Evet bu maliyetler dogru. Ama iste urun olmadan kimse para vermek istemiyor, Vodafone KaraKartal hatti vs vardi onu bile cogu kisi kullanmadi. Daha dogrusu insanlar birsey almadan verme fikrine pek hos bakmiyor genelde illa bir karsiligi olacak. Forma almak klube buyuk bir gelir birakmiyor. 3 forma alacagina 2 forma alip, 1nin parasini klube bagislasa bir yolla, dernege vs cok daha fazla katkisi olur aslinda.
.........
Daha önce söylemeye çalıştığım gibi bu söylediğin yapılabilse bile yaptığın çıkarım yanlış. Süreçte başka hiçbir parametreyi değiştirmeden herkes 3 yerine iki forma alsa, birini para olarak derneğe devretse yalnıza paranın durduğu cep değişiyor. Osvaldon'un Saçı'nın yaptığı hesap doğruysa bu durumda mağaza alınmayan bir formanın 9/10 u kadar daha az kar edeceğini öngörmek gerekiyor.
Mağazacılıkda 9/10 olan masraf kar oranı satışlar büyüdükçe her yeni satış için 3/10 2/10 mertebesine düşebilir, çünkü sabit masrafların zaten orada duruyor, bir tek fazladan satılan ürünün maliyeti ekleniyor maliyete.
Bu dediğini kulüp ve taraftar ortak bir anlayışla yapabilir, kulüp, eleman çıkarıyorum, az kazandıran mağazaları kapatıyorum, maliyet düşürmek için ürün çeşitliliğini azaltıyorum, taraftar 3 yerine 2 forma alsın (ama mutlaka alsın yoksa olmaz), birini parasını kulübe devretsin çok daha karlı olacak bizim için der. Taraftarda uygular. O zaman dediğin hesap tutabilir. Öbür tarafta maliyet düşer ama hala 2 forma en azından satıldığı için kar sabit kalır ya da az düşer.
Bir olumsuz tarafı şu olur tabiiki, bizim kulübe yeni kazandırdığımız çocuklarımız, yeni jenerasyon, renklilerin mağazalarının önünden ağızlarının suyu akarak geçerler.

imaj kaybı olur.