Eski türk filmlerinde görürdüm, hatta şimdi nadiren de olsa görürsünüz. Grevlerde "grev gözcüsü" yeleği giyen tipler vardır. Yıllarca bunu çözmeye uğraştım. Bir gün yeri geldi babama sordum: Baba, bunlar neden grevi gözlüyorlar? Cevabı zaten memleket namına çok şeyi özetliyordu. Kısaca yazayım; o filmlerde görmediğimize ek olarak grev gözcülerinin ellerinde dayak atmak için sopa da bulunurmuş. Bunun birkaç amacı varmış; grev kararı alınmasına rağmen çalışmaya devam edenleri dövmek, grevi kırmak isteyen işverene gözdağı vermek, gev sırasında her şeyi en iyi ben bilirimci tipleri sindirmek, grev sırasındaki olası kavgaları dayak atmak sureti ile bastırmak, es kaza grevi örgütleyip başka işler peşinde koşanları bir güzel sopalamak v.s. Sadece bir grev organizasyonu ve gözcüsünün misyonu; bu ülkeyi yeterince özetlemektedir görüldüğü gibi.
Bizde böyledir deyip satırlarca yazmaya gerek yok, bu düzensizlik içinden bir düzen çıkıyor işte hasbel kader. Sorsak herkes haklı, herkes haksız falan filan. Bizim forumunda Türkiye'den farkı yok hali ile. Sayımız artıkça bu tip meseler daha çok gündeme gelecek.
@Çağrı kardeşim; sana tavsiyem şu: Aha bu forumun grev gözcüsü sensin. İndir zoppayı abi, ilk baş bir iki kişi mırın kırın eder, ortamı terk eder, biraz ses çıkar ama sonra "yav adam haklı aslında" deriz çıt çıkmaz. Sen güven bu kardeşine.