2014/15 Transfer Sezonu
2014/15 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2014/15 Transfer Sezonu Burada Forza'daki gibi taransfer haberlerimiz olacaktır.... şimdiden iyi transferlere....

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2014/15 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4573777 defa] 2014/15 Transfer Sezonu

Çevrimiçi Necmi

@Necmi @Tolgaozkhrmn Ben daha çok hücum yönünden bahsetmiştim aslında. Töre savunmada nerede duracağını tam bilmese de sarfettiği eforla acayip işe yarıyor evet. Ama hücum tarzı olarak bakarsak Kuyt-Töre ayrı dünyaların insanları:) Yani hücumda istediğimiz verimi alabilir miyiz? takımın hücum tarzıyla Linnes gibi bi bekten nasıl faydalanabiliriz? hücumdan dönüşte sıkıntı yaşar mıyız?
Şu da aklıma gelmiyor değil;
İyi orta açan bek her zaman iyidir. Burda tamamız. Ama iyi ortayı ceza sahasında tamamlayacak 1 oyuncumuz varken iyi orta bize ne akdar fayda sağlar? Sonuçta forvet arkasında oynayan Olcay-Töre-Sosa hava toplarında 18'e girip forvete yardımcı olan tipte oyuncular değil. O yüzden zaten Arsenal gibi ceza sahası çevresinde kısa, tek, dikine paslarla kaleye gitmeyi tercih ediyoruz genelde. Evet bir de bunun yanında ceza sahasına havadan girme gibi bir opsiyonumuz olacak ama bunu ne kadar değerlendirebiliriz bu kadro yapısıyla?
bir takım ya havadan oynar ya yerden ikisinin ortası olmaz olursada yarım olur etkisiz kalır doldur boşalt futbolu artık eskide kaldı ingilizler bile bıraktı bunu sağ beke en iyi orta yapan adamı getirsen ne olurki eğer havadan oynayacaksan iyi orta yapan arkada en az dört oyuncun olmalı bunun yerine gökhanın bencil olmayanı lazım adam tank gibi birde son noktada pas vermeyi bilse avrupanın en iyi oyuncularından biri olur gerçi ilk zamanlara göre çok ilerleme kaydetti ben onun olgunluk dönemini merak ediyorum  o zaman çok büyük katkı verecek takıma ama o zamana kadar elimizde tutabilirsek onu biraz mental olarak yetiştirmek gerekiyor adamdaki hırsa hayranım o hırsı silaha dönüştürebilirsek tek başına takımı sırtlayacak kalitede bir dünya yıldızımız olur

Çevrimdışı Tolga

@Necmi @Tolgaozkhrmn Ben daha çok hücum yönünden bahsetmiştim aslında. Töre savunmada nerede duracağını tam bilmese de sarfettiği eforla acayip işe yarıyor evet. Ama hücum tarzı olarak bakarsak Kuyt-Töre ayrı dünyaların insanları:) Yani hücumda istediğimiz verimi alabilir miyiz? takımın hücum tarzıyla Linnes gibi bi bekten nasıl faydalanabiliriz? hücumdan dönüşte sıkıntı yaşar mıyız?
Şu da aklıma gelmiyor değil;
İyi orta açan bek her zaman iyidir. Burda tamamız. Ama iyi ortayı ceza sahasında tamamlayacak 1 oyuncumuz varken iyi orta bize ne akdar fayda sağlar? Sonuçta forvet arkasında oynayan Olcay-Töre-Sosa hava toplarında 18'e girip forvete yardımcı olan tipte oyuncular değil. O yüzden zaten Arsenal gibi ceza sahası çevresinde kısa, tek, dikine paslarla kaleye gitmeyi tercih ediyoruz genelde. Evet bir de bunun yanında ceza sahasına havadan girme gibi bir opsiyonumuz olacak ama bunu ne kadar değerlendirebiliriz bu kadro yapısıyla?
Öncelikle Linnes'le birlikte hücumdaki gücümüz fazlasıyla artar bu çok net ortada.

Savunmaya dönüşlerde hiçbir problemimiz olmaz zaten şu anda bile bu sorunu yaşamıyoruz.Linnes'in savunma anlamında biraz daha gelişmesi lazım diyenler olabilir ama pozisyonunu nasıl alacağını benim gördüğüm kadarıyla iyi biliyor.

Şuna katılıyorum Ba dışında kafaya çıkacak hücum oyuncumuz yok gibi gözüküyor olabilir ama benim şahsi görüşüm kenarlardan orta gelmediği için Olcay ve Töre pek ön direk-arka direk organizasyonlarında gözükmüyor.Eğer Linnes gelirse tersten atağa katılacağını düşünürsek Olcay'ın çok daha fazla ceza sahasında kafa topuna çıkacağını düşünüyorum.Bu sorun biraz da kenar beklerinden kaynaklanıyor bence.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı nannan

bir takım ya havadan oynar ya yerden ikisinin ortası olmaz olursada yarım olur etkisiz kalır doldur boşalt futbolu artık eskide kaldı ingilizler bile bıraktı bunu sağ beke en iyi orta yapan adamı getirsen ne olurki eğer havadan oynayacaksan iyi orta yapan arkada en az dört oyuncun olmalı bunun yerine gökhanın bencil olmayanı lazım adam tank gibi birde son noktada pas vermeyi bilse avrupanın en iyi oyuncularından biri olur gerçi ilk zamanlara göre çok ilerleme kaydetti ben onun olgunluk dönemini merak ediyorum  o zaman çok büyük katkı verecek takıma ama o zamana kadar elimizde tutabilirsek onu biraz mental olarak yetiştirmek gerekiyor adamdaki hırsa hayranım o hırsı silaha dönüştürebilirsek tek başına takımı sırtlayacak kalitede bir dünya yıldızımız olur

Bahsettiğim doldur boşalt değil aslında. Yani mesela İsmail, Serdar, Motta'dan birine iyi ortanın gol getireceği bir pozisyon geldiğinde iyi ortanın gelme ihtimali %50'nin altında. :D ama topu istediği yere atan bi adam olursa %70 ihtimalle o top gol olur.Neyse demek istediğim şu, sürekli ileri gitmek isteyen bir bekle çok gerektiğinde bindirme yapan Serdar arasında dağlar kadar fark olur sahada. Bu oyun tarzımızı mutlaka değiştirecek top bizdeyken. Hücumdan savunmaya geçerken, top kaptırdığımızda veya top rakipteyken de değiştirecekse nasıl olur onu merak ediyorum.

Çevrimdışı FARUK

Hocam hücum cu bek deyip ileri çıkacak diye dusunmuyorum ben
Bizim aradigimiz yetenek ve yapabilirlik
Yanı ndakiyle paslasabilme ileri gittiginde faydali olma gerekirse iceri girme
Nasıl atiba veli hücum olarak eksik diyorsak bek olayida oyle
İleriye çıktığında bir ise yarasın
Serdarin topla yapabildikleri cok sınırlı
Çaykur maçını hatirlatayim gozume cok battı
Hikmet karaman demis olacakki serdarin karşısında ki siyahi oyuncu top serdara her  geldiginde uzerine kostu
Her seferinde serdar topu sag tarafa uzaklastirdi ve coguda taca gitti
Hücumcu değil yetenekli futbolcu istiyorum sahsen :)

Çevrimdışı Tolga

Hikmet karaman demis olacakki serdarin karşısında ki siyahi oyuncu top serdara her  geldiginde uzerine kostu

:claps: :claps:
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı nannan

Öncelikle Linnes'le birlikte hücumdaki gücümüz fazlasıyla artar bu çok net ortada.

Savunmaya dönüşlerde hiçbir problemimiz olmaz zaten şu anda bile bu sorunu yaşamıyoruz.Linnes'in savunma anlamında biraz daha gelişmesi lazım diyenler olabilir ama pozisyonunu nasıl alacağını benim gördüğüm kadarıyla iyi biliyor.

Şuna katılıyorum Ba dışında kafaya çıkacak hücum oyuncumuz yok gibi gözüküyor olabilir ama benim şahsi görüşüm kenarlardan orta gelmediği için Olcay ve Töre pek ön direk-arka direk organizasyonlarında gözükmüyor.Eğer Linnes gelirse tersten atağa katılacağını düşünürsek Olcay'ın çok daha fazla ceza sahasında kafa topuna çıkacağını düşünüyorum.Bu sorun biraz da kenar beklerinden kaynaklanıyor bence.
Savunmaya dönüşlerde sorun yaşamıyoruz çünkü teknik olarak savunma 4'lümüz öyle çok ileri çıkmadıkları için savunmaya dönmüyor. :) Çıkan bir bek olduğunda buna uyum sağlayabilir miyiz onu merak ediyorum.
Ayrıca kafa toplarında Olcay'dan pek bir şey beklememek lazım. Benim hatırladığım tek kafa golü geçen sene Kayseri'de attığı ofsayt olan goldü, onda da orta gelmemişti. :) Zaten benim asıl beklentim hava topu değil de çizgiye indikten sonra yerden doğru yere pası atabilmemiz. Serdar bunu hiç yapamıyor çünkü ceza sahasında aut çizgisine indiği an topu nereye atacağına dair hiçbir fikri yok. Hücumcu bi bek aldığımızda o adam ne yapıp edip ön direk koşusunu yapan veya arkadan 18e girecek olan Ozi-Sosa(hangisi oynuyorsa)'yı bulacak.

Çevrimdışı nannan

Tamamen aynı fikirdeyim. :ok:
Ama alacağımız adam Serdar'ın yeteneklisi olmakla birlikte basıp giden, çizgiye inen, "hücumcu bek" olarak tanımlayacağımız bir oyuncu olacak çok büyük ihtimalle. Yani Serdar'ın tipinde ama daha yeteneklisi değil, oyun tarzı olarak da farklısı olacak. O yüzden sorup duruyorum.

Çevrimdışı forzatunga

çift önlibero oynayarak  yarışmacı bir takım olabilmek için aslında çok kalite bekler lazım ama bırakın sağ beki aslında sol bekimiz bile yeterli değil.

Motta 12 maç 1 asist 0 gol
İsmail 11 maç 0 asist  0 gol
Serdar 12 maç 0 asist  0 gol

Ba gibi  bir forvet varken bu rakamlar :s20: .Sow olsa hadi neyse gol kaçırma rekoru kırıyor bu sene.
Şu 35 puana şükrediyorum bazen.

Çevrimdışı doganay

çift önlibero oynayarak  yarışmacı bir takım olabilmek için aslında çok kalite bekler lazım ama bırakın sağ beki aslında sol bekimiz bile yeterli değil.

Ba gibi  bir forvet varken bu rakamlar :s20: .Sow olsa hadi neyse gol kaçırma rekoru kırıyor bu sene.

Motta zaten el bombasi, penalti yaptirmaya megilli, Serdar idare ediyor diyoruzda, hucumu gectim defanstada cok agir kaliyor. Su adi gecenlerden biri gelse hucumu cok etkili olmasa bile, defansta hiziyla yine on plana cikar.

Çevrimdışı nannan

Beklerden öyle bir katkı almıyoruz çünkü öyle bir amacımız yok. Beklerin asist-gol yapmasını isteseydik ceza sahası çevresinde veya içerisinde daha çok topla buluşurlardı. Biz skoru forvet, arkasında oynayan 3'lü ve kısmen Veli'ye yaymaya çalışıyoruz. 3 bekten toplam 1 asist katkısı alabildik ama bunun karşılığında yediğimiz gol ve rakibin kontra sayısını çok düşürüyoruz. beklerden toplan 5 gol(Gol+asist) civarı bi katkı alabilsek daha iyi olurdu tabi ki ama Hilbert-İsmail ikilisinden sonra beklerimiz yüzünden yediğimiz gollerin bu kadar azalmasına da şükretmek lazım. :D

Çevrimdışı TØLGA

Noboa ya yıllık 1.1 milyon veriyolar diyorlar bedava resmen öyleyse   :akuma:
Edit : yarım sezon içinmis bu rakam  :iblush:
[ Son Düzenleme: 10 Ocak 2015, 03:09:18 Tolga ]
Böyle bir aşk yok
beşiktAŞK

Pereira istemiyor

Günaydın arkadaşlar bugünkü fanatik gazetesi haberi:

Beşiktaş'ın transfer listesinde yer alan defans oyuncusu Maxi Pereira'dan kötü haber geldi.
Beşiktaş’ın gündeminde yer alan savunmacı Maxi Pereira’dan kötü haber geldi. Portekiz’in saygın spor gazetesi A Bola’nın özel haberine göre Pereira, kulübüyle sözleşme yenileme kararı aldı. Juventus’un da göndeminde yer alan ve 2007’den bu yana Portekiz’de top koşturan Uruguaylı’yı kaybetmek istemeyen Benfica yönetiminin, yıldız oyuncunun sözleşmesinde iyileştirmeye gideceği ve kontratına bonuslar ekleyeceği öğrenildi.

Haber Kaynağı: Fanatik

Güzel bir forumumuz var. Bundan sonra doğru haberi ilk siz öğrenmek istiyorsanız =>  http://haber.besiktasarena.com/

Çevrimdışı Deniz

Dunyada yerinde duran sag ve sol bek diye birsry kalmadi.kanat bekleri hucumda aktif rol ustlenebilen yılda 5-6 asist yapan oyuncular oldular.eger bekler bunu yapamazsa i takimin basarili olmasini unutun.

Fener sampiyom oldugu sene gokhan ve canerin asistleri hücuma katkilarini gordunuz.bu sekilde devam edersek isimiz zor. Bize hucum oyunu da bilen kanat beki lazim.linnes de buna en guzel aday.kacirmazlar insallah..
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimiçi Samet Ç

Ben Maxi olayını pek anlamadım. Lig Tv Maxi Beşiktaş'a gelmek istiyor diyor, Ntvspor başkanın Portekiz'e gideceğini söylüyor, burada bazı arkadaşlar Maxi teklifimiz reddetmiş diyor kime inanacağımı şaşırdım. En iyisi beklemek kimseye inanmayacağım bundan sonra.

Çevrimdışı Anil

Bize kadarabek lazım her şeyiyle Türk ligini kaldıracak potansiyel var adamda.

Çevrimdışı CanEmre

• a.k.a. sadomi
  • Kara Kartal
  • *
  • 10 Ocak 2015, 11:44:48
  • İstanbul (Kurtuluş)
  • Şerefinle oyna, Hakkınla kazan...
Ben Maxi olayını pek anlamadım. Lig Tv Maxi Beşiktaş'a gelmek istiyor diyor, Ntvspor başkanın Portekiz'e gideceğini söylüyor, burada bazı arkadaşlar Maxi teklifimiz reddetmiş diyor kime inanacağımı şaşırdım. En iyisi beklemek kimseye inanmayacağım bundan sonra.
Ben sadece KAP'a inanırım  :ok:
Bizim için sevdadan çıldırmış diyorlar,
Bilmeyenler nasıl anlasın

Çevrimdışı LORDBJK

Pedronun alınmasını istemediği ve bir sene tribüne gönderdiği gerçeğide önümüzde duruyor. Milosevic konusundada ikinci yarı takipte olacağım onuda yönetim aldı. Bilic sevdiğim ve değer verdiğim bir hoca önümüzdeki senede bizde kalması tercihimdir. Ama söylediğim gibi hiç kimse Beşiktaştan daha değerli değildir yanlış gideni eleştirmezsek doğruyu nasıl bulacağız. Daha öncede dediğim gibi Bilic büyük takım hocası değil bu yönde evrilmesi ve büyük düşünmesi gerekir. Takıma çok şey kattı inkar edemeyiz ama bu eksikleri olduğu gerçeğinide değiştirmez. Biliç artık Beşiktaşın hocası ve at gözlüklerini çıkartması gerekiyor. Kerimi pedroyu kenarda oturtarak bir seneyi heba ettik ve bu sene kadroya girerek aslında değerlerini gösterdiler. Eleştiri olacakki yönetimdende bu yönde baskı olsun Biliç orta saha istemiyebilir yönetim alır koyar kadroya sonrası Bilic kararıdır. oynatır oynatmaz bende bu haberin doğru olmamasını canı gönülden isterim bekleyip görelim sabahda tam tersi bir haber servis edilmişti orta saha transferini yönetim parası olmadığı için yapmıyor diye ama şu anda kulüpte bekleyen menejerleri orta saha oyuncularına yapılan teklifleri scoutların oyuncu transferi için uğraş verdiklerini biliyorum ne bekleniyor diye kendime sorup duruyordum geçen gün Başkanımız Fikret Ormanın Gökhan İnler ile ilgili açıklamasınıda okudum buda çelişki yumağı ben italyaya gittiğini kulübüyle anlaştığını oyuncuyla el sıkışıldığını biliyorum ne Başkanımıza geri adım attırdı bir iki gün içersinde çıkacak biz hocamıza güveniyoruz diye açıklama yapacaktır. Yapmalıdırda ama bizim eleştirilerimizinde hedefini bulduğunu kanıtlar bu her şey Beşiktaşımız için biliyorsunuz Önder beyide putlaştırmayın dedim kişiler üzerinde takılıp kalmak büyük resmi görmeyi engeller.

Arkadaşlar bence necmi beyin söylediklerine çok itibar etmeyin çünkü kendisi bence çok yanlı insanları kışkırtıyor ve yönlendiriyor belki forum reyting alsın diye bilmiyorum  Bilic büyük takım hocası değil diyor o zaman kim büyük takım hocası bizi yendikleri için hamza hocamı İsmail hocamı onlar mı büyük takım hocası yok yok real madridi çalıştıran Del Bosque'mi büyük takım hocası ben yıllardır Beşiktaş'ın maçlarını seyrediyorum ilk defa bu sene avrupa da korkmadan ezilmeden yeniliriz yeneriz keyifli maç seyrettiğimi hatırlıyorum arsenal yedekleri ile cimbomu burada dağıttı biz arsenalın evinde son haftalar da bizim takımı sırtlayan gökhan töre, sosa ve serdar yokken başa baş maç yaptık,tottenham'ı kendi evinde sürklase ettik  madem biliç büyük takım hocası değil o çocuklara bunu nasıl aşıladı.Vuracak yer bulamamış kerim diyo pedro diyo bir kere bilic yanlı değil formayı kim hak ederse ona veriyor futbolcular'da bunu biliyor sen her gün antrenmanlarımı takip ediyorsun buradan sallamak kolay geçen sene Muhammed demirci dahil herkese sanş verdi Muhammed değerlendiremedi pedro ve kerim değerlendirdi hoş bence hala kerimin ilk 11 oyuncusu olması için pişmesi gerek sonradan girdiğinde daha faydalı oluyor bana göre ayrıca kerim oynayınca sanki geçen sene şampiyon olacaktık cim bom maçında 2. golü kimin yüzünden yedik bir bak istersen daha gelişmesi lazım oyuna sonradan gire gire gelişecek devamlı 11 oynarsa ben geliştim der ama şimdi 11 için çalışması lazım.Hadi madem antrenör yancı pedroyu ben aldırmadım diye oynatmadı ilk geldiğinde peki  escudeyi omu aldırdı gökhan töreyi,olcayı omu aldırdı da devamlı ilk 11 oynattı sen ner den biliyorsun belki yönetim escudeyi oynatta devre arasında satalım demediğini :) ikincisi büyük antrenör dediğin yanlıştan dönmesidir pedro iyi oynadı verdi formasını sene basında serdar kötüydü iyi oynadı verdi formasını demek ki hak yemiyor her futbolcu şans buluyor önemli olan bunu futbolcuların değerlendirmesi yoksa her yenilgiden sonra şu oynasaydı demek kolay. Birde buradaki arkadaşların şunu bilmesini isterim transfer bir ekip işi scout ekibi bulur antrenör izler onay verir yönetim almaya çalışır bazende tersi olur antrenör beğenir scout ekibi izler onur verir gene yönetim imkanları dahilinde almaya çalışır.Yani bu transferi bilic yaptı bu transferi yönetim yaptı düşüncesi yanlış yani demek istediğim yönetim ve bilic dem baba konusunda anlaştı ve chelse 10 milyon euro istedi alamadı 2. alternatife yöneldiler oda uyum sağlayamadı kötü oynadı birinci olunca yönetim ikinci olursa antrenör mü seçti diyeceğiz yani olay bu mudur şimdi şunu söylemeye çalışıyorum  her transferin kendi içinde şartları ve uygunluk dereceleri vardır hepsi oluşursa transfer gerçekleşir önder özenin bile televizyon programlarında açıklaması vardır motta'dan pedro'dan önce baktığı almak istediği büssürü futbolcu vardı ama alamadı keza antrenör sene başında lines si istedi olmadı niye şartlar oluşmadı her kez en iyisini ister ama şartlar arkadaşlar. Gökhan iner olayına gelelim ben bu arkadaşın söylediğine inanmamakla beraber farz edelim ki öyle oldu.Sonuçta gökhan inlerin maliyetini bilmiyoruz 2-3 milyon euro kulübüne , futbolcuya'da 2 milyon verdik diyelim  3 yıllıkta kontrat yaptık, yabancı kuralı olmadan önce çok mantıklı bir transfer olurdu ama hoca şöylede demiş olabilir ben takımıma güveniyorum bu sene bu takımla şampiyon olurum şampiyonlar liginden gelen para ile sezon sonu daha iyi bir futbolcu alırız kadromuzu şişirmeyelim önümüzdeki sene yedek kalabilecek bir futbolcuya yıllık 2 milyon euro para vermeyelim önümüzdeki sezon yedeğim veli olacak da demiş olabilir bilemeyiz neyse lafı çok uzattım demek istediğim arkadaşlar lütfen bu transfer sezonunda ne olursa olsun karamsar olmayın şuan ne fenerin ne cimbomun gerisindeyiz stat açılınca hepsini geçicez göreceksiniz bize düşen sadece takımımızı ne şartta olursa olsun desteklemek...

Çevrimiçi Kartal Ç

bu yeni "yerli kuralı" sisteminde bence bizim yöneticiler 14 yabancı değil de mali kriterlerden dolayı 11 yabancı hakkı kullanacakmış gibi hissediyorum. böylece devre arası transfer dönemi için de duruma göre transfer hamlesi yapma şansları olur.
Şuan ki yerli oyuncularımız bu sistemde gayet yerinde ve sorunsuz isimler. ancak bu sezon sonu 9 tane oyuncu kiralıktan geri dönecek. birkaç tanesinin bizle olan sözleşmesi bitmiş olacak ama çoğunun devam edecek. şuan tam da takım ahengini yakalamış durumdayız. kiralıktan dönenler sıkıntı yaratabilir. bu sorunu umarım maddi manevi en az hasarla atlatırız.

dönecek olanlar ve bizdeki sözleşme bitiş tarihi:
ömer şişmanoğlu:30.06.2017
sinan kurumuş:30.06.2017
toraman:30.06.2016
berat çetinkaya:30.06.2016
g.süzen: 30.06.2016
s.öztrk:30.06.2016
hasan türk:30.06.2016
kadir arı:30.06.2015
holosko:30.06.2015

bu devre arası kiralıktan dönenler:
muhammed:30.06.2016
koray yıldız: 30.06.2015

Çevrimiçi Samet Ç

Ben sadece KAP'a inanırım  :ok:
Bende öyle yapacağım abi bundan sonra. KAP'tan başkası hikaye.

Çevrimdışı Türkay

yeni şafağın haberine göre Demba Ba ya 15 milyon euro teklif gelmiş Al Nasr takımından ama yönetim kabul etmemiş alternatifi yok diye  :money:
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler

Çevrimdışı Melekcik

Arkadaşlar bence necmi beyin söylediklerine çok itibar etmeyin çünkü kendisi bence çok yanlı insanları kışkırtıyor ve yönlendiriyor belki forum reyting alsın diye bilmiyorum  Bilic büyük takım hocası değil diyor o zaman kim büyük takım hocası bizi yendikleri için hamza hocamı İsmail hocamı onlar mı büyük takım hocası yok yok real madridi çalıştıran Del Bosque'mi büyük takım hocası ben yıllardır Beşiktaş'ın maçlarını seyrediyorum ilk defa bu sene avrupa da korkmadan ezilmeden yeniliriz yeneriz keyifli maç seyrettiğimi hatırlıyorum arsenal yedekleri ile cimbomu burada dağıttı biz arsenalın evinde son haftalar da bizim takımı sırtlayan gökhan töre, sosa ve serdar yokken başa baş maç yaptık,tottenham'ı kendi evinde sürklase ettik  madem biliç büyük takım hocası değil o çocuklara bunu nasıl aşıladı.Vuracak yer bulamamış kerim diyo pedro diyo bir kere bilic yanlı değil formayı kim hak ederse ona veriyor futbolcular'da bunu biliyor sen her gün antrenmanlarımı takip ediyorsun buradan sallamak kolay geçen sene Muhammed demirci dahil herkese sanş verdi Muhammed değerlendiremedi pedro ve kerim değerlendirdi hoş bence hala kerimin ilk 11 oyuncusu olması için pişmesi gerek sonradan girdiğinde daha faydalı oluyor bana göre ayrıca kerim oynayınca sanki geçen sene şampiyon olacaktık cim bom maçında 2. golü kimin yüzünden yedik bir bak istersen daha gelişmesi lazım oyuna sonradan gire gire gelişecek devamlı 11 oynarsa ben geliştim der ama şimdi 11 için çalışması lazım.Hadi madem antrenör yancı pedroyu ben aldırmadım diye oynatmadı ilk geldiğinde peki  escudeyi omu aldırdı gökhan töreyi,olcayı omu aldırdı da devamlı ilk 11 oynattı sen ner den biliyorsun belki yönetim escudeyi oynatta devre arasında satalım demediğini :) ikincisi büyük antrenör dediğin yanlıştan dönmesidir pedro iyi oynadı verdi formasını sene basında serdar kötüydü iyi oynadı verdi formasını demek ki hak yemiyor her futbolcu şans buluyor önemli olan bunu futbolcuların değerlendirmesi yoksa her yenilgiden sonra şu oynasaydı demek kolay. Birde buradaki arkadaşların şunu bilmesini isterim transfer bir ekip işi scout ekibi bulur antrenör izler onay verir yönetim almaya çalışır bazende tersi olur antrenör beğenir scout ekibi izler onur verir gene yönetim imkanları dahilinde almaya çalışır.Yani bu transferi bilic yaptı bu transferi yönetim yaptı düşüncesi yanlış yani demek istediğim yönetim ve bilic dem baba konusunda anlaştı ve chelse 10 milyon euro istedi alamadı 2. alternatife yöneldiler oda uyum sağlayamadı kötü oynadı birinci olunca yönetim ikinci olursa antrenör mü seçti diyeceğiz yani olay bu mudur şimdi şunu söylemeye çalışıyorum  her transferin kendi içinde şartları ve uygunluk dereceleri vardır hepsi oluşursa transfer gerçekleşir önder özenin bile televizyon programlarında açıklaması vardır motta'dan pedro'dan önce baktığı almak istediği büssürü futbolcu vardı ama alamadı keza antrenör sene başında lines si istedi olmadı niye şartlar oluşmadı her kez en iyisini ister ama şartlar arkadaşlar. Gökhan iner olayına gelelim ben bu arkadaşın söylediğine inanmamakla beraber farz edelim ki öyle oldu.Sonuçta gökhan inlerin maliyetini bilmiyoruz 2-3 milyon euro kulübüne , futbolcuya'da 2 milyon verdik diyelim  3 yıllıkta kontrat yaptık, yabancı kuralı olmadan önce çok mantıklı bir transfer olurdu ama hoca şöylede demiş olabilir ben takımıma güveniyorum bu sene bu takımla şampiyon olurum şampiyonlar liginden gelen para ile sezon sonu daha iyi bir futbolcu alırız kadromuzu şişirmeyelim önümüzdeki sene yedek kalabilecek bir futbolcuya yıllık 2 milyon euro para vermeyelim önümüzdeki sezon yedeğim veli olacak da demiş olabilir bilemeyiz neyse lafı çok uzattım demek istediğim arkadaşlar lütfen bu transfer sezonunda ne olursa olsun karamsar olmayın şuan ne fenerin ne cimbomun gerisindeyiz stat açılınca hepsini geçicez göreceksiniz bize düşen sadece takımımızı ne şartta olursa olsun desteklemek...
Size uymayan düşünceler yanlı ve kışkırtıcı mı oluyor.
BEŞİKTAŞ!! Sadece iyi günde yanında olsaydık,renklerimizin arasına 'sarı'yı da koyardıkkkk!!!!

Çevrimdışı Deniz

Öncelikle şu reyting olayı muhabbeti artık komik durmanın ötesine geçti.Bilici eleştiriyor diye forum reyting mi alacak?Bilic eleştirilemez mi?Her şeyi doğru mu yaptığını sanıyorsun?
Yarım sezon pedroya şans vermeyip escude kanserini önümüze süren,necip sağ bek oynayamamasına rağmen inatla onu oraya koyup 6 puandan olmamıza neden olan Bilici eleştirmeyecez mi?
Daha derbi galibiyeti göremememiş Bilici mi eleştirmeyecez?O rezil prandelli bile derbi kazanmışken?
Ligin en çok kırmızı kart yiyen takımı olduğumuz gerçeğini de mi örtecez?Oyunculara disiplin veremediği gerçeğine yüz mü çevirecez?
Nedir bu "fan boy" olma çabaları?Yok biri çıkar Bilicin fan boyu olur biri çıkar Fikret Ormanın fan boyu olur oldu valla siz fan boyusunuz diye biz kimseyi eleştirmeyelim.
Bırakın artık şu mantığı burada kimse eleştirilemez değil.Kişilerin savunucusu değil Beşiktaşın savunucusu olun isimler geçici Beşiktaş kalıcı.
Ben kendi adıma konuşayim Beşiktaşa karşı hata,yanlış,eksik birşey yaptığını düşüneyim babamı eleştiririm siz eleştirmiyorsanız  sizin bileceğiniz iş.
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Volkan Başaran

Milosevic ne kadar gerekli ?

Beşiktaş genç stoper Milosevic’i kadroya katarak transfer dönemini açtı. Stoper mevkii Beşiktaş’ın transfer yapması gereken mevkilerin başında geliyordu. Geçtiğimiz sezondan bu yana bu bölgeye adam aranıyordu. Geçen yıl devre arasında Lescott, Moledo, Gil derken Dany gelmişti. Bu sezon başı da yine Moledo, Rolando, Kaboul gibi isimlerlerle ilgilenilmiş ama stoper transferi es geçilmişti. Beşiktaş’ın nasıl bir stopere ihtiyacı vardı? Milosevic neyi değiştirir? Bu transfere nereden bakmak gerekir?

İhtiyaç duyulan stoper tiplemesi geçen yıldan bu yana herkes tarafından sürekli dile getiriliyor. Hemen hemen herkes de bunda hemfikir. Havadan başarılı, kesiciliği iyi, rahatsız edici/caydırıcı markaj becerisine sahip ve agresyonu yüksek bir stoper kısaca… Beşiktaş bireysel savunmadan ziyade takım savunması ile önplana çıkan bir takım. Bunda da oldukça başarılı. Geçen yıl en az gol yiyen takım olma ünvanı elde edildi. Bu sezon da ilk devre itibariyle Başakşehir(8), F.Bahçe’den(13) sonra en az gol yiyen üçüncü takım Beşiktaş(15). Bu üç takımın duran toptan yediği gollere bakacak olursak; Başakşehir 1, F.Bahçe 0, Beşiktaş  ise 5 gol yemiş. Bunun bir de duran topun hemen devamında yenilen kenar golleri var. Tıpkı G.Saray maçında karşılanan kornerin akabinde bir duran top gibi kesilen kenar ortaları yani. Yenilen golleri biraz saha detaylandıralım. Beşiktaş yediği 15 golün 14’ünü ceza sahası içinden yerken F.Bahçe ise yediği 13 golün 7’sini ceza sahası içinden yemiş. Genel olarak iyi takım savunması yapan ve rakibi ceza alanından uzak tutan, atakları daha çok ikinci bölgede bitiren Beşiktaş’ın ceza sahasından bu kadar çok gol yemesi ceza alanı içinde caydırıcılığının, mahrem bölgeyi savunuculuğunun zayıf olduğunun apaçık göstergesi. Bunu yapacak olan ise ceza alanının bekçileri stoperler. Daha genel bir istatistikle anlatmak gerekirse Beşiktaş top kesme/karşılama istatistiğinde ligde 17. sırada bulunurken, ‘tackle’ diye adlandırılan top kapma/kazanma istatistiğinde 2. sırada. Peki bu iki rakamın tercümesi ne? Bu iki savunma istatistiğindeki bu denli farkın nedeni ne? Beşiktaş topu rakibin kullanmasına(pas, orta, şut) izin verdikten sonra savunmaya çalışan değil de rakibin ayağındayken baskı uygulayıp topu kullanmasına izin vermeden kazanmaya çalışan bir takım. Yani yerleşik savunma değil de tempolu savunma yapıyor Beşiktaş. Bu nedenle top kesme/karşılama ile top kapma(tackle) istatistiği arasında bu kadar fark var. Ancak bunu yalnız formata bağlayamayız. Oyuncu özellikleriyle de alakalı bir durum zira. Misal baskı gücü sayesinde ‘tackle’ istatistiği Beşiktaş gibi yüksek olan F.Bahçe ve Bursaspor’un kesme/karşılama istatistiği Beşiktaş’tan bir hayli fazla. Bu da Beşiktaş’ın savunmacılarının kesicilik, durduruculuk, karşılayıcılık, bloklayıcılık açısından yetersiz olduğunun kanıtı. Bu yetersizlik de ceza alanı içerisinden, duran toptan bu kadar çok fazla gol yenmesinin açıklaması oluyor. Tabii burada sadece sorunun stoperlerde olmadığını bilhassa duran top savunmasında beklerin, orta saha ve forvetlerin de etkin olduğunu belirtmekte fayda var. F.Bahçe’de stoperler dışında Mehmet Topal, Kuyt, Webo, Selçuk gibi; G.Saray’da Melo, Umut, H.Balta, Veysel gibi; Bursa’da  Fernandao, Şamil, Ozan gibi  hava topu becerisi yüksek olup savunma duran topunda da faydalanılan isimler mevcut. Beşiktaş’ta ise bırakın stoperler dışındaki oyunculardan yüksek top katkısı almayı stoperler(Pedro Franco) bile bu konuda yetersiz. Demba Ba gibi uzun bir isim var ancak o yüksek topa çıkmayı pek sevmiyor. Hücum duran topunda dahi çıkıp vurmak yerine seken topu falan kovalıyor. Zaten kariyerinde birçok kafa golü olmasına rağmen duran toptan attığı gol yok denecek kadar azdır.

Gelelim işin hücum kısmına; Beşiktaş akan oyunda Bursaspor ile birlikte ligde en fazla gol atan takımken  duran toptan attığı gol(penaltı ve direkt frikik hariç) sayısıysa sadece 4. Trabzon ve G.Saray’ın 9, Bursaspor’un 7, F.Bahçe’nin ise 6 duran top golü var.

Bütün bu verilerin ışığında yazının başında bahsettiğimiz tipte bir stoperin elzem olduğu aşikar. Geçen yıldan bu yana ilgilenilen Lescott, Moledo, Rolando, Kaboul ve basında ismi hiç çıkmayan ama Bilic’in özel olarak ısrarla istediği Dinamo Moskovalı Douglas gibi isimler ihtiyacı karşılayabilecek isimler. Peki Alexander Milosevic? Ayrıntılı analizini yapacak kadar çok izlediğim bir oyuncu değil. Ama izlediğim kadarıyla ve özellikle fikirlerine, oyuncu gözlerine inandığım kişilerin analizlerinden yola çıkarak agresyonunun yüksek olmadığı, rahatsız edici/temaslı bir markajının olmadığı, atletikliğinin düşük olduğu ortada. Boyu nedeniyle yüksek toplarda doğal olarak iyi. Zihinsel(pozisyon alma, hamle zamanlaması, sezgi vb ) aksiyonlarda da ortalama üstü. Ve belki de en mühim özelliği top tekniği. Şimdi sihirli soruyu soruyorum. Milosevic’in, Atınç Nukan’dan daha iyi olduğu özellikleri nelerdir? Bence bu soruya pas becerisi dışında verilecek net bir cevap yok. Hatta Atınç’ın yüksek topları, daha iri olmasına rağmen atletikliği falan daha iyi. Scout şefi Fikret Demirer stoperde pas becerisine haddinden fazla önem veriyor ama bu bir stoper için aranılan ilk özellik olmamalı. Bilhassa Beşiktaş gibi set/pas oyunu oynamayan, geriden top yaparak çıkmayan takımlar için daha da anlamsızlaşıyor. He olursa tabii ki daha iyi olur ama zaten Pedro Franco var. Milosevic savunmanın agresyonunu, sertliğini, atletikliğini, tecrübesini, karakterini arttıracak mı? Hayır. Neyi arttırır? Hava topu hakimiyetini arttırır. Atınç oynadığı zaman bunun kralını yaptı/yapar. Çıkan haberlere göre Bilic, ısrarla Kaboul’de diretiyor. Bunda da son derece haklı. Milosevic için sorduğum soruları Kaboul için de soralım ve cevaplayalım. Kaboul savunmasının agresyonunu arttırır, markaj becerisini arttırır, sertliğini arttırır, yüksek top hakimiyetini arttırır, tecrübesini arttırır, karakterini arttırır… Eğer Kaboul ya da benzer bir stoper alınmayacaksa -ki bence alınmayacak- stoper grubu şöyle olacak: Ersan, Pedro Franco, Milosevic, Atınç. Yani Sivok çıkıp Milosevic dahil oluyor. Ve ben burada bir fark göremiyorum. Milosevic kimi tamamlayacak sorusuna  da cevap bulamıyorum. Franco ile oynarsa atletiklik, tecrübe ve tempo düşecek(Ersan kadar atletik ve tempolu değil). Ersan ile oynarsa savunma aklı düşecek.(Franco kadar akıllı değil)

Güzel Analiz yapmış.

Bu transferi eleştirmiş

http://www.medyaspor.com/kose-yazilari/milosevic-neyi-degistirir-602
Aşk bu Aşk !

volkanca.net

Çevrimiçi Samet Ç

yeni şafağın haberine göre Demba Ba ya 15 milyon euro teklif gelmiş Al Nasr takımından ama yönetim kabul etmemiş alternatifi yok diye  :money:
inanmayın arkadaş algı bu algı 2 maç kötü oynadı diye adam gönderemezsin. Bizim taraftar da gaza geliyor 15 milyon verdiler diye satın diyor ne kadar kolay adam siliyoruz. KOBRA'yı sattın ne olacak onun bu kısa dönemde verdiği katkıyı yeni alacağın oyuncu yapacak mı garantisi mi var? Biz kadronun kalitesinin artması için uğraşıyoruz siz KOBRA gitsin Babacar gelsin o gelsin bu gelsin diyorsunuz adam getirmek öyle kolay mı devre arası.

Çevrimdışı Türkay

İyi de Necmi abinin dediklerini burada bir çok üye diyebilir sonuçta bu kişinin düşüncesi
Sevdalı yüreklerde Beyaz sürgünler