2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 71 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4624693 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Onur Küçük

• Ziyaretçi

belkide dengeye gelmesi için biraz dengenin bozulması gerekiyor.
insan çocuğundaki kusurları göremezmiş bizimde o mesele bu takım sallanıyor.
biz görmek istemiyoruz. Bu takımın zaten dengesi bozuk.
Sosa olmaz Sosavari bir oyuncu alırsın, Gomez olmaz Gomezvari bir oyuncu alırsın. Doğru bir kadro kuralım, oyuncuların rolleri daha düzgün dağıtılsın o zaman Hoca, kalacaksa Quaresma kim hak ediyorsa eleştirilsin.

Çevrimdışı savaş altay

Talisca Antep'de al diye bağırırken almayan Başkan hain mi oldu o zaman ? Neden almadı peki Başkan, Savaş ? Real Madrid mi burası Başkanın elinde her türlü imkan var , oyuncular zaten Türkiye'de oynamak kendini göstermek için can atıyor, gidecek tamam alın Talisca'yı diyecek çıkaracaklar 20 milyon avroyu hemen elden ve alacaklar.  Hoca ne diyor Talisca hakkında daha yeni diyor? Kaliteli oyuncu ama eksik oyuncu diyor. Hoca oyuncunun kendini geliştirmesi gereken noktalar olduğunu söylerken yalan mı söylüyor? Öyle her şey dışarıdan bizim gördüğümüz gibi değil belki de.  Keşke çok basit olsa,  al dese başkan hemen alsak, Talisca da hırgür çıkarmadan hep üst düzey performans verse.
Başkan hain mi oldu sorusundan sonrasını okumadım  :bandit:

Duyduğum saygı azaldı dedim sadece. Vizyon konusunu da irdelemiştim o dönem.

Eskiye dönmeye luzum yok , kurcalıyorum sanılır sonra  :)

Çevrimdışı atalay

Dunning-kruger sendromu var. @Orhan_

Geçenlerde bunu yazdım. @sozkul uyardı. Halbuki bunu da o üyeye yazmamıştım. Böyle bir sendrom bu topraklarda yoğun bir şekilde var zaten. Ki kötü geri dönüş yaptı ama en azından direkt yazdı.

Çevrimdışı tuncaboylu

Antep'de bas bas bağırdı al beni Başkan diye. Hem de kanlı bıçaklı olduğu bir klüp vardı karşımızda.

Talisca alınmaz anlarım , tercihdir. Baya kötü bir tercih! fakat Hem parası hazır diyecek Başkan hem de

sezon sonu samimiyetsiz ve saygısını azaltan bir şekilde eli ile sakal yapacak , para yok diyecek.

Pardon Talisca dürüstlük mü gördü bizden yana ? Negredo'nun 4.3 aldığı ortamda Talisca keyfiniz için

sigorta + maaş mı oynayacaktı ? Talisca'nın performansının dalgalanma sebebi açık. Takımın boyu.

Talisca sahayı gezen , arayan bir oyuncu değil ama doğru taktik düzende Defans yapmaz , yaptırır sözünün arkasındayım.

Şenol Güneş ve bazı oyunculardan kaynaklı problemli yılda bile takımının lideri oldu. Talisca tek başına Şampiyon yapamaz ama

İyi bir Fw + Talisca maça çıkmadan rakibe havlu attırır. Bunlar geçen sezonun görüşleri , bir de bu sezon 4 4 2 deneniyor.

İnsan üzülüyor o sebeble.

Talisca güvenilecek ve büyük yatırım yapılacak karaktere sahip değil.

Geçen yaz kampa gelmeyip zam istediğini falan unuttun herhalde. Bizden ne dürüstlüğü görmemiş bu adam? 1 senelik sözleşmesi varken geçen sene zam yapılmadı mı?

Negredo da Negredo, Negredo ile Talisca'nın ne ilgisi var? Kalmak istese ve bizi Şampiyon yapsa, ona Negredo'dan da fazla para verirdik.

Devre arasında sene sonunda ayrılacağını da söylemiş. Dünya kupasına seçilme muhabbeti olmasa, ligin ikinci yarısı satışın kralını yapar ve Töre'ye rahmet okuturdu.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Başkan hain mi oldu sorusundan sonrasını okumadım  :bandit:

Duyduğum saygı azaldı dedim sadece. Vizyon konusunu da irdelemiştim o dönem.

Eskiye dönmeye luzum yok , kurcalıyorum sanılır sonra  :)
Kusura bakma orada sana yönelik bir saldırıya dönebilirdi Başkan Hain mi oldu derken. Öyle bir amacım yoktu. Bu adamlar bin bir türlü şeyle mücadele ediyor. Burada yeri geldi Metin Albayrak, Umut Güner gibi yöneticileri de çok eleştirdim halen de eleştiririm özellikle bu 2 yöneticiyi ama bazı konularda da hak vermek lazım yöneticilere. Bizim imkanlarımız belli, Türkiye Ligi ortada zaten hepimiz görüyoruz olanları. Talisca gitmek istiyorum dese tutamazsın, Pektemek kalmak istiyorum dese tazminatsız göndermezsin.

Çevrimiçi Necmi

Bu kararı biliyorum abi ama işte beni rahatsız edende bu.Senelerce Aziz Yıldırım yaptıktan sonra biz yapmaya başladık bunu.Yanlış hatırlamıyorsam 5 milyon $ altı oyuncuların bedelini bildirmek zorunda değilsin.Ben her konuda şeffaflık bekliyorum.Uçak biletlerinden,ev kiralarına kadar açıklanmasını talep ediyorum.Her şey açıklanıp şeffaf olsalar,bu borcun nasıl bitireleceği yol haritasını taraftara anlatsalar,"alt yapı ile sahaya çıksalar"razıyım.Yol haritası ve şeffaflık fazla bir şey istemiyorum.Geleceğimiz için tüm taraftarımızın dahada bilinçlenmesini ve talep etmesini istiyorum.Borcu uygulanabilir yol haritasıyla maximum 10 senede temizleyip yaşlılıkta artık klübün muhasebe işleriyle ilgilenmek istemiyorum :ok:
dostum şeffaflık mali kongrede olur burda değil açıkladıkları anda bir sürü ergenin küfrüne
muatap oluyorlar sana göre bir uygun fiyat oluyor ama ergenler çıkıp küfrediyorlar açıklanmaması iyi bunu sadece
şov olarak kullanmalılar mali raporlarda yazıyor zaten bilmek isteyen ordan öğrenir ergenler oralara bakmadığı için sıkıntı yok böylece en azından oyuncu korunmuş oluyor. Bonservis öemediğin oyuncuyu kapa nasıl bildireceksin bonservis vermedik işde
Beşiktaşı fenere benzetme lütfen yıllarca bu borcu gizlediler sadece taraftarından değil borsadanda gizlediler.
herkesi aldattılar bizde mali rapor dernek şirket ayrı ayrı detaylı bildiriliyor. gayet şeffafız sen şeffaflığı
milletin ağzına malzeme verme olarak düşünme bence. gelir gider menejer ücretleri vs tamamı mali raporlarda oluyor
ve bu raporlarıda gizlemiyorlar bütün üyelere mail yoluyla gidiyor. fazla konuşulmuyor çünkü gömecek olanlar gömecek bir şey bulamayınca  raporları gömüyorlar mayısda çıkan rapor neden hiç konuşulmadı düşündünmü
çünkü o rapor Beşiktaşın borcunda ciddi düşüşü gösteriyor. şaka değil hem tl bazında hem euro bazında düştü borç
ama kimse dile getirmez çünkü Beşiktaşda iyi şeyler oluunca kafalarını toprağa gömerler 2017de tl bazında 1.785 M tl den mayıs 2018 de 1.642 M tl ye indi euro olarak 370 M€ dan 290 M€ ya indi borç
ben gerçek değerleri görmek için aralık ayı mali raporunu bekliyorum esas o bilgi verecek bize sezon içindeki iniş çıkışları çokda gerçekci görmemek lazım tabi.
bu mali raporlarda bağımsız denetçi kuruluş raporu kulüp kendi çıkartmıyor altında imzalı yayınlıyorlar raporları daha ne kadar şeffaf olunabilinir. bu raporlarda istesende oynayamazsın sen rakiplerin bu güne kadar bağımsız denetçilerin raporlarını yayınladığını gördünmü. resmi imzalı mühürlü hemde

Çevrimiçi Necmi

Pilot takımdan ziyade Anadolu'da alt yapı kurulması taraftarıyım.Altınordu'nun senelik maliyetinin 3 milyon $ olduğunu açıkladı geçen gün bir yöneticisi.Anadolu'da ücretsiz arazi bulup 5 milyon$ tesislere yatırım yapıp senelik 3 milyon $ ile güzel işler başarabiliriz.Bu işi profesyonellere,liyakat sahibi kişilere bırakacak gerçekçi irade olursa tabiiki.
her yerde alt yapı okullarımız var zaten ta avustralyada bile var. ama bu güne kadar birşey çıkartamadılar boşa kaynak israfı. Ben olsam hepsini tarar en iyi oyuncuları alır okulların hepsini kapatırım. sonrada belli merkezlerde ciddi profesyonellerle sürdürme yoluna giderim. Belki daha fazla harcanır ama sonuçda alınır.

Çevrimiçi Necmi

karşılığında love'ı verecekmişiz diyorlar
bu bence ts nin yüksek maaşdan kurtulma manevrasıdır. ilk sosada denediler
olmadı burak verelim dediler olmadı şimdide olcay başkan takımı gençleştireceğiz dedi buda yaşını almış
eski oyuncularımızı toplayarak olmaz heleki bedelsiz gönderdiğimiz bir oyuncuyu alarak hiç olmaz
madem Beşiktaşda oynayabilecek seviyede olduğunu düşünüyordunuz o zaman neden
ts ye bedelsiz gönderdiniz diye sorulur.

Çevrimdışı atalay

8 yıl önce Nijerya'nın Oyo eyaletinin İbadan kentinde bir futbol okulu vardı. Üstelik epey nüfuslu bir şehir. İş futbol okulu açmak ile bitecek bir şey değil fakat bugünkü Nijerya milli takımın 5-6 önemli lejyonerlerine bakarsanız bu kenttin takımlardan çıkan tek oyuncu yok. @Necmi Tarama ekibinin niteliği ve taranan bölge önemli.
[ Son Düzenleme: 28 Temmuz 2018, 16:21:10 atalay ]

Çevrimdışı mylife1903

Talisca ekstra isler yapiyordu ama biraz dort dortluk bir takim lazim onu oynatabilmek icin veya cok sabirli bir hoca. Forvette Abou varken oynadigi top yaptigi paslar ayri, Negredo ile yapmaya calisip da yapamadiklari ayri. 

Bununla birlikte futbolun icinde olan defansif yonu olsun, pozisyon almasi olsun cogu isi yarim yapan bir arkadas. Bizim disimizda bu eksikliklerine ragmen, bizdeki kadar rahatlik taniyacak bir takim bulmasi da zor Avrupa'da, hele ki ust duzey takimlarda. Mesela Man Utd rahat rahat yenebilecegi bir rakiple oynarken cikar 3-0, 4-0 yapacak iki tane muhtesem gol atar herkes begenir. Ama ManU-City macinda iki top kaptirir, olmadik yerden sut ceker, defansa gelmez vs aforoz ederler bir daha forma giyemez birkac mac. Aslinda bizde kalsa kendisi icin en iyi gelisim ortami burasiydi. Cin'de birsey ogrenemez, Avrupa'da da dedigim gibi ust duzey takimlar bu kadar hosgorulu yaklasmazlar eksiklerine.
Yahu taliska yarim futbolcu zaten ama aleks gibi. Aleks de turkiyeden baska yerde oynayamazdi. Simd okuyan fbliler kizmasin karsilastirmiyorum. Ben boyle oyunculari sevmem ama kabul ederim alana da oynatana da bisi demem.
Aleks icin de zamaninda fulyanjn tapusunu verelim demistim, taniyanlar sasirmisti.
Aleks 10 sene bizde oynasa 2 fulyalik mangir getirirdi clden
Taliskanin yapamadiklarini konusmaya sayfalar yetmez yapabildigi ise uc harf, gol
Bu onemli ozellik istedigin yetenekte ol icinde yoksa o gol ihtirasi atamazsin
Sayili yeteneklerden quaresma bos kaleye eliyle goturuo atamaz topu, heyecandan duser
Al kazmanin allahi top suremeyen gomez catir cutur sokuyor her yerden her sekil sag ayak sol ayak kafa

Taliskanin ustune takimi veya oyun kurmayacaksin zaten onun sirtina binecen otobus gibi calistiracan vurcan kirbaci

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

+1903 :claps: :claps: :claps:

Yok sahada dolanıyormuş , yok topsuz oyunda yokmuş , yok defans yapmiyormuş

Mevkisine göre senede 20 Gole net katkıda bulunan adam bırakalım da bunları yapmasada olur yani
Kesinlikle. Taliscanın degerini gidince anlayacagız. Hepimizi gecen sezon 2. Devrenin lideriydik diyoruz. Tamamen talisca sayesinde oldu bu. Ligin 2. Devresi çok gol attı ve macları kazandık.

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

Talisca'yı beğenmeyen arkadaşlar bu sene Oğuzhan ile coşar artık  :D
Oguzhan ve tolgay herhalde 3 sene taliscanın attıgı kadar gol atamazlar. :)

Burda yine güzellemeler falan yaparız oguzhan hakkında yok oyun görüşü cok iyi, diyagonal pasları süper falan diye.

Çevrimdışı mylife1903

Kesinlikle. Taliscanın degerini gidince anlayacagız. Hepimizi gecen sezon 2. Devrenin lideriydik diyoruz. Tamamen talisca sayesinde oldu bu. Ligin 2. Devresi çok gol attı ve macları kazandık.
Elestiren de hakli ilk yari nerdeydi diyor
Kampa neden gec geldi diyor
Neden formsuzdu diyor
Bu herkesin hakli oldugu konulari turklerle tartismak gercekten zor

Çevrimdışı abdusta

Yazıp-yazmama
burası yeridir degildir ikileminde madem konu sponsorluk madem konu transfer
madem tartıştığımız Beşiktaşımızın dogru işler yaptığı bazılarınında yanlış işler yaptığı
işte size yanlış işlerin hikayesi.

not:hikaye dogrudur ,ilkelesel olarak bazı takım ve futbolcu isimleri ni bu başlıkta yazmasakda hikayenin içinde isim olarak geçtiği
için zikredilmiştir.İsimlerden ziyade olayın eleştirisel anafikrine odaklanın

BAŞLAR
=======
ÜLKENİN GARİP İŞLERİ
Bugün cumartesi,
Hafta sonu.
Benim yazıyı okumadan sağlam bir koltuğa oturun.
Derin bir nefes alın
Ondan sonra yazıyı okuyun.
Yazının sonununda ne yaparsınız bilemem?
++

İspanya’nın Atletico Madrit takımında,
Bir Türk topçu oynar.
Ülkenin siyasetçileri bu topçunun Barcelona’da
Oynamasını isterler.
Türk Hava Yolları Barcelona’ya zaten sponsordur.
10 milyon Euro vermiştir.
Araya bazı kişileri sokarlar.
Bu topçuyu Barcelona’ya alın, diye.
Barcelona’nın bu topçuyu Atletico Madrit’ten,
Almak için 15 milyon Euro’ya ihtiyacı vardır.
Barcelona, Fair play çerçevesinde bu parayı ödeyemez.
Türk Hava Yolları bir kılıf bulur,
Bir şeye daha sponsor olur ve
Barcelona’ya 15 milyon Euro öder ve transfer gerçekleşir.
Barcelona bedavadan topçu almış olur.
Oynarsa oynar, oyanamazsa oynamaz.
Nasılsa maliyet SIFIR
++

Ama Türk topçu Barcelona’nın kıymetini bilmez,
Fırsat buldukça İstanbul’a kaçar.
Dünyası İstanbul’daki hatunlardır.
200’ye yakın antrenmana çıkmaz.
Barcelona bunu kapının önüne koyar.
12,5 milyon Euro’yu getiren bu topçuyu alır der.
İşin mizahı.
Bacelona bu topçuya kasasından 1.-Euro ödememiştir.
Topçu için 12,5 milyon Euro ister.
Müşteri çıkmaz.
Topçunun Avrupa piyasasında vukuatları ayyuka çıkmıştır.
Galatasaray ilgilenir ama 12,5 milyon ödeme şansı yoktur.
İşe yine siyasiler girer.
++

Yukarıdan emir gelir,
Başakşehir bu topçuyu alsın.
Başakşehir'in imkanları kısıtlı.
Bütçeden verecekleri para 3,5 milyon Euro’dur.
Açık olan 9 milyon Euro’yu birisi vermelidir.
Bir kuruma yukarıdan emir gelir.
Kurum 9 milyon Euro’yu öder.
Kim?
++

Bir ipucu vereyim.
Bu kurumun ucuz ürünlerini almak için,
Garibanlar sabah 6’da kuyruğa giriyor.
Ürünleri halk için.
Ama bu kurum 9 milyon Euro ödüyor.
Halbuki bu parayı fiyatına yansıtsa.
Ne güzel olur.
++

9 milyon Euro’yu ödeyen kurum.
İSTANBUL HALK EKMEK.
Şimdi gelelim yazının sonuna.
Bu ülkenin 24 milyon Euro'su,
Birilerin keyfi için Barcelona'ya ödenmiştir.
Ne için ?
Topçu Barcelona'da oynadı da,
Ne oldu?

BİTER
====

saygılarımla

Çevrimiçi Necmi

Anlatmak istediğim çalıp-çalmamaları değil abi.Taraftarın bilinçlenip,şeffaflık talep etmesi ve yönetiminde bu istekler karşısında çaresiz kalıp şeffaf yönetim sergilemesidir.Milyonlarca taraftarın kaderini bir başkanın iyi mi,kötü mü,hırsız mı,değil mi diye olduğu belirlememesi  lazım.Bana yıllık uçak biletlerinden,personel giderlerine,banka borç ve faizlerinden tüm giderlere kadar yıllık maksimum gideri,sözleşmeli  tüm gelirleri kalem kalem Ali Koç'un açıkladığından  daha detaylı açıkla.Misal yıllık gelirim 800 milyon.Faiz ödemesi dağil tüm giderim 350 milyon Bu sene borçtan 100 milyon düşeceğim.Ben bu sene 350 milyon bütçeli takım kuracağım ve 10 yılda borçları sıfırlayacağım de herkes seni alkışlar,kimsede sesini çıkarmaz.Çok zor mu ki bu?
bunu mali raporlar veriyor zaten tabi sadeleştiriyorlar yoksa sadece bu işi anlayan kişilerin okuyabileceği raporlar olur ama detaylı rapor denetleme kurullarına veriliyor. yoksa 3 aylık rapor açıklamak kitap açıklamak gibi bir şey olur. böyle bir raporu istesede kimse açıklayamaz zaten gerekte yok. 3 aylık raporu okumak için 3 aydan fazla zaman harcarsın.bunun adı şeffaflık değildir sana geliri ve gideri anlatıyor daha detaya inerse bu şeffaflık değil salaklık olur
şirket bilgisini mali politikasını ifşa etmiş olursun. Devletin bile gizli ödeneği vardır şirketlerin yokmu sanıyorsun. birine para verir rakiplerin haraketlerini takip ettirir şimdi bunu mali raporda nasıl göstersin. Tek değiliz dostum bizim ayağımıza çelme atmak için açık arayan bir sürü içde ve dışta rakiplerimiz var. şeffaf olacağım diye sırlarını açıklayamazsın. açıklarsanda bu şeffaflık sana yiyeceğin kazık olarak geri döner. Neden taraftar bilmek istiyor peki taraftar bilince ne yapacak bilmesine gerek varmı sence bence yok taraftar merak ediyor diye bazı şeyler söylenmez taraftarında kulübünü
o kadar düşündüğü falan yok. düşünseydi o kadar ihtiyacımız varken 70 bin kişilik olimpiyat stadında 5000 kişiye oynamak zorunda kalmazdık yada 33 bin kombine satışa çıkarıp 13 binde kalmazdık 3 yılda 13 bin kombine sattık deli gibi paraya ihtiyaç varken 20 bin kombineyi stad bittide öyle satabildik bumu düşünen taraftar neymiş olimpiyata gelmek zormuş ne olacak iki saatini yolda geçirince incilerinmi dökülecekti kulübün ihtiyacı var işde madem düşünüyorsun önce böyle göstereceksin önce vereceksin sonra kardeş bu verdiğim parayı nereye kullanıyorsun diyeceksin ben istanbul dışında olan ve sırf kulübün ihtiyacı var diye kombine alan bir çok insan tanıyorum işde gerçek taraftar onlar yoksa stadın dibinde oturup maça gitmek için stadın açılmasını bekleyen insanlar değil ama bugün çoğunlukla hesap soranlarda onlar nedense şu forumda bile ta karsadan kayseriden bursadan kombine alanlar var bunlar maçlara gelemiyor sürekli devrediyorlardı kombinelerini sırf kulübün ihtiyacı var diye aldılar. ama gerçek taraftarız diyenler bırak kombine almayı passoya karşıyız diye maçlara gelmediler ha saygı duyarım karşı olana ve gelmeyene ama vodafone park açıldığı gün ne yapalım karşıyız ama takımı yalnız bırakmakta olmaz derlerse yerim onların taraftarlığını. bunlaramı şeffaf olacaksın denetleme kurullarına şeffaf olsunlar yeter. Borsaya şeffaf olsunlar devlete şeffaf olsunlar bize olmasalarda olur. hatta olmamaları daha iyi olur.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Neden formsuzdu diyor
Ben diyorum örneğin  :D
Adam geçen sezon öncesi gitmeyi kafasına koymuştu zaten. Taraftar eleştirdi Talisca da dayanamadı artık gittiye dönecek mesele neredeyse. Ben çok eleştirdim öncelikle ne kadar yetenekli oyuncu olursa olsun menajeri ile bir olup bizim kulübe karşı aldığı tavrı, saygısızlığı,  sezon öncesi yaptıklarını hoş görmediğim için. Adam gitmeyi kafasına koymuş zaten ve gitti. Biz ise halen tartışıyoruz kalsaydı, etseydi, Talisca için şöyle şöyle dediniz diye.

Çevrimdışı mylife1903

Burda yine güzellemeler falan yaparız oguzhan hakkında yok oyun görüşü cok iyi, diyagonal pasları süper falan diye.
Oguzhanin da yaptigi guzel seyler var
Ama gucsuz oldugunda otuzbir olsa cekilmeyecek bir futbolcu

Gol konusunda sadece oguzhan degil
Ozzi tolgay medel karijma lens negro pekto nejipjan bunlar anca yaklasir sayiya
Takimdan ayri tutmamak lazim ozziyi ya da tolgayi hepsi kisir.
Mesela tore oynasin onun da golu boyle selale gibi akmiyor o da sikintili

Hah gol beklemiyoruz zaten bunlardan 1-2-3 yaziyoruz tahmin yaparken ama bu tahmini plana donusturrken de mistir ikis ile misitir alfaya 15 ve 25 yaziyoz sirasiyla
Bu kisir arkadaslardan beklentimiz
Sahada guclu, istekli, hirsli, hazir ve nazir olmalaridir.
Kotu oynayabilirler, formsuz olabilirler, gol atamayabilirler ama kotu kosamazlar. Kopek gibi kosacaklar kotu oynuyorlarsa o gun. Bu kadar basit.
Sahada guclu degilsen hazir degilsen degil yapamadiklarin iyi yaptiklarini da yapamazsin

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

Neden formsuzdu diyor
ligin ilk yarısı kötuydü talisca. Ama o dönemde sampiyonalr liginde 6 macta 4 gol attı. Yani gruptan cıkmamızda büyük pay sahibiydi yine.

Çevrimdışı mylife1903

Yazıp-yazmama
burası yeridir degildir ikileminde madem konu sponsorluk madem konu transfer
madem tartıştığımız Beşiktaşımızın dogru işler yaptığı bazılarınında yanlış işler yaptığı
işte size yanlış işlerin hikayesi.

not:hikaye dogrudur ,ilkelesel olarak bazı takım ve futbolcu isimleri ni bu başlıkta yazmasakda hikayenin içinde isim olarak geçtiği
için zikredilmiştir.İsimlerden ziyade olayın eleştirisel anafikrine odaklanın

BAŞLAR
=======
ÜLKENİN GARİP İŞLERİ
Bugün cumartesi,
Hafta sonu.
Benim yazıyı okumadan sağlam bir koltuğa oturun.
Derin bir nefes alın
Ondan sonra yazıyı okuyun.
Yazının sonununda ne yaparsınız bilemem?
++

İspanya’nın Atletico Madrit takımında,
Bir Türk topçu oynar.
Ülkenin siyasetçileri bu topçunun Barcelona’da
Oynamasını isterler.
Türk Hava Yolları Barcelona’ya zaten sponsordur.
10 milyon Euro vermiştir.
Araya bazı kişileri sokarlar.
Bu topçuyu Barcelona’ya alın, diye.
Barcelona’nın bu topçuyu Atletico Madrit’ten,
Almak için 15 milyon Euro’ya ihtiyacı vardır.
Barcelona, Fair play çerçevesinde bu parayı ödeyemez.
Türk Hava Yolları bir kılıf bulur,
Bir şeye daha sponsor olur ve
Barcelona’ya 15 milyon Euro öder ve transfer gerçekleşir.
Barcelona bedavadan topçu almış olur.
Oynarsa oynar, oyanamazsa oynamaz.
Nasılsa maliyet SIFIR
++

Ama Türk topçu Barcelona’nın kıymetini bilmez,
Fırsat buldukça İstanbul’a kaçar.
Dünyası İstanbul’daki hatunlardır.
200’ye yakın antrenmana çıkmaz.
Barcelona bunu kapının önüne koyar.
12,5 milyon Euro’yu getiren bu topçuyu alır der.
İşin mizahı.
Bacelona bu topçuya kasasından 1.-Euro ödememiştir.
Topçu için 12,5 milyon Euro ister.
Müşteri çıkmaz.
Topçunun Avrupa piyasasında vukuatları ayyuka çıkmıştır.
Galatasaray ilgilenir ama 12,5 milyon ödeme şansı yoktur.
İşe yine siyasiler girer.
++

Yukarıdan emir gelir,
Başakşehir bu topçuyu alsın.
Başakşehir'in imkanları kısıtlı.
Bütçeden verecekleri para 3,5 milyon Euro’dur.
Açık olan 9 milyon Euro’yu birisi vermelidir.
Bir kuruma yukarıdan emir gelir.
Kurum 9 milyon Euro’yu öder.
Kim?
++

Bir ipucu vereyim.
Bu kurumun ucuz ürünlerini almak için,
Garibanlar sabah 6’da kuyruğa giriyor.
Ürünleri halk için.
Ama bu kurum 9 milyon Euro ödüyor.
Halbuki bu parayı fiyatına yansıtsa.
Ne güzel olur.
++

9 milyon Euro’yu ödeyen kurum.
İSTANBUL HALK EKMEK.
Şimdi gelelim yazının sonuna.
Bu ülkenin 24 milyon Euro'su,
Birilerin keyfi için Barcelona'ya ödenmiştir.
Ne için ?
Topçu Barcelona'da oynadı da,
Ne oldu?

BİTER
====

saygılarımla
Arda arda arda
Bildim bildim
Birinc
Cipskola

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

Şimdi sürekli sosa güzellemeleri yapanlar var facebookta falan. Sürekli sosa gelse eski oyunumuza döneriz falan diyenler var ama bana sorsalar talisca mı sosa mı diye ben yine talisca derim.

2015 2016 sezonu 2. Devresi haric sosanın düzgün oynadigı zaman yok. Ayrıca talisca antrenmana katılmadı falan diye laf ediyoruz ki dogru ama sosa nın ayrılısını da hatırliyoruz. Tamam para kazandırdı ama o da sıkintı cıkarmıstı.

Çevrimdışı mrred

Burada anlamadığım bir şey var. Bahsettiğimiz oyuncular beşiktaşın oyuncuları eksik ve artı yönlerini kendimizce yazıyoruz onlar düşmanımız falan değil. Mesela Q7 çok profesyonel bir futbolcu gerek kendine bakması gerek antremanlara yaklaşımı , top kontrolü gerçekten elit seviyede ortaları elite seviyede ama adam içe çalım atınca pozisyonları heba ediyor yine aynı şekilde patlayıcı kuvveti yok. Talisca son vuruşları elite seviyede ki bunu hoca da söyledi muazzam bir oyuncu ama eksiklikleri var. Adama yeteneksiz diyen futbol cahilidir zaten ama futbolun teknik ve taktik boyutu var yetenek ve fizik dünya futbolunda neredeyse artık eşitleniyor özellikle elit seviyelerde herkes topa iyi vuruyor herkes frikik atabiliyor herkes hızlı koşabiliyor herkes çalım atabiliyor vesaire olay bunların artık çok ötesine geçti artık detaylar çok önemli olmaya başladı. Talisca 10 milyon olsaydı başkan alırdı ama kulüpte para yok ne yapsın şimdi başkan ve hoca oturup ağlasınlar mı ? Eldekilerle en iyisini yapmaya çalışcaklar. Eldekilerin içinde geçmişte yapmış olan Oğuzhan var ben de o yüzden oyunun oğuzhan üzerine kurulmasını savunuyorum. Oğuzhanın eksiklikleri var mesela hızlanamıyor, belli bir mesafeden sonra hızlanamıyor ama adamın nerdeyse 270 derece gözü var çok hızlı düşünüyor ve en doğru zamanda topu ayağından çıkarmayı biliyor. Evet doğru fiziki yeterliliği yok peki ne yapalım dövelim mi adamı ? Lens top kontrolü kötü driplingi iyi şutu iyi ama adamın ilk kontrolü eksik. Sonuç olarak teknik direktörlükte oyuncuların yapabilirliğini analiz edip ona göre alternatif çözümler üretmek değil midir ? Takım geçen sene bunu şampiyonlar liginde çok güzel bir şekilde yaptı @atalay bunun örneklerini bir çok kez verdi ama ligde yapamıyoruz. Yapamama sebebimiz takımların kapanması olabilir hakemler olabilir veya oyuncuların konsantrasyonu olabilir hepsi olabilir. Ama sonuç olarak mevcut hücum planlarına hücum setlerine alternatif ne gibi hücum planları olabilir bunun üzerinden gidip ona göre bu oyun planlarına hangi oyuncular uygun onun analizini yapmak oyuncuyu gömmek falan değildir. Sarrinin 33 tane duran top organizasyonu varmış az önce okuyunca işin gerçekten baya detaylarda saklı olduğunu bir kez daha anladım. Futbolcunun Artı yönlerini yazmak ne kadar doğalsa ve yazınca futbolcu yalakası olmuyorsak eksik yönlerini yazınca oyuncuyu beğenmiyoruz algısı yaratılıyor? Bide bir oyuncuyu şu aşamada beğenip beğenmeme lüksümüz zaten maddi olarak yok. Para yok ki böyle bir lüksümüz olsun. Sonuçta futbol bir oyun rakibinizdeki 11 adamın eksik veya artı özelliklerine göre bir oyun şablonu çıkıyor onu en mükemmel şekilde uygulayan takım çoğu kez kazanıyor. En iyi oyunculara sahip takım her zaman kazanmıyor en iyi planı en iyi şekilde uygulayan "takım" kazanıyor. Biz en iyi oyunculara sahip olamayacağımıza göre en iyi "planlara" sahip olmaya çalışalım diyoruz. Dediğimiz bu
The great gig in the sky

Çevrimdışı Orhan_

Modric ve Kroos da Ronaldo kadar gol atamaz 5 sene uğraşsalar. Ama işte saf Madridliler alkış tutup güzelleme yapıyorlar bu ikisine. Gol atmadıktan sonra yemişim Modric'i.

Çevrimiçi Necmi

Turkun kulturunde yok bu. Yaptim oldu var. boyle koydum beyensen de koydum beyenmesen de koydum var
Devlet boyle yonetiliyor
Bu seffafligin mucadelesini veriyorum ben herkes muhalif saniyor yonetimi elestiriyorum saniyor
Hadi fikret orman zengin adam calip cirpmaz ama bana ne yahu
Baskasi gelince belki calip cirpacak.
Rakamlar buyuk komisyonlar yuksek bu islerde titiz olmak lazim. Boyle buyuk rakamlarin dondugu yerde gerzek biri olmadikca zaten rusvetin falan belgesini bulamazsin, ispatta edemezsin

Ingiltere basbakani zirhli araba istemisti blair galiba herife senin araban asfalti bozar, benzini cok yakar demislerdi. Bu seviyeye ulke olarak gelemeyiz bi 500 sene falan ama kulup olarak iki gunde geliriz.
Bunun icinde sorgulamak sart, sorgusuz kabul edersen kimse de seffaflasmaz
işte bu nedenle şeffaf olmak ne işine yarayacak birilerine koz vermek dışında zaten
şeffafız her 3 ayda bir raporlar yayınlanıyor.
Ali koç yapıyormuş hayır kardeşim bir şey yapmadı sadece kulübün mali durumunu açıklamak zorundaydıki yarın bu borç onun üstüne kalmasın bunu söyleme nedeni şeffaflık değil kendi kıçını sağlama almaktı. onun yaptığını biz her üç ayda bir resmi olarak yapıyoruz zaten birileri çıkıp başkan tv de söylesinmi diyor söyleyincemi şeffaf olacak. Bağımsız denetleme kurulundan daha şeffaf nasıl bir açıklama yapabilir. kulübün 620 M € borcu var diyen ali koç şeffaf ama her üç ayda bir bağımsız denetleme kurulu raporlarını açıklayan Beşiktaş şeffaf değil öylemi.
Bu işi sosyal medyada hakkı ile takip edenler var 5 yıllık mali tabloyu net açıklıyorlar kulüp
şeffaf değilde bu kişiler bu belgeleri nasıl açıklıyor üstünde hesap yapıyor. yada şeffaflıktan ne anlıyorsunuz.

Çevrimdışı Orhan_

15-16 sezonu takımın 8 numarası Oğuzhan Özyakup 9 gol 7 asist ile toplam 16 gole katkıda bulunmuş.
16-17 sezonu 5 gol 7 asist ile 12 gole katkıda bulunmuş
17-18 sezonu 5 gol 5 asist ile 9 gole katkıda bulunmuş.

Takım oyunundan-oyuncu takımına evrilme süreci... Bu sürecin sorumluları yapılanmayı tasarlayanlar ve teknik ekiptir oyuncular değil.
Bu arada öyle bir söylem oluştu ki ortamda istatistiklerdeki düşüşün daha dramatik olması gerektiği algısı yerleşmişti kafama. Halbuki öyle bile değilmiş.

Çevrimdışı onurturan

Şimdi sürekli sosa güzellemeleri yapanlar var facebookta falan. Sürekli sosa gelse eski oyunumuza döneriz falan diyenler var ama bana sorsalar talisca mı sosa mı diye ben yine talisca derim.

2015 2016 sezonu 2. Devresi haric sosanın düzgün oynadigı zaman yok. Ayrıca talisca antrenmana katılmadı falan diye laf ediyoruz ki dogru ama sosa nın ayrılısını da hatırliyoruz. Tamam para kazandırdı ama o da sıkintı cıkarmıstı.
Bırak onlar istediği kadar konuşssunlar ama taliscayı da artık düşünmeye gerek yok bence dünyada başka adam mı yok

Etiketler: