Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 51 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3734281 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

eleştirdik kısaca ben de karyusa yazarım top anormal kötü sekmemiş arka direğer aşırı bir bombe ile düşmemiş çıkarılması gereken bir top bence de.
Abi top tam kaleye doğru gelirken bir kez daha falso alıp yön değiştiriyor gibi geldi bana :alala: Hatası var elbet orası ayrı konu ama %100 hatalı da diyemem
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı tugozcan

Avci da su an Senol hocanin 4 sene onceki pozisyonunda. Ligde duzenli olarak kafaya oynayan ama bir turlu sampiyonluk elde edememis bir t.d. Senol hoca nasil eline duzgun kadro ve arkasina camia destegini aldiginda sampiyon oldu, Avci da bunu basarabilir. Avci en azindan modern futbolu takip eden, tembel olmayan bir t.d. Futbol dahisi falan degil ama besiktasi sampiyon yapabilir bence.
Avci su an 4 yil önceki Senol Hoca pozisyonunda olabilir (bence hala tartismaya acik) ama Besiktas 4 yil once ki Besiktas degil.

4 yil once Besiktas'in gercekten vasat bir kadrosu vardi (o donem yapilan transferleri katmiyorum). Ayni oyuncu toplulugu donemin Bursaspor'unda Trabzon'unda olsa yadirgamazdiniz. Dolayisiyla Senol Hocanin o takimlarda yaptigi iyi isler bizim icin yeterli referansti. O donem bizim bir hocadan bekledigimiz sey tipki ondan onceki takimlarinda yaptigi gibi Tolga, S.Kurtulus, Ersan, Ismail, Tore, Olcay, Kerim, Oguzhan gibi adamlardan max verim almakti ve aldi. Uzerine Gomez'de de duses atinca muhtesem bir sezon cikti ortaya.

Simdi ise bizim bir hocadan beklentimiz ayni degil. Sahada hucum agirlikli ve iyi bir oyunun yaninda Karius Pepe Vida Adriano Caner Quaresma Medel vs vs gibi adamlari idare edebiliyor olmasini da istiyoruz. Da Costa ile kurdugunuz iliskiyle Pepe ile kurdugunuz iliski bir olamaz. Medel'e karsi tutumunuzla Mahmut'a olan tutumunuz bir olamaz.

Yani teknik adam kalitelerinden bagimsiz, 4 yil once Senol Hoca net ve tartismasiz bicimde en iyi tercihti. Ama Avci su kosullar altinda tartismaya acik.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı mylife1903

Abi top tam kaleye doğru gelirken bir kez daha falso alıp yön değiştiriyor gibi geldi bana :alala: Hatası var elbet orası ayrı konu ama %100 hatalı da diyemem
Top marstan geliyor yahu
Neyine hatali diyemiyon
Armut gibi yedi golu
Cenk gonen golu valla billa
Bunun tipi duzgun diye kimse bisi demiyor, cl finali gormus, biz de onu gorduk finalde
Valla allah bereket versin o final icin bisi diyemem yani hakkini yemeyem cocugun guzeldo sonuc

Çevrimdışı Orhan_

Hoca gitsin bıraksın gönderilsin diyen arkadaşlardan hoca önerisi alabilirmiyim şu süreçte düşündükleri hocayı yazabilirler mi?çok merak ediyorum kimi düşünüyorlar?

Şu soru tipleri bence çok anlamsız. Bir adamın "olmayacağını" belirtmek için yerine bir isim mi yazmak gerekir? Soruyu "ne tip bir hoca" diye değiştirirsen anlamı olur.

Çevrimdışı underworld

Top marstan aheste aheste gelmiş % 1000 hatalı

Çevrimdışı underworld

Piyasadaki mallar bunlar beyler.
daha iyisini var dediğiniz kişinin ismini yazında onunda defterini gurcalayalım.

Çevrimdışı kyiv

Top marstan geliyor yahu
Neyine hatali diyemiyon
Armut gibi yedi golu
Cenk gonen golu valla billa
Bunun tipi duzgun diye kimse bisi demiyor, cl finali gormus, biz de onu gorduk finalde
Valla allah bereket versin o final icin bisi diyemem yani hakkini yemeyem cocugun guzeldo sonuc

Dün geceden beri ses etmiyorum herkesi gömdüm gömdük.Bu çocuğa dokunmayayım dedim fakat şu bir gerçek bu kadar üst düzey bir kaleci bu tip gol yememeli.Yakın mesafe değil öyle veya böyle görebiliyor.Neyse...İlk ve son olsun bu sezon için.Kendini Konya maçında affettirsin.

Çevrimiçi terapati

@atalay @mrred @worns teknik analizler için teşekkürler, yeterince anlaşılır yazıyorsunuz üzerine daha söylenecek pek bir şey yok.

O kadar hoş bir Karius güzellemesi var ki çok araya girmek istemedim başından beri ancak kendisi ile ilgili bir iki şey söylemek istiyorum. İzlediğim kadarıyla Karius yüksek kaliteli, çok ama çok iyi bir cephe kalecisi. Gelin görün ki yan topları ve hava hakimiyeti boyuna posuna rağmen çok zayıf. Nitekim bu yediği ilk gol de topun gidişini kestirememesinden geldi. Zaten yapılan ortaya çıkmaya niyetli olsaydı golü ordan değil altıpasa daha yakın bir yerden yerdi. Böyle olsaydı bile çıkarabilmesi için yeterli haraket alanı olurdu. Dikkat ederseniz kornerlerde çıkıp ortalığı yıkıp topu almak yerine, sürekli çizgide kalmayı tercih ediyor ki bence büyük eksi. Stoperlerimiz normal şartlarda yan toplar için iyiler ama, özellikle beklerimiz sağolsun çok alan kontrolüne sahip olmadıkları için, araya fazladan adam kaçtığı her an kalede tehlike oluyor. Hatta dün akşam da buna benzer bir pozisyon oldu. Bunların yanında ayakları söylendiği gibi muhteşem değil. Geri paslarda ve ileri çıkışlarda soğuk kanlı evet ama Cordoba gibi noktaya degaj atan bir kaleci değil. Ne zaman kısa pas yapması, ne zaman uzaklaştırması gerektiğinin farkında, büyük artıdır tabi ki. Bu söylediklerimi gömmek olarak algılamayın durum tespitidir. Neticede uzun zamandır böylesine sağlam bir kaleci izlememiştik ancak savunmanmamızın, onun yan top zaafını bilerek daha dikkatli oynaması lazım bence. Bunu organize edecek kişi belli tabi ki.

Bu arada halen sadece santrafor eksikliğinden şikayet eden arkadaşlar rica ediyorum tabloyu bir düşünün: Elinizde nur topu gibi bir Mario Gomez, bir de Talisca'nız var. Ne çok gol atardık değil mi? Evet, bunların %60'ı orta gol, %35'i şapkadan tavşan çıkan şutlar ve %5'i de çoğunlukla oyuncuların bireysel becerilerine dayalı, zamanında yapılan verkaçlar küçük üçgenler ve araya kaçanlara atılan ara paslardan gelirdi tahminen. Ama belli bir süre rakipler durumu çözecek ve bu hücum gücüne yazık olacaktı. Geçen sene Gomez yoktu ama başımıza gelen iş aynen buydu. Çünkü malesef Şenol Hoca farklı bir şeyler deneyip, rakibin durumuna göre hücum planı geliştirmiyor ve kendi bildiğini uyguluyordu. Halen de aynı hataları yapıyor. Belli başlı takımlara karşı sıkıntı yaşamamız tesadüf değil. Psikolojik olarak takımı yeterince ateşleyemediğini en basitinden Fenerbahçe maçında gördük. Beşiktaş büyük takımdır, bu ligde bir puan bizim için iyidir diyebileceğimiz takım yok şu anda. Real, Barça, Bayern, PSG yok oynadığımız ligde. Yok her sene 5 atıyormuşuz da beraberlik iyiymiş vs boş benim gözümde. Top oynarsan ve doğru oynarsan Fenerbahçe değil sadece bu ligde içinden geçemeyeceği takım yok elimizdeki kadronun bu kadar da iddialıyım. Ama bence an itibariyle takım; doğru yönetilmiyor (teknik kadro), doğru oynamıyor (futbolcu), doğru idare edilmiyor (yönetim), doğru izlenmiyor ve görülmesi gerekenler görülmüyor (taraftar). Sözün özü problem bir değil, küçük hiç değil. Ancak karalar bağlamaya gerek yok bence, hiçbir şey için geç de değil. Bir maç demeyin, sene başından beri gözlemlediğimden çıkarımımı yazıyorum sadece.

Şenol Hoca ile başarılı iki sezon geçirdik, bize kattıkları yadsınamaz ancak artık bence işi üzerindeki konsantrasyonunu kaybetti. Hepimizin başına gelebilir böyle şeyler, bir olay gelişir sonrasında fiziksel olarak işinizi yapıyor gibi görünseniz de %100'ünü vermiyosunuzdur artık iş sizin için bitmiştir. Öyle bir şey olabilir, gayet anlaşılabilir. Aynı sinyalleri Başkan da hafiften veriyor sanki ama hayırlısı. Sonuçta sıkıntıları bir bir çözmezsek daha büyük problemler bizleri bekler, adımları sağlam atmak lazım.

Çevrimdışı Orhan_

Beşiktaş Şenol Güneş'ten önce 14 şampiyonluk yaşadı. Şenol Güneş Beşiktaş'tan önce 1 (o da bizim kabulümüz)...
Teknik direktör katkısı mutlaka var şampiyonlukta ama Şenol Güneş olmasaydı Beşiktaş şampiyon olamaz-olamazdı demek için ya fbli ya gsli ya da öyle ağzı yüzü yamulmuş acayip bir şey olmanız lazım. Aynı kafalar zamanında tek bir futbolcunun marka değerini de Beşiktaş'ın üzerinde görüyorlardı.

Çevrimdışı abdusta

Boşverin beyler

Başkan demişti süt kupası..
buda Avrupanın süt kupası
bizim için asıl olan lig şampiyonluğu..
ve gruplardan çıktıktan sonraki eleme turları..

Bu hafta sonundaki maç daha önemli..
Bu arada duyumum Çimlerde sorun lar devam ediyor..ekime geçilemedi..yeşermesi vs. zaman alabilir.

saygılar

Çevrimdışı underworld

Zamanında farklı platformda bilic gönderilip Şenol Güneş getirilmeli dediysem şimdide bu platformda Şenol hoca gönderilip hantır getirilmeli diyorum.

Çevrimdışı caner.eryigit

Şu soru tipleri bence çok anlamsız. Bir adamın "olmayacağını" belirtmek için yerine bir isim mi yazmak gerekir? Soruyu "ne tip bir hoca" diye değiştirirsen anlamı olur.
Zaten bir isim yazılınca nasıl bir hoca istediği belli olmaz mı?

Çevrimdışı mellfred

Eleman atmosferi tokatladı resmen
bariz hatalıydı

Çevrimiçi Akil Emre

Conte gelecekse hocanın gitmesine birşey demem, ama adamın hersene elinden en iyi oyuncularını al yerine love, larin, lensi falan monte et ve başarı bekle , bnce biraz abartıyoruz , lens töre ljaicle başlarsak müthiş pas oyunu yaparız dioruz adam başlıyor sonra yine gömüyoruz, Takımın 2 eksiği var biri net forvet öbürü Atibanın banko oynaması , devre arasına kadar idare edip iyi bir forvetle şampiyon oluruz.
İç sahada orta saha atiba ozi ljaiç, dış saha medel atiba ljaiç başlarsak iyi sonuçlar alırız gibi.

Çevrimdışı Orhan_

Zaten bir isim yazılınca nasıl bir hoca istediği belli olmaz mı?

Aklındaki oyunun (hayalinin) karşılığındaki hocayı bilemeyebilirsin. Ayrıca isim istemek fikri yanlışlayan bir şey değil. Ben bilmiyorum dünya teknik direktörlerini bu söylediğim şeyi yanlışlıyor mu? Tamamen konuyu saptıracak ve olmamış çocuğa don biçmeler başlatacak bir soru.

Çevrimdışı Ömer Kaan

Çevrimiçi mayguntr

Avci su an 4 yil önceki Senol Hoca pozisyonunda olabilir (bence hala tartismaya acik) ama Besiktas 4 yil once ki Besiktas degil.

4 yil once Besiktas'in gercekten vasat bir kadrosu vardi (o donem yapilan transferleri katmiyorum). Ayni oyuncu toplulugu donemin Bursaspor'unda Trabzon'unda olsa yadirgamazdiniz. Dolayisiyla Senol Hocanin o takimlarda yaptigi iyi isler bizim icin yeterli referansti. O donem bizim bir hocadan bekledigimiz sey tipki ondan onceki takimlarinda yaptigi gibi Tolga, S.Kurtulus, Ersan, Ismail, Tore, Olcay, Kerim, Oguzhan gibi adamlardan max verim almakti ve aldi. Uzerine Gomez'de de duses atinca muhtesem bir sezon cikti ortaya.

Simdi ise bizim bir hocadan beklentimiz ayni degil. Sahada hucum agirlikli ve iyi bir oyunun yaninda Karius Pepe Vida Adriano Caner Quaresma Medel vs vs gibi adamlari idare edebiliyor olmasini da istiyoruz. Da Costa ile kurdugunuz iliskiyle Pepe ile kurdugunuz iliski bir olamaz. Medel'e karsi tutumunuzla Mahmut'a olan tutumunuz bir olamaz.

Yani teknik adam kalitelerinden bagimsiz, 4 yil once Senol Hoca net ve tartismasiz bicimde en iyi tercihti. Ama Avci su kosullar altinda tartismaya acik.

Avci da buyuk oyuncularla iliski kurabiliyor ki. Adebayor, Clichy vs. Arti Pepe,Adriano,Karius,Vida hic bir zaman sorun cikarmamis her seye uyumlu oyuncular. Q7 ve Caner icin ayni seyi soyliyemem ama ikisinin takimdan kesilmesi zaten bir cok taraftarin istedigi sey. Avci 37 lik Emreden verim alabilen bir t.d onun icin cok bir fark gorecegimizi zannetmiyorum.

Senol hoca evet bazi isimlerden ekstra verim aldi ancak, ayni isimlerden hatta daha iyilerinden iki sezondur verim alamiyor.

Yanlis anlasilmasin bu arada istedigim isim Avci degil, ancak Turk olarak Avciyi isterim illa Turk fetisistiligi yapacaksak.

Çevrimdışı Beşiktaş Arena

Beşiktaş'la doğrudan alakalı olmayan konuları (Spor Toto Süper Lig/Tff 1. Lig/Alt Ligler/Diğer Dünya Ligleri/Şampiyonlar Ligi/Uefa Avrupa Ligi/Uefa Uluslar Ligi...) Spor Toto Süper Lig ve Diğer Organizasyonlar başlığında tartışabilirsiniz.

Sezon ve Maç Günü bölümleri Beşiktaş ile ilgili değerlendirmeler için ayrılmıştır. Konu dışı mesajlarınız herhangi bir bildirim olmadan silinebilir, hatalı başlıklarda yapılan paylaşımlar ceza almanıza neden olabilir.

Forum Kuralları

Üyeler forum yönetimi ya da işleyişiyle ilgili taleplerini, itirazlarını, sorularını kişisel ileti ile @Beşiktaş Arena hesabına bildirmelidir. İlgisiz başlıklarda forum alanına taşınan istek ve şikâyetler konu dışı olarak işlem görür. Beşiktaş Arena hesabına gönderilen iletileriniz yöneticiler tarafından değerlendirilip size dönüş yapılacaktır.

Çevrimdışı Orhan_

Guti bırakmış diyorlar?

Eğitimlerini tamamlamak için yurt dışına çıkmış. Bırakmamış.

Çevrimdışı Ömer Kaan

Eğitimlerini tamamlamak için yurt dışına çıkmış. Bırakmamış.
İyi bari

Çevrimdışı tangaz

ben nacizane, elit kategorideki hocaların bu coğrafyada yapamayacağını başarılı olamayacağını düşünüyorum. ülke dinamiklerini bilen yerli hocalar bile bu denli zorlanırken dışardan gelecek düzene alışık birine bu düzensizliği emanet ederseniz işin içinden çıkamaz die düşünüyorum. örneğin pep, hayatında hiç bir oyuncunun maaşı yattımı die takip etmişmidir?

sözün özü: zordur bu ülkede hocalık yapmak...

gelen yabancılarda düşük profil tipler...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tugozcan

Avci da buyuk oyuncularla iliski kurabiliyor ki. Adebayor, Clichy vs. Arti Pepe,Adriano,Karius,Vida hic bir zaman sorun cikarmamis her seye uyumlu oyuncular. Q7 ve Caner icin ayni seyi soyliyemem ama ikisinin takimdan kesilmesi zaten bir cok taraftarin istedigi sey. Avci 37 lik Emreden verim alabilen bir t.d onun icin cok bir fark gorecegimizi zannetmiyorum.

Senol hoca evet bazi isimlerden ekstra verim aldi ancak, ayni isimlerden hatta daha iyilerinden iki sezondur verim alamiyor.

Yanlis anlasilmasin bu arada istedigim isim Avci degil, ancak Turk olarak Avciyi isterim illa Turk fetisistiligi yapacaksak.

Tam net anlatamamisim, aslinda bende Senol hocanin ust duzey oyunculari yonetemedigini ve yönetebilecek birinin gelmesi gerektigine inanıyorum.

Takimda 1-2 tane buyuk isim problem degildir ama bu sayi 5'den fazla bizde. Oyuncu problemi olsun yada olmasin aslinda anlatmaya calistigim sey farkli.

Ornegin, tamamen sallayacagim. Pepe bir macta hata yapti ve hala devam ediyor diyelim. Bu konuda topu on liberoya vermemesi ve surekli ileri sisirmesi olsun. Hocada bunu istemiyor varsayalim. Bu adami kolay kolay ikna edemezsin bunu yapmamasi icin. Ben yillarca Madrid'de boyle oynadim su kadar kupa kazandim sen ne anlarsin pozisyon geregiydi vs diyebilir. Ama Da Costa bunu diyemez. :) Da Costaya bagirirsin cagirirsin mac icinde ama Pepeye yapamiyorsun bunu. Onu daha farkli idare etmen gerekiyor.

Bakin mesela bizim maclarda hoca hicbir zaman saha kenari uyarilarini (azar diyelim ona) Quaresma'ya falan yapmaz. Her yakin çekimde Oguzhana Tolgaya Necipe falan bagirdigini görürsünuz. Bu durum hafta ici antrenmanda bile boyledir muhtemelen. Bu tip oyunculari kendi oyun planina ikna etmek icin ozel caba gostermen gerekir.

Cok uzattim biliyorum ozet geceyim, bizde hocanin kendi planina ikna etmesi gereken oyuncu sayisi 5'den fazla. Senol Hocada yapamiyor bunu. Herkes kendi bildigini okuyor resmen sahada. Daha once bunu basarmis biri daha iyi olabilir takim icin. Avci bu yuzden supheli. Yoksa bende begeniyorum kendisini :)

Çevrimdışı 38life

Bu arada Uefa ülke puanı olarak da bu sene iyi gitmiyoruz.

Ülke sıralamasında 5 yılık sıralamaya bakılıyor yine kulüp sıralamasında olduğu gibi. Şu an 3,1 puanla 18/19 sezonu için 21. sıradayız, mutlaka yükselicez ama iyi başlangıç yapmadık. Şimdi ülke puanından banane diyebilirsiniz ama hemen ensemizdeki Hollanda bizi geçerse Süper Lig şampiyonu ŞL'de direkt grup aşamasına gidemiyor. Bu arada şunu da hatırlatayım Uefa geçen yılın sıralaması üzerinden hesaplama yapmıyor. Mesela 18/19 sezonu için 16/17 sezonu sıralaması üzerinden değerlendiriyor. Yani seneye seneye 17/18 sezonu sıralamasına bakılacak ve o sıralamayı 10. olarak tamamladık. Yani bu senenin şampiyonu direkt ŞL gruplarına gidecek.

Aşağıya bir ülkenin sıralamadaki yerine göre turnuvalara göndereceği takım sayısı ve turnuvaya başladığı aşama gösterilmiş. Daha detaylı bakabilirsiniz. Bu 18/19 sezonu turnuvaları için 16/17 sezonu sıralamasını baz alan UEFA'nın hazırladığı ŞL düzenleme ve kurallar kitabından bi alıntı.

Bakın mesela;
+16/17 sezonunda Çek Cumhuriyeti 11. sıradaymış. Yani Çek şampiyonu tek play-off'la direkt gruplara kalabilirmiş. Runner up'ları yani lig ikincileri en alt kademeden başlayarak 3 ön elemeyle ŞL grup aşamasına gitme imkanı varmış.
+17/18'i 13. olarak tamamlamışlar.. Yani seneye Çek şampiyonu iki ön eleme oynayacak.. Lig ikincisi de yine 3 tane oynayacak.
+18/19'da şu an 17. sıradalar.. Yani 17. sırada bitirirlerse 20/21 sezonunda ŞL'ye artık 2 değil 1 takım gönderme imkanları olacak ve o da 3 ön eleme oynayarak gruplara kalabilecek..

Özetlersek ben Fb dün kazanınca sevindim. Cocu'nun takımda daha fazla kalacak olmasından falan da değil. Adamlar çıksınlar UEFA'da gruptan.. Çeyrek finale kadar gelsinler orada elensinler. Toplasınlar +10 puan.. Aynı şekilde Gs'nin ŞL'de grup sonuncusu olması bize de zarar. Gruptan çıksınlar istemem ama 3. olup UEFA'ya gelsinler bi çeyrek final de onlar yapsın +10 puan da ondan gelsin isterim. Seneye Belçikadan 9,6 puan silinecek, Ukrayna'dan 10, Türkiye'den 6.. Hemen bu fırsatı değerlendirip 8.'liğe çıkabilir, birkaç yıl içinde de Rusya'nın yerine geçebiliriz. Böylece direkt ilk 2 takımımız ŞL gruplarına gider. Umarım Akhisar da 1-2 maç kazanır 5-6 puan katar ülkeye.

Dip not: Ülke puanı ile kulüp puanı farklı hesaplanıyor. Orada Beşiktaş'ın karşısındaki 6,5 puan ülkeye olan katkı puanı. Kendi kulüp puanı bu sezonluk henüz 2 puan.

Şu Türkiye kupasını kazanan takımlar artık direkt avrupaya falan gitmesin ya. Trabzonspor da az kendine gelsin artık. İlk 5 Beşiktaş, gs, fb, ts, Başakşehir. Avrupada puanımızı yükseltiriz.

Çevrimdışı 38life

Ya hadi almaya geldi diyelim. Asil problem o adam topu orta saha cizgisinde aldiginda basliyor.

Gokhan sag cizgi ve orta saha cizgisine basar halde, Quaresma Gokhan'in 15 metre önünde, Caner sol cizgi ve orta saha cizgisine basar halde, Pepe Vida Medel bizim yari sahada yayilmis halde, Oguzhan Yine orta saha cizgisine basar halde Ljajic'e paralel, Love ve Babel stoper kucaginda.

Simdi bu dizilimi iyi anlatabildim mi bilmiyorum, ozellikla stadta izleyenler daha iyi canlandirmistir. Adam topu atacak birini bulamiyor. 2 caresi var, kendisi sol icteyse Quaresma'ya uzun atmak veya Babel'in arkasi donuk oyununa guvenip ona sisirmek. Sonra gelsin top kayiplari.

Bizim en büyük problemimiz rakip orta saha ile rakip savunma arasina oyuncu getiremiyoruz. Ya stoperlerin kucaginda ya cizgide yada topun gerisinde kaliyor bizim oyuncular.

Güzel özetlemişsin. Hep takımın dikine boyunun uzunluğundan bahsediyoruz ama bizim takımın boyu enine de uzun. Dediğin gibi 4 kenar oyuncusunun 3'ü çizgide oynuyor. E bu takım nasıl pas yapacak? Nasıl kaleye gidicez?

Çevrimdışı Necmi

Bu arada Uefa ülke puanı olarak da bu sene iyi gitmiyoruz.

Ülke sıralamasında 5 yılık sıralamaya bakılıyor yine kulüp sıralamasında olduğu gibi. Şu an 3,1 puanla 18/19 sezonu için 21. sıradayız, mutlaka yükselicez ama iyi başlangıç yapmadık. Şimdi ülke puanından banane diyebilirsiniz ama hemen ensemizdeki Hollanda bizi geçerse Süper Lig şampiyonu ŞL'de direkt grup aşamasına gidemiyor. Bu arada şunu da hatırlatayım Uefa geçen yılın sıralaması üzerinden hesaplama yapmıyor. Mesela 18/19 sezonu için 16/17 sezonu sıralaması üzerinden değerlendiriyor. Yani seneye seneye 17/18 sezonu sıralamasına bakılacak ve o sıralamayı 10. olarak tamamladık. Yani bu senenin şampiyonu direkt ŞL gruplarına gidecek.

Aşağıya bir ülkenin sıralamadaki yerine göre turnuvalara göndereceği takım sayısı ve turnuvaya başladığı aşama gösterilmiş. Daha detaylı bakabilirsiniz. Bu 18/19 sezonu turnuvaları için 16/17 sezonu sıralamasını baz alan UEFA'nın hazırladığı ŞL düzenleme ve kurallar kitabından bi alıntı.

Bakın mesela;
+16/17 sezonunda Çek Cumhuriyeti 11. sıradaymış. Yani Çek şampiyonu tek play-off'la direkt gruplara kalabilirmiş. Runner up'ları yani lig ikincileri en alt kademeden başlayarak 3 ön elemeyle ŞL grup aşamasına gitme imkanı varmış.
+17/18'i 13. olarak tamamlamışlar.. Yani seneye Çek şampiyonu iki ön eleme oynayacak.. Lig ikincisi de yine 3 tane oynayacak.
+18/19'da şu an 17. sıradalar.. Yani 17. sırada bitirirlerse 20/21 sezonunda ŞL'ye artık 2 değil 1 takım gönderme imkanları olacak ve o da 3 ön eleme oynayarak gruplara kalabilecek..

Özetlersek ben Fb dün kazanınca sevindim. Cocu'nun takımda daha fazla kalacak olmasından falan da değil. Adamlar çıksınlar UEFA'da gruptan.. Çeyrek finale kadar gelsinler orada elensinler. Toplasınlar +10 puan.. Aynı şekilde Gs'nin ŞL'de grup sonuncusu olması bize de zarar. Gruptan çıksınlar istemem ama 3. olup UEFA'ya gelsinler bi çeyrek final de onlar yapsın +10 puan da ondan gelsin isterim. Seneye Belçikadan 9,6 puan silinecek, Ukrayna'dan 10, Türkiye'den 6.. Hemen bu fırsatı değerlendirip 8.'liğe çıkabilir, birkaç yıl içinde de Rusya'nın yerine geçebiliriz. Böylece direkt ilk 2 takımımız ŞL gruplarına gider. Umarım Akhisar da 1-2 maç kazanır 5-6 puan katar ülkeye.

Dip not: Ülke puanı ile kulüp puanı farklı hesaplanıyor. Orada Beşiktaş'ın karşısındaki 6,5 puan ülkeye olan katkı puanı. Kendi kulüp puanı bu sezonluk henüz 2 puan.
altımızdaki 5 ülkenin bizi yakalama şansı pek yok en yakın hollanda iki takımı kaldı ikiside şl de oynuyor psv grubunda sıfır çeker büyük ihtimal avrupa liginede gelemez ne yapacaksa ajax yapacak onlarında tek başlarına alacağı puan bizim şu ana kadar aldığımızı bile karşılamaz bizim iki üç sene onuncu olmamız tehlikeye girmez ama dediğin gibi
tamda elde sıçrama imkanı varken çok ucuz puanlar bırakıyor takımlar yoksa önümüzdeki iki maç Benfica takımlarıyla oynayacak 3 takımda bu 12 puan demek ülke puanına katkısı 2.4 bu Belçikadan silinip bize gelecek birde gelecek sene 9.6 puanları silinecek bizim 6 puanımız silinecek teknik olarak bu maçlarda onlara puan vermezsek en azından biz daha fazla alırsak onları altımıza aldık demektir biraz dikkatli olursak 8. liğe yükseliriz ama rusyayı geçtim bir süre portekizi bile altımıza almamız imkansız görünüyor 7. olmak yani portekizi alta almak şl ye birinci torbadan katılmak demektir
bunu yapabilmek için bir takımın daha Beşiktaş seviyesine gelmesi gerekir sıralamada portekiz minimum 2 çoklukla 3 takımla topluyor puanları biz yıllardır tek takımla topluyoruz portekizin önümüzdeki iki sene bizden 7 puan daha fazla puanı silinecek bu iki senede onlardan 3 puan daha fazla almamız lazım rusya çok uzak ihtimal bizi 3 senedir başak çok sekteye uğratıyor onlar yüzünden 5-6 ülke puanı kaybettik yoksa şimdi portekizi falan nakavt etmişdik rusya hedefimizdeydi renklilerde biraz varlık gösterselerdi çok iyi konumda olurduk genede Beşiktaş tek başına iyi tuttu ülke puanını