2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu
2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu Yeni sezon yeni transferler gelenler gidenler burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 64 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 4624488 defa] 2018/19 Beşiktaş Transfer Sezonu

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Bütün sene "Hocanın istediği oyuncular alınmıyor" diye şikayet, sonra Harun alınınca Wohaa.

Harun benim de içime sinmiyor, ama ona Frey'in önünde şans verip futbola sunan kişi Şenol hoca.

En azından onun da içine sinen bazı oyuncuların alınmasını anlayışla karşılamak lazım.

Ayrıca 3'ten fazla verildiğini sanmıyorum.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Senin kadar takip etmiyorum; vardır belki ama ben hiç hatırlamıyorum Hocanın 'Harun'u takımımda görmek isterim' tarzında bir açıklamasını. Ayrıca yazdığım mesajı dikkatli okursan Harun'u konuşulan edilen 3-4 milyon avro ve Beşiktaş'ın ilk 11 kalecisi olması üzerinden değerlendirdim.

Çevrimdışı Ömer Kaan

Gökhan Töre kadroya alınmamış, bu omuz sakatlıkları ne belaymış ya.

Çevrimdışı kahyaoglueren

Gökhan Töre kadroya alınmamış, bu omuz sakatlıkları ne belaymış ya.
Dünkü antremanda vardılar sanirim.Riske atılmak istenmemis olabilir.Cunku oğuzhan da kadroya alinmamis

Çevrimdışı atalay

Wolverhampton'ı Nuno Espírito Santo çalıştırıyormuş. Ruben Neves'i de almışlar. Mevcut kadrolarında ise altı Portekizli var. Ve biri dışında hepsi Gestifute'nin yani Mendes'in oyuncusu. Mendes burada kasa boşaltıyor.

İki parça daha ekledi. Totalde başta Benfica olmak üzere Portekiz ekiplerinden daha fazla oyuncusu bu takımda. Monaco'yu temizlemiş. Geçen sezon aldığı imza parası ile bizim ağa direkt girdi. Görüyorum ki takımlarında net bir sağ kanat oyuncusu eksik.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

hoca haklı gelenide seneye satacağız nasıl olsa ne kadar fazla olsa o kadar iyi
Avrupanın stoper fabrikası olduk :bandit:
:D :icool:
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi doganay

Oğuzhan da mı sakatlanmış, o bilem yetersizken takımda oyun kurucu yok. Neciple oynarız artik

Farklı şekillerde deforme edilmiş, sansürlenmiş, kısaltılmış veya gizlenmeye çalışılmış küfür ya da hakarete; açık ya da sansürlenmiş hâlde genel ahlak kurallarına aykırı, cinsel içerikli, rahatsızlık oluşturacak ifadelerin kullanılmasına ya da materyallerin paylaşılmasına izin verilmez.

Üyeler forum kuralları ya da yaptırımlarla ile ilgili şikâyetlerini, itirazlarını, sorularını kişisel ileti ile @Beşiktaş Arena hesabına bildirmelidir. İlgisiz başlıklarda forum alanına taşınan tartışmalar konu dışı olarak işlem görür. İletileriniz yöneticiler tarafından değerlendirilip, size dönüş yapılacaktır.

Forum Kuralları
Kimsin sen :D

Çevrimdışı Koa_lAA

Yahu kim sponsor olacak bunlara?

Arçelik, Yapı Kredi, Beko gibi Koç grubu şirketler olur ancak.

adamların ağır abileri bizimkilere göre çok daha aktif sponsorluk konusunda... şahenk, ülker, aydınlar, özdemir gibi... senelerce sponsorluk yaptılar... durumları iyi olsun yine yaparlar...

bizim ağır abiler hiç oralı değiller... koç, n.demir ve rahmetli demirören dışında... azeri aga devamlı kulübün içinde ama sponsorluk sıfır(palmiye gruptu sanırım şirketi), e.sancak desen türkiyenin sayılı zenginlerinden oldu ama cebinde akrep var... sadece foto çekiliyor...h.özyeğin türkiyenin en zengin iş adamı ama ben daha birtane sponsorluğunu duymadım... varsa da azdır...ha keza turgay ciner, tuncay özilhan, sabancıların bazıları(demir,hacı)... yok yani... kulübe sahip çıkan bir iki isim var... o yüzden rahmi koç a saygı duyarım... adam senelerdir destek oluyor...

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
10 Ocak 2017, 23:07:49 »
Menajerler elit kulüpleri bile dizayn eder, kasa boşaltma işlemleri yaparlar. Burada win-win ilişki olduğu sürece bir sıkıntı yok.

Win-win gitmezseniz kasa her zaman kazanır.

Çevrimdışı yoruk

aynen katılıyorum bende talisca'nın ayağına basılmış konya maçında talisca sarı kart görmüş bunlar normal şeyler.

Caner'e özel sadece 7 maçlık ceza çıkartılmış başka kimse ceza almamış bu sene de o maddeyi tekrar kaldırmışlar bunlar normal şeyler.

Sezonun daha ilk maçında sahaya giren konyalılar olmasına rağmen biz 1 maç saha kapatma cezası almışız sezon içinde gs yan hakemin kafasını patlatacak şekilde sahaya madde yağdırıp saha kapatma cezası almamıştı normal şeyler bunlar.

Alanya maçında gs 10 kişi kalıp muslera kırmızı kart görüp şampiyonluğa veda edicekken  ofsayt gerekçesiyle akabinde gs'nin gol bulmasıyla gs şampiyon yapıldı normal şeyler bunlar.

Bi çırpıda aklıma gelen şeyler daha bir sürü olay var hakemlerin maç içinde bizim oyuncuları sindirmelerine filan girmiyorum bile.

Eğer Beşiktaş'lıysan önümüzü kesiyorlar muhabbeti saçma gelmez yok gs'li fb'liysen zaten öyle birşeye ihtiyacın yok zaten hakemlerle yürüdükleri için.
(Geçen sene de benzer muhabet yapmıştık hatırladım seni, yok Beşiktaş'lı değilsin falan demeye getiriyorsun)
Kanıtlamak zorunda değilim hangi takımı tuttuğum belli isteyen başka şey düşünür umrumda değil .Rakip takım taraftarı olup da yıllardır şurada mesaj yazıp zaman harcayacak değilim herhalde.

Ben sadece önce kendimize bakalım diyorum.Bana bunlar bunlar oldu diye yazıp da gelmene gerek yok bu yazdıkların hep oluyor.Ben 25 yıldır izlerim maçları ve istisnalar hariç her yıl bu olaylar oluyor.Yazmana gerek yok biliyoruz yani.

Önce kendine bak.Ben bunu diyorum.Niye şampiyon olduğumuz sezonlarda önümüzü kesemediler ? niye ? Niye geçen sene kestiler ? Ben diyorum forvetlerin +5 atsa şampiyonsun diye.Sen diyorsun hakem.Yok öyle şey yok.Hücumda bu kadar kısır olursan şampiyon da olamazsın arkadaş bu kadar basit.Bak ne diyorum fazla değil 5 gol ya 5 gol . Hadi 5 bile değil .Q7 penaltıyı atsa +2 puan alıyorduk.Love Konya maçıydı sanırım atsa +2 daha alıyorduk GS maçında 1 tane atsak en kötü +1 alırdık.Bak bir çırpıda sana 4 gol saydım.4 gol 5 puan.Neymiş ? Hakemmiş.Hee tamam oldu o zaman.

Çevrimdışı mehmetthedum

Kimsin sen :D

Yav silinen mesaj benim, ben bu kadar heyheylenmedim.. :evillol:

*fenerin faktoringe yan basmasıyla ilgili bir mesajdı..  sabahın 06:50'sinde derdime bak.. :ebebe:
Beşiktaş her zaman mahallenin büyük abisidir.

sana göre yaşamadı bana göre yaşadı.

şampiyonluk bundan kaçtı demiyorum, kadro iyiydi kötüydü de demiyorum.

kadro planlaması yapılırken bunu yaşadı diyorum. aziz çıkıp beşiktaşın en iyi oyuncusunu alırım yedek oturturum demişti gitti sen yapamazsın ben yaparım egosuna büründü ve lensi aldı mesela. oysa buna gerek yoktu kadroda zaten dominant bir sağ açık var 2 küsürde maaşı var yedek olarak da genç bir çocuk (orkan) alınmış üstüne oraya yeni transfere gerek yok illa birini alacaksan orkanla rekabet edecek genç ekonomik bir yatırım transferi yaparsın orkanla rekabete girer iyi olan yedek kalır kötü olanı kiralanır gönderilir vb. hoca kamp başlamadan basın toplantısında GGye alternatif oyuncu bakarken multipozişın olmasına önem veriyoruz dedi GG iyiyse yeni gelende iyiyse biri oynayacak diğeri yedek kalacak ikiside 2 küsür maaş alacak bu her türlü sıkıntıya sokacak dedi sadece sağ bek özelliği olan birini alacaksak da genç olsun yedek kalacaksa o kalsın dedi. negredo lens vb konularına geçti lens guaresma da bu sıkıntının hasıl oldugunu söyledi.

işte burada lens transferi güç zehirlenmesi oluyor, gerçekleşirken taraftarın hoşuna gidiyor ne mors ettik azizi diyoruz da aslında yapılan eylemin azizden bir farkı kalmıyor.
Lens transferi kağıt üzerinde doğru ve iyi Transferdi abi burada yönemine haksızlık yapmayalım

Fenerin butun forvetlerinden daha fazla Gol atıp 10 numarasından daha fazla ASİST yapmış bir oyuncuydu

Bizim iki kanadimizdan da daha skorerdi adam kimse bu kadar kötü çıkacağını tahmin edemezdi

10 kişiden 9 u faydalı olacağını ve Q7 yı keseceğimi dusunuyordu , olmadı , tutmadı yapacak bişey yok

Çevrimdışı tangaz

Lens transferi kağıt üzerinde doğru ve iyi Transferdi abi burada yönemine haksızlık yapmayalım

Fenerin butun forvetlerinden daha fazla Gol atıp 10 numarasından daha fazla ASİST yapmış bir oyuncuydu

Bizim iki kanadimizdan da daha skorerdi adam kimse bu kadar kötü çıkacağını tahmin edemezdi

10 kişiden 9 u faydalı olacağını ve Q7 yı keseceğimi dusunuyordu , olmadı , tutmadı yapacak bişey yok

hocanın açıklamasından yola çıkarak bu tesbiti yaptım Yunusemre. iki tane kıymetli ve tecrübeli oyuncuyu aynı mevkiye koyduğunda oynamayan sorun oluyor dedi ve mantıklı duruyor. ardından da eklemişti quaresmanın arkasında lens yedek kalıp sorun çıkaracağına genç oyuncu orkan yedek olsun daha iyi dedi.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Ahmet Kömürcüler

Tore diz yuzunden mi alinmadi kadroya acaba? Yoksa baska bir sebebi mi var?
2015-2016 ve 2016- 2017 sezonları Şampiyonu BEŞİKTAŞ!

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin..

-Mustafa Kemal Atatürk

Yunus Emre hep konuşulan rakamlar 3-4 milyon avro civarı. Az para mı bu Harun seviyesinde bir kaleci için? Beşiktaş vizyonu böyle bir kaleciyi takımın ilk 11'indeki kaleci yaptırır mı? Bursa gibi kulüpler her türlü düşmanlığı, çirkefliği yapacak, biz de onlara bonservis vererek ödüllendirecek miyiz? Anadolu kulüpleriyle ilişkileri biraz mesafeli tutmak lazım. Uzak duralım demiyorum, fazla yakınlaşmamak lazım. Yakınlaşmak isteyen bir taraf var ise bu biz değil onlar olmak zorunda.
Abi hemfikirim 6 milyona Fabriyi satıp da 3-4 milyona Harunu almak benimde hiç içime sinmiyor ama Hoca istiyorsa gelsin ne yapalım bi kerede hocanın istediği olsun adam kimi istese almadık bir tek Marcelo var

Marcelo Şenol GÜNEŞ transferidır adam Ts yı çalıştırdigi dönemden beri istiyormuş Marceloyu

Çevrimdışı tangaz

Tore diz yuzunden mi alinmadi kadroya acaba? Yoksa baska bir sebebi mi var?

sebep ne belirsiz ama belirli olan bence sezon genelinde sağlık nedeniyle töreye çok güven olmayacakmış gibi duruyor
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Yahu kim sponsor olacak bunlara?

Arçelik, Yapı Kredi, Beko gibi Koç grubu şirketler olur ancak.

O şirketler bize sponsor Rahmi bey sagolsun :D

Ali Koç onları yapamaz Koç grubu adına yapamaz parayı bile kendi şahsi servetinden verdi

Ama İş adamı kimliğini ve bağlantılarını , is adami dostlarini kullanarak hatırı sayılır bir sponsorluk geliri sokabilir kasaya

Yav silinen mesaj benim, ben bu kadar heyheylenmedim.. :evillol:

*fenerin faktoringe yan basmasıyla ilgili bir mesajdı..  sabahın 06:50'sinde derdime bak.. :ebebe:
ABİ kimlik bilgileri falan gizli ya ona mahsuben espri amaçlı paylaştım :tabe:

Çevrimiçi Özgür Gültekin

(Geçen sene de benzer muhabet yapmıştık hatırladım seni, yok Beşiktaş'lı değilsin falan demeye getiriyorsun)
Kanıtlamak zorunda değilim hangi takımı tuttuğum belli isteyen başka şey düşünür umrumda değil .Rakip takım taraftarı olup da yıllardır şurada mesaj yazıp zaman harcayacak değilim herhalde.

Ben sadece önce kendimize bakalım diyorum.Bana bunlar bunlar oldu diye yazıp da gelmene gerek yok bu yazdıkların hep oluyor.Ben 25 yıldır izlerim maçları ve istisnalar hariç her yıl bu olaylar oluyor.Yazmana gerek yok biliyoruz yani.

Önce kendine bak.Ben bunu diyorum.Niye şampiyon olduğumuz sezonlarda önümüzü kesemediler ? niye ? Niye geçen sene kestiler ? Ben diyorum forvetlerin +5 atsa şampiyonsun diye.Sen diyorsun hakem.Yok öyle şey yok.Hücumda bu kadar kısır olursan şampiyon da olamazsın arkadaş bu kadar basit.Bak ne diyorum fazla değil 5 gol ya 5 gol . Hadi 5 bile değil .Q7 penaltıyı atsa +2 puan alıyorduk.Love Konya maçıydı sanırım atsa +2 daha alıyorduk GS maçında 1 tane atsak en kötü +1 alırdık.Bak bir çırpıda sana 4 gol saydım.4 gol 5 puan.Neymiş ? Hakemmiş.Hee tamam oldu o zaman.

+1903

Çevrimdışı tuncaboylu

3 beraberlik
Ts, bşk, akigo
Normal bir kayıp bu.

Çevrimdışı tuncaboylu

Senin kadar takip etmiyorum; vardır belki ama ben hiç hatırlamıyorum Hocanın 'Harun'u takımımda görmek isterim' tarzında bir açıklamasını. Ayrıca yazdığım mesajı dikkatli okursan Harun'u konuşulan edilen 3-4 milyon avro ve Beşiktaş'ın ilk 11 kalecisi olması üzerinden değerlendirdim.

Hocanın sevdiği bir oyuncu, Bursaspor'la başarılı sezon geçirdiklerinde beraber çalıştılar.

Hoca da akıllı adam, bu tarz demeçlerin fiyat arttırdığını, zor yoldan da olsa(Ozan Tufan olayı) öğrendi.

Çevrimdışı tuncaboylu

İki parça daha ekledi. Totalde başta Benfica olmak üzere Portekiz ekiplerinden daha fazla oyuncusu bu takımda. Monaco'yu temizlemiş. Geçen sezon aldığı imza parası ile bizim ağa direkt girdi. Görüyorum ki takımlarında net bir sağ kanat oyuncusu eksik.
Pepe'yle Quaresma'yı da alsın, huzur içinde çözülsün.

Çevrimdışı underworld

Normal bir kayıp bu.

Dışarıda bu kadar kayıp varsa normal değil.
Gs nin tek beraberliği var fb ye, onda da 10 kişi kalmışlar

Çevrimdışı atalay

10 Ocak 2017, 16:51:26 »
Kulüplerin mali tablolarına dair uzunca bir projeksiyon tutabilirim. Fakat ez cümle: Şampiyonluk ve ŞL gelirinden mahrum kalan büyükler çarkı döndüremez hale gelecektir. Bizim maaş skalamızın yükselmesi sonraki kontratlara olumsuz yansıyacaktır. Ayrıca kulüplerin oyuncu alımından ziyade oyuncu satışı ile ilgili planlamaları mühim. Çarkın dönebilmesi için pastanın büyük bölümüne sahip olmak ya da yüksek kontratlı oyuncuların büyük bölümünü fahiş bedellere elden çıkarmak gerekiyor.

25 Ocak 2017, 17:40:19
Galatasaray, Benchmark 2015 raporuna göre sahip olduğu tüm gelirleri futbolcu maaşlarını ödemek için harcamış. Ve geçen sezon transfer geliri olmamasına rağmen bonservis ve kiralama bedelleri için 27 milyon € gibi bir meblağ ödemiş. Diğer parametreler ile birlikte toplam gelirde ilk 30 içinde olmasına rağmen risk raporunda 3. net borçta ise 8.sırada. Zira borcu, gelirlerinin 1,5 katı; kulüp varlıkları ise borç miktarının dörtte biri.

26 Ocak 2017, 18:09:31
Galatasaray CL gelirlerinden mahrum kalınca ilk 6 aylık dönemdeki gelir kalemlerinin tamamı bir sezon öncesine göre düşmüş. Toplam gelirleri ise geçen sezona göre -42% azalmış. Brüt 31 M TL, net 153 M TL zarar açıklamışlar. Finansman giderleri 75 M TL. Banka ve faktoring borçları ise 617 M TL. Ayrıca 156 M TL'lik ticari borçları var.

20 Aralık 2016, 10:14:28 »
Alıntı yapılan: atalay - 08 Aralık 2016, 11:40:58
Altyapı eğitimi ve organizasyonunda önemli problemler var. Fakat en önemlisi altyapıdan üst yapıya oyuncu hazırlayamama sorunu. Bu sanılanın aksine akıla ilk gelen parametreler ile sınırlı değil. Burada tek bir adam üzerinden değerlendirme yapılması da mümkün değil. Kulüp organizasyonu ve işin tüm yönetimsel birimlerini güçlü/doğru kullanmak gerekiyor. Oyuncunun saha içi fundamental yönünü geliştirmek yetmez. Öncelikle bu gençleri saha dışında nitelikli bireyler olarak yetiştirmek gerek. Jira eğitimi ve pedagoji üzerine öğrenim görmüş kişilerin, genç oyunculara; beslenmeden spor doktrinlerine, atletik departmandan oyuncunun kişisel ve bilhassa iletişim becerilerinin gelişimine kadar doğru metotlar sunması, kariyer planlamaları için yardımcı olmaları gerekiyor. Bunun için ise önce üst yapıdaki düstur ve mantaliteyi düzeltmek gerek. Burada kulüp kültürü ve perspektif devreye giriyor. Ülke futbolunu planlayanların genç oyuncuların (18-22/23 yaş) üst yapılarda oynamasını teşvik ettirecek ve kulüplere maddi destek sunacak bir model yaratması lazım. 600 milyonluk balon ligin bunu sunabilecek ekonomik olanakları var. Bu yaş aralığındaki isimlerin bu seviyelerde düzenli oynaması elzem. Fakat siz daha altyapılarda gelişim ve performans yaşındaki gençlerin makas aralığını bu kadar açarsanız üst yapı için iyi bir zemin hazırlamamış olursunuz.

Bundesliga'nın yeni yanın ihalesi 4 yıl için 4,64 milyar € bedel karşılığında satıldı. Almanya Federasyonu, gelirin %30'unu son beş yıllık performansa göre dağıtıyor. Kalan %70 dilimdeki %3'lük bölümü ise 19-22 yaş aralığındaki gençleri belli bi' kota üzerinden oynatma karşılığında veriyor. Bu senede yaklaşık 25 milyon € demek. Bu gençleri neden oynatmasınlar?

22 Mayıs 2017, 15:08:48 »
Kulüpler birliği yasası ve anlaşmalı bankalar aracığıyla yapılacak faizsiz geri kredi ödemesi, benim de olması gerektiğini düşündüğüm şey. Fakat bu olmayacak. Kaldı ki bu işin kulüpler üstü kısmı. Bu arada kulübün halihazırda devlete karşı 253 milyon TL vergi borcu var. Öncelikle güçlü bir altyapı ve futbol aklı ön şart. Sonra altyapıdan üst yapıya oyuncu taşımak adına doğru bir organizasyon gerekli. Futbol A takımının harcamalarını ve maaş bütçesini belli bir seviyede tutup, finansal harcamaları kısmak gelir-gider dengesini pozitif ivmeye dönüştürmek lazım. Bunun dışında gerek sportif başarılar gerek ise transferdeki oyuncu satışlarından elde edilecek gelir yine olmazsa olmaz. Gelir kalemleri için de en önemli yeri kaplayan oyuncu satışı için ise daha güçlü bir network gerek. Transfer sirkülasyon için de yüksek rakamlara oyuncu satıp, saha içindeki kaliteyi korumak ve arttırmak için ise güçlü bir transfer aklı gerek.

Banka ve faktoring borçları böylesine artış göstermişken öncelikli olarak faiz ve kur farkını kontrol altına almamız gerekiyor. 1 yılda kur farkı ve faiz giderleri için 194 M TL ödemişiz. Bütçede beklenen gelir rakamlarında da gider rakamlarında da negatif anlamda büyük saplamalar var. Çünkü artan gelirlerle rağmen banka, faktoring ve ticari borçlarda aynı zamanda finansman giderlerinde büyük artış var. Nakit çıkışı gerektiren borçları ödemek için düzenli olarak sıcak para akışını sağlayabileceğimiz bir proje gerekli. Eldeki mevcut gelir kalemlerini muhafaza edip, arttırmak ve yeni gelir kalemleri yaratmak gerek. Yeni pazarlara açılmak düşünülebilir. Fakat uzakdoğu pazarı bana pek rasyonel gelmiyor. İyi bir fizibilite ve ülke futbolunun da açıldığı doğru bir pazarlama projesi gerekli. Ayrıca bu kısa ve orta vadede sonuç vermeyecektir. Mesela Kuzey İran yani Güney Azerbaycan ve Mena bölgesi daha rasyonel hedef. Bunlara eklenebilecek uzun vadeli pek çok şey var fakat kısa vadede yapılacak ve bunu sürekli kılacak şeyler net. Yalnızca UEFA, stat ya da lisanlı ürünlerden elde edilecek gelirler ile borçları azaltmak mümkün olmadığı gibi her geçen gün daha da artacaktır.

22 Haziran 2017, 13:52:46 »
Borçlar ile ilgili durum net. Son iki yılda banka ve faktoring borçları 360 m TL artmış. Toplamda 700 m TL'ye ulaşmış. Kulübün sadece devlete 250 milyon küsur vergi borcu var. 1 yıl içinde kur farkı ve faiz giderleri için ödenen rakam 200 milyon Tl'ye yakın bir meblağ. Ticari borçlar ve finansman giderleri her sene artarak büyüyor. Bu harcamaları şeffaf bir biçimde gösterirlerse neden ve nasıl diye sorabiliriz?

17 Temmuz 2017, 11:08:28 »
4 büyük kulübün toplam borcu 6 milyar küsur TL

21 Temmuz 2017, 19:42:40
beIN France ve Fransızca Kuzey Afrika için önemli. Zaten sürekli bahsettiğim Mena bölgesinin, bizim için en büyük potansiyel ve yağlı müşterileri Kuzey Afrika'da aynı zamanda Arap yarımadasının doğusunda ve güneydoğusunda. Yine Körfez ülkelerinden birkaçı sayısal müşteri kazandırmasa da sponsorluk anlaşmaları için önemli olabilir. Burada ülkenin siyasi konjonktürü ve yatırımları önemli. Yayıncı kuruluşta olduğu gibi. Belki de aşağıdaki 30 milyonu veya Türki Cumhuriyetlerdeki milyonları saflara katamamak adına en büyük engel de bu. Ayrıca taraftar sayısından ziyade ne kadarını merkeze çekebildiğimiz önemli. Bu iç pazarda da böyle. Bu müşteri olmaz, ticari anlaşmalar olur. Keza stratejik işbirlikleri olur. Burada marka yönetimini bilen, bu bölgelere girişin biletini verecek kişi veya kurumlar ile yürümemiz lazım. Fizibilitenin bir ayağı bu. Medya, reklam, sponsorluk vesaire gibi hususların yönetilmesi, pazarlaması ve satışı ile ilgili hakların IMG tarzı destek verebilecek bir şirket ile ortaklık anlaşması sonucunda belirlenmesi ve bir yol haritası çizmek lazım. Fakat bu kararlar riskli. Doğru adımlar atılmadığı taktirde kulübü sıkıntılı durumlara sokabilir. Güneydoğu Asya da önemli bir pazar. Fakat ilgiyi çekmek kolay değil. Mesela Singapur fazlasıyla kozmopolit bir yer. Malezya planları varsa mutlaka değerlendirilmeli. İlaveten başta pastanın en büyük dilimi olan Ülke Futbolu ve sonrasında Ülke Sporu, spor endüstrisi doğru pazarlanmadığı ve yönetilmediği için birkaç küçük yatırım dışında çok büyük büyümeler ve atılımlar beklemiyorum. Zaten bunlar süreç ister. Fakat öyle bir altyapı yok. Bir kere gerek saha içinde gerek saha dışında büyümek istiyorsanız rekabetin kalitesi artacak. Bunu her seferinde söylüyorum. Rakiplerinizin kötü olmasını bekleyerek veya kendinizi yeterli görerek filan gelişmeyeceksiniz. Bu halinizle ve organizasyon yeterliliğiniz ile neden cezbedici olasınız? O yüzden bu demeçleri yeterli bulmamak maalesef yanlış olmaz. Çünkü kulüpler henüz eldeki mevcut potansiyeli doğru kanalize edemiyor.

10 Ağustos 2017, 17:32:11 »
Mali tablo yine UEFA gelirlerinin önemini gösteriyor. Toplam gelirlerde %43 gibi bir artış var. Ticari borçlar ve finansman giderleri artarak devam ediyor. Keza sporcu ve personel giderlerindeki %31 artış önemli zira bu düşmeyip, kısa ve orta vadede artarak devam edecek. Fakat bunu gelire oranlamak gerek.

25 Haziran 2018, 18:20:18 »
Katma değeri yüksek ürün üretimi. 102.sıradayız. Paralar dağıtılırken bizim gerimizde olanlar ar-ge ve teknoloji ile büyüdü. İlk dönem borçlanarak ikinci dönem Cumhuriyet tarihinin ortalama büyüme hızında saydık. İhtiyacı kadar üretemeyen, katma değeri yüksek ürün ihraç edemeyen, ithalata bağımlı, parası tüm para birimleri karşısında değer kaybeden böylelikle satın aldığı her üründe ham madde için daha fazla para ödemek zorunda kalan, bunu da daha yüksek ötv, kdv oranları ve bilumum vergi ile karşılayacak, burada bile dolaylı ve doğrudan vergi dengesi adaletsiz, anlamsız kurum ve kuruluşlara fahiş bütçeler ayırarak kasa boşaltan, burada da ihale kanunlarıyla kendi zenginlerini yaratan, özelleştirme modelleri ile kaynaklarını satan bu sırada vergi içinde vergi alan bir ekonomi. Beyaz yakalıların mavi yakalılardan; muhalefet edenlerin muktedir sahiplerinden pek de farkı yok. Şimdi geri ödemeli krediler ile birlikte dağıtılan paralar toplanacak. Pamuk eller cebe. Bunun cezasını küçük bir zümre dışında herkes çekecek.

Bunların hepsi birbiriyle girift. Paranızın değer kaybı, kur farkı, ürettiğinizden daha fazla tüketmeniz -altyapı ve futbol aklı- ve küçülerek büyüyemeyeceğiniz gerçeği. Burada her camianın, kendi rakiplerinin borçlanmasına seviniyor olması da garabet. Zira bu para sizin cebinizden çıkıyor. Kamu veya özel kuruluş, kulüp harcaması fark etmez. Açıkçası TR'de hiçbir kulübün başta ekonomik parametreler olmak üzere bir dolu sebepten ötürü TFF'den lisans alamamaları gerekiyor. Fakat denetleme olmadığı için problem yok. Pazar yok, pasta dilimleri dengesiz dağıtılıyor ve sonuç bu. Kulüpler borcun faizini ödeyip, borcu borçla ile kapatmaya çalışıp daha fazla borçlanıyorlar. UEFA gelirlerinden gelecek can suyu ile döndürdünüz şey aslında dönmüyor. Hem finansman giderlerini hem de oyuncu maaşlarını aşağı çekerek hedef büyütmek ve sürdürülebilir başarı sağlamak gerek. Peki, üretmeden-akıl koymadan bu nasıl olacak?

Çevrimdışı underworld

Pepe'yle Quaresma'yı da alsın, huzur içinde çözülsün.

Öyle bir şey olursa kendimi çok sevindiririm

Etiketler: