Çevrimiçi Akil Emre

Boyd hakkında çok izlenimim yok eğer boyd alınacaksa diğer kanada gerçekten pırpır tabir edilen seri birini almamız lazı  bizim ligde bu tarz kanatlar çok iş yapıyor, venezuella oyuncusu Soteldoda bizlik kilit açabilen dikine gidebilen seri bir oyuncu. Yıldız olarakta parayı sol stoper ve sol bek ve orta sahaya gömelim geriden oyun kuramaz olduk.

Çevrimdışı kyiv

Alayı farazi yorum. İşte Beşiktaş ekibi diye adlandırdığın "profesyoneller" de aynı sizin gibi. Zerre basiret, liyakat yok. Boşa kürek çekiyoruz. O almadı, bu istemedi, yaşı buraya gelmiş bilmem ne. Sahaya dönüp bakan yok. Orkanın kampa çağırılıp Sedatın çağırılmamasının mantıklı bir açıklaması yok. Beşiktaş Babeli gönderip kanatsız kaldığında devre arasında Sedatı çağırsaydı Lensin yerine Sedatı seyretseydik. Bugün başka birşey konuşuyor olacaktınız. Dediğim gibi yorumlarınız tamamen farazi. Sanki Kulübümüz yetkilileri futbolcular hakkında çok güzel kararlar veriyormuş gibi "Onlar ışık göremediyse iş yoktur" diyebiliyorsunuz. Hayret gerçekten.

Sedat'ın 600 bin euroya gönderilmesi güzelleniyorsa eğer, hele bi de bu forumda yapılıyorsa bu biz boşuna Kerem, Rıdvan, Oğuzhan, Alpay hakkında hayal kuruyoruz. Bu isimlerden boşuna kimse birşey beklemesin. Sedat bu kadar kolay harcanıyorsa bu çocukların yüzüne bakılmaz.

Oyuncuları, oynadıkları kulübe göre değerlendirin, vizyonsuz profesyonellerin kararlarına göre değerlendirin, dönüp sahaya bakmayın, atın tutun. Böyle devam edin. Sonra yalandan "ah altyapıdaki gençlerimizi değerlendirmek lazım." falan diye de umursuyormuş gibi yapın. Size Lens müstehak.

OynadığıNI rakamlarla veya oyunla ön plana çıkarmayan birisini başka nasıl değerlendirebiliriz ki? Oynadığıyla rakamlarını konuşturmalıydı kaldı ki Beşiktaşta eğer forma şansı bulsa kendisinden ekstra birşeyler üretmesi gereken bir mevkiide oynayacak. Savunma veya ön libero gibi idare edilebilecek bir pozisyon değil. Futbolcu dediğin 21-22 sine kadar birşeyler ortaya koymuş olmalı 23 en fazla uzatmalar olur. Ayrıca Sedata şans verilmeyecek olması tüm altyapının gözardı edileceği veya değerlendirilmeyeceği anlamı taşımaz. Oğuzhan Akgün, Kerem Kalafat,Rıdvan Yılmaz bu çocukların yaşları daha 18. 2-3 yıl daha kendilerini geliştirebilecekleri bir periyod var önlerinde.Şimdi son şanslarına yaklaşan Fatih ve Alpay var. Onlarda bu yaz kampında bir varlık gösteremezlerse bir daha takıma zor dönerler. Çalışacaksın kendini göstereceksin. Sonra kimseye suç atmak yok.

Çevrimdışı 38life

OynadığıNI rakamlarla veya oyunla ön plana çıkarmayan birisini başka nasıl değerlendirebiliriz ki? Oynadığıyla rakamlarını konuşturmalıydı kaldı ki Beşiktaşta eğer forma şansı bulsa kendisinden ekstra birşeyler üretmesi gereken bir mevkiide oynayacak. Savunma veya ön libero gibi idare edilebilecek bir pozisyon değil. Futbolcu dediğin 21-22 sine kadar birşeyler ortaya koymuş olmalı 23 en fazla uzatmalar olur. Ayrıca Sedata şans verilmeyecek olması tüm altyapının gözardı edileceği veya değerlendirilmeyeceği anlamı taşımaz. Oğuzhan Akgün, Kerem Kalafat,Rıdvan Yılmaz bu çocukların yaşları daha 18. 2-3 yıl daha kendilerini geliştirebilecekleri bir periyod var önlerinde.Şimdi son şanslarına yaklaşan Fatih ve Alpay var. Onlarda bu yaz kampında bir varlık gösteremezlerse bir daha takıma zor dönerler. Çalışacaksın kendini göstereceksin. Sonra kimseye suç atmak yok.

Rakamlarla size mutluluklar...

Çevrimdışı kyiv

Rakamlarla size mutluluklar...

Peki, rakamsız bir oyuncunun iyi oynadığını nasıl değerlendireceğiz? Yani Sedat neye göre başarılıdır ki takımda kalsın? Bunu ciddi olarak soruyorum polemik yok. Necip'i de görüyoruz sesini çıkarmıyor terbiyeli, sorunsuz otur deyince otur kalk deyince kalk. Peki golü kim atacak?Asisti kim yapacak? Sadece Burak mı?Sadece Adem mi? Rakamsız olmaz asistin asisti bile dolaylı olarak rakamdır.

Çevrimdışı Necmi

Abi cinconun nasıl lobisi yok? koskoca milan bugün uefadan ffp men cezası aldı , cincon 150 küsür milyon euro zarar ettiği zaman ceza almadı bunun açıklaması nedir?
uefa suç takip edip ceza verme kuruluşu değil kardeşim
ffp kuralları kulüpleri bataktan kurtarmak için alınmış kurallar
bir anlaşmaya imza atıyorsun. ve uymak zorundasın gs ffp de değildi uyması gereken bir anlaşması
yoktu. bu açığı verince önüne ffp yi koydular ya bunu kabul edecekti yada ceza alacaktı. adamlar ffpyi kabul etti.
ffp deyken kurallara uymazsan yaptırımları var. milanın durumu ile gs nin durumu aynımı
siz gs ye ceza verilmedi diyorsunuz bense ffp ye alındığını görüyorum. bu gs olayı değil
türk takımlarına alınan kararlar daha yumuşak oluyor mesela liverpoole transfer usulsüzlüğü nedeniyleydi
sanırım 70 M euro ceza kestiler. Peki herhangi bir türk takımına böyle bir ceza kesebilirlermi.
merak etme italya futbol federasyonuda milanda türkiyedeki herhangi bir takımdan daha büyük bir lobiye
sahip. milanın sahiplerinin çinli olması bazı durumları değiştirmişdir.
bu işin bir yönü diğer yönüde yine gelip himmetçilere dayanıyor bu gs lobisi değil senin uefa ile sorunun olunca
tek başına mücadele edersin gs nin sorunu olunca himmetci tff ile birlikte haraket eder.
ben lobisi yok demedim o lobi kendi lobisi falan değil yani kendi kontrolünde falan değil bunu anlamıyorsunuz
gelsin bir başkanları fetöye kulüp içinde savaş açsın sonra bakalım gs onları yapabiliyormu bir daha
yapabilirse lobisi var demektir yoksa birilerine yatarak istediğini yaptırmak lobi değildir lobi gücünün uzantısıdır.
bizde yatalım mesela bunun sinyalini bile camia olarak versen bir anda herşey toz pembe olur
bu lobimi oluyor. görmedinmi tff deki Beşiktaşlıyı adam gs şampiyonluğuna mutluluktan ölüyordu bu lobimi
yoksa himmetmi acaba. gs nin yaptığı her dönem güç odaklarına yatmak ve istediğini almak
lobi gücü bu değildir. mesela abd silah lobisi iktidarlar değişsede farklı görüşler gelse bile herkesi parmağında oynatıyor
istediği kararı aldırıyor çünkü lobisi gücünün uzantısı taviz vermiyor. kalkıp benim fabrikalarımdaki 20 M işçi size oy veriyor demiyor.
biz 25-30 yıldır gs lobisiyle değil fetö ile mücadele ediyoruz. adamlar bizden nefret ediyorlar.
rastlantımı  iktidar fetöye savaş açtığında o dağınıklık sürecinde Beşiktaşın iki kere şampiyon olması
o zaman gs lobisi nerdeydi ağlamıyorlarmıydı. tff de kimsemiz yok hiç bir sorumuza cevap bile verilmiyor diye
lobi anlık durumlara göre yerle bir olan birşeymi. seni destekleyen güç senin kontrolünde değilse o güç lobi falan olmuyor
bu iş Türkiye abd ilişkisi gibi olur istediklerini yaptığın sürece iyisin yapamazsan desteği çekerler tepetaklak olursun
bunlar şişirilmiş balon ve biz şişirmeye devam ediyoruz. fenerede aynı şey yapıyorlardı burda çok söyledim balon bunlar diye
herkes birşey olmaz çok güçlüler ekonomik olarak iyiler diye konuşuyordu adamlar yerle bir oldu işde demek güçlü falan değillermiş
adamların uzantısı tff de görev alınca gs yi kazandırmak için herşeyi yapıyor bizim adamlarımız tff ye girince dürüst olacağım derken Beşiktaşa vuruyor
bu dürüstlük değil aptallık aslında. bunun adı lobi değil iş bilmek deniyor buna yıllardır alt milli takımları gs elinde tutuyor
bunu biliyoruz bununla alakalı bir adım atıyormuyuz. zekeriya gibi senin kaptanlığını yapmış biri mhk ya atanacak bir gün öncesinde yemekler yeniyor
kamuoyuna algı yapılıyor. senin haberin yokmu sen ye o yemeği. işde böyle böyle önce toplumda bunun algısını yapıyorlar
birşeyi kırk defa söylersen olur
herkes gs güçlü dediğinde olmayan gücü kullanmaya başlarsın çünkü kimse sana karşı gelmeye cesaret edemez
siz nasıl inanıyorsanız o mevkilere gelenlerde insan onlarda inanır.
yani işin özeti gs lobisinin belki %70 ini bizim taraftar oluşturuyor. sürekli gs lobisi güçlü diyerek birşey kazanmazsın tersine sürekli rakibini güçlendirirsin. balonu şişire şire büyütürsün. sonrada şişirip büyüttüğün balonun büyüklüğünden korkuyorsun

Çevrimdışı sefaköykartali

ona mı takıldın :)

Kanat oyuncular sol sağ farketmez oynarlar maç içinde değişirler :)

sağ kanat oynadığı maçlarda var sol kanat oynadığı maçlarda :)

Tabii ki kanatlar yer değiştirir de hocanın oyun planına göre birini sağ birini sol belirler. Boyd a göre diğer kanada ters ayaklı birini koyar veya çizgi oyuncusu koyar belki o yüzden söyledim. Ha belki iki kanada da sürekli dönüşen hareketli oyuncular koyar o zaman bilemem  :lol:

Çevrimdışı Necmi

Tamam işte

Bilgin yok > bilgimiz var diyen yetkililere onay veriyorsun. Mesela bu davranışın aynısını siyasette de uygulasak halimiz ne olur? Soruyorum. Ki uyguluyoruz. Yıllardır siyasette de, futbolda da yapılan bu. En doğrusunu yetkililer bilir. Biz haşa...
adı üzerinde yetkili sen o yetkiyi vemişsin kararlarınada saygı göstereceksin
sürekli adamla yatıp kalkanlar yıllardır yatırım yaptıkları birini gözden çıkarıyorlarsa
sen hangi bilgiye dayanarak yanlış diyeceksin. bu güne kadar elden çıkardıkları herhangi bir
alt yapı oyuncusu konusunda yanıldılarmı gönderdiğimiz oyuncu ikinci ligde bile oynuyamıyor
hani birini gönderirsin adam gittiği yerde alır başını gider o zaman sen ne yaptın diye eleştirirsin
bu güne kadar kimler gitti kimleri şişirdik şöyle böyle oyuncu diye hani nerdeler biz on yıl muhammed hayali kurduk
şimdi nerde bilen varmı. geçmişde yanlış yapmışdır bugün yetki verdiğin bir kişiyi sorgularsın
ama geçmişde bir yanlışları yoksa neyi konuşuyoruz.
gerçekten taraftar konuşurken beynini kullanmıyor duygularıyla konuşuyor mesela rıdvan diye tutturdular
niye oynatılmıyormuş çocuk yanında koşanın rüzgarından düşecek kadar cılızdı
ben şu anda alt yapıda Beşiktaşın kulübesine oturacak seviyede bir oyuncu bile görmüyorum.
15-16 yaş gruplarında yetenekler var ama daha çok zamana ihtiyaçları var olurmu orasıda şüpheli
yıllardır alt yapıda hocalık yapan yasin bir tame oyuncu verememiş a takıma sen onun görevini yükselterek ödüllendiriyorsun
bunu hak etmek için ne yapmış mesela şart koşacaksın senede olmasa bile iki senede bir oyuncu en azından a takıma kazandırmalılar.

Çevrimdışı 38life

Peki, rakamsız bir oyuncunun iyi oynadığını nasıl değerlendireceğiz? Yani Sedat neye göre başarılıdır ki takımda kalsın? Bunu ciddi olarak soruyorum polemik yok. Necip'i de görüyoruz sesini çıkarmıyor terbiyeli, sorunsuz otur deyince otur kalk deyince kalk. Peki golü kim atacak?Asisti kim yapacak? Sadece Burak mı?Sadece Adem mi? Rakamsız olmaz asistin asisti bile dolaylı olarak rakamdır.

Maç seyrederek. Scout'lar zaten boşa maç seyrediyorlar değil mi?. Boşa vakitlerini harcıyorlar. İstatistikleri bilgisayardan tek tuşla sıralasınlar, ona göre karar versinler. Hatta bunu zaten makine yapıyor. Scout ekiplerine falan ne gerek var. Boşa para...

Çevrimdışı mylife1903

sürekli adamla yatıp kalkanlar yıllardır yatırım yaptıkları birini gözden çıkarıyorlarsa
sen hangi bilgiye dayanarak yanlış diyeceksin. bu güne kadar elden çıkardıkları herhangi bir
alt yapı oyuncusu konusunda yanıldılarmı gönderdiğimiz oyuncu ikinci ligde bile oynuyamıyor
hani birini gönderirsin adam gittiği yerde alır başını gider o zaman sen ne yaptın diye eleştirirsin
bu güne kadar kimler gitti kimleri şişirdik şöyle böyle oyuncu diye hani nerdeler biz on yıl muhammed hayali kurduk
şimdi nerde bilen varmı. geçmişde yanlış yapmışdır bugün yetki verdiğin bir kişiyi sorgularsın
gerçekten taraftar konuşurken beynini kullanmıyor duygularıyla konuşuyor mesela rıdvan diye tutturdular
ben şu anda alt yapıda Beşiktaşın kulübesine oturacak seviyede bir oyuncu bile görmüyorum.
15-16 yaş gruplarında yetenekler var ama daha çok zamana ihtiyaçları var olurmu orasıda şüpheli
yıllardır alt yapıda hocalık yapan yasin bir tame oyuncu verememiş a takıma sen onun görevini yükselterek ödüllendiriyorsun
bunu hak etmek için ne yapmış mesela şart koşacaksın senede olmasa bile iki senede bir oyuncu en azından a takıma kazandırmalılar.
Sadece altyPi degilki abi
Atakimdan gonderdiklerimiz de dokuluyor ya kuke dusuyorlar gomez beck fabri babel gibi ya cenk gibi muzmin yedek tosic gibi ismael gibi antremana almadiklsri da var tolgay gibi kilpayi kumede kalan da
Bi marselo duzgun oynuyor onu da gomuyorlar orda, marseloya da liyonun sahibi kendi parasini veriyir hata yapmaz yani perti cikana kadsr vurur kirbaci sonra satar 2-3 turkiyeye

Çevrimdışı 38life

O yetkiyi ben vermedim. Verilen yanlış kararlara saygı göstermek zorunda değilim.

Sürekli adamla yatıp kalkmaları futbol bilgilerinin ve vizyonlarının olduğunu göstermez.

Sahada izlediğim futbola dayanarak.

Altyapıda kulübede oturacak seviyede bir oyuncu bile yok madem, neden onlar kampa çağrılıyor, + Orkan, Umut Nayir çağrılıyor da Sedat çağrılmıyor?

Diğer yazdıklarına cevap vermeye gerek yok çünkü oyuncu gelişimi hakkında zerre kadar bilginiz yok. Siz bekliyorsunuz ki oyuncu kendiliğinden patlasın ve şans verilmek zorunda kalınsın. Daha çok beklersiniz...

Tek söyleyeceğim şu, işinize gelirse anlarsınız işinize gelmezse aynı gözlükle devam edersiniz: Dorukhan Beşiktaş altyapısından yetişseydi, 2 sene 2. lige kiralanır sonra 200 bin euroya satılır ve oyuncunun kariyeri bitirildi.

Ben Sedat'ın Lensten daha fazla katkı vereceğine dair kalıbımı basarım. Siz aksini iddia edecek kadar seyrettiniz mi Sedat'ı? Geçtiğimiz sezon İkinci devreye 2 kanat oyuncusu ile girdik. Biri Quaresma, diğeri Lens. Zaten aklın sırrın almayacağı bir durum bu. Yönetimin ne kadar vizyonsuz olduğunu ispatlayan bir durum. Üstelik bu 2 oyuncu da bozuk oyuncular. Devre arasında çağrılsa Sedat Lensin oynadığı maçlarda o oynasa Vallahi billahi daha fazla katkı verirdi. Adım gibi eminim buna. Ama asla böyle birşey olmaz. Sedat 1.ligde 20 gol 20 asist yapsın anca o zaman şans verilir. Yoksa adı Lens olanlara Ricardo olanlara sorgusuz sualsiz katlanırız.

Tamam işte

Pekala bir şey soracağım. Elbet araştırmak bakmak falan önemli ama profesyonel insanlar bunun eğitimini alıp, oyuncu hakkında saha dışı olaylarını da görüyor ki günümüz futbolunda saha dışı olaylarda önemli.Yani bir kişiye değil orda ki bir kaç kişi görüp bir şey olmaz dediyse diye dedim. Madem bir örnek vermişsin bende vereyim allah korusun allah göstermesin bir hastalığın var doktora gidiyorsun. Sen zannediyorsun ki midende bir sıkıntı var diyelim gastrit olduğunu düşünüyorsun ki elndeki bilgilere falan bakınca mide yanması falan belirtileri gerçektende gastrit olduğunu düşünüyorsun. Ama doktora gittin doktor sana işte bir çok teste falan soktu gelip diyor ki sen gastrit değil işte başka bir hastalık sahibisin. sende inanmıyosun olabilir başka doktorlara gidiyorsun onlarda sana başka hastalığın var diyor. Şimdi burada onlarca bu hastalıklarla karşılaşmış elinde diploması olan kaç yıl bu konuda eğitim görmüş hastanedeki profesyonel makinelerden falan testlere tabi tutup bu sonucu veren profesyonellere mi inanacaksın yoksa kendi gözlemlerinle bazı testler uygulamış ama aynı profesyonel eğitimi almamış kendine göre mi tedavi uygulayacaksın ?

Çevrimdışı 38life

Kaç maçını izlediniz Sedat'ın? Verdiği paslara kimler vuruyor izlediniz mi? Sedat'a kimler pas veriyor izlediniz mi? Yaptığı topsuz koşulara hangi orta saha oyuncusu tepki veriyor izlediniz mi? Boşalttığı alana hangi bek oyuncusu koşuyor? Diğer kanatta kim oynuyor? Kim onun için alan boşaltıyor? Kim pas atması için doğru koşu yapıyor? İzlediniz mi? Yok, bana rakam ver yorum yapayım. Oh ne âlâ futbol.

2. lige kiraya gönder orada patlasın 10 gol 20 asist yapsın. Oldu. Anladım abi. Süper sistemmiş. Devam.

Çevrimdışı Dr.Zeck

O yetkiyi ben vermedim. Verilen yanlış kararlara saygı göstermek zorunda değilim.

Sürekli adamla yatıp kalkmaları futbol bilgilerinin ve vizyonlarının olduğunu göstermez.

Sahada izlediğim futbola dayanarak.

Altyapıda kulübede oturacak seviyede bir oyuncu bile yok madem, neden onlar kampa çağrılıyor, + Orkan, Umut Nayir çağrılıyor da Sedat çağrılmıyor?

Diğer yazdıklarına cevap vermeye gerek yok çünkü oyuncu gelişimi hakkında zerre kadar bilginiz yok. Siz bekliyorsunuz ki oyuncu kendiliğinden patlasın ve şans verilmek zorunda kalınsın. Daha çok beklersiniz...

Tek söyleyeceğim şu, işinize gelirse anlarsınız işinize gelmezse aynı gözlükle devam edersiniz: Dorukhan Beşiktaş altyapısından yetişseydi, 2 sene 2. lige kiralanır sonra 200 bin euroya satılır ve oyuncunun kariyeri bitirildi.

Ben Sedat'ın Lensten daha fazla katkı vereceğine dair kalıbımı basarım. Siz aksini iddia edecek kadar seyrettiniz mi Sedat'ı? Geçtiğimiz sezon İkinci devreye 2 kanat oyuncusu ile girdik. Biri Quaresma, diğeri Lens. Zaten aklın sırrın almayacağı bir durum bu. Yönetimin ne kadar vizyonsuz olduğunu ispatlayan bir durum. Üstelik bu 2 oyuncu da bozuk oyuncular. Devre arasında çağrılsa Sedat Lensin oynadığı maçlarda o oynasa Vallahi billahi daha fazla katkı verirdi. Adım gibi eminim buna. Ama asla böyle birşey olmaz. Sedat 1.ligde 20 gol 20 asist yapsın anca o zaman şans verilir. Yoksa adı Lens olanlara Ricardo olanlara sorgusuz sualsiz katlanırız.

üstad biraz sakin ol yahu :)

Bende çok izlemedim Sedat'ı ama 33 macta 3 gol katkısı vermiş Balıkesir gibi bi takımda.. yani düz mantık bakıyorum olaya Beşiktaş'ta ne verebilir? Sen he gördün artılarını söyle Lens ile karsılastırdıgın zaman ne artısı var .. bizde tmm yahu haklıymıs diyelim senin için.  Lens'te toplamda 37 macta 5 gol 9 asist yapmıs.. Bu hali ile karsılastırıyorsan tabi senin agzından artılarını dinlemek isterim..

Çevrimdışı 38life

Pekala bir şey soracağım. Elbet araştırmak bakmak falan önemli ama profesyonel insanlar bunun eğitimini alıp, oyuncu hakkında saha dışı olaylarını da görüyor ki günümüz futbolunda saha dışı olaylarda önemli.Yani bir kişiye değil orda ki bir kaç kişi görüp bir şey olmaz dediyse diye dedim. Madem bir örnek vermişsin bende vereyim allah korusun allah göstermesin bir hastalığın var doktora gidiyorsun. Sen zannediyorsun ki midende bir sıkıntı var diyelim gastrit olduğunu düşünüyorsun ki elndeki bilgilere falan bakınca mide yanması falan belirtileri gerçektende gastrit olduğunu düşünüyorsun. Ama doktora gittin doktor sana işte bir çok teste falan soktu gelip diyor ki sen gastrit değil işte başka bir hastalık sahibisin. sende inanmıyosun olabilir başka doktorlara gidiyorsun onlarda sana başka hastalığın var diyor. Şimdi burada onlarca bu hastalıklarla karşılaşmış elinde diploması olan kaç yıl bu konuda eğitim görmüş hastanedeki profesyonel makinelerden falan testlere tabi tutup bu sonucu veren profesyonellere mi inanacaksın yoksa kendi gözlemlerinle bazı testler uygulamış ama aynı profesyonel eğitimi almamış kendine göre mi tedavi uygulayacaksın ?

Tıp pozitif bilimler aracılığıyla hastalığın teşhisine ve tedavisine hüküm veren bir bilimdir. Eğitimini yeterli düzeyde alan herkes aynı hastalığa en az %95 ihtimalle aynı teşhisi ve aynı reçeteyi yazar. Futbolla karşılaştırmak sence de biraz saçma olmadı mı?

Ayrıca Beşiktaşın profesyonelleri kimler? Neden bir doktora güvenir gibi bu profesyonellere güvenmek zorundayım? Neden vizyonlarının ve zekalarının yeterli olduğunu düşünmek zorundayım?

Çevrimdışı 38life

üstad biraz sakin ol yahu :)

Bende çok izlemedim Sedat'ı ama 33 macta 3 gol katkısı vermiş Balıkesir gibi bi takımda.. yani düz mantık bakıyorum olaya Beşiktaş'ta ne verebilir? Sen he gördün artılarını söyle Lens ile karsılastırdıgın zaman ne artısı var .. bizde tmm yahu haklıymıs diyelim senin için.  Lens'te toplamda 37 macta 5 gol 9 asist yapmıs.. Bu hali ile karsılastırıyorsan tabi senin agzından artılarını dinlemek isterim..

Rakamlar üzerinden yorum yaptığınız sürece size hiçbirşey anlatamam. Bir kere daha ilk cümlende olaya bakış açının ne kadar yanlış olduğunu görüyorum. "Balıkesir gibi bir takımda x skor yapmış" Balıkesirde oynaması bir avantaj değil bir dezavantaj. Bunu anlayamıyorsunuz herhalde. Futbol 11 kişiyle oynanan bir oyundur. Lens Balıkesire gitse orada 20 gol 20 asist yapacak zannediyorsunuz. Aksine o 5 gol 9 asisti bile yapamaz. Ligi 15. bitirmiş bir takımda oynuyor. Neyin skorunu bekliyorsunuz? Ligin en az gol atan 3. takımı. Bu rakamlarla bir yere varamazsınız. Sahada oynadığı oyuna bakmak zorundasınız. Rakam üzerinden yorum yapamazsınız. Rakam üzerinden yorum yapılabileceğini savunmak bile çağ dışı. Kendinize gelin.

Benden Sedat ve Lensi karşılaştırmamı bekliyorsun. Ben bunu sadece görüntüler üzerinden yapabilirim.

Çevrimdışı AvrupaKartalı

Ya birakin Allah askina, ne sedatı medatı, son 30 senede kim cikmiş altyapimizdan, cocuk dedigimiz 23 yaşinda adam, varsa bi kabiliyeti cokdan birilerin gözüne batmiş olmaliydi. Takim kalitesi önceki yillara bukadar gerilmişken bide bunlarlami ugraşalim, borcmuş morcmuş benim umrumda degil, hicde ilgilendirmiyor, bu takima seviye atlatacak transferler lazim.
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimiçi Akil Emre

Ya birakin Allah askina, ne sedatı medatı, son 30 senede kim cikmiş altyapimizdan, cocuk dedigimiz 23 yaşinda adam, varsa bi kabiliyeti cokdan birilerin gözüne batmiş olmaliydi. Takim kalitesi önceki yillara bukadar gerilmişken bide bunlarlami ugraşalim, borcmuş morcmuş benim umrumda degil, hicde ilgilendirmiyor, bu takima seviye atlatacak transferler lazim.
Duygularıma tercüman olmuşsun genç hakkımızı Güven ve dorukhan doldurdu yedek olarakta Eklemeler paftan yapılabilir ama hedef şampiyonluksa gs ile yarışacak kadro lazım , isim olarak ve tff desteği olarak iyi seviyedeler.

Çevrimdışı autopsy

Tartışılan konuda bence her iki tarafın da haklı olduğu yanlar var. İlhan Mansız da bize gelmeden önce Samsun gibi bir takımda ortalama istatistiklerde  kalmış yaşı 26'ya gelmiş, hatta Serkan Aykut'un gölgesinde kalmış bir oyuncuydu. Şurada şu istatistiği yapmışsa kötüdür demek sağlıklı değildir. Tersi örnek de verelim. Lens Fenerbahçe'de esip gürlemişti ama şu anki durumu ortada. 40 tane faktör var, adamın takıma uygunluğu, o takımın oynadığı sisteme uygunluğu, hocayla ilişkisi vs o yüzden izlemeden karar vermeye ben de kesinlikle karşıyım.

Ancak bir de şöyle bir veri var elimizde. Senelerdir oynatılmadı, şans verilmedi vs denen gençlerin hiçbirinden hiçbir halt olmadı. Sağa sola kiralananlar, satılanlar, serbest kalıp gidenler vs hepsi alt liglerde süründüler. Yeterince iyi oyuncunun bir şekilde er ya da geç kendini göstereceğini düşünüyorum. En azından bir kısmından birşeyler olsaydı farklı düşünülebilirdi. Belli ki doğru oyuncuları bulamıyor, bulduklarımızı da pek yetiştiremiyoruz. Buna bakınca da 23 yaşına gelmiş ve henüz çok sivrilememiş adam için pek ağıt yakamıyorum şahsen. Belki iyidir ama bu olasılığın çok yüksek olduğunu zannetmiyorum.

Çevrimdışı 38life

Sanırsın Sedat gelsin 11 oynasın diyoruz. Bu takım geçen sezonun ikinci yarısını toplam 2 kanat oyuncusuyla oynadı diyoruz. Siz seviye atlatacak transfer istiyoruz diyorsunuz. Ben ne diye yoruyorum ki kendimi...

Çevrimdışı Dr.Zeck

Rakamlar üzerinden yorum yaptığınız sürece size hiçbirşey anlatamam. Bir kere daha ilk cümlende olaya bakış açının ne kadar yanlış olduğunu görüyorum. "Balıkesir gibi bir takımda x skor yapmış" Balıkesirde oynaması bir avantaj değil bir dezavantaj. Bunu anlayamıyorsunuz herhalde. Futbol 11 kişiyle oynanan bir oyundur. Lens Balıkesire gitse orada 20 gol 20 asist yapacak zannediyorsunuz. Aksine o 5 gol 9 asisti bile yapamaz. Ligi 15. bitirmiş bir takımda oynuyor. Neyin skorunu bekliyorsunuz? Ligin en az gol atan 3. takımı. Bu rakamlarla bir yere varamazsınız. Sahada oynadığı oyuna bakmak zorundasınız. Rakam üzerinden yorum yapamazsınız. Rakam üzerinden yorum yapılabileceğini savunmak bile çağ dışı. Kendinize gelin.

Benden Sedat ve Lensi karşılaştırmamı bekliyorsun. Ben bunu sadece görüntüler üzerinden yapabilirim.

Senin bakış açından bakayım.. profesyonellere inanmayan bi adama bizde bişey anlatamayız kusura bakma.. rakamlara inanma.. profesyonellere inanma.. aga biz neye inanıcaz.. madem bu kadar iyi topçu neden kendini gösteremedi o vasat takımda o zmn.. Şenol GÜNEŞ görmedi ee Abdullah AVCI' da görmedi hadi profesyonellerde görmedi.. onların göremediği bi topçu da sen ne gördün ben onu merak ettim..

bu kadar aşağılama milleti en hassas oldugum konulardan birisidir.. ben polemik yaratmak için söylemedim sana

sadece ne artısı var dedim sen anlamassına getirdin olayı.. söyle ki bizde tmm haklı gerçekten diyelim diyoruz. sen balıkesir vasat takım diyorsun ..

diyorsun ki yanındaki pas atan adama bakıonuz mu gol atan adama bakıyormusunuz.. sen adam mı övüyorsun yanındakilerimi yeriyorsun.. açıklama yapmıyacaksan anlatma burda kimseye o zmn..