kandırıldım @Necmi abi
araç pelte çıktı da bizim, Aileme araba bakıyorum öyle diyorsan Toyota'da araştıralım bütçede kısıtlı 40 45 bine temiz toyota bulunur mu
toyota bir ara arabalarını geri çağırıyordu, o da soğuttu beni Necmi abi 
arabalarını geri çağırması seni neden soğuttu anlamadım firma ürettiği bütün araçların arkasında
duruyor demek bu küçücük bir parçanın değişimi için dünyadaki aktif tüm araçlarını geri çağırdı değişti parçayı sorunmu vardı
hayır amerikada bir araç kaza yapmış parçayı firma kusurlu bulmuş o parçayı bütün araçlarda ücretsiz değiştirdi.
mesela aracı aldıktan bir yıl kadar sonra benim aracı geri çağırdılar. ne oldu dedim fren balatalarından şikayet var ses yapıyormuş
dediler hiçte öyle bir şikayetim yoktu toyota yeni balata geliştirmiş benim zaten bitik olan balatalarımı ücretsiz değişti.
garantimin bittiği son gün bakıma gittim. Usta geldi yanıma abi garantin bitiyor. bir şikayet yaz yeni bir turbo geldi değiştirelim ilerde başın ağırmasın dedi
bende yağ yakıyor diye şikayet yazdım araç bakımdan çıktı listeye bir baktım 16 bin liralık parça değişmiş turbo yakıt otomatiği
falan filan kuruş ödemeden sıfırladılar 205 lira bakım parası ödedim zaten 160 lirası yağdı.
Toyota servisi üzmez gerçekten müşteri memnuniyeti üzerine kurulmuştur. şikayetin olsun yaz internetten avrupa toyota
direk müdahil olur olaya. sen hatalı bir şeyler yapmazsan toyota arıza yapmaz kardeşim şirkette 11 yıl kullandık üstüne
ben aldım 6 yıl kullandım araç servise sadece bakım için gitti. bakım ücretleride mesela burda Peugeot var bizim birde
aynı bakım toyotada 200 lira verirken onda 500 üstü çıkıyor. toyotanın 6 yılda iki tane büyük bakımı oldu birinde 450 verdim
diğerindede 400 vermiştim sanırım. 40-45 iyi para kesinlikle yüksek model temiz araç bulursun corolla auris kolay alınır o paraya
servise kontrol ettir toyotada bir özellik var asla dışarı araç kaydı olmadan parça vermiyorlar dışardada işlem görse
bu raporda çıkar. bütün parçaları araca kayıtlıdır. servise girdiğinde hemen tesbit ederler çıkma parçayı ben bir kere yedim o naneyi
bir sarf malzemesini acil değiştim servise gitme zamanım yoktu ustada çıkması vardı tak idare edeyim dedim sonra değişirim
unuttum sonra bakıma gittim parçayı elime tutuşturdular. aracı servis dışına götürmüşsün dediler ben kemküm ettim yolda acil değişmem
gerekiyordu falan dedim. attılar yenisini taktılar banada nasihat çektiler

nssanım vardı vites topuzları çok kalitesiz 3 ayda dağılıyor gittim değiştirmeye araç garantide benden 550 lira istediler.
toyotada vites topuzunda elime bir şey takılıyordu biri yüzükle kullanmış sanırım deriyi iğne başı kadar kaldırmış
servisde dedim böylemi araç üretiyorsunuz bu topuz dağılacakmı iki günde dedim abi lafımı olur dediler hemen yenisiyle
değiştiler. Ben nissandan sonra toyota alınca birden cennete düşmüş gibi oldum bu arada alacaksan dizellerine bak ve 2010
yılı üstü modellerden olsun depoyu doldurur ne zaman doldurduğunu unutursun.
maltepede depoyu fulladım afyona gittim işlerim vardı dolandım ordan ankaraya geçtim ordada dolandım sonra döndüm istanbul maltepeye geldim
ışık yandı toplam yaptığım yol 1280 km bir depo mazotla. 70-80 liralık yakıtla istanbul ankara deplasman yapıyorduk ayaş stadına
gidip geliyorduk toyota biraz pahalıdır ama asla seni üzmez bir başka marka alacağına 3-5 fazla toyotaya verilir. Kalite satın alırsın.
@Mehmet Ali C.