2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 64 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4624491 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı mylife1903

Eskiye ragbet bu sacmalik quaresma ile basladi
Gitsin olcay artik
Gomezi abuyu falan fa istemiyorum aslinda
Bu isin sonu bu yolun sonu cok kotu biyere cikacak sonra, ismael

Çevrimdışı atalay

Low-cross pas ile hedefsiz ortayı karıştırıyorsun. @mylife1903

Çevrimdışı atalay

05 Ocak 2018, 20:50:19 »
Alıntı yapılan: atalay - 05 Ocak 2018, 20:43:11
15 tane low-cross ve cut-back pası ile gelen gol var.

Yalnız önde yerleşerek oynamayı tercih etmeyen bir takımın olduğu atılan gollerden belli.

Çevrimdışı atalay

+Quaresma'nın Başakşehir maçında Cenk'e yaptığı orta dışında bir tane taç çizgisi yakından yüksek orta yok. Yüksek ortalar bile hepsi half-space bölgesinde. Kalabalık ve yerleşen savunmaya karşı değil. Direkt.

Çevrimdışı mrred

Takımın omurgasında iki senedir ağır hasarlar var. Hoca oyun planınında geniş alanda oynayarak bir şekilde avrupada başarılı oldu fakat takımın top kaybettiği durumlarda ki özellikle caner, babel ve talisca bazen de q7 top kayıplarında savunmada tek ayak üstünde yakalanmasına zemin veriyordu. Bu yönüyle baktığımda Taliscanın takım savunmasına negatif etkisi bu sene olmayacak ama yerine gelecek 8 veya 10 numaranın her şeyden önce oyun aklı ve savunmaya katkısı yüksek olması öncelikli bu şekilde gelecek bir profil takım savunmasında ve özellikle arka alanda Oğuzhanın enerjisini ihtiyatlı kullanmasına yardım eder . Geçen sene hem caner hem q7 hem talisca savunma zaafiyeti ile oynuyordu oğuzhana çok yük biniyordu ve oyun merkezini öne kurduğumuz için geri dönüşlerde hep sorun yaşıyorduk. Hem geri dönemiyorduk hem de oğuzhanı oyuna katamıyorduk. Bu bakımdan zinde bir sosa hala düşünülebilir ama kagawa eğer doğruysa gerçekten güzel hamle olur.
The great gig in the sky

Çevrimdışı caner.eryigit

Talisca ve Fabri nin mevkilerine alınacak 2 oyuncu bizim kadromuza yetecektir.
kesinlikle Q7 nin elde tutulması ve oyunun bu yetenek etrafında kurulması zaruridir.

Diger çözüm arayışları takımın dengesini bozacaktır.

iyiki Karizma varsın ve bizimlesin,

Saygılar
Baba bir forvet olmadan olmaz abi.
Saygılar

Çevrimdışı mylife1903

+Quaresma'nın Başakşehir maçında Cenk'e yaptığı orta dışında bir tane taç çizgisi yakından yüksek orta yok. Yüksek ortalar bile hepsi half-space bölgesinde. Kalabalık ve yerleşen savunmaya karşı değil. Direkt.
Kayseri macinda sosanin gomeze ortasi var mesela
Futbol rakiple oynanir
Rakipler o sene bizi tokatlamaya calisirken sonraki senelerde korkup bekleyip 1 puana oynadilar
Anca sikor bulduktan sonra acik alanda yakalamaya basladik rakipleri ki sikor bulmak icin de santraforun olacak once fransa milli takimi degilsen

Çevrimdışı mylife1903

Takımın omurgasında iki senedir ağır hasarlar var. Hoca oyun planınında geniş alanda oynayarak bir şekilde avrupada başarılı oldu fakat takımın top kaybettiği durumlarda ki özellikle caner, babel ve talisca bazen de q7 top kayıplarında savunmada tek ayak üstünde yakalanmasına zemin veriyordu. Bu yönüyle baktığımda Taliscanın takım savunmasına negatif etkisi bu sene olmayacak ama yerine gelecek 8 veya 10 numaranın her şeyden önce oyun aklı ve savunmaya katkısı yüksek olması öncelikli bu şekilde gelecek bir profil takım savunmasında ve özellikle arka alanda Oğuzhanın enerjisini ihtiyatlı kullanmasına yardım eder . Geçen sene hem caner hem q7 hem talisca savunma zaafiyeti ile oynuyordu oğuzhana çok yük biniyordu ve oyun merkezini öne kurduğumuz için geri dönüşlerde hep sorun yaşıyorduk. Hem geri dönemiyorduk hem de oğuzhanı oyuna katamıyorduk. Bu bakımdan zinde bir sosa hala düşünülebilir ama kagawa eğer doğruysa gerçekten güzel hamle olur.
Deve gibi boyu raket gibi ayagi ve findik kadar beyni vardi taliskanin ama 15 tane sokusturup birakiyordu
Savunmada iyi dursun sikisan oyunu cozecek 10 numaraya gene de ihtiyacin var yoksa gene ortada saha sola cevirip sonra ceza alanina orta keseriz

Çevrimdışı mrred

2015-2016 sezonunda da ortalar hep half spaceden geliyor kanattan gelen orta yok. Ama o sezonda topsuz oyunu oynamayı bilen sosa ve olcay faktorünü unutmamak gerekiyor. Bize topsuz oyun becerisi yüksek en az 1 orta saha gerekiyor ve savunma arkasına koşu yapmayı bilen forvet. Babeli gerçekten anlamak güç hızı kuvveti ve şutu gerçekten çok iyi adamda topsuz oyun diye bir şey yok. Q7 yi zaten söylemeye gerek yok o kendi başına takılıyor takım oyunuyla alakası yok
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Son cümlen işin özü. Önde üç tane ayağına top bekleyen oyuncuyla iki kenar arasında 60 metrede oynar ve bunu yaparken de pas temposunu düşük tutarsan rakip yerleşir. Yerleşerek oynarken alan yaratman lazım. Alan boşaltmayan-topsuz koşu atmayan kenar oyuncusu, kucakta oynayan savunma arkasına sızıp-stoperleri bozmayan üstüne link-up'ı da yetersiz santrafor ile derinlik vermeyen tamamlayıcı skorer ile iki tane hücum planı olan teknik direktör ile kenardakinin ayağına ve vücuduna atıp kalabalık savunmalara karşı taç çizgisi yakınında 7x3 ortalarsın. Rakip kolay ve tahmin edilebilir bir oyunu savunmak varken neden risk alsın? Biz zaten onların istedikleri oyunu oynuyoruz. @mylife1903
[ Son Düzenleme: 28 Temmuz 2018, 13:04:06 atalay ]

Çevrimdışı mrred

Deve gibi boyu raket gibi ayagi ve findik kadar beyni vardi taliskanin ama 15 tane sokusturup birakiyordu
Savunmada iyi dursun sikisan oyunu cozecek 10 numaraya gene de ihtiyacin var yoksa gene ortada saha sola cevirip sonra ceza alanina orta keseriz
Aldığı altyapıda bunlara önem veren bir yetiştirici olmadığı için adamda takım oyunu diye bir vizyon yok.
The great gig in the sky

Çevrimdışı mrred

@atalay low cross pass dan kastettiğin şey bel hizası ile kafa arasındaki paslar mı ? Ortayla farkı yükseklik ve hızı mı ?
The great gig in the sky

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Kayseri macinda sosanin gomeze ortasi var mesela
Futbol rakiple oynanir
Rakipler o sene bizi tokatlamaya calisirken sonraki senelerde korkup bekleyip 1 puana oynadilar
Anca sikor bulduktan sonra acik alanda yakalamaya basladik rakipleri ki sikor bulmak icin de santraforun olacak once fransa milli takimi degilsen
Şampiyon olduğumuz 15-16 sezonunda rakipleri açarken oldukça zorlanıyorduk.Genelde merkezden hücumlarla ilk golü bulmaya çalışıyorduk. İlk golü bulmak mesele idi. Olcay gibi çalışkan, takım oyununa yatkın oyuncuları severim ama Olcay gibi çalışkan, yetenekleri büyük takım oyuncusuna göre kısıtlı olan kanat oyuncularıyla kapanan bir takımı açmak da o kadar kolay değildi. Dünya üzerindeki en değerli kanat oyuncularına bakıyorum daha çok bireysel yaptıklarıyla öne çıkan oyuncular bunlar. Her oyuncu bireysel yaptıklarıyla öne çıkar ama bu durum kanat oyuncularında biraz daha ön planda. Bizde de bireysel yaptıklarıyla öne çıkan kanat oyuncuları var. Bunlardan Olcay gibi hareket etmelerini beklemektense nasıl daha etkin kullanabiliriz üzerine odaklanmalıyız.

Takım geçen sezon birbirinden kopuk oyunculardan kurulu bir takımı andırıyordu. Bu kopukluk çeşitli şekillerde tarif ediliyordu. Hocanın tercihleri, yanlış transferler ve kadro mühendisliği, kanat oyuncularının bireysel oyun yapısı, takımın ayağına topu bekleyen topsuz oyunda aktif olmayan oyunculardan kurulu olması gibi bir çok sebep ortaya koyuldu. Benim karşı çıktığım meselenin Quaresma  ya da Hoca üzerine özeline indirgenmeye çalışılmasıydı. Bana göre bu mesele göründüğünden daha karmaşık. Çözüme mi kavuşturulmak isteniyor? O zaman Quaresma'dan önce takımın omurgasına el atmak lazım. Bütün sezon boyunca Quaresma'yı, Hocayı gömerek çözülmez bu mesele.

Çevrimdışı sozkul

Bu kararı biliyorum abi ama işte beni rahatsız edende bu.Senelerce Aziz Yıldırım yaptıktan sonra biz yapmaya başladık bunu.Yanlış hatırlamıyorsam 5 milyon $ altı oyuncuların bedelini bildirmek zorunda değilsin.Ben her konuda şeffaflık bekliyorum.Uçak biletlerinden,ev kiralarına kadar açıklanmasını talep ediyorum.Her şey açıklanıp şeffaf olsalar,bu borcun nasıl bitireleceği yol haritasını taraftara anlatsalar,"alt yapı ile sahaya çıksalar"razıyım.Yol haritası ve şeffaflık fazla bir şey istemiyorum.Geleceğimiz için tüm taraftarımızın dahada bilinçlenmesini ve talep etmesini istiyorum.Borcu uygulanabilir yol haritasıyla maximum 10 senede temizleyip yaşlılıkta artık klübün muhasebe işleriyle ilgilenmek istemiyorum :ok:

Fener'in gittiği istikametin ters yönünde gidiyoruz sanki bu konuda,  Aziz yıllarca açıklamadı, hala niye açıklamadı bilmiyoruz ama bir işe yaramadağı çok açık. Hatta bir türlü emin olamamıştık stat isim hakkı 10 yıllık nedir diye, 90 milyon TL mi yoksa 90 milyon dolar mı diye.  Ali Koç açıkladı, 397 milyon TL yi 10 yıl için peşin alıp o yıl kullanmışlar. Hatta Aziz ertesi gün dolaylı açıklama yaptı bunu nasıl borç hanesine yazarlar diye. Ali koç aynen bizim loca işinde yaptığımız gibi hizmeti verilmeyen bölümü borç hanesine yazmış. Sakladıkları Fernandao bonservis gelirini şak diye söyledi.  Sanki onlar bizim daha önceki halimiz gibi daha şeffaf, bizde ters yönde gidiyor gibiyiz.
Başka bir açıdan bakarsak çalıp çırpacak adam bunu Umut Nayır transferi ile yapmaz, Pepe transferinin menejer ücretini artırıp onu kırışır. Yönetim giderlerinin içinde birşeyler yapar,  çünkü miktar büyük. Yani küçük rakamları açıklamamanın faydasını göremiyorum.
Kötü düşündüğümde de göremiyorum, iyi düşündüğümde de göremiyorum.

Çevrimdışı atalay

Bunlar. @mrred Bunları zamanında biz de iyi yapıyorduk. 

14 Aralık 2017, 19:32:29 »
City'in low-cross paslar ile bulduğu goller. Kenar organizasyonları ile tek çözüm yüksek ortalar değil.
https://twitter.com/TomPayneftbl/status/849661954612490240

Çevrimdışı sozkul

Kontrat verdiler ama düzenli oynamak için bize geldi. Oynadığı pozisyonlarda Wilshere, Arteta, Ramsey, Diaby, Rosicky vardı. Hatta Oxlade-Chamberlain çıkmıştı ve üstüne Cazorla'yı aldılar. Bu yıl aynısı Vlad Dragomir için de oldu. Kontrat verdiler ama oynayamayacağı için reddetti. @sozkul

Teşekkürler hatırlatma için. Vlad'ı alalım o zaman , madem Ozi olumlu transfer aklı olarak hatırlanıyor, bildiğimiz yoldan gidelim.  :)

Çevrimdışı atalay

Açık saha hücumu. Bu hücum Quaresma ile nasıl biter? Öncelilke half-space bölgesinde koşmaz. O topla taç çizgisi yakınlarında buluşur. Velev aynı noktada buluştu. Topu dışa doğru dürter-içe katetmez. Velev ki etti. Oğuzhan ile merkezde al-ver yapıp, santraforun önüne bırakmaz. Sağ taç çizgisinden kaldırıp-ortalar. Bunlar teknik direktörün direktifi dışında doğaçlama olmuyor elbette. Vuruş anında Gönül'ün önünde kocaman alan var. Diğer kanattaki Babel de baştan sona half-space bölgesinde koşup finalde sırtı dönük derinlik veriyor. Kalite kıyası değil bu tipleme. Oyun alışkanlıkları ile ilgili. İstediği zaman o da yapabiliyor. 15/16 sezonu. Quaresma bunları her maç yapıyordu.

[ Son Düzenleme: 28 Temmuz 2018, 13:23:13 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Garip olan hatırlanmıyor. Böyle kullanılacaksa ve böyle görülecekse gitmesini istiyorum. @sozkul

Çevrimdışı atalay

+Quaresma yokken de çok fazla 'hedefsiz yüksek orta' yapıyoruz. Evet, çünkü bu takım bu personel ile uzun zamandır antrenmanda iki tane hücum seti dışında ekstra final aksiyonu çalışmıyor. Bunu direkt kötü algılama. Başarıları da bu aksiyonlar ile kazandı.

Çevrimdışı mrred

Bunlar. @mrred Bunları zamanında biz de iyi yapıyorduk. 

14 Aralık 2017, 19:32:29 »
City'in low-cross paslar ile bulduğu goller. Kenar organizasyonları ile tek çözüm yüksek ortalar değil.
https://twitter.com/TomPayneftbl/status/849661954612490240
Burda kafamı karıştıran bir şey var kanatlarda ters ayaklı oyuncuların oynamaması bu pasların isabetini ve hızını daha da arttırır ama bu seferde kanatların içe kat etmeleri daha zorlaşır. Bunun çözümü kanat içinde yerlerin devamlı değişmesi gibi duruyor. Biz hücumdayken low cross pası atmadan önce savunmanın beki ile stoperin arasına sızmaya dayalı oyun setimizin olması ve daha sonra bu pasın atılmasına hazır hale getirilmesi gerekmiyor mu ?
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Bunun olması için Beşiktaş teknik direktörünün oyunculara koşu kanalları çizmesi ve Beşiktaş futbolcularının kıçını kaldırıp-ön ve arka direk koşularını muntazam yapması gerekiyor. Süslemeden durum bu. @mrred

Çevrimdışı mrred

Açık saha hücumu. Bu hücum Quaresma ile nasıl biter? Öncelilke half-space bölgesinde koşmaz. O topla taç çizgisi yakınlarında buluşur. Velev aynı noktada buluştu. Topu dışa doğru dürter-içe katetmez. Velev ki etti. Oğuzhan ile merkezde al-ver yapıp, santraforun önüne bırakmaz. Sağ taç çizgisinden kaldırıp-ortalar. Bunlar teknik direktörün direktifi dışında doğaçlama olmuyor elbette. Vuruş anında Gönül'in önünde kocaman alan var. Diğer kanattaki Babel de baştan sona half-space bölgesinde koşup finalde sırtı dönük derinlik veriyor. Kalite kıyası değil bu tipleme. Oyun alışkanlıkları ile ilgili. İstediği zaman o da yapabiliyor. 15/16 sezonu. Quaresma bunları her maç yapıyordu.

Bu maçın bu hücumunda direkt aklıma q7 gelmişti ve kesinlikle ben de senin gibi düşünmüştüm. Gökhan Töreyle hızlı hücuma çok daha iyi çıkıyoruz. Top sürmesi ve içe katması alıp vermesi çok daha iyi ama yukarıda da söylediğim gibi gökhan sol ayaklı q7 sağ ayaklı onun sağ kanattan içe kat etmesini beklemek zaten ona haksızlık olur . O zamanda senin tespitinin doğruluğu ortaya çıkıyor bu teknik heyetin özellikle ona verdiği direktifle alakalı bir durum zira teknik heyet onun sol ayağının kuvvetsiz olduğunu biliyor ve içe değil dışa çalım atıp orta yapmasını özellikle istiyor
The great gig in the sky

Çevrimdışı celiker1

Fener'in gittiği istikametin ters yönünde gidiyoruz sanki bu konuda,  Aziz yıllarca açıklamadı, hala niye açıklamadı bilmiyoruz ama bir işe yaramadağı çok açık. Hatta bir türlü emin olamamıştık stat isim hakkı 10 yıllık nedir diye, 90 milyon TL mi yoksa 90 milyon dolar mı diye.  Ali Koç açıkladı, 397 milyon TL yi 10 yıl için peşin alıp o yıl kullanmışlar. Hatta Aziz ertesi gün dolaylı açıklama yaptı bunu nasıl borç hanesine yazarlar diye. Ali koç aynen bizim loca işinde yaptığımız gibi hizmeti verilmeyen bölümü borç hanesine yazmış. Sakladıkları Fernandao bonservis gelirini şak diye söyledi.  Sanki onlar bizim daha önceki halimiz gibi daha şeffaf, bizde ters yönde gidiyor gibiyiz.
Başka bir açıdan bakarsak çalıp çırpacak adam bunu Umut Nayır transferi ile yapmaz, Pepe transferinin menejer ücretini artırıp onu kırışır. Yönetim giderlerinin içinde birşeyler yapar,  çünkü miktar büyük. Yani küçük rakamları açıklamamanın faydasını göremiyorum.
Anlatmak istediğim çalıp-çalmamaları değil abi.Taraftarın bilinçlenip,şeffaflık talep etmesi ve yönetiminde bu istekler karşısında çaresiz kalıp şeffaf yönetim sergilemesidir.Milyonlarca taraftarın kaderini bir başkanın iyi mi,kötü mü,hırsız mı,değil mi diye olduğu belirlememesi  lazım.Bana yıllık uçak biletlerinden,personel giderlerine,banka borç ve faizlerinden tüm giderlere kadar yıllık maksimum gideri,sözleşmeli  tüm gelirleri kalem kalem Ali Koç'un açıkladığından  daha detaylı açıkla.Misal yıllık gelirim 800 milyon.Faiz ödemesi dağil tüm giderim 350 milyon Bu sene borçtan 100 milyon düşeceğim.Ben bu sene 350 milyon bütçeli takım kuracağım ve 10 yılda borçları sıfırlayacağım de herkes seni alkışlar,kimsede sesini çıkarmaz.Çok zor mu ki bu?
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı levitate

bir face sayfası diyorki eder militao adında sağ bekte oynayan bir kardeşimizle anlaşmışız ama kulübü ve oyuncu hainlik yapıp porto ile anlaşmış :(
bipbipbupbup

Çevrimdışı levitate

biz niye kevin wimmer ile ilgilenmiyoruz sol ayaklı hızlı sayılır tam şenol hocanın istediği tip
bipbipbupbup

Etiketler: