Abi cinconun nasıl lobisi yok? koskoca milan bugün uefadan ffp men cezası aldı , cincon 150 küsür milyon euro zarar ettiği zaman ceza almadı bunun açıklaması nedir?
uefa suç takip edip ceza verme kuruluşu değil kardeşim
ffp kuralları kulüpleri bataktan kurtarmak için alınmış kurallar
bir anlaşmaya imza atıyorsun. ve uymak zorundasın gs ffp de değildi uyması gereken bir anlaşması
yoktu. bu açığı verince önüne ffp yi koydular ya bunu kabul edecekti yada ceza alacaktı. adamlar ffpyi kabul etti.
ffp deyken kurallara uymazsan yaptırımları var. milanın durumu ile gs nin durumu aynımı
siz gs ye ceza verilmedi diyorsunuz bense ffp ye alındığını görüyorum. bu gs olayı değil
türk takımlarına alınan kararlar daha yumuşak oluyor mesela liverpoole transfer usulsüzlüğü nedeniyleydi
sanırım 70 M euro ceza kestiler. Peki herhangi bir türk takımına böyle bir ceza kesebilirlermi.
merak etme italya futbol federasyonuda milanda türkiyedeki herhangi bir takımdan daha büyük bir lobiye
sahip. milanın sahiplerinin çinli olması bazı durumları değiştirmişdir.
bu işin bir yönü diğer yönüde yine gelip himmetçilere dayanıyor bu gs lobisi değil senin uefa ile sorunun olunca
tek başına mücadele edersin gs nin sorunu olunca himmetci tff ile birlikte haraket eder.
ben lobisi yok demedim o lobi kendi lobisi falan değil yani kendi kontrolünde falan değil bunu anlamıyorsunuz
gelsin bir başkanları fetöye kulüp içinde savaş açsın sonra bakalım gs onları yapabiliyormu bir daha
yapabilirse lobisi var demektir yoksa birilerine yatarak istediğini yaptırmak lobi değildir lobi gücünün uzantısıdır.
bizde yatalım mesela bunun sinyalini bile camia olarak versen bir anda herşey toz pembe olur
bu lobimi oluyor. görmedinmi tff deki Beşiktaşlıyı adam gs şampiyonluğuna mutluluktan ölüyordu bu lobimi
yoksa himmetmi acaba. gs nin yaptığı her dönem güç odaklarına yatmak ve istediğini almak
lobi gücü bu değildir. mesela abd silah lobisi iktidarlar değişsede farklı görüşler gelse bile herkesi parmağında oynatıyor
istediği kararı aldırıyor çünkü lobisi gücünün uzantısı taviz vermiyor. kalkıp benim fabrikalarımdaki 20 M işçi size oy veriyor demiyor.
biz 25-30 yıldır gs lobisiyle değil fetö ile mücadele ediyoruz. adamlar bizden nefret ediyorlar.
rastlantımı iktidar fetöye savaş açtığında o dağınıklık sürecinde Beşiktaşın iki kere şampiyon olması
o zaman gs lobisi nerdeydi ağlamıyorlarmıydı. tff de kimsemiz yok hiç bir sorumuza cevap bile verilmiyor diye
lobi anlık durumlara göre yerle bir olan birşeymi. seni destekleyen güç senin kontrolünde değilse o güç lobi falan olmuyor
bu iş Türkiye abd ilişkisi gibi olur istediklerini yaptığın sürece iyisin yapamazsan desteği çekerler tepetaklak olursun
bunlar şişirilmiş balon ve biz şişirmeye devam ediyoruz. fenerede aynı şey yapıyorlardı burda çok söyledim balon bunlar diye
herkes birşey olmaz çok güçlüler ekonomik olarak iyiler diye konuşuyordu adamlar yerle bir oldu işde demek güçlü falan değillermiş
adamların uzantısı tff de görev alınca gs yi kazandırmak için herşeyi yapıyor bizim adamlarımız tff ye girince dürüst olacağım derken Beşiktaşa vuruyor
bu dürüstlük değil aptallık aslında. bunun adı lobi değil iş bilmek deniyor buna yıllardır alt milli takımları gs elinde tutuyor
bunu biliyoruz bununla alakalı bir adım atıyormuyuz. zekeriya gibi senin kaptanlığını yapmış biri mhk ya atanacak bir gün öncesinde yemekler yeniyor
kamuoyuna algı yapılıyor. senin haberin yokmu sen ye o yemeği. işde böyle böyle önce toplumda bunun algısını yapıyorlar
birşeyi kırk defa söylersen olur
herkes gs güçlü dediğinde olmayan gücü kullanmaya başlarsın çünkü kimse sana karşı gelmeye cesaret edemez
siz nasıl inanıyorsanız o mevkilere gelenlerde insan onlarda inanır.
yani işin özeti gs lobisinin belki %70 ini bizim taraftar oluşturuyor. sürekli gs lobisi güçlü diyerek birşey kazanmazsın tersine sürekli rakibini güçlendirirsin. balonu şişire şire büyütürsün. sonrada şişirip büyüttüğün balonun büyüklüğünden korkuyorsun