2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 59 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4628015 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı 38life

Valla açık konuşayım; O kardeş(Orkun) sağda solda okuduğum paralara gelecekse (1.5 milyon bonservis + 750 bin euro yıllık ücret), olumlu bir yazı göremezsin benden.

Hatta yönetim nasıl eleştirilirmiş, o zaman görürsünüz.

İşte bu bakış açısının tam karşısındayım. T A M

Çevrimdışı tuncaboylu

20 bin biraz düşük olmuş ama asgari ücret birazcık geçebilir 20 bini. 50 bin diyebilirdin.
Adam amatör abi, kulübü ile profesyonel sözleşme imzalamamış henüz. Stajyer maaşına çalışıyordur.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı 38life

Serkan Reçber "alın" diyorsa yönetim Şenol hocayı dinlemesin alsın. Şenol hoca'nın personel maaşını öncelemesi falan onun hümanist kişiliğinden. As kadroya da zaten transfer yapılacak. Bu oyuncular sadece "potansiyelli genç" değil "potansiyelli yerli genç" Kaçtı mı kaçar.

Çevrimdışı tuncaboylu

Şiddetle kınama tabirini elbette espiri olsun diye söylüyorum. Bunu açıklamama gerek olmaz diye düşünmüştüm... Hocanın bu bakış açısına katılmıyorum.

Ama sen öyle diyorsan öyledir. Oğuzhan Aydoğan Orkun Kokçuyla aynı kalibrede, aynı potansiyeldedir. Hatta daha iyidir. Aksini iddia eden kafirdir.
Espri yaptığını anlamadım, emoji falan koymayınca gerçek anlamıyla yazdığını düşündüm.

Sana o kısımla ilgili yaptığım eleştirilerimi geri alıyorum, kusura bakma.

Oğuzhan Aydoğan da alınırken benzer cümleler geçiyordu. Dortmund altyapısında oynuyor, Almanya'nın alt yaş milli takımının kaptanı vs. 2 sene önceye dönüp bak, şimdiki Orkun'dan çok daha etkileyici.

Kesinlikle yatırım yapmaya değer bir oyuncuya benziyordu.

Demek istediğim, tutmama riski yüksek yatırım bunlar. O yüzden ayırılacak para çok makul olmalı bence. Mesela Azad için öğrendiğim kadarıyla 150 bin Euro isteniyor, o alınsın derim.

Çevrimiçi Samet Demir

Bu söylediklerini bende biliyorum. Ben sana oğuzhan özyakup örneğini verdim ayrıca.. Hak ediyorsa verilebilir.

Her konuda pintilik yapmamalı yönetim. Kaçan balık büyük olur.
Oğuzhan Aydoğan 200 bin Euro'ya transfer edildi.

1.5 milyon Euro artık Türk takımları için ciddi bir para, biz üstüne 300-500 daha koyup kaleci sorununu çözersek şaşırma.

Ayrıca sadece bonservis olarak değerlendirme yaparak bir şeyi gözden kaçırıyorsun:

Adamın istediği söylenen yıllık ücret 750 bin Euro. (Hani Atiba'ya bile teklif etmediğimiz)

Bu adama bu maaşı vermek mantıklı mı?

Mitroviç alınırken "Orada yıllık 120 bin euro'ya oynuyordu, biz neden 1.2 milyon verdik" diyenler vardı.

Bu çocuk orada yıllık (en fazla) 20 bin euro'ya oynarken, bizden 750 bin euro istemesi normal mi?

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı frantic

kaleci konusu yönetim ve hocanın hangi hedef üzerinde karar verdiğine bağlı, eğer avrupa liginde yarı final - final kovalama hedefindeysek sağlam kaleci şart ama yok avrupa olduğu kadar bizim işimiz lig diyorsak tolgayla idare edilir. lig için kaleci-stoper-bek oyuncularının çok önemli olduğunu düşünmüyorum bu bölgelerde ortalama oyuncular şampiyonluk için yeterli olur.
bana göre lig için öncelik santrafor-10 numara- orta saha sıralamasında gider, orta sahada medel-oğuzhan/tolgay oynayacak o zaman ilk hedef net golcü ve 10 numara olmalı, vida satışı yapılıp bu 2 oyuncu alınırsa lig şampiyonluğu için şansımız çok yüksek olur diğer bölgelere yapılacak takviyeler de kreması olur.

ayrıca net golcü ve 10 numara transferi yapılırsa hocanın orta-kafa-gol oyunundan vazgeçeceğini düşünüyorum çünkü bu oyunu bir seçim değil mecburiyet olarak gördüğüne inanıyorum. manevi oğlu q7 üzerinden oynatıyor algısı var ama ilk şampiyon olduğumuz sene de q7 vardı, sosa-gomez gidene kadar bu oyunu oynamıyorduk elinde ne net bir 10 numara ne de alternatif kanat olmadığı için bunu tercih ettiğini düşünüyorum.
umarım bu transferler yapılır ve özlediğimiz oyuna bu sene geri döneriz.

Çevrimdışı tuncaboylu

Bu söylediklerini bende biliyorum. Ben sana oğuzhan özyakup örneğini verdim ayrıca.. Hak ediyorsa verilebilir.

Her konuda pintilik yapmamalı yönetim. Kaçan balık büyük olur.
Oğuzhan Özyakup'u 500 bin Euro'ya aldık, hem de Arsenal'den.

Orkun'a 1.5 çok bence. Bakın Ferdi Kadıoğlu bu adamdan daha potansiyelli ve kariyerli, ama bence ona da çok.

Çevrimiçi Samet Ç

Bu da pıt pıt yapmaya başlamış.

Çevrimdışı mellfred

Şu saçı balyajlı elemandan Ozan tufan kokusu alıyorum.
Hangisi bu ?

Çevrimdışı underworld

Orkun iyi de orkan nolucak

Çevrimdışı mellfred

Bu da pıt pıt yapmaya başlamış.
3’ten aşağı istemez. Buna mukabil
 4’ten fazla bonservis ödenirse fabri satışının bir anlamı kalmaz
Bana kalırsa daha genç birine
yönenilmeli

Çevrimiçi Samet Ç

Bunları da beğenmiş. İşin garibi sayfanın takipçileri arasında Gökhan Dinç'te var durmadan Metin Albayrak'a transfer sihirbazı diyen adam.

Çevrimdışı 38life

Espri yaptığını anlamadım, emoji falan koymayınca gerçek anlamıyla yazdığını düşündüm.

Sana o kısımla ilgili yaptığım eleştirilerimi geri alıyorum, kusura bakma.

Oğuzhan Aydoğan da alınırken benzer cümleler geçiyordu. Dortmund altyapısında oynuyor, Almanya'nın alt yaş milli takımının kaptanı vs. 2 sene önceye dönüp bak, şimdiki Orkun'dan çok daha etkileyici.

Kesinlikle yatırım yapmaya değer bir oyuncuya benziyordu.

Demek istediğim, tutmama riski yüksek yatırım bunlar. O yüzden ayırılacak para çok makul olmalı bence. Mesela Azad için öğrendiğim kadarıyla 150 bin Euro isteniyor, o alınsın derim.

Önemli değil. Oğuzhan Aydoğan hakkında o dönemki yorumlar şişirmeydi. Mesela Oğuzhanla Azadı Emre Aslanı aynı kefeye koyabilirsin, o da görece. Ama Orkun bu isimlerden bir tık önde.

Çevrimdışı 38life

Şu saçı balyajlı elemandan Ozan tufan kokusu alıyorum.
Hangisi bu ?

Güven

Çevrimiçi Umutcan Kaya

Umutu görünce gökhan güleçi anımsadım neden bilmiyorum kaderi bahtı benzemez umarım gökhan neydi öyle aman aman  :evillol:
Sadece Beşiktaş

Çevrimiçi levitate

bipbipbupbup

Çevrimiçi Necmi

Umut ve Roco'nun sözleşme şartları neden açıklanmadı?Maddi durumumuz iyi değil ama bir Fb-Gs de değil diyoruz.Onların durumuna doğru ilerlememek,Aziz Yıldırım'ın sonrası Fb'de yaşananı,bir gün Fikret Orman gittikten sonra "kral çıplak" dememek için şeffaflık talep edin,şeffaflık talep edin,şeffaflık talep edin
belli rakamın altındakileri açıklamama kararı aldı kulüp.
yanlız kap bildirimide yapılmadı sanırım

Çevrimiçi Necmi

Pilot takım olmadan hepsi boşa
senin gibi birinin savunmayacağı birşey bu. plot takımın maliyetinin ne olacağını bir düşün süperlig de olmayacağına göre alt liglerdeki pilot takımda a takımına oyuncu yetiştireceğini falanmı sanıyorsun. ona her sene harcayacağın parayla her sene genç yetenekli bir oyuncu katarsın kadrona düşün pilot takım 26 oyuncudan oluşsa ve her oyuncu 500 € maliyeti olsa 13 M euro her sene yatırım demektir sen bunu çıkaracağını falanmı sanıyorsun her sene bir oyuncu vermez sana ama o parayla her sene bir yıldız oyuncu alırsın. pilot takımda bol bol alt takımlara oyuncu yetiştirir. büyük takımlar için ligindeki her takım pilot takımdır. sanki pilot takımda bir kadro kuracaksın o oyuncuları a takıma aldığında seni başarıdan başarıya sürükleyecek öylemi sanıyorsun düşün sadece takım kadrosu 26 oyuncu birde genç takımları falan olacak senin zaten alt yapın var genç takımların var ve onların oynadığı ekiplerden daha zorlu ekiplerle oynuyorlar
uluslar arası turnuva tecrübesi kazanıyorlar. bundesligadan bir takım alabiliyormusun yada laligadan işde plot takım öyle olur. takım kendi yağıyla kavrulur sana yük olmaz.

Çevrimiçi Necmi

Umut Nayır'dan mesaj var.

Nereye geldiğinin farkında... Güzel...
müsade ette farkında olsun adam zaten Beşiktaşlı :D
biliyordur herhalde tuttuğu takımın büyüklüğünü :evillol:

Çevrimiçi Necmi

Oğuzhanı ne kadara aldık biz? Katkısı ortada.

Oyuncuyu tanımıyorum ama gelişime açık ise o bahsettiğin paralar çok fazla değil.

Uç örnek olacak ama monaca 16 yaşında çocuk için 20 milyon verdi.

Biz şuan 1.5 veririz veremeyiz onu mukayese edemem.

Ama tekrar söylüyorum araştırması iyi yapılmış 18 yaşlarında birisi için 1.5 milyon çok para değil.

çocuk 17 yaşında alt yapıya 1,5 M bonservis 750 bin euro maaşla oyuncumu
transfer edeceksin a takıma 10 M maaşla oyuncu transfer etmek gibi birşey bu necip
bile o parayı almıyor sanırım kadrondaki oyuncuların çoğu o parayı almıyor sen ona o parayı verirsen
a kadrondaki oyuncular 3 de ister 4 de ister ve istemektede haklılar.

Çevrimiçi Necmi

İşte bu bakış açısının tam karşısındayım. T A M
bu paralar verilse ilk siz linç edersiniz. bu parayı verdiğin anda taraftar a takımda görmek isteyecek sonrada bu paranın karşılığını isteyecek iki maç sonrada çiğ çiğ yiyecek çocuğu birde bunu düşün ha a takıma çıkana kadar 3 sene alt yapıda tutacaksın sana 4 M maliyetli nur topu gibi alt yapı oyuncun olacak. hemen örnek veriliyor üst liglerde oynayan 17-18 yaşındaki oyuncular. ama o oyuncularda 15-20 bonservisle geliyorda oynuyor bu o kadar iyi olsa zaten o bonservislerle o takımlara gider.
iki scout raporuyla karar veriyorsunda hoca istemiyorken çok daha profesyonel scout raporlarını okumuş olabileceğini ve maçlarınıda izlemiş olabileceğini neden düşünmüyorsun hocadan dahamı iyi bildiğini düşünüyorsun. Kulüpde profesyoneller hiç biri salak değil herhalde 1,5 M ye Mbappe buldularsa hocaya bile sormadan alırlar.

Çevrimiçi Necmi

kaleci konusu yönetim ve hocanın hangi hedef üzerinde karar verdiğine bağlı, eğer avrupa liginde yarı final - final kovalama hedefindeysek sağlam kaleci şart ama yok avrupa olduğu kadar bizim işimiz lig diyorsak tolgayla idare edilir. lig için kaleci-stoper-bek oyuncularının çok önemli olduğunu düşünmüyorum bu bölgelerde ortalama oyuncular şampiyonluk için yeterli olur.
bana göre lig için öncelik santrafor-10 numara- orta saha sıralamasında gider, orta sahada medel-oğuzhan/tolgay oynayacak o zaman ilk hedef net golcü ve 10 numara olmalı, vida satışı yapılıp bu 2 oyuncu alınırsa lig şampiyonluğu için şansımız çok yüksek olur diğer bölgelere yapılacak takviyeler de kreması olur.

ayrıca net golcü ve 10 numara transferi yapılırsa hocanın orta-kafa-gol oyunundan vazgeçeceğini düşünüyorum çünkü bu oyunu bir seçim değil mecburiyet olarak gördüğüne inanıyorum. manevi oğlu q7 üzerinden oynatıyor algısı var ama ilk şampiyon olduğumuz sene de q7 vardı, sosa-gomez gidene kadar bu oyunu oynamıyorduk elinde ne net bir 10 numara ne de alternatif kanat olmadığı için bunu tercih ettiğini düşünüyorum.
umarım bu transferler yapılır ve özlediğimiz oyuna bu sene geri döneriz.
naibi açıkladı ya hedefi yolumuz bakü ordanda vodafone parktaki süper kupa dedi
bu sene Beşiktaşın birinci öncelikli hedefi uefa kupası olur. Bundan sonra uzun süre uefa kupası oynama ihtimalimiz
olmayabilir hazır ele fırsat gelmişken alalım. Bakü bizi çağırıyor. ben transfer yaparkende bunu düşünerek yapacaklarını
sanıyorum.

Çevrimdışı underworld

senin gibi birinin savunmayacağı birşey bu. plot takımın maliyetinin ne olacağını bir düşün süperlig de olmayacağına göre alt liglerdeki pilot takımda a takımına oyuncu yetiştireceğini falanmı sanıyorsun. ona her sene harcayacağın parayla her sene genç yetenekli bir oyuncu katarsın kadrona düşün pilot takım 26 oyuncudan oluşsa ve her oyuncu 500 € maliyeti olsa 13 M euro her sene yatırım demektir sen bunu çıkaracağını falanmı sanıyorsun her sene bir oyuncu vermez sana ama o parayla her sene bir yıldız oyuncu alırsın. pilot takımda bol bol alt takımlara oyuncu yetiştirir. büyük takımlar için ligindeki her takım pilot takımdır. sanki pilot takımda bir kadro kuracaksın o oyuncuları a takıma aldığında seni başarıdan başarıya sürükleyecek öylemi sanıyorsun düşün sadece takım kadrosu 26 oyuncu birde genç takımları falan olacak senin zaten alt yapın var genç takımların var ve onların oynadığı ekiplerden daha zorlu ekiplerle oynuyorlar
uluslar arası turnuva tecrübesi kazanıyorlar. bundesligadan bir takım alabiliyormusun yada laligadan işde plot takım öyle olur. takım kendi yağıyla kavrulur sana yük olmaz.
Pilot takıma 26 kişi ve kelle başı 500 bin avro mu!!!
Yok artık ali Sami...

Bu zihniyetle alt lig değil süper lig takımı bile 2 seneye patlar.

Çakal karlos altınorda başkanı bile, a takım kendi kendini çeviriyor bizi alt yaş kategorisi külfete sokuyor demişti. (Seyehat, turnuva falan).

Tff = 8, 10 m ₺
Yayın geliri = 2 m $
İddia, bilet, cart curt = 1 m ₺ diyelim
Kabaca = 17 m ₺

Buna isim sponsoru da ekle ( KALDE X futbol kulübü) gibi + göğüs, sırt...
= 700 bin ₺ diyelim

Sezon başı ve ortası Vodafone parkta iki hazırlık maçı .
20 bin kişi 30 tl den = 600 bin ₺
600 x2 = 1,2 m ₺

===  18,9 m ₺  gibi bir bütçe çıkıyor.

24 oyuncu kelle başı 500 bin ₺ den 12 m ₺ eder. Hadi düz hesap 15 olsun.
Geriye kalan 3,9 m ₺ de faaliyetlere gittiğini varsayalım.

Bu tabloda işin bu kısmı mümkün ama sıkıntı burda değil.

Esas mesele :
- ist çevresinde uygun kulüp bulma
- bu  kulübü yönetecek uygun yöneticiler bulma ( + profesyonel, başkan bu konuya değinmişti.)
- hem yarışmacı hemde yetiştirici teknik kadro bulma ( 2 ay sonra x takımdan teklif aldım deyip gitmeyecek birisi lazım.)

(örnek ptt1 lig baz alınmıştır.)

Çevrimdışı underworld

Şimdi Ümraniye yanına akademi kurulacak, hoş güzel ama akvaryum da yetiştirip denize salarak hayatta kalmalarını sağlayamayız.

-Kendinden büyüklere karşı mücadele etmeyi...
- sürekli oynama, oynarken gelişmeyi...
- deplasmanda yuhalanmayı, kafasına gelen yabancı maddeden kaçmayı, yiyeceği küfürleri aldırmamayı...
- rakiple, hakemle didişmeyi...
- skor korumayı, geriden gelme psikolojisini...
- küme düşme korkusu, şampiyon olma heyecanını...

Yaşamadan, görmeden istenilene ulaşmamız mümkün değildir.

Çevrimdışı underworld

Alıntı yapılan mesajın dikkat çekmek istenilen bölümünün kalınlaştırılması dışında standart font ve punto kullanılması zorunludur.

Büyük harfler imla kurallarına uyma gayesi dışında, rahatsızlık yaratacak biçimde kullanılamaz.

Üyeler forum kuralları ya da yaptırımlarla ile ilgili şikâyetlerini, itirazlarını, sorularını kişisel ileti ile @Beşiktaş Arena hesabına bildirmelidir. İlgisiz başlıklarda forum alanına taşınan tartışmalar konu dışı olarak işlem görür. İletileriniz yöneticiler tarafından değerlendirilip, size dönüş yapılacaktır.

Forum Kuralları

Etiketler: