2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 80 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4632217 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı mrred

Bunun olması için Beşiktaş teknik direktörünün oyunculara koşu kanalları çizmesi ve Beşiktaş futbolcularının kıçını kaldırıp-ön ve arka direk koşularını muntazam yapması gerekiyor. Süslemeden durum bu. @mrred
Peki elimizde bu pasları atabilecek sadece oğuzhan var yanına birini daha eklemek çeşitliliği arttırmaz mı? Bu setler büyük ihtimal onlar üzerinden kurulacak. O zaman bu setler negredoyu gol kralı da yapar ?
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Elbette teknik seçim. Sağ ayaklı sağ kenar oyuncusu ile -topsuz kör noktalara koşu atmıyor ise- başka ne oynanabilir? Kenar ortalarına karşı değilim. Planlı olması önemli. CL'deki gibi. Bu golleri de olumlu referans olarak tek tek paylaştım. Fakat kanat organizasyonları, yerleşik ve kalabalık savunmayı zorlamadan açılan yüksek ortalardan ibaret değil. Bunu vurguluyorum. @mrred
[ Son Düzenleme: 28 Temmuz 2018, 13:21:23 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Pas önemli değil hatta mümkünse topu bir maksimum ikiden fazla dürtmeyen oyuncu isterim. Sırtı dönük oynamasını, alan boşaltmasını ve koşu kanallarını kullanmasını bilsin yeter. Yerinde duran oyuncular ile pas temposu artmayacak. @mrred

Onur Küçük

• Ziyaretçi

34-35 yaşında oyuncusun. Artık eski hızın, dayanıklılığın yok . Bu durumdaki oyuncudan sürekli koridor açmasını bekleyelim. Bayern Munchen de sürekli kapanan takımlara karşı oynayan Robben böyle fazla koridor açmadığı için daha çok bire birleri tercih ettiği için gömülüyor mudur acaba?  Karşında Akhisar, Malatya, Başakşehir gibi takımlar var. Rakip takımlar topun sana indirileceğini biliyor ve önlem almışlar.  Böyle bir durumda topu ayağına aldığında ne yapacaksın? İçe mi kat edeceksin? Tamam denesin. 10 numara diye tabir edilen Brezilyalı oyuncu sana yardıma gelmeyecek, onun hedefi gol atmak, topu ayağına bekliyor. Oğuzhan, Tolgay desen onlar zaten görüntüde yok, kadraj dışında.

15-16 sezonunda oynayan ya da Portekiz Milli takımında oynayan Quaresma'da aynı geçen 2 sezon sezon bizde oynayan Quaresma mıydı ?  Quaresma tek başına bir takımı değiştiriyorsa bu takımlarda da değiştirmesi lazımdı. Tamam bir oyuncudan beklentin olur daha etkin de kullanmak istersin ama olacak var olmayacak var.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

📌 UEFA'nın Almanca hesabı Avrupa'nın önemli kulüplerinde 7 numaraları giyen yıldızları sıraladı. Beşiktaş'ımızın yıldızı Quaresma listede. 📸

UEFA'nın resmi hesabı Efsane 7 Numaraları paylaşırken;

Beşiktaş'lı Ricardo Quaresma'da listede yer aldı! 👑 VIZYON! 😉
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı mrred

Pas önemli değil hatta mümkünse topu bir maksimum ikiden fazla dürtmeyen oyuncu isterim. Sırtı dönük oynamasını, alan boşaltmasını ve koşu kanallarını kullanmasını bilsin yeter. Yerinde duran oyuncular ile pas temposu artmayacak. @mrred
Bu oyun planında santraforun pozisyon almayı çok iyi bilmesi ve son vuruşunun iyi olması ve mümkünde çift ayaklı olmasından başka bir şey önemli değil gibi. Santrafon tarifi bize uygun olan tiplemesi bu mudur ? Orta saha adamı konusunda eldekilerden tolgay buna uygun değil gibi. Tolgay bu durumda sadece medeli mi yedekler ? Yoksa aslında uygun ve yapabilirliği var ama canı istediği zaman mı yapıyor ? Böyle diyorum çünkü yapmışlığı var Sarri onun neyini beğendi tam olarak ?
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
Hücum şablonları ne üzerine kurulu ise öne çıkan beceriniz de o olur. Orta bölgelerini, ceza sahası içindeki ve dışındaki yerleşimi dikkatle izleyin. Tercihler hep 4x3 iken, half-space bölgesinden ve rakip savunma yerleşmeden. Quaresma'yı 1v1 bırak, oyun yönünü sağ kenara aç, ceza sahasına direkt koşu-at. Bu kenar ortaları maç içerisindeki birinci-ikinci denemeler. Dünkü gol 36. ortada geldi. İstediğiniz kadar basit olsun; plan varsa sorun yok.

Çevrimdışı atalay

Medya üfürmesi. Elinde Jorginho, Alan, Hamsik süre vermediği Diawara, Empoli'de parlattığı fakat Napoli'de rol veremediği Zielinski yüzüne bile bakmadığı Rog var. Sarri'nin Tolgay ile ne işi olur. @mrred

Çevrimdışı mrred

Medya üfürmesi. Elinde Jorginho, Alan, Hamsik süre vermediği Diawara, Empoli'de parlattığı fakat Napoli rol veremediği Zielinski yüzüne bile bakmadığı Rog var. Sarri'nin Tolgay ile ne işi olur. @mrred
Burda 1 1 biten maç sonunda en beğendiğim oyuncu Tolgay oldu demişti ? O maçta Tolgay nasıl oynadı neleri doğru yaptı ki beğendim dedi onu anlamadım ?
The great gig in the sky

Çevrimdışı atalay

+Sarri'nin takımlarında çok zor pozisyonlarda kalmadığınız sürece topa ikiden fazla dokunamazsınız.

Çevrimdışı atalay

+Oyuncunun getiri-götürü, artı ve eksiklerini yazıyorum. Siyah ya da beyaz yazmam. Çünkü siyah ya da beyaz yok. Arada birçok renk var. Bizim kültürde bu olmadığı için eleştiri olumlu ise beyaz olumsuz ise siyah algılanıyor. Aynı oyuncunun oyunu kolaylaştırdığına dair bin tane ileti var ama nafile.

Çevrimdışı atalay

Tolgay o maçta oyunu iyi öldürdü. Bu sezon ki iki Monaco ve içerideki Porto maçı da onun vitrin maçları. @mrred

Çevrimdışı mrred

+Oyuncunun getiri-götürü, artı ve eksiklerini yazıyorum. Siyah ya da beyaz yazmam. Çünkü siyah ya da beyaz yok. Arada birçok renk var. Bizim kültürde bu olmadığı için eleştiri olumlu ise beyaz olumsuz ise siyah algılanıyor. Aynı oyuncunun oyunu kolaylaştırdığına dair bin tane ileti var ama nafile.
Onu anlıyorum . Oyun oyuncu üzerinden anlaşıldığı için oyuncunun içinde olduğu bir oyun seti eleştirildiğinde bile oyuncu eleştirilmiş gibi algılanıyor ben o şekilde algılamıyorum.Sadece oyunun matematiğini anlamaya çalışıyorum. Oyun setinin oyuncu grubuna uygunluğunu, eksilerini artılarını, sürdürülebilirliğini analiz etmeye çalışıyoruz. Bu oyuncu eleştirisi bile değil. Kaldı ki olsa bile ne olacak.
The great gig in the sky

Çevrimiçi Kapkarakartal

Vida'yı bu transfer sezonu sattık sattık satamadık bundan sonra 20M€ üstü hayal.

Çevrimdışı abdusta

📌 UEFA'nın Almanca hesabı Avrupa'nın önemli kulüplerinde 7 numaraları giyen yıldızları sıraladı. Beşiktaş'ımızın yıldızı Quaresma listede. 📸

UEFA'nın resmi hesabı Efsane 7 Numaraları paylaşırken;

Beşiktaş'lı Ricardo Quaresma'da listede yer aldı! 👑 VIZYON! 😉

Daha ne söyleyeyim?Tesekkürler Dökmeci!!
Daha ne yazalım?

Avrupanın en degerli oyuncusu bizde oldugunu UEFA bir kez daha hatırlattı

iyiki bizlesin Karizma
İyiki kartalsınQ7

saygılar

Çevrimdışı mrred

Uefa bizdeki sosyal medya kullanımının çokluğunu fark etti sürekli buna oynuyorlar. Yakında rakiplerdeki potansiyeli fark ederler ve onlara da oynamaya başlarlar
The great gig in the sky

Çevrimiçi Samet Demir

Oğuzhan Özyakup Arsenal'in reserv takımındaydı ve arada sırada A takımında deneniyordu diye hatırlıyorum ama fizik olarak umut vermiyordu galiba. 500 bin avro vermiştik bonservisine. Tam doğru bir karşılaştırma olurmu bu bilemedim.
Ama şöyle arada iyi gözlem yapılan bir kaç oyuncu almakta yarar var demek istiyorum ben. Bir tanesi tutsa kârdır bizim için. Özellikle gurbetçi oyuncular için. İleriki yıllarda oynayacak yerli oyuncu zor bulacağız.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı f_madida

Olcay geri dönmek istiyormuş sıcak bakıyormuşuz

Ne dersiniz 10 numaraya koyup eski pas oyununa dönermiyiz ?

Forvet

Babel         Olcay       Töre (Lens)

Ozi   Medel

Olcay gelsin, her turlu alternatif yaratir, pas oyununu da oynama imkanimiz olur yeri geldiginde. Zaten birsuru verimsiz adamin senelerce durdugu yerde Olcay ne diye gonderildi anlamis degilim. Veli-Aras-Pekto rekor kirarken adami 3 aylik performansindan oturu gonderdik.
Hala Lens olur mu, yok forvet oynasa bari diye bahane uretilen yerde Olcay'i begenmemek de garip.

Gelsin guzel olur, Ozi'yle Tore'yle paslasarak dalarlar defansin arkasina.

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı atalay

Uzun oldu. Sohbet için teşekkürler. @mrred

Çevrimdışı savaş altay

Çevrimdışı savaş altay

Olcay'ın ayrıca 10 numara bölgesi için vizyon yetersizliği bariz ortada.

Topsuz koşuları mükafatlandırır fakat bize sanatçı lazım. Kapalı savunmalara Olcay çözüm değil.

Çevrimdışı mylife1903

Şampiyon olduğumuz 15-16 sezonunda rakipleri açarken oldukça zorlanıyorduk.Genelde merkezden hücumlarla ilk golü bulmaya çalışıyorduk. İlk golü bulmak mesele idi. Olcay gibi çalışkan, takım oyununa yatkın oyuncuları severim ama Olcay gibi çalışkan, yetenekleri büyük takım oyuncusuna göre kısıtlı olan kanat oyuncularıyla kapanan bir takımı açmak da o kadar kolay değildi. Dünya üzerindeki en değerli kanat oyuncularına bakıyorum daha çok bireysel yaptıklarıyla öne çıkan oyuncular bunlar. Her oyuncu bireysel yaptıklarıyla öne çıkar ama bu durum kanat oyuncularında biraz daha ön planda. Bizde de bireysel yaptıklarıyla öne çıkan kanat oyuncuları var. Bunlardan Olcay gibi hareket etmelerini beklemektense nasıl daha etkin kullanabiliriz üzerine odaklanmalıyız.

Takım geçen sezon birbirinden kopuk oyunculardan kurulu bir takımı andırıyordu. Bu kopukluk çeşitli şekillerde tarif ediliyordu. Hocanın tercihleri, yanlış transferler ve kadro mühendisliği, kanat oyuncularının bireysel oyun yapısı, takımın ayağına topu bekleyen topsuz oyunda aktif olmayan oyunculardan kurulu olması gibi bir çok sebep ortaya koyuldu. Benim karşı çıktığım meselenin Quaresma  ya da Hoca üzerine özeline indirgenmeye çalışılmasıydı. Bana göre bu mesele göründüğünden daha karmaşık. Çözüme mi kavuşturulmak isteniyor? O zaman Quaresma'dan önce takımın omurgasına el atmak lazım. Bütün sezon boyunca Quaresma'yı, Hocayı gömerek çözülmez bu mesele.
Hep diyom olay zincirleme ama onemlisi takim kisir
Abi kanat oyuncusunu etkin kullanmasin hoca komple kaldirsin su isi o senin dedigin oyunculardan bulamayiz biz. Ya babel gibi tabelasi olan ama repertuari dar olur ya da quaresma gibi aykusu dusuk repartuari genis tabelasi olmayan olur
Taliskanin yerine gelecek olanla negronin yerine gelecek olana bakacaz artik

Takimin sikor problemi taktikle falan takim ici transferle cozulemeyek boyutta

Ortasaha oyuncun senin 4 gol hayal ediyor ve ben eminim bu hayal, hayal olarak kalir

Çevrimdışı mrred

The great gig in the sky

Çevrimdışı mylife1903

Anlatmak istediğim çalıp-çalmamaları değil abi.Taraftarın bilinçlenip,şeffaflık talep etmesi ve yönetiminde bu istekler karşısında çaresiz kalıp şeffaf yönetim sergilemesidir.Milyonlarca taraftarın kaderini bir başkanın iyi mi,kötü mü,hırsız mı,değil mi diye olduğu belirlememesi  lazım.Bana yıllık uçak biletlerinden,personel giderlerine,banka borç ve faizlerinden tüm giderlere kadar yıllık maksimum gideri,sözleşmeli  tüm gelirleri kalem kalem Ali Koç'un açıkladığından  daha detaylı açıkla.Misal yıllık gelirim 800 milyon.Faiz ödemesi dağil tüm giderim 350 milyon Bu sene borçtan 100 milyon düşeceğim.Ben bu sene 350 milyon bütçeli takım kuracağım ve 10 yılda borçları sıfırlayacağım de herkes seni alkışlar,kimsede sesini çıkarmaz.Çok zor mu ki bu?
Turkun kulturunde yok bu. Yaptim oldu var. boyle koydum beyensen de koydum beyenmesen de koydum var
Devlet boyle yonetiliyor
Bu seffafligin mucadelesini veriyorum ben herkes muhalif saniyor yonetimi elestiriyorum saniyor
Hadi fikret orman zengin adam calip cirpmaz ama bana ne yahu
Baskasi gelince belki calip cirpacak.
Rakamlar buyuk komisyonlar yuksek bu islerde titiz olmak lazim. Boyle buyuk rakamlarin dondugu yerde gerzek biri olmadikca zaten rusvetin falan belgesini bulamazsin, ispatta edemezsin

Ingiltere basbakani zirhli araba istemisti blair galiba herife senin araban asfalti bozar, benzini cok yakar demislerdi. Bu seviyeye ulke olarak gelemeyiz bi 500 sene falan ama kulup olarak iki gunde geliriz.
Bunun icinde sorgulamak sart, sorgusuz kabul edersen kimse de seffaflasmaz

Çevrimdışı savaş altay

Taliska varken daha degisik oynandi
Taliska sosa gibi kanada da kacip adam eksiltip iceri adrese teslim yapabilseydi realde oynardi zaten hem de o tipsizlikle

Bu sezon 4 4 2 'nin harika biçimde ''sözde'' gizli fw'i olurdu Talisca  :bandit:

Etiketler: