Bu transfer işleri tamamen marketle alakalı, takım içi maaş skalası denen şeyi ben saçmalık olarak görüyorum. Her oyuncu farklı özellikte ve farklı şartlarda alınıyor, tabii ki ücretleri de farklı olacak. Kimin eli kuvvetliyse o taraf da onu kullanıyor, bence olay bu.
Mesela Abu transferinde Gomez'i bekleme riskine girdik, Gomez olmayınca kısa ve sıkışık sürede, üst düzey oyuncuların önceden alınıp satıldığı bir dönemde karşı tarafta durumu biliyor ve ona göre yüksek maaş istiyor, mecbur kalıp o parayı vereceksin yoksa forvetsiz kalırsın.
Şu an ise öyle bir ücreti rüyasında görür. Hele mali olarak en üst düzey takımlar ilk 11 transferlerini yapsın, piyasadaki bizim seviye oyuncular artsın, o zaman da koz bizim elimize geçecek.
Su andan itibaren avantajlarımız forvet transferine odaklanabilecek olmamız, acelemiz olmaması vs. denebilir. CL zaten bilinen avantajımız.
Dezavantaj ise bonservis muhabbeti, alternatifleri çok azaltıyor.
Ama yönetime güveniyorum, marketin dinamiklerini bildiklerini gösteriyorlar, gittikçe de tecrübeleniyorlar.
Ben futbol görüşüme göre şöyle uluslararası bir pivot santraforla da kiralık olarak transferi kapatırız oyuncu satılmazsa, belki ekstra bir kanatta olabilir.
Oyuncu satılırsa o zaman farklı bir durum işler, bonservis verebileceğimiz için.