Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 47 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3741790 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimiçi murat

hiç o maçlarda otuzuncu dakikadan itibaren takımı ıslıkladınız mı ağabey?
gökhan töre.ama o maç ankaradaydı galiba.

Çevrimdışı mylife1903

işte sorun burda o şenol güneşle şimdiki aynımı kafa yapısı aynımı o sene ortadan delerdik şimdi ver quaresmaya ortala adebaor bizde olsa her maç oynardı avcı oynatmıyor neden adamın sistemine uymuyor artık 3 sene önceki şenol hoca yok sanki aynı hoca varda biz eleştiriyoz oturup kalkıp diyoruzki kessin şu oğlunu yerine kim oynarsa oynasın en azından bişeler yapar bu top ezmekten başka bişe yapmıyor bunun sorumlusu benmiyim yönetimmi hocamı
Senol gunes 30 senedir ayni 3 senede mi degisek
Degiseni algilayamiyorsunuz
Degisen kadro kafasi burda olmayan da senol gunes degil, fikret orman ve yonetimi
Ilk sene sampiyon olurken ortadan deliyorduk diyorsun atilan golleri incele yari yariya cikarsa yan toplar ve merkez ne diyeceksin

Çevrimdışı tuncaboylu

hiç o maçlarda otuzuncu dakikadan itibaren takımı ıslıkladınız mı ağabey?
İyi argüman çıktı size de...

Yeni stadda oynanan 60 küsur maçta kaç kere oldu bu olay? Daha geçen sene bu zamanlar Aykut ağlamıyor muydu bu stadda işler farklı işliyor diye?

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Sorumluluk alacak oyuncu olmadığı için kanattan oynadığımızı düşünüyorsan, bence bir kez daha düşün. Bahsedilen anlayış bizzat hocanın kendi talebi. Aynı zamanda bu 1321321 tekrar olacak ama o sezondan itibaren yine bahsi geçen adamın oynamadığı ancak bizim daha iyi durduğumuz maçlar var. Peşinden eskiye dönüşlerin hiç eksik olmadığı. Olacak olacak bekleyin dediğin şey defalarca oldu zaten.
Hocanın ilk şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamaları biliyorum. Kanatları daha fazla kullanacağımıza yönelik açıklama yapmıştı. Kanatları daha fazla kullanmak demek merkezde Tolgay'ın Oğuzhan'ın toptan kaçarak saklanarak savunmanın hemen önünde 10 metrekare içinde kendilerini hapsederek oynaması anlamına mı gelir? Aynı Hoca değil miydi merkezi Talisca-Oğuzhan-Tolgay üzerinden kuran Oğuzhan'ı, Tolgay'ı daha fazla sorumluk almaya zorlayan her seferinde de hayal kırıklığına uğrayan. Kağıt üzerinde Talisca-Oğuzhan-Tolgay üçlüsü güzel, saha içinde de birbirini tamamlamayan hatta bozan oyuncular bunlar. En iyisi modaya uyup bahsi geçen adam bozuyordur bu üçlüyü diyeyim. Şu eskiye dönüş de diğer bir mevzu. Eskiyi o zamanın şartlarında değerlendirirsin. Eskinin günümüze doğru olanını alırsın eksik taraflarını geliştirirsin. 2015/16'da  da ortada mükemmel bir düzen yoktu.

Çevrimdışı f_madida

Senol Gunes gitti, hala neyin tartismasi yapiliyor anlamiyorum, iyisi kotusuyle bitti gitti artik.

Asil onemli olan seneye hangi oyunculari elimizde tutacagimiz:

Kagawa
Adriano
Atiba (yasli da olsa son bir uzatma lazim, zira yerine gececek adamin plani yapilmadi)
Ljajic
Vida
Gokhan Gonul
Burak
Dorukhan
Guven

onumuzdeki sene kadroda tutulmali.

Sivas'ta oynayan Barcelona'dan kiralik Douglas vardi bu gelebilir. Gokhan'la rotasyonda oynatabilecegimiz bize yetecek bir oyuncu bunu getirsinler, butceye de sikinti olmaz (https://www.transfermarkt.co.uk/douglas/profil/spieler/58426)

Duzgun bir kaleci, Burak'i yedekleyecek veya kanatta da oynayabilecek tercihen Afrika kokenli siyahi (mumkunse fransa tecrubeli) bir forvet, Atiba'nin yukunu paylasacak ve sonraki sene yerine gecebilecek bir merkezi ortasaha ve hepsinden onemlisi Vida'nin yanina ayagi duzgun bir stoper bulsunlar.

Lens, Caner zaten devam ediyor. Lens'e iyi bir teklif gelirse verebilirler maliyetinden kurtuluruz ama illa gonderilsin demem.

Quaresma-Karius-Enzo-Larin direk gonderilsin, Besiktas'in ne bugunu ne gelecegi icin birsey verebilecek oyuncular degil. 

Diger sozlesmesi bitenler de ayrilsin artik tekrar teklif vermesinler...   
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı mylife1903

Buna katılıyorum, bu Burak olsa kesin şampiyon olurduk. Maşallah adam ilgin Ronaldo’su kıvamında, ilgin bugını bulmuş her türlü sokuşturuyor.
Yok olamazdin
Burak degil leva olsa sagina ronaldo soluna messi koysAn kaleye noyeri alsan gene olamazdin
Adamlar duzeni kurmustu bugun konya macina baktim gecen senenin
Alper ulusoy yonetiyor tavsoye ederim sinirine hakimsen
Gol sayin bile artmazdi gecen sene istersen maradonayi getir
Kirmizi kart ve ceza sayalarin artardi sadece

Bi de baskandan daha cok yuzuf abi fLan duyardin

Çevrimdışı mylife1903

o bulduğu herşeyi eleştirirdi ama

mitrovic konusunda az tartışmadık :D
Malzeme cok malzeme
Yonetim bu kafayla bakkal dukkani yonetemez islek caddede

Kisa kisa yazacam bjndan sonra arada kaynamasin
80 tNe adam almislar yahu 6 senede
Acayip bi rakam
Para babasi reAl 25 mi 27mi ne
Gecen saydim usenmedim
Realin altyapidan soktuklarini saymadim ama
Gidip sayip 77 falan bulan olursa algi kasmasin haaa yd ise 8 sene 84 almis

Ben feda sezonundan beri elestiriyorum ama fikret ormana kiyamiyorum hala da 1000 tane oyumu veririm. Ama dedigim gibi artik sart var, listesine de bakarim

Feda sezonunda bastan asagi yanlis rezalet ustune rezalet
O gunlerden uyardim ama
YHu paran yok gokhan suzen falan aliyon lan adam roberto karlos olsa nolur sampiyon mu olacan birak genclerden oynat para fAlan vefme. Gidiyo dentinyo niyNk falN tivitirdan tirNsfer

Çevrimiçi Necmi

başakşehirdeki bütün maçlara gittim 17 binlik stadın tam dolu olduğunu hiç görmedim.
yalan söyleme :D bir maça gidemedik cezalıydık :evillol:
ben vodafone açılmadan önceki maçada gitmemişdim cezalı olmayayım diye
başak stadında kale arkası büyük olanı deplasman takımına bırakıyorlar polis alanı falan derken o tribün boş kalıyor
diğer kale arkasının taraftar kapasitesi yok zaten maraton ve numaralı çoğu maçta dolu olurdu.
10 bin civarı ortalamayla oynardık maçları bir kere 13 bin civarı bir rakama oynamışdık diye hatırlıyorum
olimpiyattaki maçları 5 bin kişiye oynardık. sadece derbiler dolu olurdu tribünler birde bursa maçı dolmuşdu
derbiye herkes geliyordu ama diğer maçlar takım yalnız bırakılıyordu.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

7 sene öncesinden bahsetmiyorum.

4 sene önce de aynıydı Fikret Orman,  Gomez alınmasa N'doye alınacaktı işte, aynı Fikret Orman.

Geçen sene de Burak alınmayınca Negredo alındı. O zaman şanslıydı, şimdi değil. Bu kadar ortada.

Yahu al işte, Ljajic ve Burak (hatta Kagawa) var hala kanattan oynuyoruz. Göbekten delmeye müsait değil mi bu adamlar?

Oyuncular farklıymış, daha kimi değiştirmemiz lazım Onur, söylesene. Messi ve Neymar ı mı alalım?

Tek sorun Quaresma değilse, o yokken neden göbekten oynayıp iyi pozisyonlar buluyoruz? Oyuncuların hareketlerine yansıyan sadece Quaresma. Millet ona pas vermiyor, onun kafasına vuruyor, maç sonunda gidip topu eline veriyor.

Buhics değil mi, sene başında Ljajic frikikleri iyi atamıyor diye açıklama yapıp Quaresma'ya kullandıran? Her frikikte topun başına gelen, Talisca'ya bile kullandırmayan Quaresma'nın 4 senede kaç frikik golü var da, 3 haftada anladık Ljajic'ten iyi kullandığını?

Takımdaki birinci sorun Quaresma, ikinci Şenol Güneş. Karius falan bundan sonra geliyor.

Fikret Orman'ın yaptığı her hareket şansla tesadüfle açıklanamaz. Ama diyelim şanstı tesadüftü. 7. senenin sonunda biz halen şanstan tesadüften bahsediyorsak bunun sorumlusu kim?  Fikret Orman'ın şansına tesadüfüne bağlı olarak mı bu takım başarılı olacak?

Ljaic var. Kagawa var. Burak var. Ne zamandan beri var? Şunu bir kez daha yazayım. Ben Quaresma'nın avukatı değilim. Ben burada Quaresma'yı da savunmuyorum. Siz burada her şeyi Quaresma'ya yükleyip sorunları gizlemeye çalışıyorsunuz. Peşinize takılan da olacaktır elbet. Olsun, mesele değil. Bu kulübün çok ciddi sorunları var. Asıl mesele bu sorunların çözülmesi. Quaresma ile çözülseydi gönderirdin Quaresma'yı hemen çözülürdü o sorunlar. Kafaları bizim taraftar kadar çalışmıyor işte bu yönetici ve teknik ekibin.

Çevrimdışı Orhan_

Hocanın ilk şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamaları biliyorum. Kanatları daha fazla kullanacağımıza yönelik açıklama yapmıştı. Kanatları daha fazla kullanmak demek merkezde Tolgay'ın Oğuzhan'ın toptan kaçarak saklanarak savunmanın hemen önünde 10 metrekare içinde kendilerini hapsederek oynaması anlamına mı gelir? Aynı Hoca değil miydi merkezi Talisca-Oğuzhan-Tolgay üzerinden kuran Oğuzhan'ı, Tolgay'ı daha fazla sorumluk almaya zorlayan her seferinde de hayal kırıklığına uğrayan. Kağıt üzerinde Talisca-Oğuzhan-Tolgay üçlüsü güzel, saha içinde de birbirini tamamlamayan hatta bozan oyuncular bunlar. En iyisi modaya uyup bahsi geçen adam bozuyordur bu üçlüyü diyeyim. Şu eskiye dönüş de diğer bir mevzu. Eskiyi o zamanın şartlarında değerlendirirsin. Eskinin günümüze doğru olanını alırsın eksik taraflarını geliştirirsin. 2015/16'da  da ortada mükemmel bir düzen yoktu.

Mesele kağıt üzerine oyuncu yazmak olsaydı zaten hepimiz bu işe aday olurduk. O sezon Ozi'yi nasıl kullandı? Ne oldu? Süreç nasıl ilerledi? Ozi mükemmel bir oyuncu değil. Avantajları kadar dezavantaları da var. Ancak sen bu anlayış içindeysen onunla oynamazsın, alternatifin yoksa o anlayışı değiştirirsin. Pragmatist ve pratik kararlar vermek dünyanın sonun değil ve hatta faydalıdır. Bu iki basit seçenekten hangisini gördük? Tabii ki ikisini de değil. Biz olmayanı oldurmaya çalışan birini izledik. O sezonun ikinci devresi oyuncu katkılarına bir bakarsak, değişen görevler ile beraber, pek öyle sorumluluk kökenli bir problem olmadığı da aşikar. Eskiye dönüş diye söylediğim şey zaten o zamanın şartlarında olan şeyler. İyi dediğimiz bir haftanın sonrası yine o muhafazakar anlayış basitçe.

Çevrimdışı mylife1903

Yaptı o gideri geçen sene Konyaspor'la oynanan Süper Kupa maçından sonra, ne oldu?

Dünyayı yerinden oynatırım dedi, üstüne üstüne gittiler.

Hikaye anlatmaya gerek yok. Galatasaray sene başında gol kralı santraforunu, ara transferde ilk 11 kanat oyuncusunu ve stoperini sattı. Üstüne ne idüğü belirsiz 3 tane adama 20 milyon Euro para bayıldı.

Yöneticilikmiş. Kuzey Afrika bedevisi iki adamın maaşlarına zam yapmak iyi yöneticilikse, siz boşuna eleştiriyorsunuz Fikret Orman'ı

Oynatamiyorsn dunyayi oynAtirim hAvalarina girmeyeceksin

Ne demis karga maymuna, madem ucamiyon dugmeye neden basiyon

Çevrimiçi murat

Ne soğuk bir ortamı vardı o stadın yahu. İsminden midir cisminden midir bilemiyorum ama o stattan tiksiniyorum.
kapalı üst kat bir nebze iyiydi tüm alt katlar ve kale arkaları rezalet.ısıtıcı vardı ama ısıtmıyordu.numaralıya da gittik akhisar maçıydı bir daha numaralıya tövbe etmiştik.

Çevrimdışı mylife1903

Yok zaten abi.

Adam Ankara'dan bize tribün anlatıyor, yakında deniz havası da anlatmaya başlar.

Ulan angarada deniz yok mu
Askerdeyken diyordum ne zaman denizaltina binecez falan diye
Kandirildim
Bi deniz yapsinlar secimden once angaraya

Çevrimdışı Egos

Yeni stadda oynanan 60 küsur maçta kaç kere oldu bu olay? Daha geçen sene bu zamanlar Aykut ağlamıyor muydu bu stadda işler farklı işliyor diye?

ikinci şampiyonluktan beri taraftar ortada yok, o da avrupa maçlarındaki performansları kanaat notu olarak kullanırsan, yani bir buçuktan iki. taraftar maç seçiyor, baskı kuramıyor, organize olamıyor ve artık oyuncu ıslıklıyor. altmış küsurda kaç iyi bir taraftarı tanımlar? şenol güneş, fikret orman, futbolcular değişti, taraftar aynı yani.

ağabey aykut kocaman'ı neden örnek verdin ki? yenilgiyi "taç hırsızlığı"na bağlayan biri, atmosfere mi bağlamayacak, ne işine geliyorsa onu söylüyor.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Mesele kağıt üzerine oyuncu yazmak olsaydı zaten hepimiz bu işe aday olurduk. O sezon Ozi'yi nasıl kullandı? Ne oldu? Süreç nasıl ilerledi? Ozi mükemmel bir oyuncu değil. Avantajları kadar dezavantaları da var. Ancak sen bu anlayış içindeysen onunla oynamazsın, alternatifin yoksa o anlayışı değiştirirsin. Pragmatist ve pratik kararlar vermek dünyanın sonun değil ve hatta faydalıdır. Bu iki basit seçenekten hangisini gördük? Tabii ki ikisini de değil. Biz olmayanı oldurmaya çalışan birini izledik. O sezonun ikinci devresi oyuncu katkılarına bir bakarsak, değişen görevler ile beraber, pek öyle sorumluluk kökenli bir problem olmadığı da aşikar. Eskiye dönüş diye söylediğim şey zaten o zamanın şartlarında olan şeyler. İyi dediğimiz bir haftanın sonrası yine o muhafazakar anlayış basitçe.
Süreç şöyle ilerledi. İlk şampiyonluk sonrası futbolcular havalara girdi. Bunların içinde Oğuzhan da vardı. Bilic gittikten sonra çalışıp takıma girmeye çalışan Oğuzhan, vizyoner '150 milyon len Oğuzhan' taraftarımızın da etkisiyle kendini yıldız sanıp salmaya başladı. Takımda merkezde daha fazla sorumluk alan Oğuzhan'ın işini kolaylaştıran Gomez, Sosa gibi oyuncular da gitmiş, işini kolaylaştıran Olcay'ın da performansı düşmüştü. 1 sezon şampiyon olmamızda katkısı olunca büyük değer, 150 milyonluk topçu oldu. Oğuzhan hayatında kaç sezon büyük katkı yaptı takımına? Senin anlamadığın şey futbolcu dediklerinin önüne sistem diye bir şey konulunca futbolcunun kabı dolduran suyun kabın şekline girdiği gibi o futbolcunun da sisteme uyacağı. Oğuzhan'ın solunda, sağında, önünde, arkasında onun açıklarını kapatacak, rakibi kendine çekip, Oğuzhan'a boşluk, fırsat sunacak takım arkadaşlarının olması lazım. Böyle adamlar yoksa Oğuzhan da o çelimsiz halini koruyup kendini aşk meşk olaylarına kaptırırsa o takımda Oğuzhan'a yer yok. Hoca, Oğuzhan'ı teşvik etmeye çalıştı. Oğuzhan da kasıntı hareketleriyle o süreci baltaladı diyebiliriz kısaca.

Çevrimdışı Orhan_

kapalı üst kat bir nebze iyiydi tüm alt katlar ve kale arkaları rezalet.ısıtıcı vardı ama ısıtmıyordu.numaralıya da gittik akhisar maçıydı bir daha numaralıya tövbe etmiştik.

O Akhisar maçında bunların uzun boylu zenci stoperlerinin kafasını çakmak atmayı planlıyordum. Kale arkasındaydık. Bu da sürekli yatıyordu kenara geldikten 3 sn sonrada ayaklanıyordu. Tam dayaklık adamdı ama kim dövecek onu :D.

Çevrimdışı mylife1903

aynı şeyi söylüyoruz işte şenol güneşin sıradan bir takımı şampiyon yapacak bir gücü yok.beşiktaş olmasa şampiyon olamaz hatta beşiktaşın bir iki eksik arızalı bölgesi varsa bile şampiyon yapamıyor çözüm üretemiyor.siz diyorsunuz ki tam takım ver eline şampiyon yapsın.bazen elinde çekicin yoktur pensenin ağzıyla vurursun.pancu aman aman br topçumuydu mesela ama faydalanmayı bilen verim alıyor.
Abi adam ismaelle,tolgayla ve tolgayla sampiyon oldu
Bak sadece iki tanesini fbyi kume dusurmeye yetiyor yani

Çevrimiçi murat

Abi adam ismaelle,tolgayla ve tolgayla sampiyon oldu
Bak sadece iki tanesini fbyi kume dusurmeye yetiyor yani
ismaille  tolga ve tolgayla yapan karius caner medelle neden yapamıyor?

Çevrimdışı mylife1903

bir konu üzerinde spekülasyon olur resmi açıklamayla aydınlatırsın bunu
nesi garip sürekli bir dedikodu vardı onlarda buna cevap vermek için detaylı açıkladılar
bunu açıklar, açıklamaz bu Beşiktaşın bileceği iş  kulübün taktiri. birini açıklamış olması diğerini açıklamamamış olması
açıkladığı şeyi yalan yapmaz burda neden açıkladıyı tartışmıyoruz sizin belgenin yalan olduğunu ima etmezini tartışıyoruz.
Bende diyorumki sınırı aşmayın Beşiktaşın resmi bir kuruma verdiği resmi bir belgeyi konuşuyoruz bu
belgenin yalan olduğunu söylemek kimsenin haddi değildir. Bunun iması bile yapılmaz. Bu bir yönetim
eleştirisi değil siz direk Beşiktaşı yalancı olmakla suçluyorsunuz ağzınızdan çıkan lafların
bir sınırı olsun artık. Bu i,ş başkanın tv ye çıkıp yalan söyledi hoca yalan konuştu gibi kişileri
bağlayan bir şeye benzemez. Burda direk kurumu yalan söylemekle itham ediyorsun
mazerete bak şunu açıklamamışda bunu açıklamış neden milletin keyfinin kahyasımısınız
kulüp neyi açıklamakta uygun görüyorsa onu açıklar. negredonun gittiğine dair bir KAP açıklaması olmadımı
nerden biliyorsun belki bir detay yoktu açıklanacak açıklamadıklarına göre hiç alacağı yokmuş demekki
ne yapacaklardı kulüpten alacağı yok diyemi açıklayacaklardı. Altınada mylıfe ın dikkatine diye not düşsünlermi.
sizi anlamıyorum kulübün kap açıklamaları zaten kurallarla belirlenmiş bir durum kafalarına göre değil kurallar sınırında haraket
ederler. Bilmiyoruz bir şey kulübe gelen resmi belgelerde yayınlanmıyor belki kap istedi pepenin kulüpten olan alacağının
açıklanmasını. sonuçta speküle edildi bu durum ve kamuoyu aydınlatılması icap etmiş olabilir
dediğim gibi bilmediğimiz konularda yorum yapamayız bildiğimiz konu o belge Beşiktaş jk imzasıyla yayınlanmış
resmi bir belgedir. kimsede bu belgeyi yalan diye sorgulayamaz ne zaman bu konuşulur yarın kap bu belgenin doğru olmadığını
söyler o zaman bu belge tartışılır. sonuçta kap bildirimini destekleyen birde mali rapor veriliyor kapa
bu rapor kamuoyuna açıklanan rapor gibi değil detaylı bağımsız denetleme kurulu raporu. yani kap bildirimleri öyle eften püften ne yazarsam olur bildirimi değil. sırf haklı çıkacağım diye Beşiktaşın adını kullanmayın Beşiktaşın itibarı sizin egonuzun üzerinde.
Gene satir satir yaziyorsun abi
Yalan demiyoruz gariplik var diyoruz. Aciklama zaten dogrudur konu o da degil

Hicbiseyimi aciklamayan yonetim kapa 100bin aciklamasi yapiyor, garip mi degil mi?
Aciklamanin icerigi degil sebebi onemli

Çevrimdışı tuncaboylu

Yazayım da örneklerle kim çelişkili anlaşılsın. 2015/16 sezonunda şampiyon olacak yıldızlar karması denilen fener mi toplama takımdı yoksa yıllardır beraber oynayan birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu olan Beşiktaş mı? O takımda oynayan Sosa, Gomez'in kariyeri neydi? Ben buraya yatmaya geldim paramı alırım kafasında mıydı oyuncular? fener'dekileri de sen söyle.  Sen sahaya baktığında sadece Quaresma'yı görüyorsan anlat bana biz Konya maçında 2 golü sırf Quaresma'dan dolayı mı yedik? Yok Quaresma öyle yok Quaresma böyle. Takımın geneli nasıl? Takımın geneli normal Quaresma anormal. 2 sene öncesine kadar Quaresma'yı alkışlayanlar Quaresma gelsin diye tempo tutanlar şimdi Quaresma düşmanı kesildi. Quaresma transfer edilirken sen ne diyorsun? Madem bu taraftar futbolcudan o kadar anlıyor tepki göstereydi de aldırmayaydı Quaresma'yı. Lens kilo yapmış. Quaresma. Konya 2 gol atmış. Quaresma. Babel trip atmış.Quaresma. Adriano yarım sezon sözde sakat.Quaresma. Pepe kadroda yok.Quaresma. Tolgay dürüm yemiş.Quaresma. Oğuzhan çelimsiz.Quaresma. Bizim taraftar kadar vizyoner herşeyi gören başka bir taraftar yok zaten dünya üzerinde. Lens'in maçların ikinci yarısında nerede olduğunu açıkla. Aç izle fener maçını. İkinci yarı nerelerdeymiş Lens. Gözleriyle doğru dürüst izleyen adamın test yapmasına lüzum yok.

Arkadaşlar bıkmadınız mı gerçekleri bükmekten?

O yaz ilk 11'e 5 adam alındı, Tolgay sezonu kapattı, takımın en golcü adamı satıldı. 10 numara düşünülen Oğuzhan mecburen 8'e kaydı. Devre arası 2 stoper gitti, 2 stoper 1 kaleci geldi.

Yıllardır beraber oynayan takımmış, Ersan ve İsmail dışındaki en eski adam 2 sene önce katılmıştı takıma.

Fenerbahçe maçının ikinci yarısında tek kötü oynayan Lens'ti, değil mi?

Takımın kolay gol yemesi ayrı bir sorun, ama şu an takımın bütün sinerjisini düşüren, atakları öldüren adam Quaresma. Şunu görün bir zahmet

Çevrimiçi Necmi

Fikret Orman'ın yaptığı her hareket şansla tesadüfle açıklanamaz. Ama diyelim şanstı tesadüftü. 7. senenin sonunda biz halen şanstan tesadüften bahsediyorsak bunun sorumlusu kim?  Fikret Orman'ın şansına tesadüfüne bağlı olarak mı bu takım başarılı olacak?

Ljaic var. Kagawa var. Burak var. Ne zamandan beri var? Şunu bir kez daha yazayım. Ben Quaresma'nın avukatı değilim. Ben burada Quaresma'yı da savunmuyorum. Siz burada her şeyi Quaresma'ya yükleyip sorunları gizlemeye çalışıyorsunuz. Peşinize takılan da olacaktır elbet. Olsun, mesele değil. Bu kulübün çok ciddi sorunları var. Asıl mesele bu sorunların çözülmesi. Quaresma ile çözülseydi gönderirdin Quaresma'yı hemen çözülürdü o sorunlar. Kafaları bizim taraftar kadar çalışmıyor işte bu yönetici ve teknik ekibin.
sorun quaresma değilki quaresmayı dahil ettiği oyun sistemi yoksa o ortaları quaresma açmaz caner açar
quaresmanın sorunu 27 orta açıp bir isabet kaydetmesi. bunu iki senedir vuracak adam yok o ne yapsın diye kapatıyorlardı
şimdi burak var neden o ortalar isabetsiz oluyor. takım 3 gol atmış hiç biri ortalarla gelmemiş hepsi merkezden yaratılan pozisyonlarla gelmiş
ama aynı maç içinde heba edilen 27 atak var. Bu quaresma sorunuda değil bu isabetsiz ortalara ramen ileride bir quaresma
90 dakikayı tamamlayabildi. lensi beke aldı ljajici oyundan çıkardı. çıkması gereken tek adam oyunda kaldı ama
5 lik 6 lık yapmamız gereken maçta mete zoruyla kazanabildik her maç oyuncu değişiklikleriye bu takım çöküyor.
o yetmedi savunmayı mükemmel yapan sahanın en iyilerinden biri olan medelide çıkardı oyundan ama quaresma kalmaya devam etti.
burda sorun quaresma değil onu sahada tutan.
taraftar yine tribinde zıvanadan çıktı ama bu sefer bir fark vardı. taraftar hocaya desteğini çekmişdi maç bitiminde alkışlarken bile yuhalandı
birde galip gelmeseydik çıkıp alkışlayabilecekmiydi oda ayrı konu. tukaka ettiği kagawa kurtardı onu.
elinde çok iyi durumda bir kagawa birde ljajic varsa birini kulübede oturtmaz ikisinden faydalanacağın bir sistemi kurarsın
ama senin bütün oyun planın orta açma üzerine sınırlı olduğu için bunu düşünemezsin normal bu.

Çevrimdışı tuncaboylu

ismaille  tolga ve tolgayla yapan karius caner medelle neden yapamıyor?
Taraftar yüzünden abi

Çevrimdışı mylife1903

Bu devir olaylarinin gundeme gelmesiyle islik artiyor
Olcay da boyle bir macta isliklanmisti

Kendi topcusuyla boyle ugrasan baska bir camia daha yoktur. Yahu aykut gelmis arkadas pala gelmis
Bana daha cok koydu bu mac islik olmasi

Ama taraftar budur
100. Yilda papilaya istanbulda mac vermeye korkuyorlardi sonra ikinci ligde mi ne bi maca verdiler
Toplanin sabah gidiyoruz herife ana avrat sovecez onden cocuk gonderecez sonra dovecez falan dediler ben de dedim dovmekle birakmam yatirmisken seedelimde sonraki haftalarda hakemlere yaptigimiz tezahuratttan ceza almayalim dedim
Sonra parkta 3-4 gerizekali toplanmis sari yagmurluk elde karpuz bi de semsiye

Tff uyanik sonra fb-ts macina verip isi bitirdiler tabi

Çevrimdışı Orhan_

Süreç şöyle ilerledi. İlk şampiyonluk sonrası futbolcular havalara girdi. Bunların içinde Oğuzhan da vardı. Bilic gittikten sonra çalışıp takıma girmeye çalışan Oğuzhan, vizyoner '150 milyon len Oğuzhan' taraftarımızın da etkisiyle kendini yıldız sanıp salmaya başladı. Takımda merkezde daha fazla sorumluk alan Oğuzhan'ın işini kolaylaştıran Gomez, Sosa gibi oyuncular da gitmiş, işini kolaylaştıran Olcay'ın da performansı düşmüştü. 1 sezon şampiyon olmamızda katkısı olunca büyük değer, 150 milyonluk topçu oldu. Oğuzhan hayatında kaç sezon büyük katkı yaptı takımına? Senin anlamadığın şey futbolcu dediklerinin önüne sistem diye bir şey konulunca futbolcunun kabı dolduran suyun kabın şekline girdiği gibi o futbolcunun da sisteme uyacağı. Oğuzhan'ın solunda, sağında, önünde, arkasında onun açıklarını kapatacak, rakibi kendine çekip, Oğuzhan'a boşluk, fırsat sunacak takım arkadaşlarının olması lazım. Böyle adamlar yoksa Oğuzhan da o çelimsiz halini koruyup kendini aşk meşk olaylarına kaptırırsa o takımda Oğuzhan'a yer yok. Hoca, Oğuzhan'ı teşvik etmeye çalıştı. Oğuzhan da kasıntı hareketleriyle o süreci baltaladı diyebiliriz kısaca.

Öncelikle yazdığım şeyi iyi okursan anlamadığımı iddia ettiğin şeyi söylemezsin. İki ihtimalli cevap içeriyor zaten.
Yine bu cümleye kadar doğruluğu tartılamaz yorumlar getirmişsin. Kendini yıldız sanmış,havalanmış. Haklısın ya da haksızsın meselesi bile değil bu. Çünkü, gerçekten, ben öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hocanın onu verimsiz kullanmasından dolayı adım adım geriye gitti ve onu demotive etti. Aynı zamanda Oğuzhan 16-17 sezonunda bir önceki sezondan daha az fit değildi. Çok daha basitleştirelim. Messi merkez forvet ama oyun planı kenardan yüksek ortalar :D. Kenar ortalar daha değerliyse Messi'yi tercih etme. Messi'den başka alternatifin yoksa oyun planında güncelleme yap. Siz Messi'yi eleştiriyorsunuz, yönetimi eleştiriyorsunuz ama hocaya gelince "ne yapsın"a dönmesin olay. Tabii sen örneklemeye ek olarak sorumluluktan kaçan oyunculardan dolayı mecburi istikamet olarak çizmişsin oyun metodunu ancak o işin öyle olmadığı da oynanmış bazı maçlarda kanıtlandı. Daha takım boyu, sahaya yerleşme, defansif olarak yaptıklarımız, ofansif olarak ne kadar opsiyonlu oynadığımız, baskıya karşı reaksiyon gibi uzun süren ya da kronikleşmiş problemleri konuşmuyoruz bile.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Arkadaşlar bıkmadınız mı gerçekleri bükmekten?

O yaz ilk 11'e 5 adam alındı, Tolgay sezonu kapattı, takımın en golcü adamı satıldı. 10 numara düşünülen Oğuzhan mecburen 8'e kaydı. Devre arası 2 stoper gitti, 2 stoper 1 kaleci geldi.

Yıllardır beraber oynayan takımmış, Ersan ve İsmail dışındaki en eski adam 2 sene önce katılmıştı takıma.

Fenerbahçe maçının ikinci yarısında tek kötü oynayan Lens'ti, değil mi?

Takımın kolay gol yemesi ayrı bir sorun, ama şu an takımın bütün sinerjisini düşüren, atakları öldüren adam Quaresma. Şunu görün bir zahmet .

Hem algı yapıyor hem gerçekleri olduğundan farklı gösteriyor hem de yaptığın şeyi karşındakine yüklüyorsun. Yok Başak Rus 8.'sinin sol bekini transfer ediyor, bizde de Adriano var diyorsun soruyorum Adriano kaç maç oynamış. Hep oynamış diye ceap veriyorsun. Hep derken kaç maç oynamış bu yarım sezonda?

Gerçekleri saptırmaya çalışan bir taraf varsa soruyorum 2015/16 yılında bizim kadromuz ne kadar değişmiş bu 2018/19 sezonunda ne kadar değişmiş? Al Ersan, İsmail dışında yeni dediğin 2015/16 kadrosu. Kaleciler: 1- Cenk Gönen, 27- Günay Güvenç, 29- Tolga Zengin

Savunma Oyuncuları: 2- Serdar Kurtuluş, 3- İsmail Köybaşı, 4- Alexander Milosevic, 6- Dusko Tosic, 19- Pedro Franco, 22- Ersan Adem Gülüm, 31- Ramon Motta, 32- Andreas Beck, 44- Luiz Rhodolfo

Orta Saha Oyuncuları: 5- Jose Sosa, 7- Gökhan Töre, 8- Veli Kavlak, 10- Olcay Şahan, 13- Atiba Hutchinson, 15- Oğuzhan Özyakup, 17- Ricardo Quaresma, 18- Tolgay Arslan, 20- Necip Uysal, 21- Kerim Frei

Forvet Oyuncuları: 11- Mustafa Pektemek, 23- Cenk Tosun, 33- Mario Gomez, 77- Ömer Şişmanoğlu.

Sen de 2018/19 sezonunu yaz. Sadece 2018/19 sezonundaki kadroyu değil oyuncuların aldıkları süreleri de yaz. Sen yaz çünkü iddia sahibi sensin. Neymiş şu gerçekler görelim.

fener maçının ikinci yarısında tek kötü oynayan Lensti diye bir ifade kullandım mı? Ayrıca cici çocuk Lens'i fazla gömmeyelim. Lens kötü oynamışsa onun da sebebi tabii ki Quaresma. Modamız Quaresma'yı gömmek. O modayı takip edelim.