şimdi baktım orda bir kural var oyuncu serbest kaldı diyelim. basketboldaki gibi draft var
ama boşta kalan oyuncu başka bir takıma gitmezse oyuncunun maaşını gene eski kulübü ödüyor
yani kasım ayında sözleşmesi bitti boşta kaldı bir takımla imzalamadı otomatikman eski takımına
maaşını ödetiyor. bunu yaptırdıysa belki o nedenle bir sene bağlı görünüyordur. böyle bir ödemeyi
federasyon geri isteyebilir. Birde yabancı oyuncularla bu sistemi nasıl bağlıyorlar bilemem çünkü
avrupa oyuncusuna uymayan bir sürü kural var maaş sınırları gibi kendi yetiştirdiği oyuncuya yani
kulüpte yetişene farklı uygulanıyor dışardan gelene farklı uygulanıyor. çok tuhaf bir sistem.
Bu Amerikalılar biraz mal abi, anlamak için kafa yorma.
Ben NBA ile ilgilenirken CBA diye bir sözleşme kurallarının olduğu kitap vardı, PDF 600 sayfa falandı. Bu kadar karmaşık hale getirilecek ne var arkadaş.
Kaza olsun diye arabaların 2 kilometrelik pisti 100 kere dönmesini izleyen adamlar, benim bunca senedir kurallarını anlamadığım karmaşıklıkta/sıkıcılıktaki beyzbolu da izliyor.
Bu futbolda da kesin öyle bir kural vardır, kulüpler üniversiteden draft ile oyuncu seçiyor işte.
Söyle kuralları olabilir:
Seçenp o oyuncuyu en az 4 sene oynatmak zorundadır, oyuncu gitmek isterse yaşına göre bonservis getirmek zorundadır, o para federasyona ödenip kulüplere belli bir oranda dağıtılıyor olabilir.
Anlamaya çalışmak yersiz.
Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi