Doğrusu ben, özellikle bu maçta, hocanın kararlarıyla ilgili eleştirilecek hiçbir şey bulamıyorum.
Takımda 10 numara yok. Nispeten 10 numara oynayıp, forvet arkasında skor katkısı yapabilen tek adam Talisca. O da sakatlanıp çıkınca elin kolun bağlanıyor. Yardımcın da olsa, alternatif taktiğin de olsa, bu senaryo, başına gelebilecekler arasındaki en kötüsü. Ezbere birçok şey söyleniyor başından beri... 'Negredo forvet arkası oynasın, Cenk önünde oynasın...' Öyle olmuyor işte. Negredo'nun pas trafiğinde ne kadar kötü olduğu, pas tercihlerini ne kadar kötü kullandığı ortada. Negredo'nun takıma en çok fayda sağlayabileceği yer yedek kulübesi. Sonra 'Talisca forvet oynasın' diyenler var. Kağıt üzerinde güzel, sahada hiç gerçekçi değil. Şenol Hoca'nın yardımcılığına Mourinho da gelse, 'haklısın hoca, senin işin de zor' diyecektir. Dönüp dolaşıp geldiğimiz nokta 'kadro mühendisliğindeki yanlışlar'... (Yapılan birçok doğru işin yanında tabii ki...)
'Quaresma'nın yerine Lens adapte edilmeli' deniyor. Onun da mümkün olmadığını gördük. Lens, ilk yarıya göre daha istekli. En azından kaybettiği topun peşinden koşuyor. Ama o kadar... Kötü kararlar, kötü tercihler, ucuz top kayıpları... Orta zaten yapamıyor. Quaresma'ya kızanlar, kızgınlığın refleksiyle 'yerine kim oynarsa oynasın' diyorlar ama, ne yazık ki o kadar kolay değil. Quaresma'nın yerine oynayacak adamın, Quaresma kadar iyi top kontrol eden, adam eksiltebilen ve öyle ya da böyle, önünde rakibi varken orta 'yapabilen' biri olması lazım. Lens iki orta girişiminde bulundu, ikisini de yüzüne gözüne bulaştırdı. Quaresma'nın 2 mükemmel ortası 2 gol getirdi, bir de şutu direkten döndü.
Bu takımda; (maalesef) Talisca ve Quaresma'nın alternatifi yok. O yüzden de bu oyuncuları tartışmak kimseye fayda getirmiyor. Gerçek bir 10 numara gelirse Talisca kesilebilir. Quaresma'dan iyisi gelirse, Çin'e falan gönderilebilir. Ama yok. Yokken, ne hocanın elinden bir şey geliyor, ne de yapılan yorumlar bir işe yarıyor.