Kaybetmekten korkuyor.Çıkardığında "pislik"yapacagını biliyor.O andan sonra kadro dışı bırakması lazım.Göze alamıyor.Korkuyor,ayağına sıkıyor!!!
Bana bunlar çok duygusal yorumlar gibi geliyor. Quaresma saha içinde öyle ruh hastası, dışında bambaşka bir karakter.
Şenol Güneş gibi disiplin manyağı, suratı kolay kolay gülmeyen adam, Quaresma için 'ben hayatımda onun kadar iyi ve çok çalışan bir oyuncu görmedim' demişti. Sergen gibi yatan, bahane bulup antrenmana gelmeyen, sonra iki gol atıp taraftarın sevgilisi olan yıldız futbolcu statüsünde değil bu herif... Gerçekten başka bir seviyede... Oynamayınca oynamıyor, saha içinde saçma sapan kararlar veriyor, bencil, sadece kendisi konuşulsun istiyor, bütün stat 'vay be adama bak' desin diye uğraşıyor... Ama iki kere maçtan erken çıktı diye, ya da ilk onbire alınmadı diye hocaya küsüp, yönetimle bağları koparıp, A2'yle antrenmana çıkacak falan bir adam değil. Oyundan çıktığı anda sinirlenip tribe girer, sonra özür diler. Kenarda oturtursan da oturur.
Gel gör ki, onu kenarda oturup kimi oynatacaksın. Soru bu...
Ben Quaresma'nın yerinde olsam, biri benim yerime Lens denen adamı üstüste 3 maç ilk onbirde oynatsa, bu duruma popomla gülerim çok afedersiniz.
Ama gün olur, Quaresma'nın yerine ateş gibi bir adam alınır. O zaman işler değişir. Eminim Şenol Güneş de o zaman manevi oğlundan (!) anında vazgeçecektir.