Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 51 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3725373 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı cursedofdragon

yok ikinci kaptan necip diye biliyorum tolga necip ozi atiba ama necip 11 olmadığı için ozide kalıyordu.
takıma bak iki kaptanı 11 oyuncusu değil 3. kaptanı buçuk

en güzel medel kaptan olsun oynamayını döver :D  :evillol:

Çevrimdışı f_madida

@Necmi abi hatayı sürekli Hoca da ve oyuncularda da bulmamak lazım

Ön tarafa statik oyuncuları doldurursan hoca ne yapsın ? İstediği kadar taktik versin ne olacak ? Yalandan 2 hücum press yapacaklar ama top bizdeyken yine statik kalacaklar

Oyuncu tiplemesiyle alakalı bu

Biraz hareketli ve dinamik oyuncular koyunca nasıl afalliyor rakipler gördük işte

Ankaragucu maçında topu yere indirip hızlı , dikine ve yerden oynayınca Quaresma da bu oyuna ayak uydurmak zorunda kaldı tıpkı 2015 - 2016 sezonundaki gibi

Dorukhan orta sahaya sertlik ve hareketkılık getirdi bu da Ljajicı rahatlattı oda kendini göstermeye başladı

Pekto kanat oynamasına rağmen ters koşu yapıp Kanat Forvet gibi oynayıp sürekli içeri girerek forveti ikiledi , Quaresmada basit ve tek top oynamaya başlayınca içeride çoğalmaya başladık ve pozisyon sayımız artmaya başladı

Güvende sürekli hücum press ve savunma arkasına koşular atınca rakip stoperler ve orta saha çöktü

Dogru gozlemler.

Misal on tarafta Babel gibi tamamen gostermelik oynayan, top geldi mi indirip geriye veren adamlarla is zor. 

Ama en onemlisi ortasaha.. Dorukhan oraya ilac gibi geldi.
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 17:56:11 f_madida ]
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

adem 5.hafta geldi sonra milli takımda sakatlandı 2-3 haftada öle yoktu
Ademe de bilinmeye başlamıştı taraftar yavaş yavaş

@Necmi abi Ljajicın etkili olamamasinin nedeninin Ozi olduğunu söylüyordu sürekli yine haklı çıktı

Ademin arkasına Dinamik önde basan ve pas oyunu oynayan Dorukhan gelince , soluna da Babele göre daha hareketli ve içe kat eden Pekto gelince otomatikmen rahatladı ve performansi arttı kendini göstermeye ve yeteneklerini sergilemeye başladı

Lig başından beri sut çekmeyen hatta sut çekme fırsatı bile bulamayan adam 2 maçtır 8-9 sut çekti kaleye

Ben milli takımda attığı Gollerin de büyük moral olduğu ve ozguvenini yerine getirdiğini düşünüyorum

Tam Sosa vari bir oyuncu Sosa nin daha genci , daha yeteneklisi ve daha iyi sut atanı
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

İyi mi bu Mensah gerçekten iş yapar mı bizde yani büyük takım topçusu olabilir mi ? Lawal işine dönmesin sonra :alala:

atiba-dorukhan-necip-medel-mensah ?

5 defansif oyuncuyu ne yapıcaz  :alala:

Son beş sezonda takımlarımızın ülke puanına katkıları 🇹🇷

1️⃣ Beşiktaş: 62.000
2️⃣ Fenerbahçe: 29.500
3️⃣ Galatasaray: 21.500
4️⃣ Başakşehir: 10.500
5️⃣ Trabzonspor: 8.000

Çevrimiçi Necmi

Sen bu bilgiyi nereden aldın @Necmi?

Gazetelerde şöyle dediği yazıyor:

"Yazıda neden Galatasaray yok? Fikret Orman'ı aradım. Kendisinin bu konudan haberi olmadığını söyledi. Başkan vekillerini aradım, onların da haberi yok. Anadolu kulüpleri için yazıldığını söylediler. Bu deklarasyon, Galatasaray'a karşı değildir dediler. Bizi arasalardı biz de imza atardık. O bildirideki bir çok şeye biz de katılıyoruz"
direk mustafa cengizin konuşmasını dinledim
maç önü yaptı konuşmayı kendi ağzından basın bu lafın
bize neden haber vermediniz kısmını kaldırıp sadece haberim yok kısmını sanki
bildiriden haberi yokmuş gibi sunmaya çalıştılar
aslında cengize size haber verilmediğinden bilgim yok arkadaşlar haber verecekti ben yurt dışındayım demiş
anında bildiriden haberim yoktu diye çarptırdılar. bunuda leventle serkan mıydı aspordaki o başlattı.
nette bulup mustafa cengizin röportajını dinle istersen

Çevrimiçi Necmi

Sen bu bilgiyi nereden aldın @Necmi?

Gazetelerde şöyle dediği yazıyor:

"Yazıda neden Galatasaray yok? Fikret Orman'ı aradım. Kendisinin bu konudan haberi olmadığını söyledi. Başkan vekillerini aradım, onların da haberi yok. Anadolu kulüpleri için yazıldığını söylediler. Bu deklarasyon, Galatasaray'a karşı değildir dediler. Bizi arasalardı biz de imza atardık. O bildirideki bir çok şeye biz de katılıyoruz"
aslında mustafa cengiz tam olarakta Fikret başkanı aradım bize neden haber vermediniz dedim
diyor başkanda ben yurt dışındayım arkadaşlar size bilgi geçecekti bundan benim haberim yok diyor
röportajda cengiz bizede bildirilseydi bildirinin altına bizde imza atardık dedi burda sorun bildirinin yayınlanması değil gs ye bunun
bildirilmemiş olması. cengizin dediği tam olarak buydu zaten cümlesinide bildiriden bizide haberdar etselerdi bizde imzalardık oldu

Çevrimiçi Necmi

@Necmi abi hatayı sürekli Hoca da ve oyuncularda da bulmamak lazım

Ön tarafa statik oyuncuları doldurursan hoca ne yapsın ? İstediği kadar taktik versin ne olacak ? Yalandan 2 hücum press yapacaklar ama top bizdeyken yine statik kalacaklar

Oyuncu tiplemesiyle alakalı bu

Biraz hareketli ve dinamik oyuncular koyunca nasıl afalliyor rakipler gördük işte

Ankaragucu maçında topu yere indirip hızlı , dikine ve yerden oynayınca Quaresma da bu oyuna ayak uydurmak zorunda kaldı tıpkı 2015 - 2016 sezonundaki gibi

Dorukhan orta sahaya sertlik ve hareketkılık getirdi bu da Ljajicı rahatlattı oda kendini göstermeye başladı

Pekto kanat oynamasına rağmen ters koşu yapıp Kanat Forvet gibi oynayıp sürekli içeri girerek forveti ikiledi , Quaresmada basit ve tek top oynamaya başlayınca içeride çoğalmaya başladık ve pozisyon sayımız artmaya başladı

Güvende sürekli hücum press ve savunma arkasına koşular atınca rakip stoperler ve orta saha çöktü
bulmayalım kardeşim yukarda koyulaştırdığım kısımdaki
oyuncularda bize dün gelmişdi zaten sezon başından beri kadroda değildi  :bandit:
bizim hocaya kızdığımız nokta bu zaten eldeki oyuncuların kapasiteleri belli olabilir
ama hoca kadrodan tam anlamıyla yararlanamıyor eldeki oyuncuya göre sisteminde
değişime gitmiyor diyoruz transferde tamam oynatacağın sisteme göre oyuncu alırsın olmadı ne yapalım ffp süreci
bizi bu noktaya getirdi o zaman ne yapacaksın sistemini elindeki oyunculardan azami fayda sağlayacak
hale getireceksin. elinde love varsa her maç havadan 30 orta açtırmayacaksın ileri
uzun top yaptırmayacaksın hava hakimiyeti olmayan oyuncuları havadan oynatmayacaksın.
şu anda transfer yapamayacağına göre elbette eleştirilecek olan hocadır iki senedir bu inatlar yüzünden ilk devrede şampiyonluğa veda ediyoruz

Çevrimiçi tolga1903

atiba-dorukhan-necip-medel-mensah ?

5 defansif oyuncuyu ne yapıcaz  :alala:

Mensah defansif oyuncu falan değil o nereden çıktı? Tam da oğuzhan tolgay yerine oynatabileceğin topla driblingi iyi merkez orta saha oyuncusu ayrıca tabela da yapıyor bizim 8 numaralardan çok daha fazla hemde.

Mensah defansif oyuncu falan değil o nereden çıktı? Tam da oğuzhan tolgay yerine oynatabileceğin topla driblingi iyi merkez orta saha oyuncusu ayrıca tabela da yapıyor bizim 8 numaralardan çok daha fazla hemde.

yabancı ?

Atiba-Medel-Mensah 3 tane dos.
Necip-Dorukhan-2 tane dos.
Tolgay-Oğuzhan-2 tane mos.
Ljajic-10 numara.

Böyle kadro planlaması olmaz.Kadro planlaması yapacak zamanda şimdi değil ayrıca devre arası yada sezon sonu.

bulmayalım kardeşim yukarda koyulaştırdığım kısımdaki
oyuncularda bize dün gelmişdi zaten sezon başından beri kadroda değildi  :bandit:
bizim hocaya kızdığımız nokta bu zaten eldeki oyuncuların kapasiteleri belli olabilir
ama hoca kadrodan tam anlamıyla yararlanamıyor eldeki oyuncuya göre sisteminde
değişime gitmiyor diyoruz transferde tamam oynatacağın sisteme göre oyuncu alırsın olmadı ne yapalım ffp süreci
bizi bu noktaya getirdi o zaman ne yapacaksın sistemini elindeki oyunculardan azami fayda sağlayacak
hale getireceksin. elinde love varsa her maç havadan 30 orta açtırmayacaksın ileri
uzun top yaptırmayacaksın hava hakimiyeti olmayan oyuncuları havadan oynatmayacaksın.
şu anda transfer yapamayacağına göre elbette eleştirilecek olan hocadır iki senedir bu inatlar yüzünden ilk devrede şampiyonluğa veda ediyoruz
İyi de bende bunu anlatıyorum zaten

Oyuncular değişince oyun ve sistemde değişiyor zaten

Orta saha ve hücumda ki oyuncular statik olunca Q7 de oyun lideri ve 1.ci secenek olunca şişirip duruyor

Statik oyuncular yerine Dinamik , hareketli , koşan ve topu yere indidip dikine oynayan oyuncular olunca Q7 de onlara uyum sağlamak zorunda kalıyor 2015 - 2016 sezonunda olduğu gibi

Ankaragucu maçında kaç tane orta attı mesela ? Cevap : en fazla 5

Ankaragucu maçında kaç kez topu alıp cizgiye gitti , kaç kez gereksiz calıma girdi ? Cevap : Minimum

Tam tersine onlara uyum sağlayıp yerden ve tek top oyNadi

Demekki sorun QUARESMA değil !!

Hoca belli bir sistem belirlemiyor oyuncuları bir sisteme mecbur etmiyor , tam tersi serbest bırakıyor bunu oyuncular değiştiğinde oyunun da değişmesinden anlayabiliriz abi , bunu anlamak için münecim olmaya gerek yok

Madem hocanın taktiği sadece orta açmak neden dikine oynayan oyuncular oynadığında orta açmıyoruz neden sürekli şişirmiyoruz ? @Necmi

Çevrimiçi tolga1903

yabancı ?

Atiba-Medel-Mensah 3 tane dos.
Necip-Dorukhan-2 tane dos.
Tolgay-Oğuzhan-2 tane mos.
Ljajic-10 numara.

Böyle kadro planlaması olmaz.Kadro planlaması yapacak zamanda şimdi değil ayrıca devre arası yada sezon sonu.

Hala dos yazıyorsun adam dos değil:) neyse aynen devre arası konuşulur zaten

Çevrimiçi Necmi

Ademe de bilinmeye başlamıştı taraftar yavaş yavaş

@Necmi abi Ljajicın etkili olamamasinin nedeninin Ozi olduğunu söylüyordu sürekli yine haklı çıktı

Ademin arkasına Dinamik önde basan ve pas oyunu oynayan Dorukhan gelince , soluna da Babele göre daha hareketli ve içe kat eden Pekto gelince otomatikmen rahatladı ve performansi arttı kendini göstermeye ve yeteneklerini sergilemeye başladı

Lig başından beri sut çekmeyen hatta sut çekme fırsatı bile bulamayan adam 2 maçtır 8-9 sut çekti kaleye

Ben milli takımda attığı Gollerin de büyük moral olduğu ve ozguvenini yerine getirdiğini düşünüyorum

Tam Sosa vari bir oyuncu Sosa nin daha genci , daha yeteneklisi ve daha iyi sut atanı
ben geçen sene talisca gömülürkende söylüyordum sorun talisca değil ozi diye.
ama taraftar hep on numaralardan 8 performansı bekledi ozi olmayınca onun işini yapmasınıda bekledi yapamayınca gömüldü
dorukhan olmasaydı biz şu anda ljajici gömmekle meşgul olurduk dorukhanla aslında sorunun nerde olduğu
ortaya çıktı. Dorukhan girene kadar zaten ufaktan başlanmışdı bu ljajic çöp denmeye
dorukhan çokmu iyi işde o bile yetti orta sahaya ben bu üçüncü sezon bu takımın en büyük ihtiyacı 8 numara
demeye başlayalı. öyle bir noktaki hem savunmayı bozuyor hem hücumu akşam adri oynadı ve tel tel döküldük
ortadan resmen parçaladılar bizi adri kötü oyuncumu değil tabiki ama dün yetersiz kaldığı resmen bağırıyordu
sen antrenmansız oyuncuyu en önemli noktaya koyarsan iki dakikada iki gol yer duman oluruz ilk on dakikada
net 6 pozisyon verdik hepside göbekten adri zayıf kaldığı gibi stoperdede necip vardı. vida tek başına toparlayamadı canerde
geri gelmedi ortayı ve solu tutmak zorunda kaldı neciptende bir yardım gelmedi. sonra vida kötü oluyor
ama aynı vida ikinci yarı takımı kurtaran oyunculardan oldu. iki yarının siyahla beyaz kadar farklı olmasını iyi etüt etmek lazım
bu sahaya alıştılar havaya alıştılarla alakalı değil elbet onlarında katkısı olmuşdur kötü oyuna ama bu kadar katkı vermez.
on dakikada hezimete uğrayabilirdik. bunun tek nedenide taktik dizilimdi.
kariusu harcıyorlarda hezimetten bizi kurtaranda o oldu on dakikada bizi kurtardığı 4 net pozisyon var.
gollerdede ben ciddi hatasını göremedim ikinci yediğimiz gol mucize goldü aslında kaleci doğru yerde duruyordu herif orta sahadan attı
ilk golde çıkmasa golü yesek linç ederdik yine o iki golde aslında defans hatalarıyla gelen gollerdi.
maç sonundada sonuca en fazla sevinen karius oldu izleyin mutluluğunu herkesi ayrı ayrı tebrik edişini
maç bitimindeki sevinç aslında bize çok şey anlatıyor akşam sahada takım vardı sorunlu oyuncular yoktu
takım birlikte sevindi kenetlenmeleri bence görülmeye değer uzun zamandır yaşamadığımız bir şeydi.
bu arada o mutluluk içinde yüzü gülmeyen oyuncu bulun :bandit:
bir takımdaki sorunları görmek istiyorsan golden sonraya ve maç bitimlerine bakacaksın.

Çevrimdışı Librarius

Levent tuzemene gore
Bizim baskan kulupler birligi aciklamasi icin “benim haberim yok” demis

Bunlar Besiktas'i da kaosa çekmek icin söylenmiş sözler. Istiyorlar ki Baskan ciksin "evet ben yazdım" desin ve Beşiktaş'ta kavgaya dahil olsun. Gecen seneler FB ile kavgalarımızdan iyi yararlanmislardi, bunu bildiklerinden Israrla bizide katmak istiyorlar kavgaya. It urur kervan yürür.
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 22:10:52 Librarius ]
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı Librarius

bir konuda yanılıyorsun ama
tamam quaresmanın kalitesinde olmayabilir bazı durumlarda quaresmanın yapabildiklerinide yapamayabilir
ama basit bir şey söyleyeceğim akşam quaresma oynasaydı bu maçı alabilirmiydik
mesela quaresma o ortayı love un önüne yerdenmi atardı havadanmı şişirirdi.
yada lens bir sezonda 10 gol 10 asist yaparmı artılarına bakmak lazım hücumu bozmuyor bencil değil
skora gidebiliyor topla ilişkisi iyi hızlı mesela son attığı golde o depar atarken patlama yapıp son bir hamleyle
rakibin önüne geçip geçer geçmez aşırtıyor o top basitte görünse usta işi bir vuruşdu.
quaresmadan on kat daha fazla gole yakın tamam quaresma kadar topu tutamaz ama tutmasınıda isteyen yok
onun varlığı diğer oyuncularında topla buluşmasını sağlıyor herşeyden önemlisi çizgide beklemiyor
atakta hücumu çoğaltıyor ve doğru yerde duruyor
babel quaresmadan lens pektemeğe geçtik kalite düştü senin bakış açınla evet bu doğru
ama oyunun kalitesi arttı hangisi tercih edilir rakip ceza sahasında pas yapmaya başladık sağdan lens giriyor
soldan pektemek giriyor forvet dalıyor arkasından ljajic deliyor ya hücumda çoğalıyoruz
rakip kimi tutacağını şaşırıyor birde bu adamların hepsi haraketli adamlar
akşam love a attırdığı gol aslında larin oynarken o paslardan bir kaç tane daha attı ama larin vuramadı
senin forvetin love ise quaresma değil lensle oynarsın fernandao gibi bir forvetin varsa quaresma ile oynarsın
yemişim kalitesini bana 10+10 yapsın yeter takım oyunuda oynasın biz olcayı gönderdik babeli aldık
babel gol atıyor ama olcaya değişmem ben olcay hücumda vardı ve babel kadarda atıyordu üstüne onun yapamadığı asistide
yapıyordu. şimdi olcayın kalitesi babelden düşükmüş ne yapalım
bu arda akşam pektemekte yoktu ozide yoktu aslında takım 8,5 kişi oynadı larinide buçuk saydım.
hadi akşama özel yetersiz kadroda buna eyvallah denir. bir tek hocayı love ile başlamamasına eleştiri getirilir
onuda aslında yaşından dolayı diri rakibe karşı ilk başta yıpratmayıp sonradan oyuna koymayı düşünmüş olabilir
benim akşam kabul edemediğim tek şey adrinin bekte dorukhanın ortada olması gerektiğiydi.
bu arada dorukhan sağ bek oynuyor ama buranın asli elemanı olarak düşünülmemeli bence çok yeterli değil orda
merkezde yüksek verim alınıyorsa bek tercih edilmemeli adri olmasa kabul edilebilirdi ama adri varken doğukanın sağ bekte olması bence
hoca zaafı oldu akşam.
bu arada bazı arkadaşlar adriyi beğenmiş bence çok yetersizdi. gücü yok daha hazır değil.

Eline sağlık abi. Hepsine katılıyorum. Acin 2015-2016 şampiyonluğunu getiren golleri izleyin, özellikle Olcay'a dikkat edin. Inanilmaz hareketli ve cogu golde bir sekilde katkisi var.  Cunku pas atıp yerinde beklemiyordu, hemen iceri katedip pas opsiyonu oluyordu. Quaresma bunu yapmıyor, Babel'de yapmıyor.

Quaresma konusunda cok iddialıyım: takimin bas aktörü olarak görüldüğü müddetçe bu takim sampiyon olamaz. Modern futbolda Quaresma gibi oyunculara 90 dakika katlanabilecek büyük bir takim yok. Portekiz milli takimi da zaten yarim saat falan kullanıyordu gecen sene. Mesela derbide oynayacak diye üzülüyorum, çünkü takimi frenleyeceginden adim gibi eminim. Adem'i de bozacak. Ozellikle Adem parladı ya bu daha bir kisisel show pesine dusecek.

Lens evet top tekniği olarak Quaresma'dan cok geride, onun gibi top tutamıyor ama gücüyle, koşularıyla rakip bekleri bayiltiyor. Quaresma ve Babel varken kontra yapamıyoruz ama Lens varsa kontralarimizda tehlikeli oluyor.  Ayrica dun inanılmaz bir müdahaleyle gol yememizi de engelledi. Ljajic Lens'i cok kacirir defans arkasına. Kimse kusura bakmasın ama Quaresma'nin devri bitti, bunda isararci olursak Besiktas kaybeder. Son yarim saat oynasın ama yarim saatten fazlası zarar. 

Çevrimdışı Librarius

bu arada ekleyeyim bu oyuncular girdiğinde arkadan dorukhan oynayınca oda dalıyor ve rakip defans dengesini bozuyor.
lens hızlı oyuncu ve bizim bu hıza ihtiyacımız var başka bir oyuncumuz yok akşam bu hızı sayesinde savunmadan bir top çıkardı
quaresma oynasaydı o golüde yemişdik.

Acikca belirtelim: dun Quaresma olsaydi o mac zaten dönmezdi, ayrica rakibin o ilk 20 dakikalık dehset presinde kirmizi da görebilirdi.

ben geçen sene talisca gömülürkende söylüyordum sorun talisca değil ozi diye.
ama taraftar hep on numaralardan 8 performansı bekledi ozi olmayınca onun işini yapmasınıda bekledi yapamayınca gömüldü
dorukhan olmasaydı biz şu anda ljajici gömmekle meşgul olurduk dorukhanla aslında sorunun nerde olduğu
ortaya çıktı. Dorukhan girene kadar zaten ufaktan başlanmışdı bu ljajic çöp denmeye
dorukhan çokmu iyi işde o bile yetti orta sahaya ben bu üçüncü sezon bu takımın en büyük ihtiyacı 8 numara
demeye başlayalı. öyle bir noktaki hem savunmayı bozuyor hem hücumu akşam adri oynadı ve tel tel döküldük
ortadan resmen parçaladılar bizi adri kötü oyuncumu değil tabiki ama dün yetersiz kaldığı resmen bağırıyordu
sen antrenmansız oyuncuyu en önemli noktaya koyarsan iki dakikada iki gol yer duman oluruz ilk on dakikada
net 6 pozisyon verdik hepside göbekten adri zayıf kaldığı gibi stoperdede necip vardı. vida tek başına toparlayamadı canerde
geri gelmedi ortayı ve solu tutmak zorunda kaldı neciptende bir yardım gelmedi. sonra vida kötü oluyor
ama aynı vida ikinci yarı takımı kurtaran oyunculardan oldu. iki yarının siyahla beyaz kadar farklı olmasını iyi etüt etmek lazım
bu sahaya alıştılar havaya alıştılarla alakalı değil elbet onlarında katkısı olmuşdur kötü oyuna ama bu kadar katkı vermez.
on dakikada hezimete uğrayabilirdik. bunun tek nedenide taktik dizilimdi.
kariusu harcıyorlarda hezimetten bizi kurtaranda o oldu on dakikada bizi kurtardığı 4 net pozisyon var.
gollerdede ben ciddi hatasını göremedim ikinci yediğimiz gol mucize goldü aslında kaleci doğru yerde duruyordu herif orta sahadan attı
ilk golde çıkmasa golü yesek linç ederdik yine o iki golde aslında defans hatalarıyla gelen gollerdi.
maç sonundada sonuca en fazla sevinen karius oldu izleyin mutluluğunu herkesi ayrı ayrı tebrik edişini
maç bitimindeki sevinç aslında bize çok şey anlatıyor akşam sahada takım vardı sorunlu oyuncular yoktu
takım birlikte sevindi kenetlenmeleri bence görülmeye değer uzun zamandır yaşamadığımız bir şeydi.
bu arada o mutluluk içinde yüzü gülmeyen oyuncu bulun :bandit:
bir takımdaki sorunları görmek istiyorsan golden sonraya ve maç bitimlerine bakacaksın.
Abi bunu ben Ankaragucu maçından sonra yazdim zaten

Gol sevinçleri çok şey anlatır

Ankaragucu maçında takım olduğumuzun resmi vardı

Ljajicın golün de burun takım yumak oldu

Pektemek in Golünde Sıfıra inip içeriye kesen Dorukhan reklam panolarindan dışarı çıktı ona koşan ilk kişi Quaresmaydi

Güven golü attığında Vagner Love yedek kulübesinden fırlayıp Güvene sarıldı bunlar takım ruhunun tam anlamıyla yakalandığinin resmiydi

Dün de 3.cu Golden sonra yumak olduk hatta karIs ta kaleden depar atıp o yumağa katıldı

Bütün gollerde yumak olduk ve hisrliydik , Librarius abi Lens mutlu değil kendini bu takımın parçasi görmüyor demiş ama maç sonu Lensin ne kadar mutlu ve neşeli olduğunu farketmemis sanırım , yüzünde Güller açıyordu Lensin maç sonu

Çevrimiçi Necmi

İyi de bende bunu anlatıyorum zaten

Oyuncular değişince oyun ve sistemde değişiyor zaten

Orta saha ve hücumda ki oyuncular statik olunca Q7 de oyun lideri ve 1.ci secenek olunca şişirip duruyor

Statik oyuncular yerine Dinamik , hareketli , koşan ve topu yere indidip dikine oynayan oyuncular olunca Q7 de onlara uyum sağlamak zorunda kalıyor 2015 - 2016 sezonunda olduğu gibi

Ankaragucu maçında kaç tane orta attı mesela ? Cevap : en fazla 5

Ankaragucu maçında kaç kez topu alıp cizgiye gitti , kaç kez gereksiz calıma girdi ? Cevap : Minimum

Tam tersine onlara uyum sağlayıp yerden ve tek top oyNadi

Demekki sorun QUARESMA değil !!

Hoca belli bir sistem belirlemiyor oyuncuları bir sisteme mecbur etmiyor , tam tersi serbest bırakıyor bunu oyuncular değiştiğinde oyunun da değişmesinden anlayabiliriz abi , bunu anlamak için münecim olmaya gerek yok

Madem hocanın taktiği sadece orta açmak neden dikine oynayan oyuncular oynadığında orta açmıyoruz neden sürekli şişirmiyoruz ? @Necmi
iyide kaç haftadır ne diyoruz benmi ıslıklanıyorum sahada
şu oyun hocadan değil taraftar tepkisinden oynanıyor. hocadan olsa bir kere canere sen beksin birinci önceliğin
savunma der adam savunmaya gelmiyor bizim bu kadar gol yememizin en büyük suçu bu.
ama hocaya göre orta açtığı için caner çok iyi oynuyor. önemli olan doğru ortada değil açıyor kafi sene başından beri açmışda ne yapmışa bakmıyor.
taraftar patlama noktasında bunu hoca görmüyormu. ister istemez takım taraftarın istediği şekle geliyor ama takımın pas yapma alışkanlığı gitmiş bu seferde ne yaptığı belli olmayan bir takım var sahada oyuncular panik bunun nedeni kimse nasıl oynaması gerektiğini bilmemesinden kaynaklanıyor oturması zaman alacak iyimiyiz kesinlikle değiliz bakmayın kazanıyoruz iki haftadır.
sadece öncesinden daha iyiyiz. ama yeterli değil. sadece ışık veriyor.
birde sürekli eksiğiz buda bazı şeylerin daha hızlı oturmasına engel oluyor. eksik olanlarda hep kilit oyuncular olunca oturmuyor bir şeyler
ama bu süreci puan kaybı yaşamadan atlatırsak herşey için geç olmaz.

Çevrimdışı Librarius

yalan bu algı kasıyorlar cengizin konuşmasını direk dinledim söylediği
şuydu başkanla görüşmüş bizi neden aramadınız demiş oda yurt dışındayım arkadaşlar arayacaktı benim bilgim yok demiş
bunun açıklama ile alakalı değil gs ye haber verilmemesiyle alakalı bir durum.
bunun böyle algısını yapıp diğer kulüpleri kırmaya çalışıyorlar. bak kulüpler birliği başkanı üstlenmiyor sizi kullandılar demeye getiriyorlar.

Aynen plan bu. Mesela hic Ali Koç ismi uzerinden gitmiyorlar. Amac bizim başkanı açıklama yapmaya zorlayarak saldirabilecekleri bir hedef oluşturmak. Simdi kime saldiracaklarini bilemiyorlar. Besiktas onculuk etti algisi uzerinden derbi oncesi kavga ortamı oluşturmayı hedefliyorlar. Açıklama yapmaya hic gerek yok. Bildiri girdiği yere girdi zaten bize ne.  :D

Çevrimdışı Orhan_

attı atamadı atabilirdi farazi cümleler hep sonuca bak. denedi olmadı değiştirdi sonuç aldı kısmını neden beğenmiyorsun? fatoş yapınca tudor yapınca imrenerek gıpta ederek bakıyordunuz şenol güneş yapınca kıymeti olmuyormuş gözünüzde onu da öğrendik.

hocanın rolü yok die tek iletim yok ki. kusurlular sıralamasında yönetim ve oyunculardan sonra geliyor bence. güneşi sen 2.şampiyonlukda eleştirmeye başladın ben ise 1.şampiyonlukta yapıyordum o işi senden önce başladım :) lakin gelişmelere göre yorumlarımda değişti. gömü konusuna gelince biz ekskavatörle çalışırken sen daha hırdavatçıda kürek seçiyordun   :D

Sonuca bakıyorum ve 2 tane basit gol yedik, 2 tane daha yiyebilirdik ve bizim "takım savunmamız" hala S.O.S veriyor. Rakibin ne yapacağı belliydi, bizim de maça nasıl çıktığımız.

Denedi-değiştirdi-sonuç aldı kısmını beğenip beğenmemenin ne önemi var? Bu kargaşayı kaç maç oldu hala yaşıyoruz. 1 kerelik olsa tamam, sürekliyse düşüncede bir problem var demektir. Hele önünde deneyip olumlu sinyaller aldığın şeyleri irdelemeden defalarca eskiye dönüşlerin varsa...

Fatih konusuna girmek dahi istemiyorum. Küfür et daha iyi :D... Kim niye imrensin Fatih'e?

Eline sağlık abi. Hepsine katılıyorum. Acin 2015-2016 şampiyonluğunu getiren golleri izleyin, özellikle Olcay'a dikkat edin. Inanilmaz hareketli ve cogu golde bir sekilde katkisi var.  Cunku pas atıp yerinde beklemiyordu, hemen iceri katedip pas opsiyonu oluyordu. Quaresma bunu yapmıyor, Babel'de yapmıyor.

Quaresma konusunda cok iddialıyım: takimin bas aktörü olarak görüldüğü müddetçe bu takim sampiyon olamaz. Modern futbolda Quaresma gibi oyunculara 90 dakika katlanabilecek büyük bir takim yok. Portekiz milli takimi da zaten yarim saat falan kullanıyordu gecen sene. Mesela derbide oynayacak diye üzülüyorum, çünkü takimi frenleyeceginden adim gibi eminim. Adem'i de bozacak. Ozellikle Adem parladı ya bu daha bir kisisel show pesine dusecek.

Lens evet top tekniği olarak Quaresma'dan cok geride, onun gibi top tutamıyor ama gücüyle, koşularıyla rakip bekleri bayiltiyor. Quaresma ve Babel varken kontra yapamıyoruz ama Lens varsa kontralarimizda tehlikeli oluyor.  Ayrica dun inanılmaz bir müdahaleyle gol yememizi de engelledi. Ljajic Lens'i cok kacirir defans arkasına. Kimse kusura bakmasın ama Quaresma'nin devri bitti, bunda isararci olursak Besiktas kaybeder. Son yarim saat oynasın ama yarim saatten fazlası zarar.
Son Fener maçını unutmuşsun sanırım

Maca bilenmiş , odaklanmış ve bencil oynamayan bir Quaresma tek başına maç alabilir

Çevrimdışı Librarius

bencede tek seçenekleri savunmayı kalabalık tutup bizi üstlerine çekip onyeküre ile kontra yapmak
başka bir oynayacakları oyun yok bu savunmayla bize baskı yapmaya çalışırlarsa dağıtırız
en büyük avantajımız bizden daha az koşan bir takım olacak karşımızda koşmaya kalkarlarsa 60 ta biterler
biz onların şl de oynadığı rakiplerden daha kaliteli takımız. yeterki kendimizi bilelim gereksiz strese girmeyelim
biz moralliyiz onlar moralsiz kendilerine güvenlerini kaybetmiş olarak geliyor.

Hakem maca etki etmezse GS'nin isi gercekten zor. Gol atamıyorlar bir kere. Gol ozurlu bir takim. Defanslarinin göbeği cok ağır. Ortasahalari kotu. Taraftar taraftar gibi olursa, takımda dinamik bir performans sergilerse güzel bir mac olur bizim adimiza. Allah utandırmasın. Yarim sıfır olsun bizim olsun.

Çevrimdışı Librarius

sadece Beşiktaş taraftarı değil diğer kulüp taraftarlarındanda ciddi destek aldı
biz ön ayak olduk. bunun bir üst modelini Kulüpler birliğinde başkan yaptı.
taraftarın bu bütünleşmesi olmasa kulüpler tabandan baskı görmeden böyle bir işe kalkışmazdı bakma
kulüpler birliği açıklamasının bile organize olan taraftarların sayesinde olduğunu söyleyebiliriz.
bu tip bir olay tek bir kulübün baskısıyla falan etkili olmaz. en doğru şekilde haraket ediliyor yaklaşık birbuçuk aydır.
burda tek kırılmayıda başkan yarattı o abi açıklaması olmasa güveniyoruz falan demese durum çok daha kıvamında gidecekti ama
bu bile bir başarı. ama süreç yeni başlıyor biten birşey yok. bu baskılar devam etmezse bir kaç maç sonra yine eskiye sararlar.
bakmayın bu iki hakemin dönmesini isteyecek tek bir Beşiktaş taraftarı yoktur ama bu başka mesaj veriyor
hakemlere sahipsiz olmadıklarını namoğlunun kurduğu cenderede öğütülmeyeceklerini anlatmak için iyi bir başlangıç
hakemlerin üstünde baskıda kalkıyor ortada 17 kulüp var birileri çıkıp bizim maçımızda şöyle yap demiyor doğru yönet
tarafsız ol diyor. Bu süreç namoğlunun istifasıyla sonuçlanırsa büyük yol kat edilmiş olur.
bu sefer tff de ciddi köşeye sıkıştı aslında hem namoğlunun hem ali dürüstün açıklamaları onları fena bozdu.
bunca zamandır yapılan protestoların haklılığını birinci elden gösterdi.

Haklisin. Ozellikle FB'liler ve TS'liler de destek verdi o etiketlere. Fakat, dusunuyorumda gercekten inanılmaz öfkeleniyorum. Yahu lig tarihinde yok MHK'nin açıklama yaparak hakem kellesi alması. Tamam hakemleri dinlendir. Ama cikip sanki askeri muhtıra verir gibi "ikinci bir emre kadar hakemlikten el çektirilmiştir"ifadesini kullanmak nedir? GS taraftarına yazdırsan bundan daha sert yazamazlardi. Yusuf Namoglu denen herifte de baya kalin bir deri var anlaşılan. Herkes istifa etsin diyor ama o israrla koltuktan kalkmıyor, kalkmadigi gibi tarihte görülmemiş bir açıklama yaparak hakem katlediyor, onunla yetinmiyor Sansal ve Erman'a haber sızdırarak algi mühendisliği yapıyor GS lehine. gitmeden₁ bize rahat yok.