2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 83 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4622927 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimiçi Necmi

Pilot takıma 26 kişi ve kelle başı 500 bin avro mu!!!
Yok artık ali Sami...

Bu zihniyetle alt lig değil süper lig takımı bile 2 seneye patlar.

Çakal karlos altınorda başkanı bile, a takım kendi kendini çeviriyor bizi alt yaş kategorisi külfete sokuyor demişti. (Seyehat, turnuva falan).

Tff = 8, 10 m ₺
Yayın geliri = 2 m $
İddia, bilet, cart curt = 1 m ₺ diyelim
Kabaca = 17 m ₺

Buna isim sponsoru da ekle ( KALDE X futbol kulübü) gibi + göğüs, sırt...
= 700 bin ₺ diyelim

Sezon başı ve ortası Vodafone parkta iki hazırlık maçı .
20 bin kişi 30 tl den = 600 bin ₺
600 x2 = 1,2 m ₺

===  18,9 m ₺  gibi bir bütçe çıkıyor.

24 oyuncu kelle başı 500 bin ₺ den 12 m ₺ eder. Hadi düz hesap 15 olsun.
Geriye kalan 3,9 m ₺ de faaliyetlere gittiğini varsayalım.

Bu tabloda işin bu kısmı mümkün ama sıkıntı burda değil.

Esas mesele :
- ist çevresinde uygun kulüp bulma
- bu  kulübü yönetecek uygun yöneticiler bulma ( + profesyonel, başkan bu konuya değinmişti.)
- hem yarışmacı hemde yetiştirici teknik kadro bulma ( 2 ay sonra x takımdan teklif aldım deyip gitmeyecek birisi lazım.)

(örnek ptt1 lig baz alınmıştır.)
500 ü oyuncuya verilecek para olarak söylemedim oyuncu başına kulüp maliyeti
sanıyorsunuzki ptt de oynattığın oyuncu gelip a takımda oynayabilecek. işin artık iyice
birşeylerini çıkarttınız. Türkiyedeki bütün takımlar Beşiktaşın alt yapısıdır. sorun takım almak değil
zaten bu kalitede oyuncu buluyorsan kendi alt yapındada yetiştirirsin bulamadığın oyuncuyu anadolu kulüpleri
için yetiştirirsin Beşiktaşın alt yapısında a takım forması giyecek bir tane oyuncu yok. Buna
a takıma alınan oyuncularda dahil. Beşiktaş sizin düşündüğünüz gibi bir anadolu takımı değil
Şampiyonluğa oynayan avrupada kupa hedefi olan bir takım ve alt yapı oyuncularıyla oynayarakta
para tasarufu yapamaz. hala anlamadığınız şeyler var vodafone alt yapıdan getirdiğin oyuncuya sponsor olmaz
kalde diyorsun kalde Beşiktaş formasına sponsor oluyor. kaldıki hangi takımı alırsan al batık durumda milyonlarca euro borcunu alırsın.
Beşiktaş oyuncu yetiştirmez hep geçmişi örnek veriyorsunuzda o geçmişdeki oyuncularla biz edirneden öteye gidemedik
hiç hayal kurmayın ne metini ne alisi nede feyyazı yıldız falan değildi. biraz sergen işde Türkiye çapında
bunlar avrupaya çıktığımızda en zayıf takımlar karşısında bile apışıp kalıyordu. türkiyede oyuncunun olgunlaşma yaşı 25-26
işde burda bitiyor olay isterse alman alt yapı olsun al işde cenk kaç yaşında olgunlaştı
aha buraya yazıyorum al bir takım o takıma 10 senede minimum 30-40 M euro para harcarsın ve o 10 senede tek bir oyuncu
bile çıkaramazsın. ülkede yüzlerce takım var bunların içinden bir tane oyuncu çıkmıyor.
bunun olmayacağını kulüp idarecileride çok iyi biliyor o nedenle kimse
böyle bir maceraya girmiyor. borçlardan kurtulmanın yolu oyuncu yetiştirmek değil kulübü iyi idare etmekten geçiyor.
kulüp var olduğundan beri alt yapın var sattığın oyuncu sayısı 2 biri nihat diğeri atınç
ve en iyi alt yapıda bizde. takım alınca ikinci ligde oynatınca değişecek bir anda ülkeden yıldız fırlayacak falanmı sanıyorsunuz.
bunu hiç bir kulüp başaramaz. Bu iş öncelikle devletin işi devlet okullarda başlatır alt yapıyı
sen temel eğitimini almış oyuncuyu alır son şeklini verirsin yoksa senin eğiteceğin oyuncu okulu varken
antrenmanı nasıl yapacak burda fikirler veriyorsunuz güzelde gerçekci olmalı eminim kulüplerde bu işleri sizden daha detaylı düşünen profesyoneller vardır. Herkesi aşağı görmeyi bırakın artık bunlar uluslar arası profesyonel kulüpler. sosyal medyada bir sürü genç eline 3 tane koyun versen güdemeyecek ama kulüplerin başında duran iş adamlarını beceriksizlikle itham ediyor.
sürekli bir memnuniyetsizlik sürekli herşeyi ben herkesden daha iyi bilirim laflarını bırakmak lazım
biz ordaki insanlardan daha akıllı daha becerikli falan değiliz. daha becerikli olsak şimdi biz orda olurduk onlarda burda bizi
eleştiriyor olurdu.
Beşiktaş ben bildiğim bileli tüm Türkiyede oyuncu tarar. her yerde Beşiktaş seçmeleri var. yok işde kardeş bu ülkeden
oyuncu falan çıkmıyor. 10 yıldır çıkmış bir cengiz var birde arda işde. ikisde orta seviye oyuncu.
umarım cengiz sıçrar. oyuncu yetiştiren ülkelerin alt yapılarını devlet kuruyor takımlar değil
öyle takım falan alarak sadece para harcamış olursun. Hiç riske girme kuru olanlardan topla madem ikinci
ligle oluyor bir sürü takım var yetiştirmek için harcayacağın paradan çok daha ucuza malolur.
takım alarak 20-25 oyunculuk havuzun olur ama binlerce oyunculuk havuz var zaten. ikinci üçüncü
lig oyuncu kaynıyor tara en yeteneklilerini bedavaya alırsın. madem orda oynamakla Beşiktaş a takımına
girebileceğine inanıyorsun

Çevrimiçi Necmi

bu arada vodafone parkda hazırlık maçını değil 20 bin kişiye 20 kişiye bile oynamazsın bu işler
kağıda rakam yazmakla olmuyor. bu sene olmadı ama geçen senelerde avrupadan gelen takımlarla hazırlık maçı oynadık bak kaç bilet satılmış
olan bir kaç bin kişide kombine devirleriyle gelmiş gençlerdi onlarda kendi oyuncularımızı yuhalamaya gelmişler.
ikinci lig takımıyla oynadığın kupa maçına bile taraftar gelmiyor.
kurduğun takım sadece a takım olmayacak alt yaş katagoriside olacak oraya oyuncular sihirli değnekle gelmiyor
ha 17-18 yaşındaki oyuncuları alır oynatırım diyorsan o yaşa gelmiş olana alt yapısını veren vermiş sen bir şey katamazsın artık
doğru oyuncu yetiştirmek istiyorsan sıfırdan alıp yetiştireceksin.

Çevrimiçi Necmi

Çevrimiçi Necmi

Şimdi Ümraniye yanına akademi kurulacak, hoş güzel ama akvaryum da yetiştirip denize salarak hayatta kalmalarını sağlayamayız.

-Kendinden büyüklere karşı mücadele etmeyi...
- sürekli oynama, oynarken gelişmeyi...
- deplasmanda yuhalanmayı, kafasına gelen yabancı maddeden kaçmayı, yiyeceği küfürleri aldırmamayı...
- rakiple, hakemle didişmeyi...
- skor korumayı, geriden gelme psikolojisini...
- küme düşme korkusu, şampiyon olma heyecanını...

Yaşamadan, görmeden istenilene ulaşmamız mümkün değildir.

neden hollandada almanyada akvaryumda yetiştirerek  pek alada yapıyorlar.
birinin ikinci ligde alt seviye takımlarla oynayarak yetişmesimi yoksa pepeyi quaresmayı
izleyerek yetişmesimi daha fazla şey katar. sen ne kadar iyi olursan ol rakiplerin kadar iyisin
orda karşında rakip yokki sende onların seviyesinde kalırsın
yuhalanmayla iyi oyuncu oluyorsa kulüp bir kaç bin taraftarı çağırır özellikle ergenleri toplar sabah akşam yuhalatır
böylece büyük yıldızlar çıkar. bizim ergenler yuhalamayı iyi biliyor.

Çevrimdışı mylife1903

Umutu görünce gökhan güleçi anımsadım neden bilmiyorum kaderi bahtı benzemez umarım gökhan neydi öyle aman aman  :evillol:
Sinan kurumusa daha cok benziyor yahu

Çevrimdışı mylife1903

bu paralar verilse ilk siz linç edersiniz. bu parayı verdiğin anda taraftar a takımda görmek isteyecek sonrada bu paranın karşılığını isteyecek iki maç sonrada çiğ çiğ yiyecek çocuğu birde bunu düşün ha a takıma çıkana kadar 3 sene alt yapıda tutacaksın sana 4 M maliyetli nur topu gibi alt yapı oyuncun olacak. hemen örnek veriliyor üst liglerde oynayan 17-18 yaşındaki oyuncular. ama o oyuncularda 15-20 bonservisle geliyorda oynuyor bu o kadar iyi olsa zaten o bonservislerle o takımlara gider.
iki scout raporuyla karar veriyorsunda hoca istemiyorken çok daha profesyonel scout raporlarını okumuş olabileceğini ve maçlarınıda izlemiş olabileceğini neden düşünmüyorsun hocadan dahamı iyi bildiğini düşünüyorsun. Kulüpde profesyoneller hiç biri salak değil herhalde 1,5 M ye Mbappe buldularsa hocaya bile sormadan alırlar.
Genc oyuncusu fantezisi var herkeste.

O genclerin %99u patlak, iyi olanlari zaten kimse birakmaz.
Cok cok nadir gelisimini gec tamamlamis bir iki cocuk gozden kacabilir
Her 18 yasindaki cocuk neymar ronaldo bizim taraftarin gozunde.

Bize kalmaz, haddimizi bilmemiz lazim. Alman hele yahu hic hata yapmiyor. Herifler kremanin kremasini kesin kendine aliyor nedense hata da yapmiyorlar. Bir suru gol atan hakani bile bize biraktilar, biz sevindik almanlarin elinden kaptik falan diye hakani versen tolgayin terligini vermem yani
Yahu alman salak mi toreyi bile birsktilar adamlar gormus 15 yasinda arizasini herhalde.
Tam futbolcu olsa emre can gibi mesut gibi ilkay gibi sikiyorsa oynamasin alman milli takiminda sulalesini sinirdisi ederler, bndye koyunu yaktirirlar adamin

Çevrimdışı mylife1903

Alıntı yapılan mesajın dikkat çekmek istenilen bölümünün kalınlaştırılması dışında standart font ve punto kullanılması zorunludur.

Büyük harfler imla kurallarına uyma gayesi dışında, rahatsızlık yaratacak biçimde kullanılamaz.

Üyeler forum kuralları ya da yaptırımlarla ile ilgili şikâyetlerini, itirazlarını, sorularını kişisel ileti ile @Beşiktaş Arena hesabına bildirmelidir. İlgisiz başlıklarda forum alanına taşınan tartışmalar konu dışı olarak işlem görür. İletileriniz yöneticiler tarafından değerlendirilip, size dönüş yapılacaktır.

Forum Kuralları
Olm bak git, sekilci olma ne buyuk harfi ne kucuk harfi, yasasin duz serbest yazi
Ozgurlukcu olun azicik
Bu noktalama isaret dedigin nedir, sinek boku gibi bisi zaten
Koysan nolur
Koymasan nolur

Ha azicik asagi sarkan sinek bohu kivamindaki noktamsi isaret bazen onemli, garip anlam cikiyor koymasan

Çevrimdışı mylife1903

Bu 4 yasindaki uye nasil bisidir
Simdi fark ettim
Yaziyi yazmis yazi forumda uyulmasi gereken kurallar basliginda gibi ama transfer basliginda gozukuyor
Bu ustakilin ne gibi mumkunleri var acaba

Ayrica bu arkadasa kinu disindan mod verelim fani uyeler olaraktan

Çevrimiçi murat

orkun kökçünün tipine bakınca sergen yalçın ile emre moru karıştırıp elde etmişler gibi.

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Hocamızın genç oyuncu fobisi olması ne yazık ki üzüntü verici takım hala yaşlı genç oyuncular lazım

Çevrimdışı abdusta

Talisca ve Fabri nin mevkilerine alınacak 2 oyuncu bizim kadromuza yetecektir.
kesinlikle Q7 nin elde tutulması ve oyunun bu yetenek etrafında kurulması zaruridir.

Diger çözüm arayışları takımın dengesini bozacaktır.

iyiki Karizma varsın ve bizimlesin,

Saygılar

Çevrimdışı worns

Sinan kurumusa daha cok benziyor yahu

Yok be abi o kadar düşük profil değil.  :)

Sinan bi kere gol atamayan santrafor tipindendi. Bizden sonra PTTde bile gol atamıyodu. (Gerçi baktım bu sene kendini aşmış 2.ligde 20 tane bırakmış)

Bu umut PTT'nin gözde oyuncusu. Gol sayıları o lige göre fena değil zaten hep kafa takımlarda oynamış. Teknik filan da bi adam, öyle top ayaklarına dolaşmaz Vodafona çıkınca.

Ben niyeyse bu umuttan çok umutluyum. Kafası çalışıyor, karakterli, takımın taraftarı hayallerine gelmiş, muhteşem yetenek olmasa da boş topçu değil. Trde bu yaşlarda atılım yapan çok santrafor var. Beklenmedik bi sıçrama yapabilir.

Çevrimdışı sozkul

Bu söylediklerini bende biliyorum. Ben sana oğuzhan özyakup örneğini verdim ayrıca.. Hak ediyorsa verilebilir.

Her konuda pintilik yapmamalı yönetim. Kaçan balık büyük olur.
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oğuzhan Özyakup Arsenal'in reserv takımındaydı ve arada sırada A takımında deneniyordu diye hatırlıyorum ama fizik olarak umut vermiyordu galiba. 500 bin avro vermiştik bonservisine. Tam doğru bir karşılaştırma olurmu bu bilemedim.

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Trabzonspor dan ayrılık kararı alan Olcay Şahan Beşiktaş a Geri Dönüyor Beşiktaş ve Olcay Şahan Görüşme halinde

Fanatik

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Alıntı yapılan mesajın dikkat çekmek istenilen bölümünün kalınlaştırılması dışında standart font ve punto kullanılması zorunludur.

Büyük harfler imla kurallarına uyma gayesi dışında, rahatsızlık yaratacak biçimde kullanılamaz.

Üyeler forum kuralları ya da yaptırımlarla ile ilgili şikâyetlerini, itirazlarını, sorularını kişisel ileti ile @Beşiktaş Arena hesabına bildirmelidir. İlgisiz başlıklarda forum alanına taşınan tartışmalar konu dışı olarak işlem görür. İletileriniz yöneticiler tarafından değerlendirilip, size dönüş yapılacaktır.

Forum Kuralları
Seni bulacam olm :bandit:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı atalay

Kontrat verdiler ama düzenli oynamak için bize geldi. Oynadığı pozisyonlarda Wilshere, Arteta, Ramsey, Diaby, Rosicky vardı. Hatta Oxlade-Chamberlain çıkmıştı ve üstüne Cazorla'yı aldılar. Bu yıl aynısı Vlad Dragomir için de oldu. Kontrat verdiler ama oynayamayacağı için reddetti. @sozkul
[ Son Düzenleme: 28 Temmuz 2018, 11:11:47 atalay ]

Çevrimdışı atalay

+Oyuncu halen kulüpsüz.

Çevrimdışı celiker1

belli rakamın altındakileri açıklamama kararı aldı kulüp.
yanlız kap bildirimide yapılmadı sanırım
Bu kararı biliyorum abi ama işte beni rahatsız edende bu.Senelerce Aziz Yıldırım yaptıktan sonra biz yapmaya başladık bunu.Yanlış hatırlamıyorsam 5 milyon $ altı oyuncuların bedelini bildirmek zorunda değilsin.Ben her konuda şeffaflık bekliyorum.Uçak biletlerinden,ev kiralarına kadar açıklanmasını talep ediyorum.Her şey açıklanıp şeffaf olsalar,bu borcun nasıl bitireleceği yol haritasını taraftara anlatsalar,"alt yapı ile sahaya çıksalar"razıyım.Yol haritası ve şeffaflık fazla bir şey istemiyorum.Geleceğimiz için tüm taraftarımızın dahada bilinçlenmesini ve talep etmesini istiyorum.Borcu uygulanabilir yol haritasıyla maximum 10 senede temizleyip yaşlılıkta artık klübün muhasebe işleriyle ilgilenmek istemiyorum :ok:
[ Son Düzenleme: 28 Temmuz 2018, 11:37:32 celiker1 ]
Hayatta Beşiktaş

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Şimdi Ümraniye yanına akademi kurulacak, hoş güzel ama akvaryum da yetiştirip denize salarak hayatta kalmalarını sağlayamayız.

-Kendinden büyüklere karşı mücadele etmeyi...
- sürekli oynama, oynarken gelişmeyi...
- deplasmanda yuhalanmayı, kafasına gelen yabancı maddeden kaçmayı, yiyeceği küfürleri aldırmamayı...
- rakiple, hakemle didişmeyi...
- skor korumayı, geriden gelme psikolojisini...
- küme düşme korkusu, şampiyon olma heyecanını...

Yaşamadan, görmeden istenilene ulaşmamız mümkün değildir.
Bizim A takıma bakıyorum bu yazdığın tüm maddeleri yaşayan gören 20-30'lu yaşlarında adam var ve bu adamlar halen eksik. Eksik oldukları yetmiyormuş gibi kendilerini birer star olarak görüp Hocadan kendilerine düzenli forma verilmesini kendilerine milyon milyon avrolar verilmesini istiyorlar. Bu noktaya gelinmesinde herkesin payı var gerçi. Bu işler öyle pilot takım ile çözülmez kökten bir çözüm şart.

Çevrimdışı celiker1

senin gibi birinin savunmayacağı birşey bu. plot takımın maliyetinin ne olacağını bir düşün süperlig de olmayacağına göre alt liglerdeki pilot takımda a takımına oyuncu yetiştireceğini falanmı sanıyorsun. ona her sene harcayacağın parayla her sene genç yetenekli bir oyuncu katarsın kadrona düşün pilot takım 26 oyuncudan oluşsa ve her oyuncu 500 € maliyeti olsa 13 M euro her sene yatırım demektir sen bunu çıkaracağını falanmı sanıyorsun her sene bir oyuncu vermez sana ama o parayla her sene bir yıldız oyuncu alırsın. pilot takımda bol bol alt takımlara oyuncu yetiştirir. büyük takımlar için ligindeki her takım pilot takımdır. sanki pilot takımda bir kadro kuracaksın o oyuncuları a takıma aldığında seni başarıdan başarıya sürükleyecek öylemi sanıyorsun düşün sadece takım kadrosu 26 oyuncu birde genç takımları falan olacak senin zaten alt yapın var genç takımların var ve onların oynadığı ekiplerden daha zorlu ekiplerle oynuyorlar
uluslar arası turnuva tecrübesi kazanıyorlar. bundesligadan bir takım alabiliyormusun yada laligadan işde plot takım öyle olur. takım kendi yağıyla kavrulur sana yük olmaz.
Pilot takımdan ziyade Anadolu'da alt yapı kurulması taraftarıyım.Altınordu'nun senelik maliyetinin 3 milyon $ olduğunu açıkladı geçen gün bir yöneticisi.Anadolu'da ücretsiz arazi bulup 5 milyon$ tesislere yatırım yapıp senelik 3 milyon $ ile güzel işler başarabiliriz.Bu işi profesyonellere,liyakat sahibi kişilere bırakacak gerçekçi irade olursa tabiiki.
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Olcay geri dönmek istiyormuş sıcak bakıyormuşuz

Ne dersiniz 10 numaraya koyup eski pas oyununa dönermiyiz ?

Forvet

Babel         Olcay       Töre (Lens)

Ozi   Medel
[ Son Düzenleme: 28 Temmuz 2018, 11:58:47 Yunus Emre Dökmeci ]
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimdışı mylife1903

Seni bulacam olm :bandit:
Cikista kistiralim bunu, benim komsunun cocugu onden gonderem kufur etsin,
Tokat yediginde dalariz

Çevrimdışı sozkul

Çevrimdışı mylife1903

Forvet

Ozi   Medel
Ne pas oyunuymus arkadas.
3 tane gol oldu diye
Abarttiniz
Pas oyunu ile negredoya falan gol mu attiracan
O oyunlari organize edecek sosan da yok

80 civari gol atildi o sene
Isteyen acsin bastan izlesin orta ile de attigin gol sayisi yarisi kadardir
Efsane yaratmaya gerek yok

O sene hatirla ortalari kim kesiyordu? Sosa.

Sosa senol gunesin sevdigi kanada da acilabilen 10numaramsiydi
Oyle topcu zor bulursun

Taliska varken daha degisik oynandi
Taliska sosa gibi kanada da kacip adam eksiltip iceri adrese teslim yapabilseydi realde oynardi zaten hem de o tipsizlikle

Çevrimdışı levitate

Forvet

Ozi   Medel
karşılığında love'ı verecekmişiz diyorlar
bipbipbupbup

Etiketler: