Su gecen 3 sezondan kendimce bazi cikarimlarim oldu. Sunu anladım ki bu kulübün genetik kodları uzun ve sürekli basari icin uygun degil. Kaos ve kriz bu kulübün genetik kodudur. Kaos ve kriz döngüsüne girilince de uzun bir sure kurtulamıyoruz, fasit bir daire gibi adeta.
Yeni stadyum, 2 sene üst üste gelen şampiyonluk, artan gelirler ve oluşturulan güzel kadro gecen yıl sırf CL uğruna (burda Senol Gunes en buyuk sorumludur) heba edildi. Hayır yani, madem kacacak ilk şampiyonluktan kulüp derbeder olacak ne diye topyekun bir stratejiyle CL'ye asildiniz?
Hadi dedik bu bir yol kazası, zaten kadromuz iyi, FFP anlaşmasında elimiz kismen rahatladı diger iki renkliye gore, bir iki takviyeyle takim yine ligi alır. Fakat başkanın tetiklediği bir kriz ortamına girdik ne oldugunu anlamadan. Baskan sinirleri bozuk, modu düşük bir sekilde mütemadiyen negatif enerji saçıyor. Her konuşmasında Besiktas taraftarina laf atıyor, azarlıyor. 8 ay once ayrilacagini soyleyen en iyi oyuncusunun yerine transfer sezonunun bitmesine 4 gun kalmışken halen oyuncu almamış, şampiyon takimin belkide en kritik bölgesinde oynayan Atiba yedeklenmemiş, yedeklenmedigi gibi adamla cok geç sözleşme yenilenmiş, yani is yapilmamis ama baskan durmadan döviz kuru deyip duruyor. Yahu camianın modunu düşürüyor, motivasyonunu düşürüyor adamin vücut dili. Bunun bile dile getirilmesi istenmiyor. En son benim modum kirilirsa Besiktas kirilir dedi. Yahu biz de onu diyoruz, senin modun mod degil. Kendine gel ve is yap. Her aciklamasinda "maas almıyorum, cok emek veriyorum" diyor. Islerin kotu gittiği, yönetimin gorevini aksattigi su zamanlarda maastan bahsetmek cok itici degil mi gercekten?
Fikret Orman'a destek veren biriyim. Fakat başkanın modu hiç iyi degil, bu gidişat gidişat degil. Hersey super olacak derken yukarda bahsettigim genetik kodlar devreye girdi ve camiayi yine krizin ve kaosun esirine getirdi. Bakalım bu duruma camianın reaksiyonu ne olacak.