2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 32 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6938861 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Çevrimdışı Savaş

ardaya methiyeler düzülüyor ama ispanyanın o kadar iyi takımlarında oynadığı halde
hiç bir sene babelin yarım senede ulaştığı rakamlara ulaşamamış. ispanyada en iyi yaptığı iş
göt göbek büyütmek olmuş
Arda'nin bu aksam bir fotoğrafını gördüm, bir tane kası yok. Bu forumda bile vücudu ardadan iyi olan onlarca adam vardır.

Bizden uzak allaha yakin olsun.

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı atalay

Stoper transferi yalnızca az gol yemek için yapılmaz. Zaten salt stoper kalitesi bunu sağlamaz. Oyunun ihtiyaçlarını karşılayacak doğru bir tipleme oyunu başkalaştırabilir. Adriano ve Gökhan'ın rolü yalnızca rakip karşılayıp, savunma kalitesini arttırmak mı? Bütün sezon bunu mu izlediniz?
[ Son Düzenleme: 30 Haziran 2017, 02:58:53 atalay ]

Çevrimdışı Orhan_

Serdar Sarıdağ denilen adamın twitlerini okudum, gözlerim kör oldu. Adam sanki bizim transfer işlerinden sorumlu yönetici.

Çevrimdışı Necmi

Stoper transferi yalnızca az gol yemek için yapılmaz. Zaten salt stoper kalitesi bunu sağlamaz. Oyunun ihtiyaçlarını karşılayacak doğru bir tipleme oyunu başkalaştırabilir. Adriano ve Gökhan'ın rolü yalnızca rakip karşılayıp, savunma kalitesini arttırmak mı? Bütün sezon bunu mu izlediniz?
iyide pepe oyun kalitesini yükseltecek bir stopermi.
benim izlediğim pepe iyi bir kesici ama oyun kurma konusunda marcelo kadar bile değil
pepe çok tuttuğum bir oyuncu ama hiç o gözle bakmadım daha çok geride süpürücü rol biçtim
daha öncede söylemişdim pepe nin varlığı bizim beklerin oyuna daha fazla girmesini sağlar
bu sene GG çok fazla geride kaldı ve süpürücü görev yaptı.

Çevrimdışı atalay

Transferde birkaç önemli kriter olmalı. Karar kalitesinin iyi, final pozisyonlarını oynama becerisinin yüksek, ikili-üçlü oyunları oynama ve çoklu kombinasyon kurgulama becerisinin gelişmiş olmasını, pas temposu ve oyun opsiyonu yaratma becerisinin yüksek olması gerektiğini yazmıştım. Fakat her şeyden önemli seçilen isimlerin fitness data raporları iyi incelenmeli. Beşiktaş'ın atletik kapasitesi yüksek, dinamik ve tempolu oyunculara ihtiyacı var. Aynı zamanda eklenecek isimlerin taktiksel algısı gelişmiş, pozisyon ve sezgisel farkındalığı yüksek oyuncular olması lazım. Geçmiş dönemlerde bu hususta önemli seviyelerde olan oyuncular transfer edildi. Bu hususlarda çok özel olmasına gerek yok, yazılımında ihtiyacı karşılayacak kadar olması kafi.

Çevrimdışı Orhan_

iyide pepe oyun kalitesini yükseltecek bir stopermi.
benim izlediğim pepe iyi bir kesici ama oyun kurma konusunda marcelo kadar bile değil
pepe çok tuttuğum bir oyuncu ama hiç o gözle bakmadım daha çok geride süpürücü rol biçtim
daha öncede söylemişdim pepe nin varlığı bizim beklerin oyuna daha fazla girmesini sağlar
bu sene GG çok fazla geride kaldı ve süpürücü görev yaptı.

Pepe diğer beklerin oyuna daha fazla girmesini sağlarsa, oyun kalitesi artmaz mı?
Bir de Tosic'in yerine oynayacağını düşünecek olursak, oyun kurma konusunda Tosic-Pepe kıyası, Pepe-Marcelo kıyasına göre daha doğru olmaz mı?

Çevrimdışı atalay

Bunu bir isim üzerinden söylemiyorum. Mantığı eleştiriyorum. @Necmi Beşiktaş; ligde ağırlıklı olarak saha boşaltarak, ön bölgede yerleşerek oynuyor. Böylelikle geride bazen 40-50 metre boşluk bırakabiliyor. Bu oyunu; yalnızca stoperin birine ve beklere "ilk müdahale" rolü vererek tolere etmeye çalışmadan, savunma merkezini de geriye çekip takım boyunu uzun tutmadan oynamak gerek. O mesafeleri çabuk kapatacak, oyunun ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak bir stoper transferi, belki de daha fazla gol yemenden bile daha mühim. Geriden oyun kurmak, ön alan baskılarını kırmak bir metot işi. Yoksa Adriano, Gökhan, Caner biraz zorlarsak Marcelo ve Fabri gibi geriden oyun kuracak; Oğuzhan, Tolgay, Atiba, İnler hatta Talisca gibi geriye gelip ayaktan top alacak oyuncuların var. Bu savunmacıların çoğu pas ile ya da kısa adımlar ile alan katederek baskıdan çıkabilecek oyuncular. Fakat biraz kaliteli bir ön alan baskısı, farklı bir press metodu ile bocalıyoruz. Çünkü saha parselizasyonu ve metot yeterince iyi değil.
[ Son Düzenleme: 01 Temmuz 2017, 14:24:03 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Transferde birkaç önemli kriter olmalı. Karar kalitesinin iyi, final pozisyonlarını oynama becerisinin yüksek, ikili-üçlü oyunları oynama ve çoklu kombinasyon kurgulama becerisinin gelişmiş olmasını, pas temposu ve oyun opsiyonu yaratma becerisinin yüksek olması gerektiğini yazmıştım. Fakat her şeyden önemli seçilen isimlerin fitness data raporları iyi incelenmeli. Beşiktaş'ın atletik kapasitesi yüksek, dinamik ve tempolu oyunculara ihtiyacı var. Aynı zamanda eklenecek isimlerin taktiksel algısı gelişmiş, pozisyon ve sezgisel farkındalığı yüksek oyuncular olması lazım. Geçmiş dönemlerde bu hususta önemli seviyelerde olan oyuncular transfer edildi. Bu hususlarda çok özel olmasına gerek yok, yazılımında ihtiyacı karşılayacak kadar olması kafi.

Ek olarak saha içi konsantrasyonu ve istikrarı mühim. Elde bu açıdan defolu birkaç oyuncu var. +Fiziksel açıdan gelişime açık genç oyuncuların göğüs kafesinin geniş olması efdal. 

Çevrimdışı Necmi

Bunu bir isim üzerinden söylemiyorum. Mantığı eleştiriyorum. @Necmi Beşiktaş; ligde ağırlıklı olarak saha boşaltarak, ön bölgede yerleşerek oynuyor. Böylelikle geride bazen 40-50 metre boşluk bırakabiliyor. Bu oyunu; yalnızca stoperin birine ve beklere "ilk müdahale" rolü vererek tolere etmeye çalışmadan, savunma merkezini de geriye çekip takım boyunu uzun tutmadan oynamak gerek. O mesafeleri çabuk kapatacak, oyunun ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak bir stoper transferi, belki de daha fazla gol yemenden bile daha mühim. Geriden oyun kurmak, ön alan baskılarını kırmak bir metot işi. Yoksa Adriano, Gökhan, Caner hatta Marcelo, Fabri gibi geriden oyun kuracak Oğuzhan, Tolgay, Atiba, İnler hatta Talisca gibi geriye gelip ayaktan top alacak oyuncuların var. Bu savunmacıların çoğu pas ile ya da kısa adımlar ile alan katederek baskıdan çıkabilecek oyuncular. Fakat biraz kaliteli bir ön alan baskısı, farklı bir press metodu ile bocalıyoruz. Çünkü saha parselizasyonu ve metot yeterince iyi değil.
ama bunun stoperle alakalı olduğunu sanmıyorum. Aslında bu konuda dediğin kadarda zengin değiliz
doğru pas yapan oyuncumuz çok ama driplingle çıkan bir Tolgay var. Bu sene hiç dikine oynayamadık bıktıracak kadar
yan pas yaptık. Bunun baş kahramanıda oğuzhandı. Marcelonunda bu yan paslarda oldukça katkısı oldu.
Bu sene hızlı seri hücumlar yapamadık. Geride top çevir sonra uzun topla quaresmayı buluşturmaya çalış
olgunlaşmış bir hızlı atağımız yok gibi en hızlı ataklar rakip hücuma çıkarken kaptığımız toplarla oldu.
bazen stadda maçı seyrederken o yan paslar yüzünden uykumuz geliyordu insanlar maçı izlemeyi bırakıp sohbete başlıyordu.
en fazla topa sahip olan takımız en fazla pas yapan takımız ama bunların ne kadarı katkı yönünden tatmin edici oldu.

Çevrimdışı atalay

Şenol Güneş'ten beklentim ise; özellikle ligde oyun merkezini daha da öne çıkarıp, çizgi savunmayı ileri çekmesi. Geçen sezon ligde takım boyu en uzun ekiplerden biriydik. 40-50 metre boşluk verirken; savunmadaki yoğunlaşmaları, ilk reaksiyonu ve kompakt oyunu çok da düzenli uygulayamadık. Ligi bitirdiğimiz kadro ile topu geri kazanma sürelerini nasıl aşağı çekeceğiz emin değilim. Fakat topa sahipken ve geri kazanmaya çalışırken, bölgesel ve set oyunlarında 3v1, 3v2, 4v1, 4v2, 4v3, 5v2, 5v3 sayısal üstünlük sağlamamız gerek. Transition ve pozisyon oyunlarında, ön alan baskılarında yine mesafe katetmemiz lazım. Oyunu zaten ağırlıklı olarak geniş oynuyoruz. Zaten eldeki kenar oyuncuları ile bunu sağlamak gayet kolay. Onun dışında gözlemlediğim olumlu ve olumsuz şeyleri daha önce yazmıştım. FİNİTO.
[ Son Düzenleme: 30 Haziran 2017, 03:57:34 atalay ]

Çevrimdışı Necmi

Pepe diğer beklerin oyuna daha fazla girmesini sağlarsa, oyun kalitesi artmaz mı?
Bir de Tosic'in yerine oynayacağını düşünecek olursak, oyun kurma konusunda Tosic-Pepe kıyası, Pepe-Marcelo kıyasına göre daha doğru olmaz mı?

artmaz çünkü ilerde bunların oyuna girmesine engel olan bir el freni var.
@atalay  ında dediği gibi ön alan presimiz yok gibi çünkü yapma imkanı yok her topu
quaresmaya atıp onun orta açmasını beklediğin oyun şeklinde kaliteli ön alan presini nasıl yapacaksın
diyelim GG yi çıkarttın ileri ilerde topu görebilecekmi. senin ilerdeki elemanların bile topu göremezken beklerin nasıl görsün.

Çevrimdışı Necmi

Şenol Güneş'ten beklentim ise; özellikle ligde oyun merkezini daha da öne çıkarıp, çizgi savunmayı ileri çekmesi. Geçen sezon ligde takım boyu en uzun ekiplerden biriydik. 40-50 metre boşluk verirken; savunmadaki yoğunlaşmaları, ilk reaksiyonu ve kompakt oyunu çok da düzenli uygulayamadık. Ligi bitirdiğimiz kadro ile topu geri kazanma sürelerini nasıl aşağı çekeceğiz emin değilim. Fakat topa sahipken ve geri kazanmaya çalışırken, bölgesel ve set oyunlarda 3v1, 3v2, 4v1, 4v2, 5v2, 5v3 sayısal üstünlük sağlamamız gerek. Transition ve pozisyon oyunlarında, ön alan baskılarında yine mesafe katetmemiz lazım. Oyunu zaten ağırlıklı olarak geniş oynuyoruz. Zaten eldeki kenar oyuncuları ile bunu sağlamak gayet kolay. Onun dışında gözlemlediğim olumlu ve olumsuz şeyleri daha önce yazmıştım. FİNİTO.
Şenol hocadan beklentinin olması için bu takımda quaresmanın olmaması lazım bence

Çevrimdışı atalay

Sebebini yazmışsın zaten. @Necmi Ki daha birkaç gün önce yazdım. Merkez üzerinden dikine oyunları ligin belki de son 5-6 haftasında etkin bir şekilde yapabildik. Birincisi; merkez orta saha oyuncularımızın önünde oynayan isimlerin rakip orta saha ve savunma arasında yeterli derinlik vermemesi. -Düşük mobilizasyon- İkincisi; sahayı sürekli enine kullanıp, Quaresma'ya atılan yatay, dikey ve diagonal toplar ile ağırlıklı olarak onun üzerinden oynamamız.
[ Son Düzenleme: 30 Haziran 2017, 03:49:47 atalay ]

Çevrimdışı Necmi

Sebebini yazmışsın zaten. @Necmi Ki daha birkaç gün önce yazdım. Merkez üzerinden dikine oyunları ligin belki de son 5-6 haftasında etkin bir şekilde yapabildik. Birincisi; merkez orta saha oyuncularımızın önünde oynayan isimlerin rakip orta saha ve savunma arasında yeterli derinlik vermemesi. -Düşük mobilizasyon- İkincisi; sahayı sürekli enine kullanıp, Quaresma'ya atılan yatay, dikey ve diagonal toplar ile ağırlıklı olarak onun üzerinden oynamamız.
senin kadar futbolu bilmiyorum hatta hiç bilmiyorum diyebilirim.
ama matematikte doğruyu söyler bir takım maç boyu kaç etkili atak yapabilir 10-12-15
quaresma 300 ün üzerinde orta yapıyor bu oynadığı maçları hesaplayınca maç başına 10
hücum demektir. bunun 70 civarı kutuyu bulmuş bunlarında yarısı kadarı etkili orta buda
hücum etkinliğinin %90 ının quaresma tarafından çöpe atılması demek. son haftalar etkin oynamamız
quaresmanın olmamasından kaynaklı olabilirmi.
Bu takım hücum gücünün taş çatlasa %20-25 gibi bir kısmını kullanarak şampiyon oldu.
Büyük iş başarmışız. Bu senede quaresma endeksli bir oyun oynarsak bu kadar şanslı olmayız.

Çevrimdışı atalay

Peki, başta sen olmak üzere cevaplamak isteyen herkese soruyorum: Sizce Şenol Güneş sezon boyunca bir oyuncu üzerinden bu kadar hücum etmeyi neden tercih etti? @Necmi
[ Son Düzenleme: 04 Eylül 2017, 01:27:33 atalay ]

Çevrimdışı tangaz

karizma 360 orta yapmış 90ı isabetli oran %25 ve ligin yüzdesel olarak lideri. orta yüzdesinde bir sıkıntı yok yani ama boşa giden 270 top kritik kaçıyor hani maçbaşı 5 orta açsa 40/160 ile %25de kalsa sıkıntı yok bence ama 90/360 çok fazla. @Necmi
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

Estağfurullah. Peki, başta sen olmak üzere cevaplamak isteyen herkese soruyorum: Sizce Şenol Güneş sezon boyunca bir oyuncu üzerinden bu kadar hücum etmeyi neden tercih etti? @Necmi

bence hoca durumu idare etmeyi ve grubu bir arada tutmayı yeğledi, olcay kerim ikilisinden yada abudan taliscadan falan kanat performansı alsaydı farklı denemeler yapardı. @atalay
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Necmi

Estağfurullah. Peki, başta sen olmak üzere cevaplamak isteyen herkese soruyorum: Sizce Şenol Güneş sezon boyunca bir oyuncu üzerinden bu kadar hücum etmeyi neden tercih etti? @Necmi
kendini alternatifsiz hissettiğinden olabilirmi.
yada alternatif üretmeyip işin kolayına kaçtı. quaresma
mecburen oynamadığında işte son haftalar alternatif denedi
buda oyunu direk etkiledi. Direk rakip sahaya çöken bir takım izledik.
zaten taliscanın ozinin oyun içinde daha aktif olduğunuda görebiliriz keza
tolgayında daha verimli oynadığını. sonuçta son haftalar bayağı golcü kimliğimiz ortaya çıktı
diğer taraftan bunun yan etkiside atak yemedik rakipler sürekli savunma yapmaktan saldıramadılar bile.
Bence Hoca bu sene çok korkak oyun oynadı. bu seneki Şenol Güneş performansını beğenmedim.

Çevrimdışı Necmi

karizma 360 orta yapmış 90ı isabetli oran %25 ve ligin yüzdesel olarak lideri. orta yüzdesinde bir sıkıntı yok yani ama boşa giden 270 top kritik kaçıyor hani maçbaşı 5 orta açsa 40/160 ile %25de kalsa sıkıntı yok bence ama 90/360 çok fazla. @Necmi
zaten sıkıntı burda ya 360 orta açmak demek maç başı 12 orta demek buda her maç 9 atağın çöpe gitmesi demek
azami 15 atak yapmış olsak quaresma harici 3 atak yapabiliyoruz. maç boyu gol yapabileceğimiz 6 civarı atak oluyor
gole ulaşmak için çok düşük oran bu zaten 3 ü kutuya düşen orta bunun asist değeri taşıması ayrı konu genelde quaresma ters köşeye
arka direk arkasına orta yaptığı için onu direk kaleye göndermek çok zor. zaten söyledim 30-35 asist özelliği taşıyan ortası var
üç ortadan biri gol olmuş işte %3 gibi bir başarı oranı bu şampiyonluğa oynayan bir takım için felakettir resmen
mesela oynadığı kısa sürede caneri takip ettim yaptığı ortaların tamamı penaltı noktası civarı tehlikeli bölgeye düştü
caner 8 maç oynadı quaresma 29 hesaplamadım ama bakalım caner penaltı noktasına daha fazla orta düşürmüştür.
quaresma resmen bu takımın kabusuydu 360 atak 35 etkili orta 13 asist 325 çöpe attığı hücum
attığımız 73 golün 20 si quaresma oyunda yokken atılıyor. Quaresma 90 dakika oynamadığı hiç bir maçta gol ve asist katkısı yok
35 dedim şimdi baktım 29 etkili ortaymış iç saha 13 orta 9 gol dış saha 16 orta 4 gol
forvetler beceriksiz diyen arkadaşlar bence forvetler oldukça etkili olmuş ortalarında
her 2.2 ortadan birini gole çevirmişler.
Birisinin şu istatistikleri quaresmanın eline tutuşturması lazım Abou bu işi iyi becerir.

Çevrimdışı Necmi

bu arada quaresmasız ortalama her maç 3 atak yapmışız ya bu ortalama tabi bazı maçlar daha fazla bazı maçlar daha az olabilir
bu da 102 atak demektir. Bu ataklar sonucu 58 gol yani quaresmasız her 1.75 atakta bir gol demek
quaresmalı 360 atak 15 gol
quaresmasız 102 atak 58 gol
hadi daha fazla atak yapmış olalım 102 değilde 150 olsun
200 olsun bu kadar olmazda olsun diyelim yanılmış olalım iki katı atak yapmış olalım
bu her 3.4 ataktan biri gol demek oluyor
quaresmalı ataklarda her 24 ataktan biri gol oluyor.
işte quaresmanın Beşiktaşa verdiği zararın boyutu bu.
bu oyun içinde quaresma olmasa 3.4 atak değilde her 5 ataktan birini gol yapmış olsak
futbolda ortalama 5 ataktan biri gol olur 112 gol atmış oluruz
birde 3.4 istatistiğini yürütebilsek 164 gol olur.

Çevrimdışı Necmi

atak sayılarına itiraz edecek olan olabilir. Türkiyede topun oyunda kaldığı süre 60 dakikanın altında
15 atak yapmak demek her dört dakikada bir atak yapman demek oluyor. Bu arada rakipde armut toplamıyor
oda atak yapıyor. bu 15 atağın 12 tanesi quaresma ortasıyla sonuçlanıyor yani hesapları bol keseden attım
15 atak gerçekten ulaşılması kolay olmayan bir rakam 3 atak quaresma harici maç ortalama atağı
yani hesaplarım atmasyonda olsa çokda atmış değilim yani 1.7 atakta bir gol değerine ulaşmışız
quaresmasız hücumda bu muhteşem bir istatistik. işte quaresma sahada olmayınca takım böyle bir golcü kimlik kazanıyor.
son haftalar quaresmasız oyunda her dört ataktan birini gole çevirmişiz zaten bu seneki beklentim 100 gol
barajını aşmaktı bunuda her 5 ataktan birini gole çevirerek yapabilirdik. sağ olsun quaresma izin vermedi
73 golde kaldık.
[ Son Düzenleme: 30 Haziran 2017, 05:22:52 Necmi ]

Çevrimdışı Necmi

burda yanılıyorsun 90 isabetli orta değil kutuya düşen orta isabetli orta 13 orta iç saha 9 u gol olmuş
16 orta dış saha 4 ü gol olmuş. toplam isabetli orta 29 gol oranı 2.2
bizim haber sitesindeki fikstür bu konuda çok iyi istatistik tutuyor. @tangaz

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Beri sayfalarda Arda, Sneijder, Burak adlari gecmis   (kusma emoticonu)

Eger Q7'e alternatif bir kanat oyuncusu gelmezse, Q7 bu sezon kadro disi kalacak Senol Gunes tarafindan. Kim formasina iddiasina girmek ister benimle.

Bu adamin kisiligi, karakteri degismeyecegine gore bu sezonda mac icinde ters hareketler yapip takimi sabote edecek. Bu sezon hakemlerin gormemezlikten geleceginide sanmiyorum. Q7'nin Besiktas'taki gelecegi bir hataya bakar. Ve bu hatayi gostere gostere yapacak karaktere sahip kendisi.

Senol Hoca Tore'yi kampta test edecek. Eger memnun kalirsa Q7'e goz dagi verecek. Memnun kalmazsa kesinlikle kanat oyuncusu isteyecektir.

Eger takimdan ayrilan olmaz ise. Santrafordan sonraki en onemli konu kanatlar. Tore'nin kamptaki performansi cok onemli.

FFP'den kurtulana kadar Avrupa basarisi icin ugrasip, Lig sampiyonlugunu riske etmek cok aptalca. Cunku bu sene yine sampiyon olup, FFPsiz 2018-2019 sezonunda CL'de ceyrek final icin kasabiliriz. Stopere dunya yildizi gerekmiyor. Pepe olmazsa olmasin, cok onemli degil bence. Marcelo, Tosic, Mitrovic, Atinc lig icin yeterli. Ben sahsen Mitrovic'in formayi kapacagini dusunuyorum bu kamp doneminde.

Bu takimda Tolgay ilk 11 baslamali her mac. Koca takimda su topu ileri tasiyip, dikine, araya pas veren baska oyuncu yok. Talisca'yi 10 numara olarak goremiyorum. Daha cok yardimci santrafor gibi oynuyor. Takimla beraber cikmaktan daha cok direk golu dusunen bir futbolcu. Oynatan degil, oynayan futbolcu. Belki Q7'in etkisi olmus olabilir oyun anlayisinda, bilemiyorum.

Oguzhan benim gozumde sadece iyi bir oyun kurucudur. Yetenegini sadece bos alan buldugunda gosterebilen, fiziken cok yetersiz gordugum bir futbolcu. Maestro falan hikaye, orta sahada iyi basan takima karsi Oguzhan mac icinde her zaman kaybolmustur. Neden bu kadar buyutuldugunu ben anlamiyorum.  Ligimizde yerli statusunde is goruyor. Lig sampiyonlugu icin yeterlidir ama uzun yillar Oguzhan'a bel baglayacaksak, yandik !

Problem surda Tolgay ilk 11 baslarsa kim yedek kalir ? 

Talisca, Oguzhan, Atiba, Tolgay.  Sezon icinde de soylemistim Talisca iyi bir  hamle oyuncusu, ben Talisca'yi ilk 11' de baslatmazdim. Cift santrafor oynasak Talisca'yi serbest birakirdim Tolgay'in onunde. Ama Bizim sisteme gore kenardan oyunun gidisine gore oyuna dahil edilebilecek birisi. Ama takimda en etkili duran top kullanan da O.  Nasil olcak bu is.

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Bu Serdar Saridag kim. Tipi tam bir palavraciya benziyor.

Su duyumculari takip etmek icin iyi sabir olmasi lazim insanda. Kafam rahat Temmuz sonuna kadar transfer beklemiyorum.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Bunu bir isim üzerinden söylemiyorum. Mantığı eleştiriyorum. @Necmi Beşiktaş; ligde ağırlıklı olarak saha boşaltarak, ön bölgede yerleşerek oynuyor. Böylelikle geride bazen 40-50 metre boşluk bırakabiliyor. Bu oyunu; yalnızca stoperin birine ve beklere "ilk müdahale" rolü vererek tolere etmeye çalışmadan, savunma merkezini de geriye çekip takım boyunu uzun tutmadan oynamak gerek. O mesafeleri çabuk kapatacak, oyunun ihtiyacını büyük ölçüde karşılayacak bir stoper transferi, belki de daha fazla gol yemenden bile daha mühim. Geriden oyun kurmak, ön alan baskılarını kırmak bir metot işi. Yoksa Adriano, Gökhan, Caner hatta Marcelo, Fabri gibi geriden oyun kuracak; Oğuzhan, Tolgay, Atiba, İnler hatta Talisca gibi geriye gelip ayaktan top alacak oyuncuların var. Bu savunmacıların çoğu pas ile ya da kısa adımlar ile alan katederek baskıdan çıkabilecek oyuncular. Fakat biraz kaliteli bir ön alan baskısı, farklı bir press metodu ile bocalıyoruz. Çünkü saha parselizasyonu ve metot yeterince iyi değil.
Cok doğru tespit, Tosic, Atınç vb adamlar baskı karşısında çuvallıyorlar hatta buna Marcelo'da dahil çoğu zaman geriye oynamak zorunda kalıyor, oyunu akılcı oynayacak bir Defans bize oyun planı ve baskısı anlamında büyük katkı sağlar ki Pepe bu isimlerin hepsinden fersah fersah önde.
Korku akıl katilidir.

Etiketler: