2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 73 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4634659 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Gökhan Kurt

kariusun videosu daha gelmedi mi  :alala:

Akşam 11 gibi gelir bence. Malum geç yayınlıyoruz.

Çevrimdışı cursedofdragon

Akşam 11 gibi gelir bence. Malum geç yayınlıyoruz.

yayınlayalım artık :D

Çevrimdışı atalay

@COB ile röportaj yapmıştık. Bunları yazmıştım.

"İdeal kavramının üç sac ayağı vardır. İyi, doğru ve güzel. Şenol Güneş'in yıllardır muhafaza ettiği oyun felsefi de bu ideal kavramının pratikteki karşılığı. Sezon boyunca belli değişikliklere gitmiş olsa da, kendi oyun pratiğini sürdüren ve oyunundan taviz vermeyen bir teknik adam yönetimi sergiledi. Birlikte oynama alışkanlığı olan ve belli bir düzen içerisinde inşa edilen yapıda bir çok şeyi hayata geçirmek çok daha kolay oldu. Bu kadar övgü dolu işlerin yanında olumsuz birçok oyun içi problemler de yaşadı. Spesifik örnek vermek gerekirse savunma stratejileri ve oyun geometrisi konusunda hücum stratejilerindeki kadar başarılı olamadı. Fakat genel anlamda yıllardır sürekli sonuç aldığı benzer doneleri bu yılda bilhassa bahsi geçen oyuncuların yüksek bireysel performansları ile bir kez daha elde etti. Beşiktaş bu başarıyı Şenol Güneş'in oyun tavrı ile kazandı."

Yazdıklarımı tümden anlatabilmek için on bin ileti alınlıtılamam lazım. Fakat kabaca şunları yazayım. 8 bin kilometre ötede Seul'de oynattığı oyun da 15/16 ile aynı. Fakat Beşiktaş'ın elindeki kadronun yazılımı başka bir şey oynamazdı. Ve diğer teknik direktörlerden kalan bir oyun mirası, hafızası ve pratiği vardı. Tavır ile oyun hafızası güzel örtüştü. İlk kadro sirkülasyonununda bu oyundan miras çıkmayacağını yazmıştım. Bu aynı zamanda işin yönetimsel kısmı.

Bu sirkülasyonu çok çabuk bir şekilde iyi idare etti. Beraberinde kar topu misali oyun, miras bırakılamayacak başka bir şeye evrildi. Yoksa şunu söyleyebilirim ki 16/17'nin ikinci yarısı bana göre 15/16'ya göre daha güçlü oyunlar içeren bir bölüm. Ki karşılığını 17/18 CL grup sürecinde aldı. Zira 15/16'nın kusurlu olduğunu tarif etmiştim. Fakat bir yandan da güçlü ve potansiyel aralığı geniş üzerinde durulması gereken bir oyun olduğunu söylemiştim. Tiplemeler ile oyun katlana katlana dönüşürken teknik direktörün yaşlandıkça pragmatikleştiğini ve işin kolayına kaçtığını ekledim. Bunların hepsini minumum iki yıl önce yazdım. Yani Beşiktaş oyun takımdan oyuncu takımına evrilirken ve bu sırada oyuncularına büyük özgürlükler veren, onlardan oyuncu yapabilirliği ile performans alan bir teknik direktör ve ekip varken. Başarılı addedilirken. İlk iletiye tekrar dönmek lazım. İdealin üç sac ayağı. Pozitif oyundan tamamen uzaklaştığını söyleyemem. Lakin iyi ve güzel oyunu her basın toplantısında öne çıkaran bir teknik direktörün uzun süredir sadece topun üç direğin arasından geçip-geçmemesi ile ilgilenmesi ve bunu düzeltmek için hiçbir şey yapmaması, oyun kurgusunu ve hücum aksiyonlarını bu kadar tekdüzeleştirmesi sorun. O yüzden o zamanlar kazanırken de mirası önemsiyordum. Yarın yine kazanırken bunu önemseyeceğim. Yoksa bu günlerde ekseriyetin aklına tak eden yönetimsel açıdan kontrolsüz sirkülasyon ve var olmayan futbol aklını burada herkes kazanmaktan mutluyken çıkıntılık yapan ve yazan da bendim.

Bu takım Bilic ile deplasmanda rekor puanlar kazandı. Güneş ile statsız şampiyon oldu. Deplasmanda Monaco ve Porto'ya karşı hem oyunu hem skoru kazandı. Kusurlarına rağmen Leipzig ve Napoli devirdi. Doğru bir seçim olamasa da ve oyunu kaybetse de Park Olympique'de Lyon ile git-gelli oynama çalıştı-oynadı. Estádio da Luz'da Benfica'ya karşı bir bölüm oyunu kazandı. Ondan önce Estádio José Alvalade'de Sporting'e karşı abandone olduğu bölüme kadar bir takım doğrular sundu. Daha öncesinde White Hart Lane'de Tottenham'a karşı bir düzine pozisyona girdi. Yeni stat ile beraber deplasmanlarda oynadığı iç saha oyun mantığını bir parça kaybedeceğini yazmıştık. Fakat bir senedir ligde deplasmanda baştan sona oyun kazanamamak, skor olarak da on yedi maçın hepi topu yedisini kazanmak. Daha yakın tarihlerde Partizan, LASK Linz ve Erzurum deplasmanlarında güçlü bir oyun kurgusu görememek. Salt oyuncu gurubunun kalitesi üzeriden anlatılmaz. Aksi halde o kalite 14 puan ile namağlup gruptan lider çıkamaz. Onun dışında parçalar uyumsuzdur-uzun maraton için ideal değildir, yaş ortalaması ve bilumum mazeret vardır. Fakat o da bugünün meselesi değil. Hatta iletilerimin önemli bölümü kadro planlamasındaki sürdürülebilir oyun ve yumuşak geçiş üzerine. Hepsinden öte kolektif oyundan uzaklaşma var. Yeni bir şey değil. Ama kazanırken sorgulanmıyor. O yüzden kusurluyu geliştirmek gerekirdi. Saha içinde geliştirir-kalitenin yetmediği yerde takviye yapılırdı. Yoksa Beşiktaş oyundan bağımsız kalite takviye yaptı ama oyun kalitesini direkt olarak güçlendirmedi. Güçlü oyunların çoğu oyuncu yapabilirliğini öne çıkaracak basit direktifler üzerine kurulu. Dolaylı. Daha önce yazmıştım. İyi bir taktisyen olmak önemlidir. Fakat oyuncular ile iletişiminiz kötü ve basit direktifler ile maksimum performans alamıyorsanız hiçbir espirisi olmaz. Buna sahipseniz ve iyi bir taktisyen değilseniz iyi bir taktisyene göre daha fazla şansınız vardır diye. Oyuncuyu inandıramadıktan sonra sahayı parçalara bölüp-pozisyonları saatlerce analiz etseniz fark etmez. Taktiksel zekası yüksek olan için bile. Sizi dinlerken onuncu dakikada uyur. Fakat basit direktifler ile rakibi iki kenar arası koşturur, oyuncuları sola öbeklendirir-sağ kenardaki oyuncuyu 1v1 bırakır topu çabuk dolaştırır biraz da pas açılarına kafa yorarsanız üç farklı CL ekibine karbon kağıdı goller atıp maçı kazanırsınız. Bunun işlemediği yerde de geriye bir oyun ezberi kalmaz. İşleyene kadar denersiniz. Velhasıl 8 bin kilometre ötedeki tavrı göremeyeksem bunu deneyerek kazanmayı beklememe gerek yok. Benim için bu kayıp. Üstelik geçen sezon ki gibi kazanmanın da garantisi yok. Mesela; bu yazdığım şeyin de tek tük dışında anlaşılacağını sanmıyorum. Eğer okuyan varsa muhakkak yazının bir yerinde takılıp-kaldılar. Çünkü tutarsız gibi gözüküyor. Bilakis baştan sona tutarlı. Bu kanala girdik, artık bunu oynuyoruz, mutlak doğrunun olmadığı yerde doğru budur diyenlerin oyuncu taleplerini de anlıyorum. Zaten ekseriyet için transfer sezonu normal sezondan hatta oyunun kendisinden daha çok seviliyor. Fakat gariptir transferler önce coşku ile karşılanıp-ardından tek tek çöpe atılıp, sonra da yenisi talep ediliyor. @worns
[ Son Düzenleme: 25 Ağustos 2018, 18:08:19 atalay ]

Çevrimdışı mrred

Kedimi bu? benim kedim Quaresmada aynı görüş alanına sahip..

saygılar
ağır tahrik var :D
The great gig in the sky

Çevrimdışı KAP

Vagner Love, Göztepe ile anlaştı. Vagner Love’ın maaşının yarısını Beşiktaş karşılayacak. (BeIN Sports)

Sıkılıyorum, daralıyorum, isyan ediyorum isyan!
hala haber bekliyorum senden
yazık bir şey gelmiyor elden

Çevrimdışı Ahmet Kömürcüler

Tosunum yapti yine asistini..
2015-2016 ve 2016- 2017 sezonları Şampiyonu BEŞİKTAŞ!

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin..

-Mustafa Kemal Atatürk

Tosunum yapti yine asistini..

ben 40.ci dakikada kapattım sıkıldım ben kapattıktan sonra.

gol,everton 10 kişi-tosun asist :D

Bende mi var bi uğursuzluk nedir :D

Sıkılıyorum, daralıyorum, isyan ediyorum isyan!

bende sıkılıyorum bunalıyorum.

Çevrimdışı tuncaboylu

o kadar iyi adam olsa farkedilirdi zaten büyük klüpler tarafından demek ki değil :)

hollanda ligi zaten tırt kimse birbirine dokunmuyor gel geç diyor :D
Hollanda ligi bile değil, Hollanda ligi u bilmem kaç...

Menajeri iyi çalıştı bu sene, hakkını verelim.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı alimm

Kaleye karius transferinden sonra ljajic & origi transferi bizim için tamam mı dir??
Bundan Sonra Her Sene Böyle...

Çevrimdışı worns

Güneş'in pragmatik tavrının kazandırdıkları kadar kaybettikleri de var evet. Quaresma ve Talisca ortalama bir cl takımında tahammül edilmesi zor oyuncular ve birincisinin hiç bir zaman, ikincisinin de tüm ışıltısına ve yaşına rağmen güncel durumda tercih edilmediğini görüyoruz. İkisinin birden varlığı bahsettiğin üzere sıkıntıları olsa da potansiyel aralığı geniş ve temelde daha doğru olan oyun planının terkedilmesini dayattı. (Tolga ve sonrasında takımca dağıldığımız 3-1lik sporting deplasmanında çok vaatkar bir oyun oynamıştık 1-1e kadar) Yönetime ilişkin sorunlar çok büyük. Hiç bir değişimde tutan, verim veren oyuncuyu ikame edecek opsiyonlara gidilmedi. Teknik kulübe ben oyuncu önermem dedi, kadro mühendisliğini profesyonel olmayan yöneticiler, transferleri Ahmet Bulut yaptı. Hocada elindeki takımdan maksimum verim almak için uzun vadede büyük vaatleri olan yapıda ısrar yerine, epey zamanda oturmuş oyun alışkanlıklarımızı da kaybetmek pahasına hücum anlayışını değiştirdi. Oldukça garip bir takımdık geçen seneki 14 puanda aslında ve biraz da bu nedenle önlem alınması zor bir takıma dönüşmüştük. İyi yanıyla quaresma ve talisca'nın parçası olduğu hücum hattıyla başarılı olduk ve bu oyunculardan skor katkısı aldık. Kötü yanıyla muadili çok bulunmayan bir kaç oyuncuya bağlı, sürdürülmesi zor ve her durumda sonuç alınamayabilecek bir oyun anlayışına sahip olduk.

Bu seneden umutluydum. Talisca gidecek, tekrar üç orta sahaya dönülecek. Oğuzhan verim vermeye başlayacak vb. Ama yine bir plan doğrultusunda hareket edemedik. Bunlar elbette olabilir. Ama olursa yine rastlantısal olacak. Belki orta saha özellikleri çok kuvvetli bir oyuncu gelecek ve takımın oyun aklı artacak, hücum planı çeşitlenecek. Farklı profilde bir oyuncu gelirse ise başka şeyler izleyeceğiz. Chadli boyu uzun diye forvet arkasına atılacak 50 orta yapmaya devam edeceğiz vs. Hoca daha sezon bittiğinde sağ bek gerektiğini söylemişti. Gökhan'ın sezonu kaldıramayacağı 3. maçta yüzünden okunuyor. Kaldı ki orada Cafu oynuyor olsa da bir takımın yedek sağ beki olmalı. Ama almayacağız. Adriano sağ beke kayınca takımın bütün geriden çıkış geometrisi değişecek ama bunu önemsiz bir detay olarak göreceğiz.

Transfersevicilik ve tüketicilik tespitin önemli, meta fetişizminin takım taraftarlığına aktarılmış hali olarak okunabilir. Alınacak verimden, oyuna katkısından bağımsız her zaman yeni şeyler satın alınmasının peşindeyiz. Hızlıca da sıkılıyor ve yeni bir alışveriş için tutkuyla pazara dalmak istiyoruz. Belki takımla kendini özdeşleştirmenin bir biçimi olarak insanların kendi yaşamlarındaki meta açlığını takıma aktarmasının bir sonucu da olabilir. Dün sosyal medyada yorumlara bakarken ciddi ciddi transfersizlikten çıldıran, stresli hisseden yorumlar okuyordum. Bir yandan komik görünse de sosyolojik açıdan toplumun halini de güzel anlatıyor. @atalay

Hollanda ligi bile değil, Hollanda ligi u bilmem kaç...

Menajeri iyi çalıştı bu sene, hakkını verelim.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

paf takımda oynuyor.

menejer değilde bizim taraftar abartıyor

Çevrimdışı worns

Bielsa'nın Leeds'i bitmek üzere olan maçta Norwich deplasmanında 3-0 önde. 5 maçta 13 puan oldu ve bugün bir championship deplasman maçı için oldukça etkileyiciydiler. Şu sezonun sonunda Bielsa'yı Leeds'in başında PL'de izlemek istiyorum. Hoş bir hikaye olacak.

Çevrimdışı mrred

Güneş'in pragmatik tavrının kazandırdıkları kadar kaybettikleri de var evet. Quaresma ve Talisca ortalama bir cl takımında tahammül edilmesi zor oyuncular ve birincisinin hiç bir zaman, ikincisinin de tüm ışıltısına ve yaşına rağmen güncel durumda tercih edilmediğini görüyoruz. İkisinin birden varlığı bahsettiğin üzere sıkıntıları olsa da potansiyel aralığı geniş ve temelde daha doğru olan oyun planının terkedilmesini dayattı. (Tolga ve sonrasında takımca dağıldığımız 3-1lik sporting deplasmanında çok vaatkar bir oyun oynamıştık 1-1e kadar) Yönetime ilişkin sorunlar çok büyük. Hiç bir değişimde tutan, verim veren oyuncuyu ikame edecek opsiyonlara gidilmedi. Teknik kulübe ben oyuncu önermem dedi, kadro mühendisliğini profesyonel olmayan yöneticiler, transferleri Ahmet Bulut yaptı. Hocada elindeki takımdan maksimum verim almak için uzun vadede büyük vaatleri olan yapıda ısrar yerine, epey zamanda oturmuş oyun alışkanlıklarımızı da kaybetmek pahasına hücum anlayışını değiştirdi. Oldukça garip bir takımdık geçen seneki 14 puanda aslında ve biraz da bu nedenle önlem alınması zor bir takıma dönüşmüştük. İyi yanıyla quaresma ve talisca'nın parçası olduğu hücum hattıyla başarılı olduk ve bu oyunculardan skor katkısı aldık. Kötü yanıyla muadili çok bulunmayan bir kaç oyuncuya bağlı, sürdürülmesi zor ve her durumda sonuç alınamayabilecek bir oyun anlayışına sahip olduk.

Bu seneden umutluydum. Talisca gidecek, tekrar üç orta sahaya dönülecek. Oğuzhan verim vermeye başlayacak vb. Ama yine bir plan doğrultusunda hareket edemedik. Bunlar elbette olabilir. Ama olursa yine rastlantısal olacak. Belki orta saha özellikleri çok kuvvetli bir oyuncu gelecek ve takımın oyun aklı artacak, hücum planı çeşitlenecek. Farklı profilde bir oyuncu gelirse ise başka şeyler izleyeceğiz. Chadli boyu uzun diye forvet arkasına atılacak 50 orta yapmaya devam edeceğiz vs. Hoca daha sezon bittiğinde sağ bek gerektiğini söylemişti. Gökhan'ın sezonu kaldıramayacağı 3. maçta yüzünden okunuyor. Kaldı ki orada Cafu oynuyor olsa da bir takımın yedek sağ beki olmalı. Ama almayacağız. Adriano sağ beke kayınca takımın bütün geriden çıkış geometrisi değişecek ama bunu önemsiz bir detay olarak göreceğiz.

Transfersevicilik ve tüketicilik tespitin önemli, meta fetişizminin takım taraftarlığına aktarılmış hali olarak okunabilir. Alınacak verimden, oyuna katkısından bağımsız her zaman yeni şeyler satın alınmasının peşindeyiz. Hızlıca da sıkılıyor ve yeni bir alışveriş için tutkuyla pazara dalmak istiyoruz. Belki takımla kendini özdeşleştirmenin bir biçimi olarak insanların kendi yaşamlarındaki meta açlığını takıma aktarmasının bir sonucu da olabilir. Dün sosyal medyada yorumlara bakarken ciddi ciddi transfersizlikten çıldıran, stresli hisseden yorumlar okuyordum. Bir yandan komik görünse de sosyolojik açıdan toplumun halini de güzel anlatıyor. @atalay
O kadar umutsuz olma belkide bir geçiş dönemindeyiz hoca bu dönemi atlatana kadar bu oyunu tercih ediyor olabilir.
The great gig in the sky

Karius'un uçağını takip etmek isteyenler için :D

uçak takibini özleyenler için :D

https://www.flightradar24.com/48.57,24.34/5

Çevrimdışı Savaş

Marco Fabián >>> Fenerbahçe
Birine çakacaklar bu adamı ama inşallah biz olmayız o.

Aslında tam trabzonluk adam :D ts sever böylesini de dolu işte onlarda 10 numara.

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı abdusta

Bosuna uzun uzun analiz yapmayın
Kısa analiz şu
Deneyimli şenol hocamız takımın erken form
Tutmasını istemiyor

Bütün mesele bu

Saygılar

Çevrimdışı Ömer Kaan

Marco Fabián >>> Fenerbahçe
Feneri takibe almış, allahım şükürler olsun.

Çevrimdışı levitate

Bielsa'nın Leeds'i bitmek üzere olan maçta Norwich deplasmanında 3-0 önde. 5 maçta 13 puan oldu ve bugün bir championship deplasman maçı için oldukça etkileyiciydiler. Şu sezonun sonunda Bielsa'yı Leeds'in başında PL'de izlemek istiyorum. Hoş bir hikaye olacak.
leeds'in pl'ye dönmesi ümidiyle 3 yıldır manasız bir sempatim var :D
bipbipbupbup

Çevrimdışı Hasan Tahsin

Bosuna uzun uzun analiz yapmayın
Kısa analiz şu
Deneyimli şenol hocamız takımın erken form
Tutmasını istemiyor

Bütün mesele bu

Saygılar
Misal Atiba yı neden oynatmıyor. Takımın belli bir kısmı geç form tutsa yeter.
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimdışı worns

O kadar umutsuz olma belkide bir geçiş dönemindeyiz hoca bu dönemi atlatana kadar bu oyunu tercih ediyor olabilir.

Umutsuzluk meselesi hangi çerçevede baktığımızla ilgili aslında. Yoksa ben ligdeki durumumuzla ilgili falan umutsuz değilim. Hatta aksine 1-2 hafta önce transfer yapamadık 5. oluruz havası eserken takımın oyuncu kalitesinin hala algılanana göre ligin üzerinde olduğunu, tüm sıkıntılara karşın en büyük favori olduğumuzu filan yazıyordum. Teknik kulübenin de eldeki yapıya göre işlevli sonuç alma konusunda önemli testlerden geçtiğini ve yine büyük ihtimalle başaracağını düşünüyorum.

Bahsettiğimiz yapısal sorunlar konusundaysa sadece Şenol Hocayla da ilgili olmayan şekilde çok umutsuzum malesef. Eğer tartışmayı iyi futbol oynayan, oyun alışkanlıkları ve kültürü oturmuş, Avrupa'da her zaman belli bir seviyenin üstünde kendini gösteren bir futbol kulübü olma çizgisine çekersek son sezonlarda gösterdiğimiz tüm potansiyele karşın yönetim, kültür, alışkanlıklar, ülkedeki rekabet ortamının öncelikleri vs bir çok ayrı noktadan tartışılabilecek sorunlarımızın olduğunu ve yakın bir tarihte bu eşiği aşamayacağımızı düşünüyorum.

Çevrimdışı abdusta

Misal Atiba yı neden oynatmıyor. Takımın belli bir kısmı geç form tutsa yeter.

Bekle zorluk derecesi olan derbi gibi maclarda medel atibayı gorecegiz atiba henuz istenilen duzeyde degilki ilk 18e giremiyor

Saygılar

Çevrimdışı mylife1903

leeds'in pl'ye dönmesi ümidiyle 3 yıldır manasız bir sempatim var :D
Sitokolm sendromu olmasin o

Etiketler: