Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 40 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3732773 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı atalay

Çıkıyor zaten. İçerideki Akhisar maçında geriden topla çıkışları iyiydi. @mrred

Çevrimdışı worns

@atalay @mrred  Yazdıklarınızı geriden gelip ilgiyle okudum. Kattıklarınız için teşekkürler. Bence bir ara vurma demesi gerektiği bir tarafa bayağı vur diyor. Oyuncu karakterleri çoğunlukla bu oyuna uygun olmakla birlikte Quaresma'nın bile bu denli fazla orta denemesinin kulübeden bağımsız olduğunu düşünmüyorum. Kenardaki el kol hareketlerinden özellikle top sol ve sağ kenara sıkıştığında talimatı bu yönde verdiğini görüyorum. Dahası son maçın ilk yarısında Karius tüm topları Pepe ve Vida'yla oynayıp onlar ve kısmen beklerle uzun çıkmaya çalışırken (zaman zaman da rakibin baskısı ve bozuk orta saha dizilimi nedeniyle mecbur kalırken) ikinci yarıda defans hattını da pas geçmeye karar verdi kendisi. Karius tüm ikinci yarıyı olabildiğince uzun aut atışları kullanarak geçirdi. Bu da hocanın Necip'le birlikte oyuna diğer fantastik müdahalesiydi.

Zaman zaman pozitif sonuçlar da aldık bu şekilde. Cenk'in yüksek fizik gücü konsantrasyonla birleştirdiği CL maçları, Babel'in vücuduna atılan topları rakip yeterince alan daraltmamışsa alıp atak başlangıcına dönüştürebilmesi (Bu sene içerdeki Akhisar maçında görece olmuştu), orta alanda kenarda oyun kuran beklerin Talisca'nın olduğu bölgeye topu şişirmesi ve Talisca'nın oradan uzun boyuyla birşeyler çıkartmaya çalışması (sıklıkla geçen sene), eğer bunlar bir biçimde becerilebildiyse ligin üstündeki orta kabiliyeti ve Talisca+Babel gibi kafa etkinliği olan orta saha oyuncularıyla sonuç almak vs vs. Ama bana kalırsa bunlar hocanın sonunu hazırladı. Talisca ikame edilebilir bir oyuncu değil. İyi bir oyuncu demek zor daha çok kendine has bir tip. Kazandırdıkları da vardı ama gidecek ve muadili zaten olamayacak bir tiple yine önlem alınabilir ama bazı koşullarda başarılı olan planın bu denli gözü kör etmemesi gerekirdi. Oyuncuların fizik durumu ve konsantrasyonları bu kadar geniş sahaya yayılan bir takımda tüm görüntüyü değiştirebilecek kadar kritikti. Takımın kadro yapısı aksine daha ekonomik ve daha dar alanı tercih etmesini dayatacak kadar yaşlı. Ben geçen sene duruma göre pozisyonlandığını düşündüğüm için hocayı fazla eleştirmedim ama asıl sınavı bu sene vereceği aşikardı. Çok katmanlı düşünülmemiş, takıma dair değişkenler hesaba katılmamış, kısacası teknik kulübe yazın hiç çalışmamış. Enerji katsın diye Guti getirildi, hoca dil bilmiyor. Oturup ne tartışabildikleri belli değil, nasıl bir rol dağılımı var, verimli bir şey oluşabileceğini ummak zor. Böyle de yönetsel absürdlüklere sahibiz.

İyi günler geçirdik. Sadece Veli-Atibadan belki sakatlıklar vs vesilesiyle ama Atiba-Oğuzhan'a döndüğü için Şenol hocaya sevgim var. Ama uzun vadede kattığı oyun alışkanlıkları açısından kendinden öncekinden çok daha az şey bırakacak gibi görünüyor. Ben belki stresten, yorgunluktan vs ama bizim ölçümüzde bir kulüp çalıştıracak mental enerjiye sahip olmadığını düşünüyorum hocanın. Milli takım kariyeri için iyi bir son durak olabilir. Orada rahat rahat çalışabilir.

Çevrimdışı atalay

Güneş, Negredo'nun fizik kalitesini yetersiz bulduğunu hatta diğer adaydan daha geride olduğunu söylemişti. Fizik kalite yetersizliğine kesinlikle katılıyorum. Fakat son 3 maçta oynayabileceği 270 dakikanın 262 dakikasında sahada kaldı. Bunu Lask maçında skor üretebildiği için yapıyorsa burada da tutarsızlık var. Hatta asıl söylem gelecek sezon aramızda olmayacak. Diğer adaylar daha iyi olmayabilir. Fakat bu hem yönetim hem teknik kadro kanadında bir plansızlık demek. Fizik kalitesi yetersiz diye tanımlanan bir oyuncun arka arkaya üç doksan görmemesi lazım. Bu duruma bir yorum katmadan tamamen durumu yazıyorum. Bu sırada diğer adayın aldığı süre yirmi yedi. Onda da Negredo süre alamamış. Bu sürelerin dramatik değişikliği Lask maçının doksanıncı dakikasıyla vuku bulmuş.   

Çevrimdışı atalay

Tabi ki planlı-bile isteye. Her zaman bunu yazdım. Tek düzeleştiğini ve devam edeceğini. Oyuncuların öne çıkan meziyetlerine uygun aksiyonlar kurguladığını ve basit direktifler ile sonuç aldığını. Kolay oyun-oyuncu takımı tabirleri zaten buradan çıktı. @worns

Çevrimdışı mrred

@worns "İyi günler geçirdik. Sadece Veli-Atibadan belki sakatlıklar vs vesilesiyle ama Atiba-Oğuzhan'a döndüğü için Şenol hocaya sevgim var. "

Benim de hocaya sevgim çok fazla fakat veli atibadan veli oğuzhana dönmesinde sadece velinin sakatlanması değil o sene tolgayda sakatlanmıştı hazırlık kampında hatırlıyor musun ? Bence hoca en baştan veli/atiba tolgay oğuzhan orta sahasını zaten düşünüyordu hem veli hem tolgay sakatlanınca sosayı normalde kanat rotasyonunda düşünürken (sol kanatta olcayı bence düşünmüyordu babel transferi bunu doğruluyor) orta sahaya kaydırdı. Bilic zamanında sosa klasik 10 numara gibi oynadı Şenol Hoca gelince serbest 8 gibi oynadı sanki Kronoloji tam olarak böyle oldu yanılıyor muyum ? Bir de bize geldiğinde hala 28 yaşında falandı temposu baya yüksekti serbest oynamak için çok tempolu olmak gerekiyor ben adem olayında biraz ondan dolayı korkuyorum adem sosa gibi değil ısı haritlarına baktım genelde hep sola yakın orta sahayı tamamen kaplayamıyor sosa öyle değildi sanki
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 21:04:45 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

+Marcelo yokken de Beşiktaş, Atiba-Oğuzhan ile ayaktan top alıp-dağıtıyordu. Fakat kanala çıkardığı paslar artı bir opsiyon sağladı ve rahatlattı. Belli kalitedeki ön alan baskılarında pek problem yaşadık. Çünkü bu metot işi. Fakat o takım her zaman başta bu ikili olmak üzere en doğru oyunu kovalıyordu. 15/16 en sıkıntı yaşadığımız maçtan örnek vereyim. İçerideki 3-3'lük Kasımpaşa maçı. Çalımbay bilerek Milosevic'e oyun kurduruyordu ve hatta son bölümde Atiba'yı oraya çekmek zorunda kaldı. Bu maçın son dakikalarındaki penaltı pozisyona tekrar bakın. O telaşlı panik oyununda yine bu ikili sağ koridorda en doğru oyunu kovalıyorlardı. Her sezondan nüans gibi görülen fakat oyunun bütününe sirayet eden olumlu-olumsuz hatta olumlu içinde olumsuz olumsuzun içinde olumlu çok sekans var.   

Çevrimdışı worns

Herkesin çok dalga geçtiği İsmail Köybaşı esasında sol koridorda çok tempolu oyunlar oynadı. Bek oyuncuları, kanat forvetleri gibi, ceza sahasında çok içeri girmiyorlar genelde koridoru kullanıyorlar i. O yüzden bek oyuncularında birinci öncelik tempo. İsmail böyle bir oyuncuydu ve temposu bir hayli yüksekti fakat daha sonra adriano geldi onun avantajı ise koridoru kullanmaktan öte bir orta saha gibi sol içe kaymasıydı bu da bir tercihtir ve bence orta sahaya kalite de katıyordu fakat daha sonra sol beke caner gelmeye başladı işte bunu anlamıyorum. Temposu çok düşük,  top saklaması çok düşük. Bir önceki sol bekimiz İsmailde olan hiçbir şey canerde yok yine Adrianoda olan oyun aklı da yok. Sadece ceza sahasına çapraz kaval kemiği hizasında iyi top atabiliyor bir süre bunu kullandı hoca. Tamam dedik ona da saygı duyduk fakat canerin böyle iyi paslar atmasının bize getirileri olsa bile götürüleri bir hayli fazla. Caner hem takım savunmasında, hemde oyun disiplinsizliği yüzünden (plana sadık kaldığını düşünmüyorum) bizden bir hayli şey götürüyor. İsmail de götürüyordu fakat hiç olmazsa temposu vardı. Bütün bunlar bir yana ben hocanın psikolojisine , maç önü ve maç sonu psikolojisine de dikkat edilmesi gerek diye düşünüyorum. Zira hoca partizan maçından sonra aynen şu cümleyi kurdu "Bundan sonra çalıştırırsam bir milli takım çalıştırırım , trabzon ayrı ama herhangi bir kulüp takımı çalıştırmayı düşünmüyorum artık yoruldum" dedi. Bu bence görebilene çok şeyler anlam ifade eden bir açıklamadır. Hoca heyecanını ve hırsını kaybetmiş.Öğretmen olması, hayata soldan bakması, ince göndermeler yapması, oynattığı oyun sebebiyle hocayı çok severim ama heyecanını ve hırsını kaybetmesine çok üzülüyorum

İsmail ağır arızalarının yanında o sezonun önde baskı planında önemli bir role sahipti. Bu pek görülmezdi. Olimpiyatta çok iyi oynadığımız ve kaleci problemine karşın kazandığımız 2-1lik gs maçında bu rolüyle oldukça sivrilmiş ve maçın yıldızlarından olmuştu örneğin. Onun problemi defansif yetersizlikleri kadar kimi maçlarda çok ciddi konstanstrayon problemleri yaşamasıydı. Mental açıdan daha dayanıklı olabilseydi muhteşem olmasa da değerli bir bek olabilirdi.

Caner hakkında söylediklerine bütünüyle katılıyorum. Geçen sene 1-1 lik Başakşehir maçında Vodafone'da takımı bırakıp kendisini seyretmiş ve hala nasıl oynatılabildiğine hayret etmiştim. Zaten yenen golde de hata kendinindi, daha da acısı markaj yetersizliğinden değil hakeme bir şeyler söylemekle uğraştığından alanını boşaltmıştı. Dün yazmıştım, dünkü maçın 70. dakikasını çoğu hocaya izlet Caner'i kadro dışı bırakır. İnter muhtemelen videolarını filan seyredip aldı kendisini, zaten bir kamp dönemi yetti kendisini postalamaları için.

Çevrimdışı mrred

Bu sene özelinde oğuzhanın en diri en hareketli oynadığı maç Antalya maçıydı herkes ıslıkladı...Çok üzüldüm...
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 21:10:23 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimdışı caner.eryigit

Nihatı mahkemeye verdiğinde bu arkadaşı verecekti geç kaldı.adam resmen alalen çalıyorsunuz diyor kimse de çıt Yok...şaka gibi bu arkadaşı içerden birileri fikfikliyor bu da bariz belli.azıcık sallandık mı heryerden geliyorlar işte.boşuna kıçımızı yırtmıyoruz sen bu gazetecilere hadlerini bildirmezsen bu müptezellerle o kadar yanlış yapmalarına rağmen selfie yaparsan bunlar daha neler yazar çizer!

Çevrimdışı cursedofdragon

yediğimiz gol de kariusu hatalı görüyorlar.

Bu sene özelinde oğuzhanın en diri en hareketli oynadığı maç Antalya maçıydı herkes ıslıkladı...Çok üzüldüm...

orda yenik durumdaydık girdiği pozisyonları atamadığı için tepki aldı.

Çevrimdışı mrred

orda yenik durumdaydık girdiği pozisyonları atamadığı için tepki aldı.
Premier ligde bir kaleci güzel bir uzun top attığı zaman bile alkış alıyor ya da kimsenin beklemediği bir anda bir yere ters top atıldığında bile alkışlanıyor. Adam pozisyona girmiş alkışlıcaksın yuhalarsan adamın cesareti kırılır.Sanatçı ve oyuncunun gıdası alkıştır.
The great gig in the sky

Çevrimdışı underworld

yediğimiz gol de kariusu hatalı görüyorlar.

Bencede hatalı ama sıralamada sonlarda

Premier ligde bir kaleci güzel bir uzun top attığı zaman bile alkış alıyor ya da kimsenin beklemediği bir anda bir yere ters top atıldığında bile alkışlanıyor. Adam pozisyona girmiş alkışlıcaksın yuhalarsan adamın cesareti kırılır.Sanatçı ve oyuncunun gıdası alkıştır.

geçen seneyi yatarak boş geçirdiği için taraftarın gözü önün üzerinde epl'de 1-2 maçlık kötü olabilir fakat bizim oyuncular öyle değil malasef :)

Ha ben ıslıklamayı doğru bulmuyorum orası ayrı ıslıklayarak oyuncu kazanılmaz daha çok kaybedilir :)

Şampiyon olduğumuz sene 2015-2016 sezonu gibi oyuncu hata yaptığında bile alkışlayarak ona moral vermiştik bütün oyunculara tek tek moral verdiğimizi bile hatırlıyorum.

Şimdi takım da ki oyuncuyu ıslıklarsan oyuncu diken üstünde oynuyor acaba hata yaparda protesto görürmüyüm diye :)

1-)Quaresma hatalı kendini yere bırakmayacaktı.
2-)Oğuzhan dışarı atıcaktı taç'a.
3-)Adriano geç kaldı.
4-)Pepe uyudu.
5-)Karius çıkmayacaktı.

Benim halen umudum var bu takımdan hoca'dan düzeleceğine inanıyorum.

Çevrimdışı underworld

1,pepe
2,adri
3,vida
4,karyus
1-)Quaresma hatalı kendini yere bırakmayacaktı.
2-)Oğuzhan dışarı atıcaktı taç'a.
3-)Adriano geç kaldı.
4-)Pepe uyudu.
5-)Karius çıkmayacaktı.

Çevrimdışı atalay

+Finali her zaman vurguladım şey ile yapayım. Sayısal olarak daha fazla savunma karakterli oyuncular ile oynamak size daha kaliteli savunma yaptırmaz. Tıpkı sayısal olarak daha fazla hücum karakterli oyuncular ile daha kaliteli hücum edemeyeceğiniz gibi.

Çevrimdışı İsmail Özyurt

Benim halen umudum var bu takımdan hoca'dan düzeleceğine inanıyorum.

Umut da lazım tabiki ama bizim örnekte uyuşturucu görevi görüyor malesef.

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı underworld

+Finali her zaman vurguladım şey ile yapayım. Sayısal olarak daha fazla savunma karakterli oyuncular ile oynamak size daha kaliteli savunma yaptırmaz. Tıpkı sayısal olarak daha fazla hücum karakterli oyuncular ile daha kaliteli hücum edemeyeceğiniz gibi.
Örnek : Olimpiyattaki lisbon maçı

"necip, atiba yla daha diri olayım dedim ama böyle ne savunma yapabildik ne de hücum."
Via Şenol Güneş

Çevrimdışı Karabay

Neyse açıp az adem videosu izleyeyim. Öbür türlü daha 3 ayı var.

Çevrimiçi Özgür Gültekin

asıl hatanın Pepe' de olduğunu düşünüyorum.
Gelirken koşusunu son anda kesiyor, buna anlam veremedim.

Aynı tempoda gelmeye devam etse rahatlıkla rakibinin önünde kalacak.
Tahminim penaltı noktasına çıkarabilir düşüncesi ile son anda frene baastı ama arkasından gelen oyuncuyu farketmedi.

Çevrimdışı atalay

Evet. Ya da deplasmandaki Lyon maçı değişikliği. İkisinde de hatasını kabul etmişti. O zamanlar ediyordu. @underworld