Bizi doğrayanın sadece hakemler olmadığının artık görülmesi şart. Dün penaltı pozisyonundan önce bas bas bağırdı soldan bir arıza çıkacağı. Olabilecek en kötü kombinasyonla penaltı + kırmızı kart oldu. Vida'nın yerinde olsam antrenmanda pozisyon icabı Caner'e çift dalarım. Peki bunu görmeyen kenar yönetimine ne diyeceğiz? Ya yan toplarda oluşan anlamsız zaafiyet? Zaten defansif kurgumuz ciddi şekilde sorunlu iken, bir de üstüne yan top hastalığı türedi. Kağıt üzerinde baksanız sahip olduğumuzun yanına yaklaşamayacak defans hatları var bazı büyük Avrupa kulüplerinde. Hep geriye gidiş var ne zaman aksiyona geçilecek bu durum için çok merak ediyorum. Dün, ilk defa, penaltı pozisyonundan sonra sinirden kalkıp maçı izlemeyi yarıda bıraktım. Televizyon ekranından gördüğümüz saha kenarından nasıl görünmüyor, neden görmezden geliniyor anlaşılacak iş değil. Aynı durumda Fatih Terim olsaydı (günahım kadar sevmem, renkli sevici falan demeyin nefret ederim kendisinden ama herkesin bildiği bir figür olduğu için onu söylüyorum) Caner'in burnunu sol taç çizgisine sürterek oyundan alır mıydı almaz mıydı durup bir düşünün.
Sonra hakem bizi katlediyor... Hakem suçlu evet. Yer yüzünün en kötü (bazısının niyeti de öyle) hakemleri bizim ülkede, buna da evet. Eyyamın kralı yapılır, bunda da haklısınız. İstediğin kadar büyük takım ol, hakemi de yenemezsin, bu da kabul. Ancak sene başından beri yaptığımız UEFA maçlarının oturup hepsini sıkılmadan (ki daha sıkılmadan izleyebildiğim tüm bir maç olmadı bu sezon şahsen) bir kez daha izleyin. Oradaki, iyisiyle kötüsüyle, sonuçların sebepleri de mi hakemlerle ilgili? Malmö maçında Caner'in suçu yokken çaldı değil mi penaltıyı hakem?
Yönetim desen ayrı bir havada. Lobi oluşturamazlar tamam, dönüşü olmayacak hareketler yapamazlar ona da tamam ama en azından çık bir taraftarının gazını al; yalandan da olsa iki çift sert laf et hakemlere, federasyona, MHK'ya. O da yok, Türkiye burası susmakla, iyi niyetli olmakla hiçbir işini halletmezler burada! Yahu mal alıyorsun mağazadan; iadesi için, arıza kaydı için kavga etmeyen var mı burada yaşayıp?
Peki biz de tabloya bakıp "şampiyon olacağız ya" diyelim değil mi? Olacağız tamam da nasıl? Hayır zaten kötü oynuyor takım, hakemler bir de neden yerdekine vuruyor? Bırakın arkadaş yakamızı, kendi kendimize boğuşup duracağız zaten UEFA'daki gibi. Bıraksalar, sorunları görmeye başlayacak herkes, belki bundan çekiniyor olabilirler değil mi? Kim görecek sorunları peki???