2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 66 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4624525 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı mrred

Ayrıca hocamızın klasik tutucu bir td olduğuna inanmıyorum çünkü TS deki Bursaki ve bizdeki oyunları değişikti. Eldekine göre bir plan yapan td bunu defalarca ispatladı. Belli bir hücum şablonuna takılı kalmıyor eldeki malzemeye uygun setler çiziyor. Ama geçen sene çeşitlendirme konusunda eksik kaldı hep aynı şeyi oynamaya çalıştık veya @atalay az önce dediği gibi oyuncular bu konuda yeteri kadar çalışmadı ya da belkide hoca mevcudu yeterli gördü. Sonuç olarak hocayı oyuncuları gömmek övmek böyle kalıplardan çıkmamız gerekiyor. Sadece olanı olduğu gibi eldeki bilgilerle analiz etmeye çalışıyoruz ne eksik ne fazla.
[ Son Düzenleme: 28 Temmuz 2018, 17:21:20 mrred ]
The great gig in the sky

Çevrimiçi Necmi

Valla sevmedim ben o avarel daltonu ama nevzat demirin tapusunu verir alirdim
Gerekirse takiminfulyada calistirir otelde yatirirdim
10 sene oynasin taliska sende 7 sefer sampiyon olursun
Adam tikir tikir gol atiyor
Futbol gol icin oynanir adam cikartip masaya vuruyor gollerini
alex den her yönüyle iki gömlek üstündü alex bu ülkede futbol illahı oldu
zaten bir çok arkadaşın söylediği eksiklikleri olmasa bu ülkeye sadece tv ekranlarında gelirdi
o eksiklikleride olmasa bonservisi 3 rakamlı olurdu bir çok arkadaşın anlayamadığı buydu
oyuncudan messi olmasını istiyor ama 10 M den dahada pahalı olmayacak.
şakamı adam ciddi ciddi maç kazandırıyordu ben bu güne kadar tamamen bireysel yeteneğiyle
bu kadar maç kazandıran başka oyuncu görmedim Beşiktaşda biraz oyunu onun üstüne kursan kazandırdıklarını kolayca ikiye katlayacak yeteneğe sahipdi ve çok gençti üstelik.

Çevrimdışı mylife1903

Burada anlamadığım bir şey var. Bahsettiğimiz oyuncular beşiktaşın oyuncuları eksik ve artı yönlerini kendimizce yazıyoruz onlar düşmanımız falan değil. Mesela Q7 çok profesyonel bir futbolcu gerek kendine bakması gerek antremanlara yaklaşımı , top kontrolü gerçekten elit seviyede ortaları elite seviyede ama adam içe çalım atınca pozisyonları heba ediyor yine aynı şekilde patlayıcı kuvveti yok. Talisca son vuruşları elite seviyede ki bunu hoca da söyledi muazzam bir oyuncu ama eksiklikleri var. Adama yeteneksiz diyen futbol cahilidir zaten ama futbolun teknik ve taktik boyutu var yetenek ve fizik dünya futbolunda neredeyse artık eşitleniyor özellikle elit seviyelerde herkes topa iyi vuruyor herkes frikik atabiliyor herkes hızlı koşabiliyor herkes çalım atabiliyor vesaire olay bunların artık çok ötesine geçti artık detaylar çok önemli olmaya başladı. Talisca 10 milyon olsaydı başkan alırdı ama kulüpte para yok ne yapsın şimdi başkan ve hoca oturup ağlasınlar mı ? Eldekilerle en iyisini yapmaya çalışcaklar. Eldekilerin içinde geçmişte yapmış olan Oğuzhan var ben de o yüzden oyunun oğuzhan üzerine kurulmasını savunuyorum. Oğuzhanın eksiklikleri var mesela hızlanamıyor, belli bir mesafeden sonra hızlanamıyor ama adamın nerdeyse 270 derece gözü var çok hızlı düşünüyor ve en doğru zamanda topu ayağından çıkarmayı biliyor. Evet doğru fiziki yeterliliği yok peki ne yapalım dövelim mi adamı ? Lens top kontrolü kötü driplingi iyi şutu iyi ama adamın ilk kontrolü eksik. Sonuç olarak teknik direktörlükte oyuncuların yapabilirliğini analiz edip ona göre alternatif çözümler üretmek değil midir ? Takım geçen sene bunu şampiyonlar liginde çok güzel bir şekilde yaptı @atalay bunun örneklerini bir çok kez verdi ama ligde yapamıyoruz. Yapamama sebebimiz takımların kapanması olabilir hakemler olabilir veya oyuncuların konsantrasyonu olabilir hepsi olabilir. Ama sonuç olarak mevcut hücum planlarına hücum setlerine alternatif ne gibi hücum planları olabilir bunun üzerinden gidip ona göre bu oyun planlarına hangi oyuncular uygun onun analizini yapmak oyuncuyu gömmek falan değildir. Sarrinin 33 tane duran top organizasyonu varmış az önce okuyunca işin gerçekten baya detaylarda saklı olduğunu bir kez daha anladım. Futbolcunun Artı yönlerini yazmak ne kadar doğalsa ve yazınca futbolcu yalakası olmuyorsak eksik yönlerini yazınca oyuncuyu beğenmiyoruz algısı yaratılıyor? Bide bir oyuncuyu şu aşamada beğenip beğenmeme lüksümüz zaten maddi olarak yok. Para yok ki böyle bir lüksümüz olsun. Sonuçta futbol bir oyun rakibinizdeki 11 adamın eksik veya artı özelliklerine göre bir oyun şablonu çıkıyor onu en mükemmel şekilde uygulayan takım çoğu kez kazanıyor. En iyi oyunculara sahip takım her zaman kazanmıyor en iyi planı en iyi şekilde uygulayan "takım" kazanıyor. Biz en iyi oyunculara sahip olamayacağımıza göre en iyi "planlara" sahip olmaya çalışalım diyoruz. Dediğimiz bu
Dogru ama herseyden once sahada istediklerini uygulayabilmek icin guclu ve hazir olmalisin
Ozzi isterse 360 derece gorsun etrafini guclu ve hazir olmazsa o bacaklar o beyni dinlemez.

Sarrinin takimlarindaki en gucsuz en celimsiz futbolcu bizimkilere tek yumruk atsa 3 kisi devrilir.
Sen 33 degil 333 tane oyun ciz, futbolcu iyi calismiyorsa tdnin cizdigini uygulayamaz sahada.

Makat gibi hoca getireceksin turkiyeye ama futbolcu agladiginda yonetim tdnin arkasinda duracak.
Verjek makat reyiz saglik topunu gunde 3 antreman 3 ay sonra kuzey iraga operasyona gonderirsin takimi mac gunleri disinda, baskan ordan da para kazandirir

Çevrimdışı mylife1903

işte bu nedenle şeffaf olmak ne işine yarayacak birilerine koz vermek dışında zaten
şeffafız her 3 ayda bir raporlar yayınlanıyor.
Ali koç yapıyormuş hayır kardeşim bir şey yapmadı sadece kulübün mali durumunu açıklamak zorundaydıki yarın bu borç onun üstüne kalmasın bunu söyleme nedeni şeffaflık değil kendi kıçını sağlama almaktı. onun yaptığını biz her üç ayda bir resmi olarak yapıyoruz zaten birileri çıkıp başkan tv de söylesinmi diyor söyleyincemi şeffaf olacak. Bağımsız denetleme kurulundan daha şeffaf nasıl bir açıklama yapabilir. kulübün 620 M € borcu var diyen ali koç şeffaf ama her üç ayda bir bağımsız denetleme kurulu raporlarını açıklayan Beşiktaş şeffaf değil öylemi.
Bu işi sosyal medyada hakkı ile takip edenler var 5 yıllık mali tabloyu net açıklıyorlar kulüp
şeffaf değilde bu kişiler bu belgeleri nasıl açıklıyor üstünde hesap yapıyor. yada şeffaflıktan ne anlıyorsunuz.
Iki sene once 10 gecen sene 20 milyon yonetim gideri yazilmadi mi abi bilancoya
Buraya da koyulmustu tivittirdan
Hah onun kalemlerini merak ediyorum mesela
Oyuncu izlemeye giden yoneticilerin masraflarini, yedikleri yemeklerin adisyonunu merak ediyom
Yoksa negredoya bonservis verilmeyecekti de verildi gibi tartismalar ispati mumkun olmayan islerdir, duman cikar ama atesi goremezsin, belgesi falan da olmaz zaten.

Çevrimdışı underworld

Talisca varsa derbi galibiyeti yoktur.
Konya maçındaki hakemi istemeden de olsa yaptığı kıyak için tebrik ediyorum.
O şeytanlık yaptı ama daha çok bize yaradı.

Çevrimdışı mylife1903

alex den her yönüyle iki gömlek üstündü alex bu ülkede futbol illahı oldu
zaten bir çok arkadaşın söylediği eksiklikleri olmasa bu ülkeye sadece tv ekranlarında gelirdi
o eksiklikleride olmasa bonservisi 3 rakamlı olurdu bir çok arkadaşın anlayamadığı buydu
oyuncudan messi olmasını istiyor ama 10 M den dahada pahalı olmayacak.
şakamı adam ciddi ciddi maç kazandırıyordu ben bu güne kadar tamamen bireysel yeteneğiyle
bu kadar maç kazandıran başka oyuncu görmedim Beşiktaşda biraz oyunu onun üstüne kursan kazandırdıklarını kolayca ikiye katlayacak yeteneğe sahipdi ve çok gençti üstelik.
Aleks yasinda da gormek lazim. Aleks arti olarak iyi de pas yapan adam da eksiltebilen versiyonuydu
Bence daha akilliydi aleks ve futbolu daha iyi biliyordu biraz da aleksin insan kalitesi bundan iyiydi herhalde. Fblilere sormak lazim o saha disi yonunu aleksin. Bizim taliska kronun tekiydi mesela.

Bu asya insaninda var abi
Hep diyom ya
Araba alacak, motoru guclu olsun, jaguar konforunda olsjn, ferrari gibi gazlasin, dort ceker olsun, arazide land cruiser gibi gitsin, hic bozulmasin, 4lt yaksin ama haci murat parasinda olsun

Çevrimdışı mrred

Dogru ama herseyden once sahada istediklerini uygulayabilmek icin guclu ve hazir olmalisin
Ozzi isterse 360 derece gorsun etrafini guclu ve hazir olmazsa o bacaklar o beyni dinlemez.

Sarrinin takimlarindaki en gucsuz en celimsiz futbolcu bizimkilere tek yumruk atsa 3 kisi devrilir.
Sen 33 degil 333 tane oyun ciz, futbolcu iyi calismiyorsa tdnin cizdigini uygulayamaz sahada.

Makat gibi hoca getireceksin turkiyeye ama futbolcu agladiginda yonetim tdnin arkasinda duracak.
Verjek makat reyiz saglik topunu gunde 3 antreman 3 ay sonra kuzey iraga operasyona gonderirsin takimi mac gunleri disinda, baskan ordan da para kazandirir

Bu ronaldo örneği insanları çok yanıltıyor aslında herkes futbolcuları vücut geliştirmecilerle karıştırmaya başladı. Ronaldo kanat oyuncusu bir kanat oyuncusunda dayanıklılık ve hız zaten olacak hoca babeli sırf bundan tutuyor.Toplamda bakıldığında adam elimizdeki defosu en az olan kanat oyuncusu. Modric çok mu kaslı ? Rakitic ? hadi bunları geçtim 5 yıl önceki Selçuk ? Ts'de hoca resmen oyunu onun üzerine kurmuştu. Bunlara ek olarak çizgiyi arka tarafına alıp kaleye doğru dripling yaparken pas atmak ile arkanı çizgiye dayamadan o ince pasları merkezden atmak arasında dağlar kadar fark var. Bir kere sırtını çizgiye dayadığın zaman arkandan rakip gelmeyeceğini bildiğin için sahaya %100 hakimsin ve hızını tam bu yüzden kullanıyorsun topu atıp geçiyorsun ama sırtını çizgiye dayamadan orta sahadan topu driplingle getirmeye başladığında "çevre kontrolü ve hızlı düşünmek" çok önem arz etmeye başlıyor. Çünkü oyunda en iyi kapatılan yer merkez ve sen merkezin ortasındasın her yerde futbolcu var. Peki bu pozisyonda kaslı olmak mı önemli yoksa hızlı düşünmek mi ?
The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

Ayrıca hocamızın klasik tutucu bir td olduğuna inanmıyorum çünkü TS deki Bursaki ve bizdeki oyunları değişikti. Eldekine göre bir plan yapan td bunu defalarca ispatladı. Belli bir hücum şablonuna takılı kalmıyor eldeki malzemeye uygun setler çiziyor. Ama geçen sene çeşitlendirme konusunda eksik kaldı hep aynı şeyi oynamaya çalıştık veya @atalay az önce dediği gibi oyuncular bu konuda yeteri kadar çalışmadı ya da belkide hoca mevcudu yeterli gördü. Sonuç olarak ne hocayı oyuncuları gömmek övmek böyle kalıplardan çıkmamız gerekiyor. Sadece olanı olduğu gibi eldeki bilgilerle analiz etmeye çalışıyoruz ne eksik ne fazla.
Baya benzer oynatir senol gunes

Yattara jaja burak
          Umut

Quaresma taliska babel
            Negredo

Negro ile umut cuk oturdu mesela

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

Modric ve Kroos da Ronaldo kadar gol atamaz 5 sene uğraşsalar. Ama işte saf Madridliler alkış tutup güzelleme yapıyorlar bu ikisine. Gol atmadıktan sonra yemişim Modric'i.
:evillol: :evillol:

Çevrimdışı mrred

15-16 sezonu takımın 8 numarası Oğuzhan Özyakup 9 gol 7 asist ile toplam 16 gole katkıda bulunmuş.
16-17 sezonu 5 gol 7 asist ile 12 gole katkıda bulunmuş
17-18 sezonu 5 gol 5 asist ile 9 gole katkıda bulunmuş.

Takım oyunundan-oyuncu takımına evrilme süreci... Bu sürecin sorumluları yapılanmayı tasarlayanlar ve teknik ekiptir oyuncular değil.
Bu arada öyle bir söylem oluştu ki ortamda istatistiklerdeki düşüşün daha dramatik olması gerektiği algısı yerleşmişti kafama. Halbuki öyle bile değilmiş.
Ki en az 10 tane asist öncesi anahtar pası vardır
The great gig in the sky

Çevrimiçi Necmi

Antep'de bas bas bağırdı al beni Başkan diye. Hem de kanlı bıçaklı olduğu bir klüp vardı karşımızda.

Talisca alınmaz anlarım , tercihdir. Baya kötü bir tercih! fakat Hem parası hazır diyecek Başkan hem de

sezon sonu samimiyetsiz ve saygısını azaltan bir şekilde eli ile sakal yapacak , para yok diyecek.

Pardon Talisca dürüstlük mü gördü bizden yana ? Negredo'nun 4.3 aldığı ortamda Talisca keyfiniz için

sigorta + maaş mı oynayacaktı ? Talisca'nın performansının dalgalanma sebebi açık. Takımın boyu.

Talisca sahayı gezen , arayan bir oyuncu değil ama doğru taktik düzende Defans yapmaz , yaptırır sözünün arkasındayım.

Şenol Güneş ve bazı oyunculardan kaynaklı problemli yılda bile takımının lideri oldu. Talisca tek başına Şampiyon yapamaz ama

İyi bir Fw + Talisca maça çıkmadan rakibe havlu attırır. Bunlar geçen sezonun görüşleri , bir de bu sezon 4 4 2 deneniyor.

İnsan üzülüyor o sebeble.
bunları söyleyince birden taliscayı Beşiktaşın üstüne koymuş oluyoruz senin elinde
maç değil şampiyonluk kazandıracak bir oyuncu var tek yapman onu doğru kullanmak
bunu yapma ondan olmayacağı bir şeyi iste sonrada yem et taraftara ben uzun zamandır ilk defa takımın en
skorer olmuş oyuncusunu kaldıki
bir sezon öncede takımı şampiyon yapan baş rol oyuncularından birinin bu kadar gömüldüğüne şahit oluyorum
gol atarsan maç kazanırsın bu adamda gol atıyor. Ben diyorum kesinlikle iyi niyet yok biraz işi bilsen
tüm oyunculara ceza sahası civarında topu taliscayla buluşturun dersin bu her şeyi taliscanın üzerine kurmak değildir
bunun adı taliscayı verimli kullanmaktır. Bunu demeyi bir kenara bıraktım raket gibi ayağa serbest vuruşları attırmayan bir hoca vardı kenarda isteyen istediğini söyler söylediğimizde şaka sanılıyor resmen Şenol hoca quaresmaya teslim olmuş bunun bir başka açıklaması yok talisca sadece quaresma izin verirse serbest vuruş kullanabiliyordu.
hadi oyunu sistemi geçtim herkes kendi görüşünü savunur haklıdır haksızdır ama bana hiç kimse talisca sahadayken
bir başkasının serbest vuruş kullanmasını ve hocanın kenarda bunu izlemesini açıklayamaz işde hocanın bütün bakış açısı o serbest vuruşlarda deşifre oluyordu. Taliscayı hiç bir şekilde kullanmadı kullanamadı bedelinide şampiyonluğu vererek ödedik. ilk yarı boyunca taliscaya top atılmıyordu. Senin elinde bir oyuncu var ve bu oyuncu rakip tanımadan gol atıyor
ister karşısında avrupanın  a klas takımı olsun ister ligin vasat takımı olsun hiç farketmiyor. böyler bir oyuncuyu kullanamamak  Bizim ayıbımız. Sadece kendi bireysel yeteneğiyle hiç bir destek görmeden 7-8 maç kazandırdı
bunun ötesi yok.

Çevrimdışı mrred

Baya benzer oynatir senol gunes

Yattara jaja burak
          Umut

Quaresma taliska babel
            Negredo

Negro ile umut cuk oturdu mesela
Evet bu açıdan haklı olabilirsin hiç bu açıdan bakmamıştım
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

bunları söyleyince birden taliscayı Beşiktaşın üstüne koymuş oluyoruz senin elinde
maç değil şampiyonluk kazandıracak bir oyuncu var tek yapman onu doğru kullanmak
bunu yapma ondan olmayacağı bir şeyi iste sonrada yem et taraftara ben uzun zamandır ilk defa takımın en
skorer olmuş oyuncusunu kaldıki
bir sezon öncede takımı şampiyon yapan baş rol oyuncularından birinin bu kadar gömüldüğüne şahit oluyorum
gol atarsan maç kazanırsın bu adamda gol atıyor. Ben diyorum kesinlikle iyi niyet yok biraz işi bilsen
tüm oyunculara ceza sahası civarında topu taliscayla buluşturun dersin bu her şeyi taliscanın üzerine kurmak değildir
bunun adı taliscayı verimli kullanmaktır. Bunu demeyi bir kenara bıraktım raket gibi ayağa serbest vuruşları attırmayan bir hoca vardı kenarda isteyen istediğini söyler söylediğimizde şaka sanılıyor resmen Şenol hoca quaresmaya teslim olmuş bunun bir başka açıklaması yok talisca sadece quaresma izin verirse serbest vuruş kullanabiliyordu.
hadi oyunu sistemi geçtim herkes kendi görüşünü savunur haklıdır haksızdır ama bana hiç kimse talisca sahadayken
bir başkasının serbest vuruş kullanmasını ve hocanın kenarda bunu izlemesini açıklayamaz işde hocanın bütün bakış açısı o serbest vuruşlarda deşifre oluyordu. Taliscayı hiç bir şekilde kullanmadı kullanamadı bedelinide şampiyonluğu vererek ödedik. ilk yarı boyunca taliscaya top atılmıyordu. Senin elinde bir oyuncu var ve bu oyuncu rakip tanımadan gol atıyor
ister karşısında avrupanın  a klas takımı olsun ister ligin vasat takımı olsun hiç farketmiyor. böyler bir oyuncuyu kullanamamak  Bizim ayıbımız. Sadece kendi bireysel yeteneğiyle hiç bir destek görmeden 7-8 maç kazandırdı
bunun ötesi yok.
Ben bunu anlamadım Talisca ile hoca arasında bilmediğimiz bir husumet mi var ?
The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

Bu ronaldo örneği insanları çok yanıltıyor aslında herkes futbolcuları vücut geliştirmecilerle karıştırmaya başladı. Ronaldo kanat oyuncusu bir kanat oyuncusunda dayanıklılık ve hız zaten olacak hoca babeli sırf bundan tutuyor.Toplamda bakıldığında adam elimizdeki defosu en az olan kanat oyuncusu. Modric çok mu kaslı ? Rakitic ? hadi bunları geçtim 5 yıl önceki Selçuk ? Ts'de hoca resmen oyunu onun üzerine kurmuştu. Bunlara ek olarak çizgiyi arka tarafına alıp kaleye doğru dripling yaparken pas atmak ile arkanı çizgiye dayamadan o ince pasları merkezden atmak arasında dağlar kadar fark var. Bir kere sırtını çizgiye dayadığın zaman arkandan rakip gelmeyeceğini bildiğin için sahaya %100 hakimsin ve hızını tam bu yüzden kullanıyorsun topu atıp geçiyorsun ama sırtını çizgiye dayamadan orta sahadan topu driplingle getirmeye başladığında "çevre kontrolü ve hızlı düşünmek" çok önem arz etmeye başlıyor. Çünkü oyunda en iyi kapatılan yer merkez ve sen merkezin ortasındasın her yerde futbolcu var. Peki bu pozisyonda kaslı olmak mı önemli yoksa hızlı düşünmek mi ?
Modric dedigin adam la ligada pres yapilmayan tek oyuncu olabilir adam miknatisli ayagindan top alamoyorsun ama kaslidir zaten o hic merak etme. Real takiminin dinamosundan bahsediyorsun kaslari belki ronaldo gibi sekilli degildir ama oguzhana bi koysa yarisi bosa gider.
Rakitic 60-70 mac oynayan adam. Gucu kuvveti yerinde.

Ozzinin kaleye yetistiremedigi yerden bu adamlar topa bi koydugu zaman tribunden duyuyorsun sesi
Guc kuvvet illa sekilli kasli olacak degil.
Degisik calismalari var
Mesela 100m kosan sprinterin kasiyla 10000mcinin ya da maratoncunun kasi ve vucut sekli bir degildir calismalari da farklidir

Isin ozu oguzhan zayif oyuncudur gucsuzdur kuvvetsizdir
Sahada kendinde olanlari gosterebilmesi icin hazir olmasi sarttir

Sadece guc kuvvetle oynanmiyir futbol tabi yoksa gures takimindan boks takimindan koyardik cocuklari
Gures takimindaki cocuk sahada futbol oynayamayabilir ama besiktasin futbolcusu da guresci ile guresebilecek kadar guclu olmalidir, yetenek istemez, calisma ve ozveri ister

Çevrimdışı Karabay

Yazıp-yazmama
burası yeridir degildir ikileminde madem konu sponsorluk madem konu transfer
madem tartıştığımız Beşiktaşımızın dogru işler yaptığı bazılarınında yanlış işler yaptığı
işte size yanlış işlerin hikayesi.

not:hikaye dogrudur ,ilkelesel olarak bazı takım ve futbolcu isimleri ni bu başlıkta yazmasakda hikayenin içinde isim olarak geçtiği
için zikredilmiştir.İsimlerden ziyade olayın eleştirisel anafikrine odaklanın

BAŞLAR
=======
ÜLKENİN GARİP İŞLERİ
Bugün cumartesi,
Hafta sonu.
Benim yazıyı okumadan sağlam bir koltuğa oturun.
Derin bir nefes alın
Ondan sonra yazıyı okuyun.
Yazının sonununda ne yaparsınız bilemem?
++

İspanya’nın Atletico Madrit takımında,
Bir Türk topçu oynar.
Ülkenin siyasetçileri bu topçunun Barcelona’da
Oynamasını isterler.
Türk Hava Yolları Barcelona’ya zaten sponsordur.
10 milyon Euro vermiştir.
Araya bazı kişileri sokarlar.
Bu topçuyu Barcelona’ya alın, diye.
Barcelona’nın bu topçuyu Atletico Madrit’ten,
Almak için 15 milyon Euro’ya ihtiyacı vardır.
Barcelona, Fair play çerçevesinde bu parayı ödeyemez.
Türk Hava Yolları bir kılıf bulur,
Bir şeye daha sponsor olur ve
Barcelona’ya 15 milyon Euro öder ve transfer gerçekleşir.
Barcelona bedavadan topçu almış olur.
Oynarsa oynar, oyanamazsa oynamaz.
Nasılsa maliyet SIFIR
++

Ama Türk topçu Barcelona’nın kıymetini bilmez,
Fırsat buldukça İstanbul’a kaçar.
Dünyası İstanbul’daki hatunlardır.
200’ye yakın antrenmana çıkmaz.
Barcelona bunu kapının önüne koyar.
12,5 milyon Euro’yu getiren bu topçuyu alır der.
İşin mizahı.
Bacelona bu topçuya kasasından 1.-Euro ödememiştir.
Topçu için 12,5 milyon Euro ister.
Müşteri çıkmaz.
Topçunun Avrupa piyasasında vukuatları ayyuka çıkmıştır.
Galatasaray ilgilenir ama 12,5 milyon ödeme şansı yoktur.
İşe yine siyasiler girer.
++

Yukarıdan emir gelir,
Başakşehir bu topçuyu alsın.
Başakşehir'in imkanları kısıtlı.
Bütçeden verecekleri para 3,5 milyon Euro’dur.
Açık olan 9 milyon Euro’yu birisi vermelidir.
Bir kuruma yukarıdan emir gelir.
Kurum 9 milyon Euro’yu öder.
Kim?
++

Bir ipucu vereyim.
Bu kurumun ucuz ürünlerini almak için,
Garibanlar sabah 6’da kuyruğa giriyor.
Ürünleri halk için.
Ama bu kurum 9 milyon Euro ödüyor.
Halbuki bu parayı fiyatına yansıtsa.
Ne güzel olur.
++

9 milyon Euro’yu ödeyen kurum.
İSTANBUL HALK EKMEK.
Şimdi gelelim yazının sonuna.
Bu ülkenin 24 milyon Euro'su,
Birilerin keyfi için Barcelona'ya ödenmiştir.
Ne için ?
Topçu Barcelona'da oynadı da,
Ne oldu?

BİTER
====

saygılarımla
abi ben bu anlatılana çok şaşırmadım. Aslında olan biteni az çok tahmin de ediyorduk. Asıl şaşırdığım; bu siyasiler, thy ve halk ekmek bunu neden yaptı. Hani arda barcelonaya gitti de kime ne faydası oldu. Diyelim ki arda orda tutmuş olsa bile ne getirecekti bize.

Çevrimiçi Necmi

bu arada şl maçlarını iyi izleyelim orda taliscanın nasıl maç kazandırdığının canlı örnekleri var. geçen
tv de şampiyonlar ligi özetlerimiz vardı ve her pozisyonun içinde talisca mutlaka oluyordu.
20 M opsiyonu var ya pahalı oyuncu çok şey beklendi hatta bazı kişiler utanmasa kaleye geçip
gol kurtarmasını isteyecek 6 ların 8 lerin savunma yapmadığı takımda talisca neden savunma yapmıyor diye suçlandı
tek başına savunma yapsın orta sahada oyun kursun hücum bölgesinde asist yapsın sonrada o asisti gol yapsın istendi
sezonu 20 gol 8 asistle bitiren oyuncudan bahsediyoruz ve bütün gol ve asistleri değerli sonuca direk etki eden goller
birde istatistiklerde görünmeyen 6-7 tanede asist öncesi pası var.
zam istedi yanlış oldu kimse bu kadar skorer oyuncunun takımdaki en düşük maaşlardan birine oynadığını konuşmadı.

Çevrimdışı mrred

Modric dedigin adam la ligada pres yapilmayan tek oyuncu olabilir adam miknatisli ayagindan top alamoyorsun ama kaslidir zaten o hic merak etme. Real takiminin dinamosundan bahsediyorsun kaslari belki ronaldo gibi sekilli degildir ama oguzhana bi koysa yarisi bosa gider.
Rakitic 60-70 mac oynayan adam. Gucu kuvveti yerinde.

Ozzinin kaleye yetistiremedigi yerden bu adamlar topa bi koydugu zaman tribunden duyuyorsun sesi
Guc kuvvet illa sekilli kasli olacak degil.
Degisik calismalari var
Mesela 100m kosan sprinterin kasiyla 10000mcinin ya da maratoncunun kasi ve vucut sekli bir degildir calismalari da farklidir

Isin ozu oguzhan zayif oyuncudur gucsuzdur kuvvetsizdir
Sahada kendinde olanlari gosterebilmesi icin hazir olmasi sarttir

Sadece guc kuvvetle oynanmiyir futbol tabi yoksa gures takimindan boks takimindan koyardik cocuklari
Gures takimindaki cocuk sahada futbol oynayamayabilir ama besiktasin futbolcusu da guresci ile guresebilecek kadar guclu olmalidir, yetenek istemez, calisma ve ozveri ister
Ben de diyorum ki teknik heyet ve futbolcunun bunun farkında olmaması gibi bir şey olamaz. Ya özellikle teknik heyet istemiyor dayanıklılık ve hızı arttırırken belki sakatlanmasından korkuyorlardır bilemiyorum belki bildikleri başka bir şey vardır. Belkide oyuncu istemiyor. Bu ihtimalleri bilmeden yorum yapıyoruz. Ayrıca defosu olmayan ve o mevkide oynayan oyuncuyu hem de Türk nerden bulcaz? Bulamıcaz o zaman işte eldekini en iyi şekilde kullanmak gerekiyor.
The great gig in the sky

Çevrimdışı f_madida

Oguzhan ve tolgay herhalde 3 sene taliscanın attıgı kadar gol atamazlar. :)

Burda yine güzellemeler falan yaparız oguzhan hakkında yok oyun görüşü cok iyi, diyagonal pasları süper falan diye.

Ben Oguzhan-Atiba-Sosa'li sezonu Talisca'li gecen 2 sezona da tercih ederim. Talisca'nin oynadigi takim biraz da Talisca nedeniyle asiri sekilde bireysel cabalarla skor bulmaya dayali bir takimdi. Golleri guzel miydi? Guzeldi ama oyun olarak cok bir guzelligi yoktu sahada gordugumuz olayin. 2015-2016 sezonundaki oyun bazi mevkilerdeki yetersizliklere ragmen (Ismail K. - Tolga - defans hatti -) cok daha guzel, akici bir oyundu. Talisca boyle bir oyunun oyuncusu degil.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimiçi Necmi

Sosa olmaz Sosavari bir oyuncu alırsın, Gomez olmaz Gomezvari bir oyuncu alırsın. Doğru bir kadro kuralım, oyuncuların rolleri daha düzgün dağıtılsın o zaman Hoca, kalacaksa Quaresma kim hak ediyorsa eleştirilsin.
valla ben şu anda odaklandım kagawa yı bekliyorum alabilirsek sosa kimmiş iki gömlek daha iyisini almış oluruz.
birini on numaraya koyuyorsan bu sosa olur talisca olur yada kagawa olur farketmez takımı onun yetenekleri üzerine inşaa edersin bunu yapamazsan hem oyuncuyu harcarsın hem takımı harcarsın.

Çevrimdışı mrred

valla ben şu anda odaklandım kagawa yı bekliyorum alabilirsek sosa kimmiş iki gömlek daha iyisini almış oluruz.
birini on numaraya koyuyorsan bu sosa olur talisca olur yada kagawa olur farketmez takımı onun yetenekleri üzerine inşaa edersin bunu yapamazsan hem oyuncuyu harcarsın hem takımı harcarsın.
Kagawa gibi bir oyuncuyu kulübü neden bıraksın? Ben hiç ihtimal vermiyorum kulüple bir anlaşmazlığı mı var yoksa yeni td mü istemiyor ?
The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

Ben Oguzhan-Atiba-Sosa'li sezonu Talisca'li gecen 2 sezona da tercih ederim. Talisca'nin oynadigi takim biraz da Talisca nedeniyle asiri sekilde bireysel cabalarla skor bulmaya dayali bir takimdi. Golleri guzel miydi? Guzeldi ama oyun olarak cok bir guzelligi yoktu sahada gordugumuz olayin. 2015-2016 sezonundaki oyun bazi mevkilerdeki yetersizliklere ragmen (Ismail K. - Tolga - defans hatti -) cok daha guzel, akici bir oyundu. Talisca boyle bir oyunun oyuncusu degil.
Onunde gomez gibi bir figurle gormeden cevap vermemek lazim buna
Gomez ona donup bi baksa kosusu degisir taliskanin
Ha negro donup baksa taliska hadi len diyebilir.
Yarim yamalak gordugumuzu de kabul ediyorum taliskayi.
Simdi taliska o takimda olsa buyuk ihtimal sola atardi senol gunes onu babel gibi kullanirdi cok dusuk bir ihtimal sosayi saga atip taliyi ortada kullanirdi

Mesela o gomezli takima adri ile fabri transferi olaydi, iki tane avrupa kupasi koyardik muzeye
Ilk kupadan eminim de ikinci kupada hoca sampiyon olanlar oynasin doye yedeklerle cikip verebilirdi kupayi

Çevrimiçi Necmi

8 yıl önce Nijerya'nın Oyo eyaletinin İbadan kentinde bir futbol okulu vardı. Üstelik epey nüfuslu bir şehir. İş futbol okulu açmak ile bitecek bir şey değil fakat bugünkü Nijerya milli takımın 5-6 önemli lejyonerlerine bakarsanız bu kenttin takımlardan çıkan tek oyuncu yok. @Necmi Tarama ekibinin niteliği ve taranan bölge önemli.
tabiki okul tek başına önemli değil dedim ya başında gerçek profesyonellerin duracağı
bir okuldan bahsediyorum eski oyuncularımıza iş alanı açma derdinde olmayacağız. rakip eksik kaldı diye
oyuncu çıkaracak oyuncuya daha küçükken rakibin güç kaybettiyse yüklenme manifestosu verece adamlarla kazanacak oyuncu yetiştirilmez biz iyi insan değil iyi futbolcu yetiştirmek için kurmamız lazım gerektiğinde sahada acımasız olacak
bulduğunda rakibi parça parça edecek yoksa bu zihniyetle oyuncu yetişse ne olur top incinmesin diye topa bile sert vurmaz bu kafada yetiştirdiğin oyuncu. biz rakip on kişi kaldığında saçmalıyoruz ne bekliyoruzki alt yapında bu zihniyet varsa üst yapın ne olacak.

Çevrimdışı f_madida

bu arada şl maçlarını iyi izleyelim orda taliscanın nasıl maç kazandırdığının canlı örnekleri var. geçen
tv de şampiyonlar ligi özetlerimiz vardı ve her pozisyonun içinde talisca mutlaka oluyordu.
20 M opsiyonu var ya pahalı oyuncu çok şey beklendi hatta bazı kişiler utanmasa kaleye geçip
gol kurtarmasını isteyecek 6 ların 8 lerin savunma yapmadığı takımda talisca neden savunma yapmıyor diye suçlandı
tek başına savunma yapsın orta sahada oyun kursun hücum bölgesinde asist yapsın sonrada o asisti gol yapsın istendi
sezonu 20 gol 8 asistle bitiren oyuncudan bahsediyoruz ve bütün gol ve asistleri değerli sonuca direk etki eden goller
birde istatistiklerde görünmeyen 6-7 tanede asist öncesi pası var.
zam istedi yanlış oldu kimse bu kadar skorer oyuncunun takımdaki en düşük maaşlardan birine oynadığını konuşmadı.

Besiktas'ta hicbir oyuncuya taninmayan ozgurlukler Talisca'ya tanindi. Defans yapma zorunlulugu yok, pozisyonunu kaybetse de onemli degil, yeri gelir serbest rolde gezer, ikinci forvet gibi iceri kacar (hicbir zaman markaj altinda top indirip dagitma gibi bir gorevi de yok), istedigi yerden istedigi zaman sut ceker bunun yarisi auta gitse de, sagdan soldan kacan adamlari goremese de onemli degil vs. bu maliyet karsiliginda gelen bir istatistik yazilan. Baskasi bu istatistigi yapar miydi? Belki yapamazdi ama baska isleri yapardi. Talisca'nin sut cekmesi demek, o bolgeden iceri pasla oyuncu sokamamiz demek ayni zamanda.
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı mylife1903

Ben de diyorum ki teknik heyet ve futbolcunun bunun farkında olmaması gibi bir şey olamaz. Ya özellikle teknik heyet istemiyor dayanıklılık ve hızı arttırırken belki sakatlanmasından korkuyorlardır bilemiyorum belki bildikleri başka bir şey vardır. Belkide oyuncu istemiyor. Bu ihtimalleri bilmeden yorum yapıyoruz. Ayrıca defosu olmayan ve o mevkide oynayan oyuncuyu hem de Türk nerden bulcaz? Bulamıcaz o zaman işte eldekini en iyi şekilde kullanmak gerekiyor.
Teknik heyetin umrunda olmamali futbolcu kendi dusunecek
Ozzi zaten hizli bir fizige sahip degildir omuzlarini gotunu falan guclendirmeli, ortasahada oynuyor karsisinda topal souza donk fernando falan olacak

Futbolcularin defolarina benim kadar goz kapayan yoktur herhalde ama gucsuzluk kuvvetsizlik isteksizlik miymintilik defo degildir.

Besiktasin kaptanindan bahsediyoruz, sahaya ilk girip son cikan olmalidir
Antremanda en onde kosan
Tesislere ilk gelip son cikan olmalidir
Besiktasin kaptani oguzhan ilk cikan ya da ilk giren kivaminda suan. Bi omuzla yerde, ayagini topa sokamayacak kadar korkak
Bagirsaklarin inceyse hic oynamayacaksin ya da kendini iyi hissedene kadar gucleneceksin ve bu camiayi lokomotif gibi cekeceksin en onden.
Adam hem 10numarayi giyiyor hem de kaptan yahu

Ha bi sergen olsa isterse sabahlata kadar gezsin o kadinla yatip baska kadinla uyansin.
Sergen chelseaye deplasmanda gidip bunlara 2 tane atarim diye bahis oynayan adamdir

Etiketler: