2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6945704 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı mylife1903

Talisca'nın bonservisini almaz artık, yerine adam bakmak lazım şimdiden.

Zaten bu yeteneği Benfica boşuna bırakmazdı.

Feghouli bundan da beter bu arada, Galatasaray'a gelirse kan kusturur takıma ve yönetime.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fegulinin yanina ben arfayi da alsinlar ohhh boyuh tiransfer
Bogazdaki barlardan denize atlayarak bizim deplasmana gelirler
Atlayarak dedim aklima geldi bizim adriyano gitmesin lutfen

Çevrimiçi Necmi

Duruma bakılırsa dünyada Pepe'yi istemeyen "büyük takım taraftarı" yok. Bizim cicişler de hala yaşlı desin  :lol:

Eh zaten Real Madrid taraftarının gitmesini istemediği bir futbolcuyu hangi kulüp taraftarı istemeyecek ki?
daha bizim taraftar bile nasıl büyük bir oyuncu transfer ettiğimizin farkında değil emin olun
tek başına portekizi avrupa şampiyonu yaptı. portekiz kupayı atarak kazanmadı yemeyerek kazandı
penaltılarla götürdü hep.

Çevrimdışı mylife1903

Costa sadece ligde 28 tane bırakır.
cikartirken hafif saga biraksin formayi yani 31 tane biraksin niye 28 diye limit koyuyon

Çevrimdışı 38life

Geçen sezon Real Madrid: Pepe olduğunda / olmadığında

Çevrimdışı tangaz

cikartirken hafif saga biraksin formayi yani 31 tane biraksin niye 28 diye limit koyuyon

reis ben 40 sokar bunların 28i hardcore olur diyordum ama düşündümde 31i de hardcore olabilir
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı 38life

daha bizim taraftar bile nasıl büyük bir oyuncu transfer ettiğimizin farkında değil emin olun
tek başına portekizi avrupa şampiyonu yaptı. portekiz kupayı atarak kazanmadı yemeyerek kazandı
penaltılarla götürdü hep.

Benim zerre kadar kaygım yok performans anlamında. Hatta bir sonraki sene için bile... Tek korkum sakatlık. Allah kem gözden korusun. Nazar ayeti muskası falan taktırmak lazım.

Çevrimdışı Mahmut

Bu transfer işleri tamamen marketle alakalı, takım içi maaş skalası denen şeyi ben saçmalık olarak görüyorum. Her oyuncu farklı özellikte ve farklı şartlarda alınıyor, tabii ki ücretleri de farklı olacak. Kimin eli kuvvetliyse o taraf da onu kullanıyor, bence olay bu.
Mesela Abu transferinde Gomez'i bekleme riskine girdik, Gomez olmayınca kısa ve sıkışık sürede, üst düzey oyuncuların önceden alınıp satıldığı bir dönemde karşı tarafta durumu biliyor ve ona göre yüksek maaş istiyor, mecbur kalıp o parayı vereceksin yoksa forvetsiz kalırsın.
Şu an ise öyle bir ücreti rüyasında görür. Hele mali olarak en üst düzey takımlar ilk 11 transferlerini yapsın, piyasadaki bizim seviye oyuncular artsın, o zaman da koz bizim elimize geçecek.
Su andan itibaren avantajlarımız forvet transferine odaklanabilecek olmamız, acelemiz olmaması vs. denebilir. CL zaten bilinen avantajımız.
Dezavantaj ise bonservis muhabbeti, alternatifleri çok azaltıyor.
Ama yönetime güveniyorum, marketin dinamiklerini bildiklerini gösteriyorlar, gittikçe de tecrübeleniyorlar.
Ben futbol görüşüme göre şöyle uluslararası bir pivot santraforla da kiralık olarak transferi kapatırız oyuncu satılmazsa, belki ekstra bir kanatta olabilir.
Oyuncu satılırsa o zaman farklı bir durum işler, bonservis verebileceğimiz için.
[ Son Düzenleme: 05 Temmuz 2017, 17:31:37 Mahmut ]

Çevrimdışı mylife1903

Bu yönetim ve taraftar Sosa'yı ve Gomez'i silmiş bir kalemde, ikisi de şimdi geri dönmek için ağlıyor.

Bu adamlar ne çabuk vazgeçilmez zannediyorlar kendilerini. Talisca biraz saf muhtemelen menajeri dolduruşa getiriyor olabilir.

Ama her koşulda eminim ki, seneye bonservisini almak için çok uğraşacağımızı sanmıyorum bu olay sonrası.

Meneceri degil karisi gazliyordur
Bu berazilyalilarin karilari fazla aktif
Bu diyordur, adriyano 1 gol atiyor 2.5 aliyor sen 15 tane atiyon 1.5 aliyon zam iste zam iste zamcika razi olma diyordur

Azicik herif olsa zaten lan be salak kari herif 7 sene barselonada oynamis, der

Çevrimdışı cursedofdragon

O değilde burda çimleride farkettim artık daha açık yeşil bir çimimiz olucak  :D

Çevrimdışı sozkul

Başkan zaman zaman güzel ve bilinçli dezenformasyon yapıyor, Beşiktaş'ın yararına yaptığı için hoşuma da gidiyor.

Bu da onlardan biri olabilir. Millet transfermarkt'ta free oyuncu sayfasını açıp kadro kuruyordu, bunun önüne geçti.

İmza parası FFP'ye sayılıyor elbette, ama kar zarar maddesine sayılıyor. Bonservis maddesine etkisi olduğunu sanmıyorum, çünkü geçen sene Fenerbahçe Van der Wiel'e, Neustadter'e, ve bence Atıf sesyu'ya da, yüklü imza parası ödedi. Nereden çıktı bu para? Nani-Skrtel arası fark 2.5'tu, onu da devre arası Ekici'nin bonservisi için önerdiler.

Senin başkanımıza karşı duyduğun bu derin aşk gözlerimi yaşartıyor.  :icool:

Çevrimdışı mylife1903

cilası tamer tuna aldı ya reis
Gavur takimlarini takip etmiyom yahu, izmir vize verir mi cilasa tipi biraz sey

Çevrimdışı tuncaboylu

Fegulinin yanina ben arfayi da alsinlar ohhh boyuh tiransfer
Bogazdaki barlardan denize atlayarak bizim deplasmana gelirler
Atlayarak dedim aklima geldi bizim adriyano gitmesin lutfen
Atlayarak derken Adriano nereden aklına geldi abi? :alala:

Çevrimiçi Necmi

İşte biraz paragöz oluyor bu tip adamlar ama hangisi değil ki Türk olanı da öyle bir şey değişmiyor ama kiralık adamın zırt pırt ücret talep etmesi saçma, Kendi kulübünde 400 500 e oynuyor burada 3 katını alıyor hala zam istiyor, alsın gelsin bonservisini daha fazlasını verelim, EPL'e filan gitseydi ki gidemezdi 1.5 milyonu rüyasında göremezdi.
EPL de görürde o maaşları konu o değil sana böyle bir şey dediyse gerçekten
söylenecek tek kelime var kulübüne geri git. Başkası ne maaş alıyormuş kimseyi ilgilendirmez
böyle bir taviz verdiğinde yol açarsın kulüp politikalarını menfaatlerini oyuncular belirlemiyor.
kime ne ücret verildiği hiç bir oyuncuyu ilgilendirmez. Belki senin ilerki yıllara dönük başka planların var.
her oyuncu kendi pazarlığında konuşur. sözleşme imzalanır bir sonraki sözleşmeye kadar
o rakam bakidir amena kulüp iyileştirmeye gitmek ister buda kulübün tasarufudur. Kulüp
politikasına bağlı bir şeydir. işine gelmeyenin yolu açık olsun.

Çevrimdışı brkntcnr

Ben şahsen bonservis ödemeyeceksek Gomez ve Sosa' nın gelmesini isterim. Gomez' den daha çok Costa ve Mandzukic gelsin isterim ama olmuyorlarsa Gomez' e bence hayır denmez.

Çevrimdışı tuncaboylu

Senin başkanımıza karşı duyduğun bu derin aşk gözlerimi yaşartıyor.  :icool:
Valla Demirören'den sonra çölde vaha gibi abi.

Hele Dursun falan, Allah muhafaza.

Düşünürken fena oldum.

Çevrimdışı tangaz

Atlayarak derken Adriano nereden aklına geldi abi? :alala:

tam adı adriano koyyaraaa olduğundan  :iblush:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Kutay

Gomez gelse sözleşmesinde '' terör olayları olursa sözleşme tek taraflı fesh edilir'' tarzı bir madde koydurabilir. ve ülkemizde terör olayları da olursa bedelsiz falan ayrılır diye içimde bir korku var sonuçta son 2 yılda darbe,terör vs. bir sürü olay yaşadık.
15 SÜPER LİG
 9 TÜRKİYE KUPASI
 8 SÜPER KUPA
 6 BAŞBAKANLIK KUPASI
 1 ATATÜRK KUPASI
 3 MİLLİ KÜME
 2 TÜRKİYE FUTBOL ŞAMPİYONASI
 2 İSTANBUL PROFESYONEL LİGİ
 11 İSTANBUL LİGİ
 2 İSTANBUL TÜRK İDMAN BİRLİĞİ LİGİ
 1 PAZAR LİGİ
 4 SPOR TOTO KUPASI
 2 TÜRKİYE AMATÖR FUTBOL ŞAMPİYONASI

Çevrimdışı brkntcnr

Gomez gelse sözleşmesinde '' terör olayları olursa sözleşme tek taraflı fesh edilir'' tarzı bir madde koydurabilir. ve ülkemizde terör olayları da olursa bedelsiz falan ayrılır diye içimde bir korku var sonuçta son 2 yılda darbe,terör vs. bir sürü olay yaşadık.
Bence bu sefer başkan "Beşiktaş JK isterse sözleşme tek taraflı fesh edilir." tarzı bi madde koydurur.

Çevrimiçi Necmi

Maddi olarak Abou ve talisca'dan nemalanamıyoruz ama sorun orada parlatıp satılıyor vs filan sadece saha içinde katkı alıyoruz üstüne çok da iyi maaşlar ödüyoruz bu adamlara. Umarım seneye Talisca 20 25 e satılır ve bizde kiralama ücretini geri alırız. Ama bu tip hamleler ileride kariyerini düşünüp patlamak yapmak isteyen oyuncuları bonservisiyle çekmek için güzel hamleler.
onu diyorum işte kazanç her zaman para değildir.
Mendes toplantıda abou ve taliscanın parlatılması sadece portekizde
değil tüm avrupanın dikkatini çekti demiş bu önemli bir kazanım gelecekte
genç oyuncuları istediğimizde orda körelirim korkusu olmayacak
menejerlerindede olmayacak diğer taraftan istediğiniz kadar yok saysanızda bu iki oyuncu bize
şampiyonluk getirdi alamasaydık halimiz nice olurdu dediğin gibi
transferin sonuna yaklaşmışsın o nedenlede verilen paraların karşılığını
maddi manevi aldık.hem prestijimiz arttı hemde şampiyonlukla kasaya
100 M€ gibi bir rakam koyduk bu yadsınamaz. Şimdi görevlerini yaptılar
artık bizim elimiz güçlü onlar gider başkaları gelir umrumuzda olmaz
gelen gideni aratmıyor nasılsa kendileri düşünsün neyi kaybedip neyi
kazanacaklarını.

Çevrimdışı matias_27

Şuan çok tehlikeli bi durum yaşanıyor Necmi abi bahsetti

Talisca olayı eğer bir kere taviz verilirse yıl geçen hanına döner resmen cinconun durumuna düşeriz.  Cinconlu futbolcular resmen kulübü ele geçirmiş her istediklerini yaptırıyorlardı kolayı da ne taraftarı arkana al yaptır istediklerini.  Yok öyle 3 kuruşa beş köfte. Bravo başkana postayı koydu. Aslında Allah da bizi seviyor sene başında oldu bu süründür bakim diğer futbolcular yapabiliyor mu

4 yıl üst üste şampiyonluk gelecek

Çevrimiçi Necmi

Açarlar abi, kontenjan mı dinler Mendes?
Aras, Milosevic, Pedro ve Mitrovic'i 2 saat içinde bir Portekiz takımına kiralar bu adamlar. Al sana kontenjan.

:flag: kabul

Çevrimiçi Necmi

Costa'da olay AT.Madrid transfer edecek ambargosu kalkana kadar bize kiralayacak şeklinde yürüyecek galiba değil mi ?

Şuan ilgilendiğimiz ismler

Remy , Costa, Gomez, Gignac, Llorente galiba.
bilmem sanırım pek değil :D
costa hariç diğerleriyle taraftar ilgileniyor sanırım
kulübün haberi yok gibi duruyor :alala:

Çevrimdışı atalay

Beşiktaş; ligde ağırlıklı olarak saha boşaltarak, ön bölgede yerleşerek oynuyor. Böylelikle geride bazen 40-50 metre boşluk bırakabiliyor. Bu oyunu; yalnızca stoperin birine ve beklere "ilk müdahale" rolü vererek tolere etmeye çalışmadan, savunma merkezini de geriye çekip takım boyunu uzun tutmadan oynamak gerek. O mesafeleri çabuk kapatacak, oyunun ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak bir stoper transferi, belki de daha fazla gol yemekten bile daha mühim. Geriden oyun kurmak, ön alan baskılarını kırmak bir metot işi. Yoksa Adriano, Gökhan, Caner biraz zorlarsak Marcelo ve Fabri gibi geriden oyun kuracak; Oğuzhan, Tolgay, Atiba, İnler hatta Talisca gibi geriye gelip ayaktan top alacak oyuncular var. Bu savunmacıların çoğu pas ile ya da kısa adımlar ile alan katederek baskıdan çıkabilecek oyuncular. Fakat biraz kaliteli bir ön alan baskısı, farklı bir press metodu ile bocalıyoruz. Çünkü saha parselizasyonu ve metot yeterince iyi değil.
Şenol Güneş'in stoperlerden en çok istediği şey: İlk müdahale. Üstünkörü tarif etmek gerekirse; Beşiktaş, oyun ve savunma merkezini nereye çıkarırsa ya da baskı merkezini nerede kurgularsa kurgulasın... Güneş, stoperlerden birinin rakibi önde karşılayan ilk isim olmasını; topu aldırmamasını veya döndürmesini istiyor. Böylelikle o uzun mesafeleri kolay yoldan kapatacağını düşünüyor. Tabii, burada oynanan oyunun doğal handikapları, özellikle ön bölgede tercih ettiği oyuncu profilleri ve bu oyunculara verdiği oyun özgürlüğü gibi önemli hususlar var. Bu görevi ilk olarak Ersan'a ardından Alexis'e son olarak ise Tosic'e verdi. Zaman zaman da bu rolü Necip üstlenmeye çalıştı. Fakat stoper pozisyonun temel parametrelerini yeterince karşılayamayan isimler bu görevi alınca, başta hamle zamanlaması ve tercih hatalarından dolayı bir dolu yanlış sebebiyle bu oyuncuların kendi pozisyonunu boşalttığı ve rakibe daha çok alan bıraktığı anlar izledik. Ki switch oyunları da bu durumu yeterince kurtarmıyor. Açıkçası stoper için de bunu yapabilmek kolay iş değil. O yüzden orada ihtiyacı karşılayacak kalite lazım. Fakat Clark Kent parasına da Superman alamıyorsunuz. Beşiktaş'ın özellikle genel savunma anlayışı konusunda ligdeki tercihi ile Avrupa'daki tercihi arasında fark var. High line'ı orta saha çizgisinde kurmak ile derin savunma yapmak kadar değil, ama önemli ölçüde farklı bir savunma anlayışı var. O yüzden kalite, saha içi pratiği ve uyum ile birleşirse iş görür.
Alıntı yapılan: atalay
23 Haziran 2016, 17:55:40 »
Stoperin; pozisyon bilgisi/alması, oyun sezgisi güçlü olacak. Kademe anlayışı doğru, kaymaları iyi yapacak. Ayakta kalacak, kesecek ve dağıtacak, sıçrama özelliği iyi olacak ve tandem oynamasını bilecek. Hamle zamanlaması, reaksiyon hızı, alan oyunu becerisi, çevre kontrolü, yüksek top hakimiyeti, karar verme mekanizması, oyun geçişleri, pozisyon paylaşımı daha bilumum parametre var. Ve bu ligde oynuyorsa temas oyununda iyi, agresyon derecesi yüksek olacak. Seri, manevralı, hızlı, çabuk vesaire bunlar oyuncu tiplemesine girer.
Şenol Güneş'ten beklentim ise; özellikle ligde oyun merkezini daha da öne çıkarıp, çizgi savunmayı ileri çekmesi. Geçen sezon ligde takım boyu en uzun ekiplerden biriydik. 40-50 metre boşluk verirken; savunmadaki yoğunlaşmaları, ilk reaksiyonu ve kompakt oyunu çok da düzenli uygulayamadık. Ligi bitirdiğimiz kadro ile topu geri kazanma sürelerini nasıl aşağı çekeceğiz emin değilim. Fakat topa sahipken ve geri kazanmaya çalışırken, bölgesel ve set oyunlarında 3v1, 3v2, 4v1, 4v2, 4v3, 5v2, 5v3 sayısal üstünlük sağlamamız gerek. Transition ve pozisyon oyunlarında, ön alan baskılarında yine mesafe katetmemiz lazım.

Pepe, ilk müdahale görevini fazlasıyla karşılayacak bir isim. Fakat bunun birincil çözümü bu değil. O mesafeleri kapatabilecek olması da oyuncunun başta atletizmi veya tiplemesinden ziyade pozisyonun temel parametrelerinde yüksek seviyede olması ile alakalı. Ki hamle zamanlaması, reaksiyon hızı, pozisyon bilgisi, taktiksel algısı ve oyun sezgisi dışında bu işin tipleme üzerinden tarif edilecek kısımlarında da öne çıkan bir isim. Ayrıca kaliteli ön alan baskılarında yeterli karar verme mekanizması ile o baskılardan pasla veya topla mesafe katederek çıkabiliyor. Özellikle kanala yerden derin ya da pas metrajını orta/uzun tutup gönderdiği yüksek açılı vertical paslar ile. Bu noktada geriden oyun kurulumunda +1 opsiyon daha olacaktır. Yalnız burada da daha önemli olan şey eldeki oyuna-oyunculara uygun metot ve doğru yerleşim.

Doğru oyun olmadan salt oyuncu kalitesi yetmez, fakat oyuncu elit seviyedeki sayılı stoperlerden biri. Ötesindeki veya berisindeki ismin performansını yukarı çekebilecek ve güven verebilecek bir isim. Öyle ki başta merkez orta sahalar olmak üzere öndeki isimlerin oyun merkezlerini daha öne çıkarıp, oyun mesafelerini kısaltabilir. Aynı zamanda farklı savunma kurgularında ve saha içi düzenlerinde kullanılabilecek bir oyuncu. Nitekim eldeki bekler ve orta sahalar da buna müsait. Ayrıca oyuncunun sol stoper pratiği de yüksek. O noktada Marcelo veya Mitrovic ile birlikteliğinde en azından bu hususta problem olmayacaktır. Partneri ile genel uyumunu ise yine saha içi pratiği gösterecek. Son olarak Pepe'nin saha içinde bir takım gri ve grinin siyaha yaklaşan tonlarında hamleleri olabiliyor. Bu agresyonu yüksek tutmak için artı lakin bazen handikaba dönüşebiliyor. Fakat bilinen algının aksine uzun zamandır siyahın tonlarında işler yapmadığını söylemek lazım. Savunmanın oyun zekasının ve yapabildiklerinin artmış olması takımın oyun kalitesine yansıyacaktır. Bu da en niyetinde pozisyon kalitesini arttıracaktır. Yeter ki mevcut saha içi organizasyonunu daha uygun roller ile yukarıya çekebilelim. Umarım kağıt üzerindeki tarif, doğru saha içi organizasyonu ile pratiğe yansır. Geçmiş dönem performanslarını, Beşiktaş forması ile de gösterir.

Çevrimiçi Necmi

Abi azicik olmamis
Lucescu V2 briegel edition yapmak  lazim

Atiba
           Marselo    pepe
   Gg tolgay ginler oguzhan adri
                  Taliska
             Maryo gomez

Atibayi top rakipteyken iki stoper arasindan geriye sokup cikartiyoruz sonra top bizdeyken geriden cikartiyoruz atibayi rakibin onune sokup cikartiyoruz, atiba dabil penetresyon yapiyor hem geriye hem one giriyor cikiyor, bilmiyorum anlatabildim mi?
tamam 3 bacaklı ama gir çık gir çık o kadar yormayaydık
yaşıda bayağı ilerledi.

Çevrimdışı atalay

Mali şartlar düşünülürse, yalnızca bonservisi için 4 milyon küsur ödenilen bir oyuncunun üstünü çizme lüksümüz yok. Pepe takviyesinden sonra Mitrovic'in rotasyonda daha çok şans alması lazım. Şenol Güneş için elde maç pratiği yüksek Tosic varken bu ne kadar mümkün bilmiyorum.
[ Son Düzenleme: 05 Temmuz 2017, 18:12:16 atalay ]

Etiketler: