Şenol Güneş’in Fenerbahçe derbisinin devre arasındaki konuşması
Beşiktaş’ta Vodafone Park’ta 1-0 geriden gelip 3-1 kazanılan Fenerbahçe derbisinin mimari zaferi Şenol Güneş konuşuluyor. Salı gecesi Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih karşısında alınan 5-0’lık şok mağlubiyete rağmen takımı derbiye hazırlayan tecrübeli hoca, Fenerbahçe maçında yaptığı taktikle planı çevirmesini bildi.
Maç içinde birçok oyuncunun yerini değiştirdi
Siyah-beyazlı takım henüz maçın 8. dakikasında 1-0 geriye düşmesine rağmen kurt teknik adam, maçın 22. dakikasında İsmail Köybaşı’nın sakatlandığı anda oyun durunca elindeki taktik tahta üzerinde Tosic, Vida, Tolgay ve Quaresma’yı yanına çağırarak yeni taktikler verdi ve saha içinde birçok oyuncunun yerini değiştirdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş, rakibini ablukaya aldı.
Şenol Güneş: Bu maçı çeviremeyiz var diye düşünen ikinci yarıya çıkmasın
Fanatik gazetesinde yer alan habere göre derbinin devre arasında futbolcularıyla konuşan başarılı hocanın onlara şöyle konuştuğu belirtildi: “Bu ligin en iyi takımı sizsiniz. İkinci yarıda çıkıp bunu gösterin. Aranızda, ‘ben bu maçı çeviremem’ diyen varsa burada kalsın. Ben, maç sonunda buraya tekrar geldiğimizde galibiyeti kutlayacağımıza inanıyorum. Sizlere güveniyorum. Maç yeni başlıyor. Sadece 45 dakika bize yeter”
İkinci yarıda da oyunun gidişatına göre saha içinde taktik değişikliklere giden tecrübeli hoca, stoperden Domagoj Vida’yı oyundan çıkarıp forve hattına Negredo’yu oyuna sürdü. İspanyol forvet de Ricardo Quaresma’ya iki asist yaparak derbinin yıldızları arasına girdi