Günün sonunda bizi romantik ilan ettiler iyi mi. Aslında yaşın da küçük değil ama demek ki bazı değerleri öğrenmek yaşla olmuyor. Polyanna gibi olmak nasıl doğru değilse, senin gibi çok negatif olmak da doğru değil. Bir de bu dilinize pelesenk olmuş winner loser olayı nedir? Bunlar renkli kavramları. Mourinho ve şükrü, tekrar söylüyorum; bu kadar winner takım hayranıysanız onları destekleyin. Yok biz renkli değiliz diyorsanız, renkli seviciliğinden vazgeçip Beşiktaşımı destekleyin.
Kendi takimini elestirmek, baskalarinin iyi gordugun noktalarini ornek gostermek renkli seviciligi degil.
31 yasindayim, bilincli olarak 4 tane BJK sampiyonlugu gordum. Emin ol, renkliklere ve basariya bu kadar merakli olsam 25 senede 4 sampiyon yasatan takimi coktan birakmistim zaten.
Benim de Besiktas'i tutma nedenim var sizler gibi. O bahsettigin degerleri ben de biliyorum, merak etme. Ben de sevinmek icin sevmedim.
Ama sevinmek icin sevmedik demek Besiktas'in her seyini koru korune savunacagiz, hatalari ortbas edecegiz, holiganca renkilerin her macinda hakem sans vs diye aglayacagiz anlamina gelmiyor benim icin.
Burada yonetimi, hocayi, futbolu vs elestirenler renkli vs oldugu icin degil, Besiktas'in basarili olmasini istedigi icin elestiriyor. En azindan ben oyleyim.
Winner-loser'lik olayina gelirsek, benim icin kazanmak icin sinirlar dahilinde herseyi yapmak ve kaybetmekten korkmamak demek bu.
Su limit olayi en guzel ornek iste, hem de guncel. Proaktif olarak ilk gunden beri cakallik yapalim demedim, demiyorum. Ama bu cakalliklar yeni olusmadi.
2 altyapi oyuncusunu 1 milyon euro'ya satali 2 sene oldu. Sow'un, Jailson'un vs bonservis paralarini gorduk. Daha dun GS altyapi topcusunu 500.000 euro'ya satmadi mi 2. lig takimina?
Rakibin yapiyorsa artik oyunun kurali degismistir. Artik etik metik dinlemeyeceksin, kurallar dahilinde herseyi yapacaksin.
Gideceksin Umraniyespor'a 2 altyapidan oyuncunu 3 milyon euro bonservisle satacaksin. Cenk'i getirince 'bizim evladimiz, fedakarlik yapti bizde bedavaya oynayacak' diyip el altindan vereceksin parani.
Bu isler boyle. Bunu yapmak birinin hakkini yemek olmuyor, sadece kendi hakkini yedirmemek oluyor.
Bu winner'lilik olayini onlarca ornekle aciklayabilirim, ama anlayan anlamistir.
Devre arasi transferlerine bak bir daha anlarsin zaten.