*Anlaşma metninde ben böyle birşey görmedim. TR için yapacağın transferlerde istersen 20m euro açık ver ses etmeyecez, Avrupa'dan men etmeyecez demeleri über saçma olurdu. Bana fair ol diğerine olma diye birşey mi olur?
*Anlaşma senelik değerlendirmeye tabi. 3m eksikte olsa Beşiktaş kadroyu yazdırır CL için.
6 ay sonra Çin'e bir oyuncu satarsın değil 3m 7-8m bile kazanırsın.
*Her uymamanın cezası men değildir.
Belli miktar aşmaya, ilk defa uymamaya, "sınırlı uymaya" farklı yaptırımlar oluyor.
Uyamazsan FFP anlaşman uzuyor, para cezası yiyorsun vb olaylar var.
*Valencia senede vergi vs yüzünden senede 7m verdiği adamı elinden çıkarmak istiyor, FFP anlaşmasında gider yazan oyuncu olması dışında da büyük külfet adamlara. Geçen senede kiraladılar. Mesela Mangala-Nasri kiralıkları da biraz City'e maaş külfetinden oluyor. İlla ffp'den değil.
neyi anlatıyorsun anlamadım sana göre değil bu iş başkan bile alırız avrupada oynatmamak koşuluyla ama avrupada oynatnayacağım oyuncuyu neden alayım dedi. kadroya yazarsın ama altı ay sonra çine bir oyuncu satamazsan ne yapacaksın.
bak bir şeylere uyamadığımız için ceza bir sene daha uzadı gs ffp anlaşmasını yaptı uyamadı
başına ne geldi men yedi men verdiler önüne yeni bir anlaşma koydular. sende uymazsın sana olacakta
budur işte meni verirler sonra önüne bir 3 yıllık plan daha koyarlar.
bonservis yasağı sadece avrupa maçlarında listeye koyduğun oyuncu için geçerli uefa ülke içine karışmıyor şimdilik
ne kadarlık otyuncu sattıysan bana vereceğin listeye o kadar yeni oyuncu ekleyebilirsin diyor isterse kadronda
50 tane oyuncu olsun beni ilgilendirmiyor benim liglerimde oynattığın oyuncu benim için geçerli diyor
benim kuralıma uymazsan benim ligimde oynayamazsın diyor. bunda anlaşılmayacak bir durum yok
ülke özerkliğine karışmıyor. Bak bütçede açık verirsen bir sene sonra toparlama şansı veriyor diyelim bu sene 10 M
eksiye düşme hakkımız var -15 oldu seneye denk bütçe vermemiz gerekiyor +5 verdiğinde hesabı kapatıyorsun
ama bonservisde öyle değil devredemiyor bu sene kazandığını bu sene harcayacaksın kazandığından bir kuruş fazla
harcayamazsın diyor.3M değil 3 euro bile fazla harcayamazsın burda rakamlar değil kurallar önemlidir. içerde uymazsak
kesecekleri 5 M euromuz duruyor her şeyden önce önümüze koydukları kurala uymadığımız anda o para gidiyor
birde üstüne men yiyorsun. uefada hiç bir konuda esneme yok türk aklıyla çalışmıyor orası düz mantık var.
liverpool bildiğim kadarıyla 50 M ceza yedi bize öyle bir ceza kestiklerini bir düşün istersen psg de yedi
atleticoya transfer yasağı geldi sen istediğin kadar bir şey olmaz ya de aslında çok fena şeyler oluyor.
avrupa takımlarının ödleri patlıyor.