582 milyon tl gelir biraz düşük kalmış 140 milyon yuro ediyor bu gese para liginde 19.oldugu sene 160 küsür milyon yuro gelir yapmıştı. gerçi döviz yükseldi tl gelirlerini yuroya dönüştürünce gelirimiz düşmüş olabilir ama 160 milyon yuro gelir elde edip bi 100 milyon tl fazla gelir elde etmeyi kowalamalıyız.
başkan geçenlerde gelirlerde üst limite dayandık yeni gelir getirecek enstrümanlar üretmeliyiz diyordu, haklı...
Son derece önemli bir konu. Bein'den gelen para, kombine-bilet, biraz forma ve sponsori CL katılım gelirleri dışındaki gelirler yetersiz.
Ek gelir elde edilmesi beklenen yerler ne yazik ki iyi işletilmiyor.
Kartal Yuvası dahil
ciro yapılıyor ama
kar çok az.
*Vodafone'daki aylık 1-3-5 tl yardım olayı mesela. Beşiktaşlı parasını yatırıyor. O parayla Vodafone-Beşiktaş temalı reklam pompalıyor, billboard asıyor. Beşiktaşlı şu güne kadar 10 birim para verdiyse 1-2 birimi kulübe dönmüştür bu projede.
Daha önce bunun sayıları da ortaya çıkmıştı.
*Kartal Yuvasının zarar etmesi gibi durumlar keza duyulmamış şey değil. Bir sürü yerde gene az gelir getiriyor buralar. Birçoğumuz 20tl edecek ürüne kartal yuvasında olunca 3-4 katı para verebiliyoruz. Ama sonuçta kulübe dönen para cüzzi kalıyor. Sanırım forma satışlarından daha ciddi bir para kalıyor kulübe.
*Bir ara Beşiktaş kart muhabbeti çıkmıştı. Siyah-beyaz kart vs. İnanın akıbetini bilmiyorum. Muhtemelen kart basması, ekip çalıştırması, kampanya için anlaşma yapması vs masrafları, o kart için 100-200tl verenlerin parasına denk olmuştur.
Yani Beşiktaşlı'nın harcadığı paradan yeterince gelir elde edemediğimizi düşünüyorum. Bunu artırmak lazım.Beşiktaş için para harcamak isteyen herkesi de Kongre Üyesi olmaya çalışması yönünde teşvik ediyorum. Bence en net para aktarımı orada ve kombine-bilet almada gerçekleşiyor.