Kesinlikle katilmiyorum. Bu tip deyimleri gunumuzde bu kadar rahat kullanabilen insan bilinc altinda irkcidir.
Turkler hicbir irki direkt olarak asagilayip irkcilik yapmaz ancak bilinc altinda kendisini ustun gorur.
En iyi ornek Metin Albayrak'in yaptigi. Kendisini bir Turk olarak cingenelerden ustun goruyor ve bu yuzden bu deyimi bu kadar rahat, dusunmeden agzindan cikardi.
Iste metin albayrak kuyuya bi tas atiyor biz onu cikarmaya calisiyoruz
Cingeneleri asagilamak icin kullanmiyor metin albayrak o ifadeleri, turkun kendini ustun gormesi difer irklari asagiladigi anlamina da gelmez.
Irkcilik benim anladigim biraz farklidir, irkina dinine rengine gore insanlarin maasini belirlemek, onlari musteri kabul etmek veya etmemek ve benzeri gibi davranislar irkciliktir ve bu tarz eylemler bizkm ulkede ve insamizda azdir.
Bizde partisine gore falan bi irkcilik vardir aslinda ne bilem toprakcilik, adamcilik ve yalakalik cok zorlasak bunlari da irkciliga baglayabiliriz
Biraz hassas olmak gerekir ona katiliyorum ama turk insani boyle kelimeler soylediginde bence uyarmak yeterlidir, icinde bir irkcilik yoktur metin albayrakin.
Takiminda quaresma var adam cingene dunyanin her yerinde irkcilik gormus kendi ulkesinde bile, cingeneleri asagilamak isteyen adam ilk once quaresmayi transfer etmez.
Bu is bir basin toplantisiyla tatliya baglanir, quaresmayi bi yanina alir, maksadini astiginj, yanlis anlasildigini anlatir, ozur dilemeye gerek yok sadece gonul almaya gerek var.
Yahu mehmet ali yilmaz, kevin Campbell icin aldik bi yamyam gol makinesi diye herif camasir makinesi cikti demisti ya simdi mehmet ali yilmaz irkci bir adam midir?