Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 21 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5797743 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı Necmi

Uyarını haklı buldum ve Mahmut Uslu kısmını sildim. Çok sinirlenmiştim. Şu andada biraz üzüntülüyüm. Bir beşiktaş basın sözcüsünün böyle saçma bir ifadeyi kullanmasının Beşiktaşlılar arasında bu kadar doğal karşılanmasından doğan bir üzüntü bu.
Adam birilerine ırkçı diyor ama içinde ırkçılık içeren bir deyimle yapıyor bunu.
Ben biraz dinleneyim. Bu darbe bana biraz ağır geldi..yani beşiktaşlıların çoğunluğunun doğal karşılaması ( belkide hepsi, belki tekimdir ben), unutmam lazım bunu.
aklı başında olan Beşiktaşlılar doğal karşılamıyor merak etme diğerleride şu galibiyet rüyasından bir çıksın
akılları başlarına gelir nasıl bir kelime olduğunu farkederler  @sozkul

Çevrimdışı Necmi

''Kuşun kanadı suya değdi mi değmedi mi'' gibi gereksizce uzamış sanki biraz...  :)

Kendi adıma konuşayım, genelde spikerlerin çoğunu beğenmiyorum, nedeni de sadece nonstop oyuncu ismini söylüyorlar...

''Ahmet... Mehmet... Ronaldo... Messi... '', sadece bu ! Kör değiliz görüyoruz.. Hiç yorum morum yok...

Böyle olunca da  insanın kafası şişiyor, bi susun ya bi susun  :)

İki kanallı yayın olmalı, spikerli, spikersiz. Benim tercihim ikincisi olurdu.

Herneyse... ha son olarak da yarın sarışınlardan puan kaybı bekliyorum  :D

İyi geceler Şampiyon Takımın Şampiyon Taraftarı der ve geceye bir SİYAH bırakırım...
kuş suya daldıda kanatları suyun dışında bıraktı :bandit:
Beyaaazzzzzzz

Çevrimdışı Necmi

Hali hazırda ülkemizde varolan bir ırk üzerinden deyim de olsa hassasiyetlerini düşünüp eleştiri getirmese tabiki daha sağlıklı ve yakışır olurmuş abi o konuda siz haklısınız. Ancak ikinci başkanımız tıpkı bizler gibi çok öfkelenmiş belki yarın açıklama yapsa farklı cümlelerle anlatırdı derdini bilemiyoruz. Ancak olay bağlamından kopmasın altınordu kulübü başkanının da yaptığı en hafif tabirle terbiyesizlik. Neyse sizin üzüntünüzü hafifletmek adına umarım çingenelerden alınganlık gösteren olmamıştır diyelim.
quaresma belki göstermişdir. kızıp üstüne işeyebilir :bandit:

Çevrimdışı Necmi

şaka gibi oldu abi
Ben Hakem iyi derken senin kötü demen
Sanırım paralel evrendeyiz
neyse tff hakemini savunacak değilim alayının ... (siz doldurun)

Maçı stadda izlemedin büyük ihtimal
stadda olsan böyle konuşmazdın bütün taraftarı maçın başından itibaren gerdi.
gerçi iyide oldu taraftar sürekli maçın içinde kaldı.
gene dale yaptık golü yedik bu dale yüzünden bütün takımı rehavete düşürdüklerini ne zaman farkedecekler merak ediyorum.

Çevrimdışı mellfred

Talisca bugün gol ve asist dışında orta alanda varlık sağladı
Topu oyuna soktu top çıkardı vb
hoca uyarmış sanırım ortada kısır kalabiliriz muadilinden
lens ve karakter olarak çok sevdiğim negro hiç katkı vermediler
@yunus Emre misali olacak ama Quaresma: bir kaç gün içinde dön be olur

Çevrimdışı Librarius

7 de 7 değil 6 da 6 düzelteyim.
birde şampiyon olmakla ikinci olmak arasında maddi olarak bir fark yok denecek kadar az
hatta biz şampiyon olursak gs ikinci olursa bizden fazla geliri olacak

Abi GS ilk 2'ye giremesin insallah. 6 da 6 yapmamız isten bile degil. GS ve Akhisar maclarini alabilirsek diger 4'u cok zor olmaz. GS pazartesi insallah en az 2 puan birakirda onumuz daha bir acilmiş olur. Normal şartlarda GS'nin deplasmanda zorlanacagini hepimiz öngörüyoruz. Fakat hakem ve rakipteki yerli oyuncular GS galibiyeti icin devreye girmez insallah.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı Librarius

Uyarını haklı buldum ve Mahmut Uslu kısmını sildim. Çok sinirlenmiştim. Şu andada biraz üzüntülüyüm. Bir beşiktaş basın sözcüsünün böyle saçma bir ifadeyi kullanmasının Beşiktaşlılar arasında bu kadar doğal karşılanmasından doğan bir üzüntü bu.
Adam birilerine ırkçı diyor ama içinde ırkçılık içeren bir deyimle yapıyor bunu.
Ben biraz dinleneyim. Bu darbe bana biraz ağır geldi..yani beşiktaşlıların çoğunluğunun doğal karşılaması ( belkide hepsi, belki tekimdir ben), unutmam lazım bunu.

Abi sana katılıyorum. Halk icinde kullanılan bir deyim bile olsa tartışma götürmez irkci bir icerigi var. Bu tur deyimlerin tedavülden kalkması lazım. Ve bu hassasiyetin icin de tebrik ederim.

Çevrimdışı Librarius

hakem berbat ötesiydi. Beşiktaşın hızını kesmek için elinden geleni yaptı
sürekli oyuncunun yanından geçerken kılına dokunsan faul çaldı. bizi tekme tokat indirdikleri
pozisyonları görmedi. Hakemide yendiğimiz maçlardan biriydi. Aslnda göztepe oyuncuları kötü niyetli değildi. fuller genelde oyun pozisyon gereği oldu. başka bir takım olsa bu hakemi çok kullanırdı
göztepe oyun içinde kaldı kora kor mücadele etti. maç boyu hakeme dediklerimi buraya yazsam ömür boyu men alırım  :bandit:

Yani maci izlerken hakemin niyetinin ne oldugu anlasiliyordu. Fakat bu artık münferit hakem karakterinden ziyade mevcut yapının hakemleri zorladigi bir eyyam durumuna işaret ediyor. Besiktas'a karşı cok cesurlar, cunku sistem bunu istiyor onlardan. Düşünsenize bir hakem GS veya FB'ye 5 sari çıkartacak kendi evlerinde, ve 3 oyuncularını cezalı duruma düşürecek ve bir hafta sonra ödüllendirilerek baska onemli bir maca verilecek? Bunun ornegi var mi son 10 yılda? Baris Simsek silik bir hakem, birakin 2 hafta üst üste iki onemli maci yönetmeyi kaç onemli mac yönetmiş son 10 haftada? Hakemler aptal degil, herseyi cok iyi suzuyorlar. Fakat Besiktas yönetiminden biri cikip bu konuda buyuk tepki koymadıkça bunlar durmayacak.

NOT: Bu arada adim gibi eminim ki bugünkü maçın hakemi Besiktas'a bol bol sari cikarmadigi icin haftaya mac alamayacak. Bekleyip görelim.

Çevrimdışı Librarius

Bu arada Ridvan Dilmen'in yorumlarıni izleyince anladım ki asiri derecede hazimsiz bir tip. Besiktas aleyhine yapılan hatalarda sayikladigi bir bahanesi var "tekrarını izledim ama orda bile suzemedim pozisyonu." Lens'e yapılan ve kirmizi gerektiren pozisiyonu defalarca izlemiş ama suzememis, birde hakemin önünde baska bir oyuncu varmis ve hakemin görüş alanını kisitlamis (yalan). Bahaneler gırla. Ama Besiktas'in attıgı ilk golde Caner korneri top hareketliyken kullanmış, hakem farkedememis.  :D

Dahasi Akhisar'in 5 sari kart gordugu ve FB'ye en az 3 sari cikmasi gerekirken hiç sari cikmadigi mactan sonra cikip "hakem Akhisar'i ezdirmedi" diyen Ridvan, Alanya macinda Besiktas'a 5 sari verilmesini "Besiktas fikstürde geride oldugu icin cok gergin, bu yüzden cok kart goruyor" diye açıklayan Ridvan, cikmis diyor ki "hakem iyi yonetti ama Besiktas'a vermesi gereken 2 veya 3 sariyi atladı."  Hakemlere mesajı boyle çakıyorlar.

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Buralarda mac oncesi maci izlemem, rezalet top oynuyoruz falan diyen bir arkadas vardi. Nereye kacti acaba  :lol:

Saka bir yana, Metin Albayrak'in aciklamasini gorunce sok oldum. Iyi bir Besiktasli ve iyi bir insan olabilir ama konusmasini beceremedigi kesin.

Çevrimdışı mylife1903

Ben gelisine vururdum buna da metin albayrak konularins fazla girmemeye calisiyorum.
Boyle bir cumle canli yayinda kurulmaz, halk arasinda ya cingenelik yapma tarzi kkullanilan ifadeler vardir. Bunlar enternasyonel anlamda irkcilik icermezdi eskiden ama irkci soylemler olarak da kabul edilebilir ama bunlari da irkcilik olarak kabul edersek laz fikrasi falan anlatamayiz.

Turk insanin irkci olmaz, sacma sapan seyler soyleyebilir metin albayrak ama bunu cahilliginden yapiyor, bunun irkcilik icerebilecegini de bilmez o cingeneleri uzwcegini de bilmez.

Afedersin cingene, demis. Basin sozcusunun daha dikkatli konusmasi lazim, besiktas burasi her turku taraftari olan bir camia, konusamayan adami basin sozcusu yaparsan boyle olur.

Cikip zenci futbolcumuz dese, siyahi futbolcumuz demek istiyordur, irkci degildir hatta hepimiz zenci santrafor istiyoruz, pozitif irkcilik yapiyoruz ama zenci kelimesi iyi bi kelime degil sma kalbimiz temiz, turkten irkci olmaz be @sozkul abi. Zorlasan da olmaz ama ifade biraz maksadi asan dikkatsizce agizdan cikan, olcusuz bir ifade olmus

Çevrimdışı mylife1903

''Kuşun kanadı suya değdi mi değmedi mi'' gibi gereksizce uzamış sanki biraz...  :)

Kendi adıma konuşayım, genelde spikerlerin çoğunu beğenmiyorum, nedeni de sadece nonstop oyuncu ismini söylüyorlar...

''Ahmet... Mehmet... Ronaldo... Messi... '', sadece bu ! Kör değiliz görüyoruz.. Hiç yorum morum yok...

Böyle olunca da  insanın kafası şişiyor, bi susun ya bi susun  :)

İki kanallı yayın olmalı, spikerli, spikersiz. Benim tercihim ikincisi olurdu.

Herneyse... ha son olarak da yarın sarışınlardan puan kaybı bekliyorum  :D

İyi geceler Şampiyon Takımın Şampiyon Taraftarı der ve geceye bir SİYAH bırakırım...
Turkiye ligi maclari skipersiz izlenince rezalet meydana cikiyor, keciboynuzu maclar
Yabanci skiperden de izleyince bizim maclar felaket delaket, hic zevk alamiyorsun

Ha anlatanlari hatta bunlarin gorudkleri 5m ofsayta ofsayt diyememelerini, ustu kapali yuvarlak laflar ile kritik pozisyonlari gecistirmelerini falan soylemedim daha.
Her ligden mac izliyorum, boyle devamli futbolcu ismi soyleyen bi bizimkiler.

Ruslarin yayinlari mesala super. Iki kisi anlatiyor genelde maclari ve faulse faul, ofsaytse ofsayt der gecer hatta hemen piyero yapiyorlar herkes fikrini soyluyor, devre arasi futbolcular ile roportaj yapiyorlar, devre ozeti oluyor, futbola doyuyorsun.
Bizde besiktas macinda bisi dese hemen baslariz bu fbli falan diye, diger takimlarda ayni sekil
Ispanya ligini falan anlatiyorlar, italyayi ya telefondan program aciyorum kim oynuyor diye bakmak icin adamlar futbolcu ismi cok nadir soyluyor

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

siyahi futbolcumuz demek istiyordur, irkci degildir hatta hepimiz zenci santrafor istiyoruz, pozitif irkcilik yapiyoruz ama zenci kelimesi iyi bi kelime degil sma kalbimiz temiz, turkten irkci olmaz be @sozkul abi. Zorlasan da olmaz ama ifade biraz maksadi asan dikkatsizce agizdan cikan, olcusuz bir ifade olmus

Kesinlikle katilmiyorum. Bu tip deyimleri gunumuzde bu kadar rahat kullanabilen insan bilinc altinda irkcidir.

Turkler hicbir irki direkt olarak asagilayip irkcilik yapmaz ancak bilinc altinda kendisini ustun gorur. 

En iyi ornek Metin Albayrak'in yaptigi. Kendisini bir Turk olarak cingenelerden ustun goruyor ve bu yuzden bu deyimi bu kadar rahat, dusunmeden agzindan cikardi.   

Çevrimdışı mylife1903

Kesinlikle katilmiyorum. Bu tip deyimleri gunumuzde bu kadar rahat kullanabilen insan bilinc altinda irkcidir.

Turkler hicbir irki direkt olarak asagilayip irkcilik yapmaz ancak bilinc altinda kendisini ustun gorur. 

En iyi ornek Metin Albayrak'in yaptigi. Kendisini bir Turk olarak cingenelerden ustun goruyor ve bu yuzden bu deyimi bu kadar rahat, dusunmeden agzindan cikardi.   
Iste metin albayrak kuyuya bi tas atiyor biz onu cikarmaya calisiyoruz

Cingeneleri asagilamak icin kullanmiyor metin albayrak o ifadeleri, turkun kendini ustun gormesi difer irklari asagiladigi anlamina da gelmez.
Irkcilik benim anladigim biraz farklidir, irkina dinine rengine gore insanlarin maasini belirlemek, onlari musteri kabul etmek veya etmemek ve benzeri gibi davranislar irkciliktir ve bu tarz eylemler bizkm ulkede ve insamizda azdir.

Bizde partisine gore falan bi irkcilik vardir aslinda ne bilem toprakcilik, adamcilik ve yalakalik cok zorlasak bunlari da irkciliga baglayabiliriz

Biraz hassas olmak gerekir ona katiliyorum ama turk insani boyle kelimeler soylediginde bence uyarmak yeterlidir, icinde bir irkcilik yoktur metin albayrakin.

Takiminda quaresma var adam cingene dunyanin her yerinde irkcilik gormus kendi ulkesinde bile, cingeneleri asagilamak isteyen adam ilk once quaresmayi transfer etmez.

Bu is bir basin toplantisiyla tatliya baglanir, quaresmayi bi yanina alir, maksadini astiginj, yanlis anlasildigini anlatir, ozur dilemeye gerek yok sadece gonul almaya gerek var.

Yahu mehmet ali yilmaz, kevin Campbell icin aldik bi yamyam gol makinesi diye herif camasir makinesi cikti demisti ya simdi mehmet ali yilmaz irkci bir adam midir?

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

Ya bu zenci, siyahi olayi yabanci ulkelerde gorup orada her gordugunu dusunmeden kopyalayan yeni nesilin ezberci aptalligindan baska bir sey degil. Boyle vay efendim zenci demek irkcilik vs. diyerek milletin kafasina sokmaya basladilar ezberlerini. Ilki Turkce'de Afrikalilar'i asagilayan bir kelime yok, ikincisi Turk tarihinde oyle plantasyonlar vs. yok, ucuncusu zenci sadece siyahinin Arapcasi. Yani hassasiyetlerini bile dusunmeden kopyalamaya calismaya ne denir artik bilemiyorum.

Çevrimdışı onurturan

Halk arasında kullanılan bir deyim bu abi.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Evet halk arasında.. halk diyorum bak bizim halkı biliyırsun abi:)
Bizim halk arası sözlerimizi lütfen Metin Albayrak canlı yayında kullanmasın daha neler var halk arası sözü onlardan da rahatsız olmayacaz mı..???  Foruma bile yazmıyoz sorumluluk sahibi olduk bu forum sayesinde adam Beşiktaş'ın basın sözcüsü haklı olduğumuz bir davada milyonlarca taşı gediğine oturtacağı söz dizisi deyim atasözü ne isterse varken ettiği lafa bak..

Çevrimdışı mylife1903

Evet halk arasında.. halk diyorum bak bizim halkı biliyırsun abi:)
Bizim halk arası sözlerimizi lütfen Metin Albayrak canlı yayında kullanmasın daha neler var halk arası sözü onlardan da rahatsız olmayacaz mı..???  Foruma bile yazmıyoz sorumluluk sahibi olduk bu forum sayesinde adam Beşiktaş'ın basın sözcüsü haklı olduğumuz bir davada milyonlarca taşı gediğine oturtacağı söz dizisi deyim atasözü ne isterse varken ettiği lafa bak..
Bunu yarin bir gun gudumlu bir muhabir quaresmaya sorunca ne olacak ben onu merak ediyom, adamin niyetini sorgulamiyorum, eminim kotu niyetli olmadigindan ama bombaladi yahu

Çevrimdışı onurturan

Bu bir deyim irkcilikla ne alakasi var? Turk'un akli ya .....ken ya kacarken calisir diye de bir deyim var, sirf zor sartlar altinda kafayi calistiran insanlari tanimlamak icin, bu da Turkler'in Turkler'e karsi irkciligi mi oluyor? Herkeste bir alinganlik bu devirde.
Niye .... koydun abi oraya sıçarken yazmak hoş gelmedi dimi sana ama aslında yazmalıydın sonuçta "halk arasında" kullanılan bir şey :))
hatta metin albayrak canlı yayında söylesin cenk evertonda defansın arkasına sarkmış stoperden kaçarken çok ilginç orjinal bi hareketle gol yapsın sonra hülya avşar metin albayrağı sohbet programına çağırsın cenki sorsun o da anlatsın işte türkün aklına ya kaçarken ya sıçarken..

Çevrimdışı onurturan

Bu kadar hassasiyet fazla bence abi
Bir Levent Kırca skeci vardı 20-25 sene önce. Spiker rolündeki Kırca "bu yaptığınızı Çorumlular yapmaz cümlesini kullanıyordu. Sonra Çorumlular protesto ediyor. Ertesi gün düzeltmek isterken Arnavut inadı diyor, Arnavutlar protesto ediyor falan.

Adam o zamanlardna bugünleri görmüş ve işlemiş büyük komedyen gerçekten.

Lenovo A6020a46 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ergenliğe yeni girecek olan ve bu tarz olayları yetişkinlerden daha farklı boyutlarda yaşayabilen belki de hayatı boyunca unutmayacak olan geleceğimiz dediğimiz Beşiktaşın çocuklarına yapılan muameleden sonra yaptığımız tartışmaya bak.. bu metin albayrağın bize verdiği zararı kimse vermiyor.. herkesi kucaklayan ve aynı doğrultuda eşgüdüm sağlayan bir açıklama yapacaktı abi bu nedir böyle..

Çevrimdışı mylife1903

Ya bu zenci, siyahi olayi yabanci ulkelerde gorup orada her gordugunu dusunmeden kopyalayan yeni nesilin ezberci aptalligindan baska bir sey degil. Boyle vay efendim zenci demek irkcilik vs. diyerek milletin kafasina sokmaya basladilar ezberlerini. Ilki Turkce'de Afrikalilar'i asagilayan bir kelime yok, ikincisi Turk tarihinde oyle plantasyonlar vs. yok, ucuncusu zenci sadece siyahinin Arapcasi. Yani hassasiyetlerini bile dusunmeden kopyalamaya calismaya ne denir artik bilemiyorum.
Simdi ruslar zencilere zenci derler
Okulda ogretiyorlar
Cinde cinliler almanyada almanlar israilde yahudiler a afrikada zenciler yasar, diye
Adamlar evelemeden negir diyor yahu ustelik ten rengi irkciligi yapmak icin degil, zenci rus var bir suru olimpiyattan kalma velinimetleri

Niyet onemlidir bence cok hassas konular tabi bunlar ama once niyet onemlidir.
Herkes vatanini milletini sevip milliyetci olabilir kendi irkini sevip ustun sayabilir bunlar normaldir ama baskasini ten renginden ya da milliyetinden dolayi asagilamak, is vermemek, servis yapmamak gibi davranislar irkciliktir.

Restoran sahibi olsaniz kapiya zenciler ve kopekler giremez yazsaniz bu irkciliktir yani

Yahu anlatamiyorum cok hassas konu
Brat2 filminden gelsin efsane bir yapimdir

Çevrimdışı mylife1903

Negredo “akan oyunda” 4 dort vier four gol, tosic 4 gol
Vay vay vay
Pozisyona giremiyoruz yahu
Negredonun gol atabilebilmesi icin 38 tane pzoisyona girmesi lazim takimin yahu diger oyuncular bikar birakin daginik kalsin tosic zu santrafor vida zu stoper

Çevrimdışı onurturan

Bunu yarin bir gun gudumlu bir muhabir quaresmaya sorunca ne olacak ben onu merak ediyom, adamin niyetini sorgulamiyorum, eminim kotu niyetli olmadigindan ama bombaladi yahu
Quaresma sorumluluk alsın bıktık bu adamdan yeter..
Quaresma göreve..

Çevrimdışı onurturan

Vay vay vay
Negredonun gol atabilebilmesi icin 38 tane pzoisyona girmesi lazim takimin yahu diger oyuncular bikar birakin daginik kalsin tosic zu santrafor vida zu stoper
Necmi abi yazmış ya abi beto kötü değil bizim GoLcÜ lerimiz iyiydi diye.. o golcüler kim sanıyon :naughty: :naughty:

Çevrimdışı onurturan

Vay vay vay
Tosiçi santrafora gönderiyon sonra şenol hocaya çorbacı diyon abi oldu mu şimdi çorbanın kralını yaptın..
Bi oyuncu değiştirdim sadece deme şenol hoca da öyle başladıydı :evillol:

Çevrimdışı mylife1903

Tosiçi santrafora gönderiyon sonra şenol hocaya çorbacı diyon abi oldu mu şimdi çorbanın kralını yaptın..
Bi oyuncu değiştirdim sadece deme şenol hoca da öyle başladıydı :evillol:
Yahu tosici santrafor yapacaz hep o oynayacak stoperde de vida
Senol hocamin tarif baska

Maca basliyoruz isler sikisiyor
Vida ile caneri degostiriyor mesela
Tosic stopere
Adriyano sol one
Caner solbeke
Babel santrafor bolgesine geciyor
Sonra bi degisiklik daha
Mesela lens yerine oguzhan giriyir
Oguzhan ortaya