Muhabbet Cafe
Muhabbet Cafe

Beşiktaş Forum|Muhabbet Cafe Konuların dışında sohbetlerimizi burada yapalım konularıda dağıtmamış olalım

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Muhabbet Cafe  [Okunma sayısı 2475908 defa] Muhabbet Cafe

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

bu toyotanın yeni suv aracını bependim ben gerçi arka camlar küçük die eleştirilmiş ama banane arkadakiler düşünsün ben direksyonda olucam nasılsa  :icool:
abi ben audi hastasıyım,özellikle A5'i çok seviyorum. :D ilerde A3 almayı düşünüyordum, bu gidişle sadece düşüneceğim. 120 bin liraya çıkmış son kur artışıyla  :bandit: bu nedir ya of  :bandit:

Çevrimiçi Necmi

bu toyotanın yeni suv aracını bependim ben gerçi arka camlar küçük die eleştirilmiş ama banane arkadakiler düşünsün ben direksyonda olucam nasılsa  :icool:
hangi araç o bu konuda sana katılıyorum bize ne arkatarafın küçüklüğünden
8-9 tane aracım oldu daha arka koltuklarına oturduğumu hatırlamam :D

Çevrimdışı mylife1903

Aslinda yasak olmasa toyotanin sagdan direksiyonlarini tavsiye ederim. Onlar hic ariza yapmazlar. Hybridleri var mi sizde bilmiyorum ama efsanedir.

Hangi suv abi. Yeni lexus cikti nx bu sene begenmedim ben onu. Rav4 klasiktiR bozulmaz etmes.

@Necmi abi hangi toyota var sende?

Çevrimdışı mylife1903

abi ben audi hastasıyım,özellikle A5'i çok seviyorum. :D ilerde A3 almayı düşünüyordum, bu gidişle sadece düşüneceğim. 120 bin liraya çıkmış son kur artışıyla  :bandit: bu nedir ya of  :bandit:
Audilerin tfsi motorlari yag canavari burda. Sizde yag yakiyor mu bilmem ama benim arkadas longlife yag kullaniyordu 70000km motor bitti. Yeni motor takacaz arabasina a5 en sevdiginden. Pohtan araba, bes para etmez.

Eski audi alacaksan bak onlar guzel mesela a100 a6 ara kasa onlar gercek alman.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Audilerin tfsi motorlari yag canavari burda. Sizde yag yakiyor mu bilmem ama benim arkadas longlife yag kullaniyordu 70000km motor bitti. Yeni motor takacaz arabasina a5 en sevdiginden. Pohtan araba, bes para etmez.

Eski audi alacaksan bak onlar guzel mesela a100 a6 ara kasa onlar gercek alman.

abi iyide sen çok soğuk yerde yaşıyorsun, burada -40, -50 gibi sıcaklıklar görülmez ki bence Mükemmel araba keşke benim olsa ama olamaz sayısaldan para çıkarsa anca  :bandit:

Çevrimdışı mylife1903

kandırıldım @Necmi abi  :D araç pelte çıktı da bizim, Aileme araba bakıyorum öyle diyorsan Toyota'da araştıralım bütçede kısıtlı 40 45 bine temiz toyota  bulunur mu :) toyota bir ara arabalarını geri çağırıyordu, o da soğuttu beni Necmi abi  :D
Yahu @Mehmet Ali C. Beni dinlemiyorsun. Ben sifie araba almam hic. Tam donanimlisini alirim az kullanilmis. Yada eski araba alarim ucuz fiyata masrafini yaparim.

Metal yahu.

Diyorum sana alacaksin bir toyota camri 2003 model falan 10 sene daha binersin. Mersedes falan hikayedir yaninda. Ha cok paran varsa mersedes al bmw al
Toyota butce dostudur.

Mesela baliga gittigimiz bir toyota var bizim. 350bin de bu 350binin 300bini offroaddur. 3 kere triger degistirdik 5 takim da lastik. Baska dokunmadik arabaya.

Kucuk araba istiyorsa eski bi korolla al azicik yap binersin senelerce olumsuzdur.

Çevrimdışı mylife1903

abi iyide sen çok soğuk yerde yaşıyorsun, burada -40, -50 gibi sıcaklıklar görülmez ki bence Mükemmel araba keşke benim olsa ama olamaz sayısaldan para çıkarsa anca  :bandit:
-40 oldumu toyotadan baska araba zor calisir. Eski vwler calisiyor bi de
Soguktan degik yahu onlarin motoru azicik problemli ama sonradan duzeltmisler. Ikinci aracin motoru actigimizda iyilestirme vardi.

Alman arabalari nedense moda sizde

Yahu soyle dusun
Butun teroristler neden toyota kullaniyor.
Terorist adam akillidir. Alir bir toyota pickup ustune ucak savar al sana tank.
Bozulmaz etmez. En gerizekali insan kullanir. Tamirini bile yapar azicik kafasi basiyorsa.

Çevrimdışı Koa_lAA

toyota chr... test sürüşünü izledim bende merak edip arabanın... beygir gücü fln düşük sanırım.. program sunucusu aga pek beğenmedi gibi...

1.2 benzin bide 1.8 hibrit var zaten...

ben yeni peoguet 3008 i daha çok bependim 10 numara olmuş...

ama tercihim hernekadar ismini tam yazamasamda ssanyong mudur nedir o :D tivoli... iddaa dan parayı bulursam alacam :D

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Yahu @Mehmet Ali C. Beni dinlemiyorsun. Ben sifie araba almam hic. Tam donanimlisini alirim az kullanilmis. Yada eski araba alarim ucuz fiyata masrafini yaparim.

Metal yahu.

Diyorum sana alacaksin bir toyota camri 2003 model falan 10 sene daha binersin. Mersedes falan hikayedir yaninda. Ha cok paran varsa mersedes al bmw al
Toyota butce dostudur.

Mesela baliga gittigimiz bir toyota var bizim. 350bin de bu 350binin 300bini offroaddur. 3 kere triger degistirdik 5 takim da lastik. Baska dokunmadik arabaya.

Kucuk araba istiyorsa eski bi korolla al azicik yap binersin senelerce olumsuzdur.
tamam abi seni dinleyeceğim, perşembe günü nihai karar çıkacak, 20 25 km hızla giderken araba pelt olacak yahu şaside yamukluk var sanıırm :bandit: karar kesinleşsin seni biraz rahatsız edeceğim  :evillol:

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Soguktan degik yahu onlarin motoru azicik problemli ama sonradan duzeltmisler. Ikinci aracin motoru actigimizda iyilestirme vardi.

Yahu soyle dusun
Bozulmaz etmez. En gerizekali insan kullanir. Tamirini bile yapar azicik kafasi basiyorsa.
:ok: :super: abi bir ara toyotada ciddi hata çıktı 1 milyon arabayı geri çağırmışlardı, ben Japon arabası sevmiyorum bu arada  :D

Çevrimiçi Necmi

kandırıldım @Necmi abi  :D araç pelte çıktı da bizim, Aileme araba bakıyorum öyle diyorsan Toyota'da araştıralım bütçede kısıtlı 40 45 bine temiz toyota  bulunur mu :) toyota bir ara arabalarını geri çağırıyordu, o da soğuttu beni Necmi abi  :D
arabalarını geri çağırması seni neden soğuttu anlamadım firma ürettiği bütün araçların arkasında
duruyor demek bu küçücük bir parçanın değişimi için dünyadaki aktif tüm araçlarını geri çağırdı değişti parçayı sorunmu vardı
hayır amerikada bir araç kaza yapmış parçayı firma kusurlu bulmuş o parçayı bütün araçlarda ücretsiz değiştirdi.
mesela aracı aldıktan bir yıl kadar sonra benim aracı geri çağırdılar. ne oldu dedim fren balatalarından şikayet var ses yapıyormuş
dediler hiçte öyle bir şikayetim yoktu toyota yeni balata geliştirmiş benim zaten bitik olan balatalarımı ücretsiz değişti.
garantimin bittiği son gün bakıma gittim. Usta geldi yanıma abi garantin bitiyor. bir şikayet yaz yeni bir turbo geldi değiştirelim ilerde başın ağırmasın dedi
bende yağ yakıyor diye şikayet yazdım araç bakımdan çıktı listeye bir baktım 16 bin liralık parça değişmiş turbo yakıt otomatiği
falan filan kuruş ödemeden sıfırladılar 205 lira bakım parası ödedim zaten 160 lirası yağdı.
Toyota servisi üzmez gerçekten müşteri memnuniyeti üzerine kurulmuştur. şikayetin olsun yaz internetten avrupa toyota
direk müdahil olur olaya. sen hatalı bir şeyler yapmazsan toyota arıza yapmaz kardeşim şirkette 11 yıl kullandık üstüne
ben aldım 6 yıl kullandım araç servise sadece bakım için gitti. bakım ücretleride mesela burda Peugeot var bizim birde
aynı bakım toyotada 200 lira verirken onda 500 üstü çıkıyor. toyotanın 6 yılda iki tane büyük bakımı oldu birinde 450 verdim
diğerindede 400 vermiştim sanırım. 40-45 iyi para kesinlikle yüksek model temiz araç bulursun corolla auris kolay alınır o paraya
servise kontrol ettir toyotada bir özellik var asla dışarı araç kaydı olmadan parça vermiyorlar dışardada işlem görse
bu raporda çıkar. bütün parçaları araca kayıtlıdır. servise girdiğinde hemen tesbit ederler çıkma parçayı ben bir kere yedim o naneyi
bir sarf malzemesini acil değiştim servise gitme zamanım yoktu ustada çıkması vardı tak idare edeyim dedim sonra değişirim
unuttum sonra bakıma gittim parçayı elime tutuşturdular. aracı servis dışına götürmüşsün dediler ben kemküm ettim yolda acil değişmem
gerekiyordu falan dedim. attılar yenisini taktılar banada nasihat çektiler :D
nssanım vardı vites topuzları çok kalitesiz 3 ayda dağılıyor gittim değiştirmeye araç garantide benden 550 lira istediler.
toyotada vites topuzunda elime bir şey takılıyordu biri yüzükle kullanmış sanırım deriyi iğne başı kadar kaldırmış
servisde dedim böylemi araç üretiyorsunuz bu topuz dağılacakmı iki günde dedim abi lafımı olur dediler hemen yenisiyle
değiştiler. Ben nissandan sonra toyota alınca birden cennete düşmüş gibi oldum bu arada alacaksan dizellerine bak ve 2010
yılı üstü modellerden olsun depoyu doldurur ne zaman doldurduğunu unutursun.
maltepede depoyu fulladım afyona gittim işlerim vardı dolandım ordan ankaraya geçtim ordada dolandım sonra döndüm istanbul maltepeye geldim
ışık yandı toplam yaptığım yol 1280 km bir depo mazotla. 70-80 liralık yakıtla istanbul ankara deplasman yapıyorduk ayaş stadına
gidip geliyorduk toyota biraz pahalıdır ama asla seni üzmez bir başka marka alacağına 3-5 fazla toyotaya verilir. Kalite satın alırsın. @Mehmet Ali C.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

@Necmi  abi teşekkürler madem böyle toyotayı alternatifler arasında ilk sıraya aldım şuan  :D Bizde 2006 albea dizel vardı. çok temizdi babam tüm bakımlarını serviste yaptırdı 10 yılda 86 bin yapabildik  :bandit: ama 2.viteste 20 25 km hızla giderken Konya'da çarptılar, araba pelt olmak üzere. O yüzden biraz sağlam araba istiyorlar Perşembe günü kesinleşecek pelt durumu araştırırken tekrar sana sorarım  :bandit: bu arada Ankara'da Toyota servisinde tanıdığımız var, sıkıntılı araç kakalayamazlar  :bandit:

Çevrimiçi Necmi

:ok: :super: abi bir ara toyotada ciddi hata çıktı 1 milyon arabayı geri çağırmışlardı, ben Japon arabası sevmiyorum bu arada  :D
ciddi hata değildi o  :) benim aracıda çağırdılar. değiştirdikleri parça 15 kuruşmuş servis ücreti 70 lira
dünyada tek bir araç kaza yapıyor abd de firma o parçayı kusurlu bulmuş bütün toyotalarda değişti on yaşında araçlar geri çağrıldı.
ciddi hata nedir sana söyleyeyim hondada airbeck de bir kusur vardı patladığında bir parça serbest kalıyormuş bundan ölenler olmuş
honda sadece japonyadaki araçlarını geri çağırdı bunun için hatta ciddi eleştiriler vardı  japon arabası kalitelidir.
toyota nissan subaru gibi araçlar üst seviye kalitededir. hele toyotada segmentte bir üst segment kalitesi vardır. Eğer mercedes audi volvo bmw
almıyorsan başka bir araç toyota kalitesine ulaşamaz. kalite derken kullanılan döşemeden bahsetmiyorum senin canını emanet edeceğin kısımlar önemli
estetik kısmı kişiye göre değişir birinin iyi bulduğunu başkası beğenmez. Ben almanda kullandım italyanda kullandım.

Çevrimiçi Necmi

@Necmi  abi teşekkürler madem böyle toyotayı alternatifler arasında ilk sıraya aldım şuan  :D Bizde 2006 albea dizel vardı. çok temizdi babam tüm bakımlarını serviste yaptırdı 10 yılda 86 bin yapabildik  :bandit: ama 2.viteste 20 25 km hızla giderken Konya'da çarptılar, araba pelt olmak üzere. O yüzden biraz sağlam araba istiyorlar Perşembe günü kesinleşecek pelt durumu araştırırken tekrar sana sorarım  :bandit: bu arada Ankara'da Toyota servisinde tanıdığımız var, sıkıntılı araç kakalayamazlar  :bandit:
toyotada ki tek sıkıntılı araç hasarlı araçtır onun dışında sıkıntı bulamazsın.
ama pert olayı başka bir şey onu belirteyim aracın sağlamlık testi pert olmasın diye yapılmaz
bütün iyi araçlarda bir özellik vardır kabini darbeden koru içerdeki insana zarar gelmesin bu nedenle
üretilen araçların parçaları darbe emme üzerine yapılır. darbeyi aldığı anda katlanmaya başlar ve yay gibi darbeyi geri iter.
toyota şasisi bayağı iyidir. Ama kaskosuz binmeyeceksin peşinen söyleyeyim. Birde toyota kasko yaptır daha ucuz ve
daha kapsamlı.

Çevrimiçi Necmi

toyota chr... test sürüşünü izledim bende merak edip arabanın... beygir gücü fln düşük sanırım.. program sunucusu aga pek beğenmedi gibi...

1.2 benzin bide 1.8 hibrit var zaten...

ben yeni peoguet 3008 i daha çok bependim 10 numara olmuş...

ama tercihim hernekadar ismini tam yazamasamda ssanyong mudur nedir o :D tivoli... iddaa dan parayı bulursam alacam :D
abi tavsiyesi dinleyin fransız araç sokmayın kapınızın önüne kore aracıda sokmayın bence git fiat al daha iyi

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

toyotada ki tek sıkıntılı araç hasarlı araçtır onun dışında sıkıntı bulamazsın.
ama pert olayı başka bir şey onu belirteyim aracın sağlamlık testi pert olmasın diye yapılmaz
bütün iyi araçlarda bir özellik vardır kabini darbeden koru içerdeki insana zarar gelmesin bu nedenle
üretilen araçların parçaları darbe emme üzerine yapılır. darbeyi aldığı anda katlanmaya başlar ve yay gibi darbeyi geri iter.
toyota şasisi bayağı iyidir. Ama kaskosuz binmeyeceksin peşinen söyleyeyim. Birde toyota kasko yaptır daha ucuz ve
daha kapsamlı.
tamam Necmi abi bizzat yaşamışsın arabayı, babam hayatta binmez kaskosuz arabaya kesin yaptırırız onu. Fıat teneke resmen abi dandik şasi yamulmuş hemen  :bandit: hasarlı araç almaz babam abi çok pimpirikli  :) @Necmi abi ne kadar ekmek o kadar köfte ben audi hastasıyım ama alamayız anca sayısaldan para çıkacakta öyle  :iblush:

Çevrimiçi Necmi

Yahu soyle dusun
toyota aracı yükle uçağa götür kutba kullan al ordan götür sahra çölüne gene kullan
hele dört çekerleri rakipsizler.

Çevrimdışı mylife1903

toyota aracı yükle uçağa götür kutba kullan al ordan götür sahra çölüne gene kullan
hele dört çekerleri rakipsizler.
Aynen abi.

Japonlar soyledir
Once toyota/lexus sonra subaru sonra nissan/infinity ve mazda daha sonra mitsubishi en kotusu honda/acuradir
Fransizlar araba falan yapamaz bohtan arabalari var. almanlar son 15 senedir bozdular.
Italyanlar iste ekonoki sinifi

En iyi arabayi ingilizler yapar sonra amerikandir. 

Ben japon arabasini sevmezdim hala da sevmem de takdir etmek gerekir. Internette goruyorum bizim millet tutturmus bi kapi sesi falan diye. Ayar oluyorum.

Toyota kullancisi degilim buyuk ihtimalde almam toyota ama bizim cografyada toyota default arabadir. Ortasinif bir insan land cruisera biner. Guvenli aractir. Azicik para kazanan bir insan lexus alir 570 iyi arabadir.

Benim toyotada sevmedigim her ne kadar guvenli bir arac olsa da az beyisnizdir. Mesela camlari kitlersin sofor olarak acamazskn falan boyle kiytirik seylerin yani sira komple iyi makine olmasina ragmen motor sanzman uyumsuzlugu vardir.

Guvenligini test ettim. 120km civari gidiyordum herhalde sol taraftan ortadan bodosloma girdiler bana. Busun ustinde 500m civari kaydim bir elektrik diregi bir durak bir trafik isigi goturdum her donuste sol taraftan, kapiyi actim indim. Baska araba olsaydi yoktum bugun.

Ruslarin yeni lada vestasi var cok duzgun araba. Sifiri 7000$ civariydi. Koltuklar direksiyon ve oncam isitmalidir falan filan otomatik vitestir. Iyi araba.

Araba konusu zevktir ama gercekler vardir.

Arabandan da karindan da sikayet etmeyecen, kendi secimindir

Çevrimdışı tangaz

abi tavsiyesi dinleyin fransız araç sokmayın kapınızın önüne kore aracıda sokmayın bence git fiat al daha iyi

bence de fransız aracını sokmayın kapınıza bir de bu pecolar belirli km.den sonra bıkkın duruyorlar diğer çoğu markaya göre
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

bence de fransız aracını sokmayın kapınıza bir de bu pecolar belirli km.den sonra bıkkın duruyorlar diğer çoğu markaya göre
sende şuanda hangi araba var abi, ben alman hastasıyım audi, bmw, porsche falan çok hojdur  :money:

Çevrimdışı tangaz

Aynen abi.

Japonlar soyledir
Once toyota/lexus sonra subaru sonra nissan/infinity ve mazda daha sonra mitsubishi en kotusu honda/acuradir
Fransizlar araba falan yapamaz bohtan arabalari var. almanlar son 15 senedir bozdular.
Italyanlar iste ekonoki sinifi

En iyi arabayi ingilizler yapar sonra amerikandir. 

Ben japon arabasini sevmezdim hala da sevmem de takdir etmek gerekir. Internette goruyorum bizim millet tutturmus bi kapi sesi falan diye. Ayar oluyorum.

Toyota kullancisi degilim buyuk ihtimalde almam toyota ama bizim cografyada toyota default arabadir. Ortasinif bir insan land cruisera biner. Guvenli aractir. Azicik para kazanan bir insan lexus alir 570 iyi arabadir.

Benim toyotada sevmedigim her ne kadar guvenli bir arac olsa da az beyisnizdir. Mesela camlari kitlersin sofor olarak acamazskn falan boyle kiytirik seylerin yani sira komple iyi makine olmasina ragmen motor sanzman uyumsuzlugu vardir.

Guvenligini test ettim. 120km civari gidiyordum herhalde sol taraftan ortadan bodosloma girdiler bana. Busun ustinde 500m civari kaydim bir elektrik diregi bir durak bir trafik isigi goturdum her donuste sol taraftan, kapiyi actim indim. Baska araba olsaydi yoktum bugun.

Ruslarin yeni lada vestasi var cok duzgun araba. Sifiri 7000$ civariydi. Koltuklar direksiyon ve oncam isitmalidir falan filan otomatik vitestir. Iyi araba.

Araba konusu zevktir ama gercekler vardir.

Arabandan da karindan da sikayet etmeyecen, kendi secimindir

dostum o kadar yazmışsın ama volvoyu unutmuşsun sanki otomotiv sektörünün bence amiral gemilerindendir.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı Koa_lAA

fransız aracı dorudur servis fln pahalı ama çoğu araçta olmayan özellikler standart sunuluyo... o da işte çekiyo insanı ama yedek parça falan ateş...

ssanyong konusunda katılmıyorum abi sana... adamlar mercedes motoru kullanıyor bildiim kadarıyla.. bu tivolide de  7 kat güçlendirilmiş çelik kullanmışlar... arabanın 10 parçası o çeliklerden.. yüksek mukavemetli çelik mi ne demişler adına... cam tavan yok o yüzden arabada sanruf var bitek.. tavan çıtaları fln o çelikten yapılma... yani hani binip sürmedim arabayı ama mesela suzuki alacağıma bunu alırım(fiyat denkliği açısından onu örnek verdim)

Çevrimdışı tangaz

sende şuanda hangi araba var abi, ben alman hastasıyım audi, bmw, porsche falan çok hojdur  :money:

ben de şirket aracı var clio 1,5 dizel. şahsi otomobilim en son honda cıvıc vardı sattım şirket otosunu limitsiz şehir dışı tatiller dahil kullandığım için garajda eskiyordu arabalarım, bende çıkardım elden. şahsi  otolarımın hepsi de aldığım ve sattığım dönemler arası doğru düzgün km yapmadan elden çıkarmışımdır.

Çevrimdışı mylife1903

dostum o kadar yazmışsın ama volvoyu unutmuşsun sanki otomotiv sektörünün bence amiral gemilerindendir.
Volvoyu cinliler aldi abi
Favorilerimden biridir volvo ve saabi da cok severim ama bilknmiyor diye yazmadim. Ayrica suzuki de ayri bir arabadir meraklisinadir ariza yapmaz yolda birakmaz.

Çevrimiçi Necmi

tamam Necmi abi bizzat yaşamışsın arabayı, babam hayatta binmez kaskosuz arabaya kesin yaptırırız onu. Fıat teneke resmen abi dandik şasi yamulmuş hemen  :bandit: hasarlı araç almaz babam abi çok pimpirikli  :) @Necmi abi ne kadar ekmek o kadar köfte ben audi hastasıyım ama alamayız anca sayısaldan para çıkacakta öyle  :iblush:
audi A3 e rakip olan tek araç aurisdir bunu biliyormusun.
audiler başka boyut bunu halk tipi araçlarla mukayese etme bence :D

Etiketler: muhabbet muhabbet cafe