Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5771159 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı ardiles

kardeşim de ayrı :) böyle insanları kırar gibi söyleyenleri ben de sevmem ama bu kurduğun cümlede birleşik yazınca gerçekten çok kötü gözüküyor. ''için de'' olmalı.

hadi bakalım. ilk golü Gomez atmıştı, temeli sağlam yapmıştık. 100 de güzel insan Negredo'dan gelsin umarım.

etki tepkidir o. kötü etkilenmiş ki benzer tepki gösteriyordur, yoksa kimse kimseyi kasten kırmaz ruh hastası olmadığı sürece  :) geçen geceden bahsediyorum. kırıldıysan özür dilerim amacım kırmak değildi.

Çevrimdışı ardiles

Teşekkür ederim açıklama için.  Ama bizim ortalarımız epeyce bir vakit geride top gezdirmeyi mütakiben topu üstünkörü ceza sahasına yollamak gibi görünüyor bana. Belki ben önyargılıyımdır o yüzden göremiyorumdur ama bu toplarda kim gol yapacak veya kime indirilecek ? Zira o kadar çok orta yapılıyor ki planlı programlı olsa daha iyi sonuçlar alabilirdik gibime geliyor.

hoca, katı şekilde uyguladığı "doğru oynamak" felsefesinden taviz vermiyor. oyuncuları serbest bıraksa yalan-yanlış bir şekilde skor alınır ama şenol hoca işin bu kısmında değil yanlış oyunla skor almak istemiyor. hiç olmazsa son 10 dk. taviz ver değil mi? işte vermiyor inatla  :) ligde vakit varken bu lüksünü kullanmak istiyor sanırım.

şenol hocanın yapmak istediğini serpil hoca yıllar önce açıklamış bize söz düşmez.

"Futbolda dört tane unsur var. Fizik kaliteler, mental kaliteler, taktik ve motivasyon kaliteler. Akıl ve bilimle çalışmak lazım. Vazgeçilmez olan bu. Öğretmenin bir sürü tanımı var ama bence doğru olan “bir şeyleri değiştirmek.” Çocuk önceden şöyle yaptığı şeyi şimdi böyle yapsın. Önceden yapamadığı şeyi yapar hâle gelsin. Bu da merkezi sinir sistemi fonksiyonudur. Beynimizde 125 milyar nöron var. Nöronlar arası bağlantı üzerine başka bağlantıyı kurmak bizim işimiz. Trilyon üzeri trilyondan söz ediyoruz. Taş üstüne taş koymak yani. Futbol dünyasında büyük bir eksiklik var. Bilim hep fizik kalitelerin iyileştirilmesinde kullanıldı. Kuvvet, sürat, çabukluk vs. Ama esas konu şu: Biz beyne bakmalıyız. Karar çok önemli. Çocuğa doğru oynamasını öğretmek gerek."

s.hamdi tüzün

Çevrimdışı bordele

HD filan değil yayın yunus.İyileştirilmiş sadece ama HD değil.

rivayet odur ki osmanlı orduları istanbul'u kuşatıp şehre girmek için, surlarda gedikler açarken hatta sultan, kale kapılarından içeri beyaz atıyla arz-ı endam etmek üzereyken, koca koca adamlar bizans sarayında 'melekler dişi mi, yoksa erkek mi' diye hararetli bir tartışmaya girmekle meşgullermiş...

Av zamanı

Çevrimdışı ardiles

oyuncunun bir anda karar vermesi gerekiyor. bu kısacık zaman diliminde doğru kararı alması için öncesinde zihinsel idmanlar yapmalı. hoca oyun içinde bu idmanları yaptırıyor, skoru düşünmüyor oyuncuların kalitesini doğal olarak oyun kalitesini arttırmayı amaçlamış. ilk aklınıza geleni uygulamayın top ayağınızdayken daha fazla düşünün çok sayıda kurgular yapın. oyuncu doğru kararı aldığını düşünse bile tercih etmiyor ta ki sıkışana kadar. .... şu an istenilen seviyede olmadıkları için geriden top geveliyormuş gibi görünüyor. hücumdakilerin işi daha zor onların karar vermesi gereken zaman daha kısa. zamanla aşacaklar hızlı düşünüp karar kaliteleri gelişecek. idman maçlarında oyuncuları serbest bırakıyordur. karar kalitelerinin ne seviyede olduklarını biliyordur. işe yaramasa, gelişimi görmese ısrar etmezdi.

mesajı geç yazdım k.bakma

Onur Küçük

• Ziyaretçi

hoca, katı şekilde uyguladığı "doğru oynamak" felsefesinden taviz vermiyor. oyuncuları serbest bıraksa yalan-yanlış bir şekilde skor alınır ama şenol hoca işin bu kısmında değil yanlış oyunla skor almak istemiyor. hiç olmazsa son 10 dk. taviz ver değil mi? işte vermiyor inatla  :) ligde vakit varken bu lüksünü kullanmak istiyor sanırım.

şenol hocanın yapmak istediğini serpil hoca yıllar önce açıklamış bize söz düşmez.

"Futbolda dört tane unsur var. Fizik kaliteler, mental kaliteler, taktik ve motivasyon kaliteler. Akıl ve bilimle çalışmak lazım. Vazgeçilmez olan bu. Öğretmenin bir sürü tanımı var ama bence doğru olan “bir şeyleri değiştirmek.” Çocuk önceden şöyle yaptığı şeyi şimdi böyle yapsın. Önceden yapamadığı şeyi yapar hâle gelsin. Bu da merkezi sinir sistemi fonksiyonudur. Beynimizde 125 milyar nöron var. Nöronlar arası bağlantı üzerine başka bağlantıyı kurmak bizim işimiz. Trilyon üzeri trilyondan söz ediyoruz. Taş üstüne taş koymak yani. Futbol dünyasında büyük bir eksiklik var. Bilim hep fizik kalitelerin iyileştirilmesinde kullanıldı. Kuvvet, sürat, çabukluk vs. Ama esas konu şu: Biz beyne bakmalıyız. Karar çok önemli. Çocuğa doğru oynamasını öğretmek gerek."

s.hamdi tüzün
Sen geride kapanan takımlara da karşı savunmanı ceza sahana çok yakın kuruyorsun. Hemen önlerine Atiba ve Tolgay'ı koyuyorsun. Bunlardan ve geriye kalan 4 oyuncudan olmak üzere birbirinden kopuk 2 tane blok oluşturuyorsun. Bu 2 blok birbirinden daha da kopuk olsun diye 10 numara olarak tarif edilen bağlantıları kurması gereken Brezilyalı oyuncun etkili olamamasına rağmen kendini dar alanda kalabalık rakip savunmacıların içine atıyor ve oyundan iyice kayboluyor. Takımın ilk bloğu birbirlerine yakın, yardımlaşan, birbirlerinin kademelerine giren oyunculardan oluşuyor ve savunma ağırlıklı oynuyor. İkinci blokta oynayan oyuncuların ise sadece ilk bloktan değil ayrıca birbirlerinden de iyice kopuk ve bunun gerçekleşmesi için ne kadar saçmalık yapılması gerekirse yapmışsın. Kanatların hem senin teknik direktörlük dehan hem de geride seni hazır bekleyen pozisyon almış rakip takımların önlemleri sayesinde çizgiye hapsedilmiş, Brezilyalı 10 numaran piyasa yapma derdiyle istatistik yapacağım diye kendini kalabalık savunma içine çekmiş, santraforun ise bağlantılar zayıf olduğundan top alabilmek için orta sahaya, sol kanada yaklaşmak zorunda. Sonuç olarak birbirinden kopuk 4 oyuncuyla ceza sahası içinde çoğalamadan sürekli çizgiden ortalarla gol bulmaya çalışıyorsun. Olmuyor olmuyor olmuyor...  Takımın teknik direktörü olarak sorunun kaynağı asıl sen iken sorunu önlem alan rakip takımlara hatta rakip takımın 10 kişi kalmasına bağlıyorsun.

Nöronlar arasında farklı bağlantı kurulamayınca insan sabit kafalı, takıntılı oluyor. Hatalarını inkar ediyor, kendi doğrularını mutlak doğru olarak görüyor, sorun var ise sorunun kaynağını kendisi olarak değil diğer dış etkenler olarak görüyor. Serpil Hamdi Tüzün çok doğru bir teşhis yapmış ama bahsettiği şey sadece futbolculara indirgenmemeli.

Çevrimdışı bordele

Aman Abi hoca ile yonetim ile ne alakasi var
Fbnin copu boksor futbolcu sezere o yoklukta bonservis veren bu yonetim degil mi
Ameliyat masadindan eneramo
Tivitter ortamindan niyang
Jubileden ugur borali alan sonra yedi yetim hakki diyen bu yonetim degil mi

Ozani, volkani, serdar gibi mallari isteyen de bu hoca degil mi

Bizim taraftar romantiktir
Hakemi de yenecen falan tripleri vardir, buyuk takimsan hakemi mactan once halledeceksin, basini besleyeceksin, tffyi dizayn edeceksin.

Sen cikip ben buyuk takimim diye bagirdikca millet gotuyle guler, buyuk takim ben buyuk takimim soyley boyley diye gezer mi

Bayern buyuk takimdir, almanyada federasyon bayernin oyuncusuna 7 mac ceza versin kufur etti diye de gorelim. O federason 5 dakika duramaz
Bayernin bir macinda bi hakem palabiyik performansi gostersin daha mac yonetemez
Abuk sabuk salakca haberler giren basin mensubu olsun daha bayernin tesislerine girmesini gectim yazi yazdirilmaz.

Yatirimi herkes yapar muhim olan yatirimini korumaktir.

Bizim gerzek taraftar gidip ismael ere kufur ederdi hep yalan haber yaziyor diye. Yahu birak yazsin yalan haber. Besiktas haberi giriyor iste adam. Reklamin yalani kotusu olmaz.

Kluivert turk mahallesinde yasiyormus kiz arkadasi turkmjs besiktasi tutuyormus falan gibi haberler girerdi, birak girsin iste. O hurriyet oyle serrefsiz bir spor kadrosuna sahiptir ki besiktas habersiz gazete basmisliklari vardir. Fbnin antreman macina yildiz veren denylsrdir

abi sen ne anlatmaya çalışıyorsun hiçbir şey anlamadım. Abuk sabuk salakca haberler giren basin mensubu olsun daha bayernin tesislerine giremez diyorsun sonra ismail er saçma haberler girsin reklamın iyisi kötüsü olmaz taraftarın tepkisi yanlıştı diyorsun. Yönetim kurulu da her seçimde yenileniyor lafın başkanaysa açık açık söyle herkes tutturmuş bi yönetim kurulu yönetim kurulu transferleri başkan yapıyor adamı 4-5 sene önce yaptığı transferlerden vurmaya çalışmak ne ki şimdi. Allah'tan başkan 2013 de enaramoyu aldı ee sen 2017'de kweuke falan diyordun burda adam ptt 1. ligde sürünüyor süper ligden hiçbir takım istemedi. Savunduğun ismail er in de tesislere niye alınmadığını bilmiyor musun yoksa bilmezlikten mi geliyorsun anlamadım 

Av zamanı

Çevrimdışı İsmail Özyurt

oyuncunun bir anda karar vermesi gerekiyor. bu kısacık zaman diliminde doğru kararı alması için öncesinde zihinsel idmanlar yapmalı. hoca oyun içinde bu idmanları yaptırıyor, skoru düşünmüyor oyuncuların kalitesini doğal olarak oyun kalitesini arttırmayı amaçlamış. ilk aklınıza geleni uygulamayın top ayağınızdayken daha fazla düşünün çok sayıda kurgular yapın. oyuncu doğru kararı aldığını düşünse bile tercih etmiyor ta ki sıkışana kadar. .... şu an istenilen seviyede olmadıkları için geriden top geveliyormuş gibi görünüyor. hücumdakilerin işi daha zor onların karar vermesi gereken zaman daha kısa. zamanla aşacaklar hızlı düşünüp karar kaliteleri gelişecek. idman maçlarında oyuncuları serbest bırakıyordur. karar kalitelerinin ne seviyede olduklarını biliyordur. işe yaramasa, gelişimi görmese ısrar etmezdi.

mesajı geç yazdım k.bakma
Eyvallah. Teşekkür ederim. Umarım dediğin gibi düşünüyordur Şenol Hoca. Yoksa bu sene ilk iki bile zor gözüküyor bana.
En Güzel Beşiktaş'ın Çocukları Sever.

Çevrimdışı ardiles

Sen geride kapanan takımlara da karşı savunmanı ceza sahana çok yakın kuruyorsun. Hemen önlerine Atiba ve Tolgay'ı koyuyorsun. Bunlardan ve geriye kalan 4 oyuncudan olmak üzere birbirinden kopuk 2 tane blok oluşturuyorsun. Bu 2 blok birbirinden daha da kopuk olsun diye 10 numara olarak tarif edilen bağlantıları kurması gereken Brezilyalı oyuncun etkili olamamasına rağmen kendini dar alanda kalabalık rakip savunmacıların içine atıyor ve oyundan iyice kayboluyor. Takımın ilk bloğu birbirlerine yakın, yardımlaşan, birbirlerinin kademelerine giren oyunculardan oluşuyor ve savunma ağırlıklı oynuyor. İkinci blokta oynayan oyuncuların ise sadece ilk bloktan değil ayrıca birbirlerinden de iyice kopuk ve bunun gerçekleşmesi için ne kadar saçmalık yapılması gerekirse yapmışsın. Kanatların hem senin teknik direktörlük dehan hem de geride seni hazır bekleyen pozisyon almış rakip takımların önlemleri sayesinde çizgiye hapsedilmiş, Brezilyalı 10 numaran piyasa yapma derdiyle istatistik yapacağım diye kendini kalabalık savunma içine çekmiş, santraforun ise bağlantılar zayıf olduğundan top alabilmek için orta sahaya, sol kanada yaklaşmak zorunda. Sonuç olarak birbirinden kopuk 4 oyuncuyla ceza sahası içinde çoğalamadan sürekli çizgiden ortalarla gol bulmaya çalışıyorsun. Olmuyor olmuyor olmuyor...  Takımın teknik direktörü olarak sorunun kaynağı asıl sen iken sorunu önlem alan rakip takımlara hatta rakip takımın 10 kişi kalmasına bağlıyorsun.

Nöronlar arasında farklı bağlantı kurulamayınca insan sabit kafalı, takıntılı oluyor. Hatalarını inkar ediyor, kendi doğrularını mutlak doğru olarak görüyor, sorun var ise sorunun kaynağını kendisi olarak değil diğer dış etkenler olarak görüyor. Serpil Hamdi Tüzün çok doğru bir teşhis yapmış ama bahsettiği şey sadece futbolculara indirgenmemeli.

şenol hoca senin bu şekilde düşüneceğinin de farkındadır. oyun hakkında şu yazdıklarını hocanın görmemesi mümkün mü? bloklar arası bağlantı hoca için hafif kalır. biz, nasıl oynarsak skor üretiriz temelinde düşünüyoruz oyun içi aksaklıklara farklı bakıyoruz. hoca bu şekilde düşünmüyor bireysel gelişimleri görmek istiyor.

Çevrimdışı ardiles

Eyvallah. Teşekkür ederim. Umarım dediğin gibi düşünüyordur Şenol Hoca. Yoksa bu sene ilk iki bile zor gözüküyor bana.

stres seviyesi yüksek maçlarda ne kadar mesafe aldığımız daha net görünür. misal b.münih maçı. oyunun bazı anlarında münih almanyanın renklisi olabilir.

ligde şampiyonluk için de alınması gereken minimum puan belirlenmiştir. geride olduğumuzu düşünmüyorum

Onur Küçük

• Ziyaretçi

şenol hoca senin bu şekilde düşüneceğinin de farkındadır. oyun hakkında şu yazdıklarını hocanın görmemesi mümkün mü? bloklar arası bağlantı hoca için hafif kalır. biz, nasıl oynarsak skor üretiriz temelinde düşünüyoruz oyun içi aksaklıklara farklı bakıyoruz. hoca bu şekilde düşünmüyor bireysel gelişimleri görmek istiyor.
Bu takımda oyuncular Hoca'nın ezberleri nedeniyle önlerinde uygulayabilecekleri fazla seçenek olmadan sınırlı oyun planıyla oynuyor. Oyuncuların saha içi dizilimi ve görev tanımları oyuncuları buna zorlayan.  Sistemimiz basitçe  tarif etmek gerekirse bu takım topu kazanacak, kanatlara yayacak, çizgiye hapsolmuş kanat oyuncuları da çizgiden orta açacak. Hoca'nın tercihleri oyuncuları böylesine sınırlı oynatan. Bu oyuncuya saha içinde inisiyatif sağlayan, yaratıcılıklarını artıracak, bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak bir düzen değil. Bu düzen sabit kafalı bir Hoca'nın, oyuncuları dar kalıplar içine sığdırdığı onların bireysel gelişimlerini de sekteye uğratacak bir düzen.

Hoca'nın örnek aldığı Bayern de bir sistem takımı ve bunun doğal sonucu olarak belli başlı ezberleri var. Yalnız Bayern takımında oyuncuların saha içi dizilimi, görev tanımları manasız değil, tersine akla makul. Bunun doğal sonucu olarak seçenekleri bizim takım gibi kısıtlı değil çok daha fazla, önlem alınmaları çok daha zor ve saha içinde skor üretmek adına daha uygun ve net fırsat buluyorlar. Düşünebiliyor musun Müller'in Talisca gibi kendini dar bir alana ve  Ribery ile Robben'in  kendilerini çizgiye hapsettiğini, oyuncularının birbirinden son derece çok kopuk oynadığını , böyle oynamaya Hocalarının da  dikte ettiğini ve/veya seyirci kaldığını, kendi eliyle takımın planlarını sınırladığını?

Hoca'nın düşünme, ele alış tarzı zaten temelde yanlış olan. Yanlış olan bir şeyden doğru sonuçların çıkacağını ummak daha da yanlış. Hoca kendini sorgular, hatalarını kabullenir ve doğruları yapmaya başlar,  o zaman başka şeyler konuşmaya başlarız.

[ Son Düzenleme: 17 Aralık 2017, 04:24:55 Onur Küçük ]

Çevrimiçi Necmi

Her takim gs mi abi 10-15 tabe gol pozisyonuna girecen. Bayern falan giremiyor maclar dengede giderken oyle pozisyonlara.
3-4 pozisyon bulursun zaten rakip kpaniyor. One gectikten sonra pozisyon bulmaya baslarsin. 3 tane berabere bitmis maci alip pozisyona giremiyoruz diyon.

Pozosyonu da tanimlamak lazim. Kayserispor macinda bana gore gerekli pozisyonlara girdik atsak boyle kisir gecmezdi mac. Oguzhanin cenkin girdiginden daha net pozisyon nasil olabilir onu anlamiyorum.

Girdigini atacaksin iste. Girdigini atman icin ise iyi santrafor lazim

Simdk cenkle oguzhanin kayserispor macinda kacirdiklari gomeze gelse nolurdi
Dünya üzerinde girdiği her pozisyonu gole çeviren bir santrafor yok hiç olmadıda. en iyisi girdiği iki üç pozisyondan birini atar. ortalamasıda 4-5 pozisyondan birini atar.
millet sanıyorki iyi santrafor girdiği her pozisyonu gole çevirendir. gomezin gollerini veren video 3 dakikalık falan olur ama kaçırdıklarını 10 dakikaya zor sığdırırsın hep attıklarıyla hatırlanıyor kimsenin aklına kaçırdıkları gelmez. iyi bir santrafor her maç 3-4 pozisyona girer ama cenk giremez çünkü girmesi için önce ceza sahasına girmesi gerekiyor. Birde ceza sahasında soğukkanlı değil iyi bir santrafor olurmu bence olur ama kaçırmaktan korkmayacak bunu başardığında zaten soğukkanlı vurmayı öğrenir. birde bu hesap her maça göre değil genel ortalamaya göre yapılır bazen bir maçta vurduğu her top gol olur bazen on pozisyona girer atamaz. ama bir ortalama tutturur.
bu arada kapanan takım diye bir şey yoktur. Gol atamayan beceriksiz takım vardır. Bizim karşımızda hiçte iyi kapanmıyor takımlar biz gol atmada beceriksiziz. penaltıyı atamazsın boş kaleye topu sokamazsın sonra adı takımlar kapanıyor olur. sen iyisen maç 90 dakika hiç bir takımda bu süreyi hatasız oynayamaz. Bizim sorunumuz takımların kapanması değil bizim gol atacak hamleyi yapamıyor olmamız. Hocanın söylediği sadece mazerettir Beşiktaşın hocasının söylememesi gereken mazeret. Sen bu ülkenin en iyi takımıyım diyorsan o golü atacaksın mazeretlere sığınmayacaksın.

Çevrimiçi Necmi

Katiliyorum bizim santrafor sorunumuz var kayseri macinda girdigimiz pozisyonlar yüzde yüzlük atacaksin onlari birde cenkte gereksiz bir acelelik görüyorum macin sonuna dogru sagdan bir orta geldi durdurmaya calissa gol yapacak ama vurmaya calisti cok kötü vurdu topa :bandit:
Aslında bu yanlış bir santrafor kaç gol atabilir 20 mi 25 mi 30 mu peki bir takımı bu gol sayısı şampiyon yaparmı. Senin orta sahan gole kalecin kadar uzak kanatlarında yarım işliyor. Bu şekilde santraforun girdiğini atan olsa ne yazar. Orta sahanın yaptığı tek şey topu kendi arasında çevirmek bu böyle olduğu sürece işimiz çok zor.

Çevrimiçi Necmi

hoca bu sene gelmedi Beşiktaşda üçüncü senesi bunu unutma bence dediklerini yapabilmesi için daha
kaç üç yıla ihtiyacı var acaba. çok iyimsersin. Hocanın bir b planı yok bizdede yok daha önce çalıştırdığı takımlardada yoktu.
o nedenle onun sevdiği oyuncular orta açan ve içerde o ortalara vuran oyunculardı. Bu nedenle sürekli aynı tip santrafor arıyor.
sen ona messimi fernandao mu desen fernandao yu ister. çünkü onun oyun  tarzında messi gibi bir oyuncu yok
ilk sene pas oyunuyla oynadık ama bu hocayı çok rahatsız etti zaten lig bittiğindede bunu açıkladı. Elinde bol bol orta
yapan quaresma var işde mutlu mesut gidiyoruz. ha gol atamamamızda rakip takımların kapanmasından kaynaklanıyor.
bizim yana yakıla gördüğümüz boş ortaları hoca görmüyor. Görseydi bu güne kadar çoktan önlemini alırdı. Neden lense
45 dakika dayanabildi. çünkü orta yapmıyor topla içeri kat ediyordu. Eminim oda quaresma gibi şans bulduğunda içeri orta gönderseydi sürekli çok daha fazla kadroda yer alırdı. lensde hocanın beğenmediği çok fazla şey var ortaları bile havadan
değil yerden oluyor.

Çevrimiçi Necmi

Her takim gs mi abi 10-15 tabe gol pozisyonuna girecen. Bayern falan giremiyor maclar dengede giderken oyle pozisyonlara.
3-4 pozisyon bulursun zaten rakip kpaniyor. One gectikten sonra pozisyon bulmaya baslarsin. 3 tane berabere bitmis maci alip pozisyona giremiyoruz diyon.

Pozosyonu da tanimlamak lazim. Kayserispor macinda bana gore gerekli pozisyonlara girdik atsak boyle kisir gecmezdi mac. Oguzhanin cenkin girdiginden daha net pozisyon nasil olabilir onu anlamiyorum.

Girdigini atacaksin iste. Girdigini atman icin ise iyi santrafor lazim

Simdk cenkle oguzhanin kayserispor macinda kacirdiklari gomeze gelse nolurdi
3 tanemi senin haberin yok sanırım ligde 8 maçda puan kaybettik
gs gibimi zaten hücum hattımız gs gibi olsaydı o attığımız golleri bile atamazdık emin ol gs nin
kalitesi yok sadece aç oyuncuları var. Bizim ilk yılımızda olduğumuz gibi ölümüne hücum yapıyorlar
biraz dişli takım çıktığındada yapıştırıyor. Hatırlıyorsun değilmi ilk yılı gram savunma yapmayı beceremiyorduk topu rakip aldığında
elimiz ayağımız birbirine dolanıyordu o nedenle sürekli topu kendimizde tutup pas oyunu oynuyorduk.
gs nin bu sene yaptığı gibi topa sahip olan her rakip takım onları darmadağın etti. sürekli saldırırsan çok koşarsan çok pozisyon
bulursun. pozisyona girmeden maç bitiremezsin illaki gireceksin işde girdiğin 3-4 pozisyondan birini
gol yaparsan kazanırsın. Sanıyorsunuzki oyuncu girdiği her pozisyonu atacak yok böyle bir şey.
evet bazen bir metredende kaçırır bazen boş kaleye atamaz bunlar hep oluyor. iyi golcü olmaklada alakalı değil gomezde boş kaleye kaçırdı kaç defa. CR de kaçırıyor messide kaçırıyor. Gol kaçar yeterince pozisyona giremezsen kazanamazsın belki bir iki maç kazanırsın ama uzun maratonda kaybeden olursun. şl de şanslıydık girdiğimiz her pozisyonu attık. her zaman öyle şanslı olmuyorsun işde.

Çevrimdışı mylife1903

abi sen ne anlatmaya çalışıyorsun hiçbir şey anlamadım. Abuk sabuk salakca haberler giren basin mensubu olsun daha bayernin tesislerine giremez diyorsun sonra ismail er saçma haberler girsin reklamın iyisi kötüsü olmaz taraftarın tepkisi yanlıştı diyorsun. Yönetim kurulu da her seçimde yenileniyor lafın başkanaysa açık açık söyle herkes tutturmuş bi yönetim kurulu yönetim kurulu transferleri başkan yapıyor adamı 4-5 sene önce yaptığı transferlerden vurmaya çalışmak ne ki şimdi. Allah'tan başkan 2013 de enaramoyu aldı ee sen 2017'de kweuke falan diyordun burda adam ptt 1. ligde sürünüyor süper ligden hiçbir takım istemedi. Savunduğun ismail er in de tesislere niye alınmadığını bilmiyor musun yoksa bilmezlikten mi geliyorsun anlamadım 

Yahu ben kendim anlamiyorum ne dedigimi sen nasil anlayacaksin.
Dusunmeden de anlayamazsin.
Sacma ve yalan haberi yonetim kendi yazdiracak fbnin yaptigi gibi bunlar taraftar kazanmaya yonelik, rakibi karistirmaya yonelik ismarlama masa basi haberleri olacak.
Ha sen gucsuz yonetimsen seni karistiracak haberleri rakiplerin ismarlar.
Basini besleyeceksin derken bunu kastediyorum
Mesela cikip ismarlama VAR haberi yaptiracan. Lig basindan beri vidyo hakemolsaydi gs lider olamiyordu, lider besiktas olacakti, maclarda su su su hatalarin tespit edildigi kulislerde konusuluyor, diye haber ismarlayacaksin

Gsnin fetocu futbolculari ile haber yaptiracaksin, fbnin fetocu savcilar ile oynadigi maclari haber yaptiracaksin.

Hakem konusuna gelince, sen guclu yonetimsen maclarina palabiyik 2 sefer gelmez, hadi geldi insan gibi mac yonetir.

Baskana gelince, kendisi guc zehirlenmesi yasiyor, fazlaca ben kelimesi kullaniyor, oyle yoneticilik yapilmaz. Yoneticilik bir ekip isidir. Son karari sen veriyor olsan bile, butun sorumluluk senin bile olsa iyi sonuclardan sonra biz, biz demek kotu sonuclardan sonra ben demek, yoneticilikte en buyuk erdemdir.

Kuveke konusuna gelince, adam surunmuyor, karakter koyup camiadini terk etmeyip, tekrar super lige cikartmaya calisiyor ikinci ligde. Herkes gemiyi terk ederken, kaptanlik yapiyor ikinci ligde takasina.
Senin ayranin yok icmeye 4.2 maas 2.5 bonservis ile negredo transfer ediyorsun ucuncu santraforunda 1.7 alan pekto. Taliskanin ise hala yedegi yok.
Ha yok kuveke yerine pekto oynasin diyorsan onu bilmem, nukalma da yazdik adam gitti nantesda oynuyor.

Tecrubeli lig futbolcusu lazimdir takima. Kuveke negredo performansini da tek ayakla verirdi ustune de 1 milyona mal olurdu. Gozumuzun onundekileri gormuyoruz, komsunun tavuguna kaz muamelesi yapiyoruz.
Rizesporda oynuyor diye kucumsemeye gerek yok
Sunu da koyalim vakti olan izlesin
Cenkle negredoyu sirtina alip pektoyu da beline dolasan 3unden de fazla gol atar, ayi gibi adam

Bilmiyorum anlatabildim mi

Çevrimdışı mylife1903

Bu takımda oyuncular Hoca'nın ezberleri nedeniyle önlerinde uygulayabilecekleri fazla seçenek olmadan sınırlı oyun planıyla oynuyor. Oyuncuların saha içi dizilimi ve görev tanımları oyuncuları buna zorlayan.  Sistemimiz basitçe  tarif etmek gerekirse bu takım topu kazanacak, kanatlara yayacak, çizgiye hapsolmuş kanat oyuncuları da çizgiden orta açacak. Hoca'nın tercihleri oyuncuları böylesine sınırlı oynatan. Bu oyuncuya saha içinde inisiyatif sağlayan, yaratıcılıklarını artıracak, bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak bir düzen değil. Bu düzen sabit kafalı bir Hoca'nın, oyuncuları dar kalıplar içine sığdırdığı onların bireysel gelişimlerini de sekteye uğratacak bir düzen.

Hoca'nın örnek aldığı Bayern de bir sistem takımı ve bunun doğal sonucu olarak belli başlı ezberleri var. Yalnız Bayern takımında oyuncuların saha içi dizilimi, görev tanımları manasız değil, tersine akla makul. Bunun doğal sonucu olarak seçenekleri bizim takım gibi kısıtlı değil çok daha fazla, önlem alınmaları çok daha zor ve saha içinde skor üretmek adına daha uygun ve net fırsat buluyorlar. Düşünebiliyor musun Müller'in Talisca gibi kendini dar bir alana ve  Ribery ile Robben'in  kendilerini çizgiye hapsettiğini, oyuncularının birbirinden son derece çok kopuk oynadığını , böyle oynamaya Hocalarının da  dikte ettiğini ve/veya seyirci kaldığını, kendi eliyle takımın planlarını sınırladığını?

Hoca'nın düşünme, ele alış tarzı zaten temelde yanlış olan. Yanlış olan bir şeyden doğru sonuçların çıkacağını ummak daha da yanlış. Hoca kendini sorgular, hatalarını kabullenir ve doğruları yapmaya başlar,  o zaman başka şeyler konuşmaya başlarız.
Abi hangi roportajdaydi senol gunes barselona gibi oynuyorsunuza karsi cikmis, bayern gibi oynamaliyiz, durdurulamaz bayern falan demisti
Kotuyu ilk hoca cagirmis

Çevrimdışı mylife1903

Aslında bu yanlış bir santrafor kaç gol atabilir 20 mi 25 mi 30 mu peki bir takımı bu gol sayısı şampiyon yaparmı. Senin orta sahan gole kalecin kadar uzak kanatlarında yarım işliyor. Bu şekilde santraforun girdiğini atan olsa ne yazar. Orta sahanın yaptığı tek şey topu kendi arasında çevirmek bu böyle olduğu sürece işimiz çok zor.
Santraforun 25 attigi zaman diger oyuncular standartini yakaladiginda gollerin dagilimina bakmadan sampiyon oluyorsun. Santraforun 20yi bulamazsa tek tek iyi bir dagilimla atmis olmasina duaci olursun.

Cok yanlis bakiyorsun olaya @Necmi
Mac 0-0ken buldugun pozisyonlardan gol ciksrtmalisin zaten 1-0 olunca 5 kat daha fazla pozisyon bulacaksin. 3 macta 1 gol atip bir gol yiyince hepinizin algisi, anlayisi degisti.

Arsive bak gecen seneden beri kutuya az girildigini soyluyorum, kanat oyuncularina fazla yuk bindigini soyluyorum. Kutuda yer kaplayan santraforun olacak, akilli stoperleri uyutan ve iyi dar alan kosusu yapan santrafor lazimdi, negredoyu aldilar.

Ise gec kaldim en iyisi ferrariye binem hizli hizli ise varirim demektir bu istanbul trafiginde.

Çevrimdışı mylife1903

hoca bu sene gelmedi Beşiktaşda üçüncü senesi bunu unutma bence dediklerini yapabilmesi için daha
kaç üç yıla ihtiyacı var acaba. çok iyimsersin. Hocanın bir b planı yok bizdede yok daha önce çalıştırdığı takımlardada yoktu.
o nedenle onun sevdiği oyuncular orta açan ve içerde o ortalara vuran oyunculardı. Bu nedenle sürekli aynı tip santrafor arıyor.
sen ona messimi fernandao mu desen fernandao yu ister. çünkü onun oyun  tarzında messi gibi bir oyuncu yok
ilk sene pas oyunuyla oynadık ama bu hocayı çok rahatsız etti zaten lig bittiğindede bunu açıkladı. Elinde bol bol orta
yapan quaresma var işde mutlu mesut gidiyoruz. ha gol atamamamızda rakip takımların kapanmasından kaynaklanıyor.
bizim yana yakıla gördüğümüz boş ortaları hoca görmüyor. Görseydi bu güne kadar çoktan önlemini alırdı. Neden lense
45 dakika dayanabildi. çünkü orta yapmıyor topla içeri kat ediyordu. Eminim oda quaresma gibi şans bulduğunda içeri orta gönderseydi sürekli çok daha fazla kadroda yer alırdı. lensde hocanın beğenmediği çok fazla şey var ortaları bile havadan
değil yerden oluyor.
Hah 3 senedir diyorum senol gunes bu ve kendi icinde tutarli diye simdi anlasilmis.
Lens de orta kesiyor ama onundeki adama carptiriyir hatta kendi gozunu cikartip kor olacakti ilk ortasinda o ortayi quaresma falan yapmis olsa buraya 100 tane gif koyulurdu.
Lensi santrafor oynatmadikca cok zor faydalaniriz kendisinden. Kutuya giriyor diyorsun rakip zaten 11 kisi kutada sen oraya kalabaliklastirirsan  nolur, daha kotu olur, sutlar kendi oyuncundan falan doner.

Oyle bi algi kasiyorsun ki abi sanki lens toplam 45 dakika sans bulmus, super oynamis ama kesik yemis gibi. 4-5 sefer ilk11 baslamistir.

Çevrimdışı mylife1903

3 tanemi senin haberin yok sanırım ligde 8 maçda puan kaybettik
gs gibimi zaten hücum hattımız gs gibi olsaydı o attığımız golleri bile atamazdık emin ol gs nin
kalitesi yok sadece aç oyuncuları var. Bizim ilk yılımızda olduğumuz gibi ölümüne hücum yapıyorlar
biraz dişli takım çıktığındada yapıştırıyor. Hatırlıyorsun değilmi ilk yılı gram savunma yapmayı beceremiyorduk topu rakip aldığında
elimiz ayağımız birbirine dolanıyordu o nedenle sürekli topu kendimizde tutup pas oyunu oynuyorduk.
gs nin bu sene yaptığı gibi topa sahip olan her rakip takım onları darmadağın etti. sürekli saldırırsan çok koşarsan çok pozisyon
bulursun. pozisyona girmeden maç bitiremezsin illaki gireceksin işde girdiğin 3-4 pozisyondan birini
gol yaparsan kazanırsın. Sanıyorsunuzki oyuncu girdiği her pozisyonu atacak yok böyle bir şey.
evet bazen bir metredende kaçırır bazen boş kaleye atamaz bunlar hep oluyor. iyi golcü olmaklada alakalı değil gomezde boş kaleye kaçırdı kaç defa. CR de kaçırıyor messide kaçırıyor. Gol kaçar yeterince pozisyona giremezsen kazanamazsın belki bir iki maç kazanırsın ama uzun maratonda kaybeden olursun. şl de şanslıydık girdiğimiz her pozisyonu attık. her zaman öyle şanslı olmuyorsun işde.
Son puan kaybettigimiz 3 mactan bahsediyorum, isine gelmedigi icin anlamiyorsun abi

34 macin 10 tanesinde falan zaten puan kaybedeceksin en az 10. Ideali 12 puan kaybidir. 4 maglubiyet 8 beraberlik alacaksin 74 puan yapar.

Kasimpasa genclerbirligi kayiplari hocaya
Trabzonspor kaybi hocaya yonetime
Fb maci yonetime yazar
Ibb maci kabul edilebilir bir puan kaybi kalan bu 3 mac lig yarisi icinde olabilecek yol kazalaridir diyorum ben.
Her maci tek tek acikladim
Kasimpasa ve ts maclarinda iki sefer one gecmissin puan kaybetmeyeceksin
Genclerbirligi gibi bir mac oynama hakkimiz yok
Fb macinda palalanmayacaksin, yonetimin guclu olcek

4 macta da puan kaybet. Siz cikip akhisar, malatya, kayseri maclarini elestiriyorsunuz. Bunlar normal puan ksyiplaridir, yol kazasidir. Asil elestirilmesi gerekenler ise basta kasimpasa ve gencler olmak uzere ts ve fb maclaridir, diyorum ben

34 mac kazanip sampiyon olmaya oynamiyoruz

Çevrimdışı cursedofdragon

Çevrimdışı MUSTAFA_

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimdışı Berat

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Abi hangi roportajdaydi senol gunes barselona gibi oynuyorsunuza karsi cikmis, bayern gibi oynamaliyiz, durdurulamaz bayern falan demisti
Kotuyu ilk hoca cagirmis

Beşiktaş’ın geçen sezon oynadığı tiki-taka oyunundan keyif alan taraftarlar, o oyunu özlediğini söylese de, Şenol Güneş’in bunlara cevabı hazır, “Barça tikitaka oynuyordu ama Bayern çıktı, onları dağıttı. Bayern’in en önemli özelliği hızlı ve baskı yapan bir takım. Biz bir Bayern değiliz ama o futbolu oynamaya çalışıyoruz. Geçen sezonki oyunumuzu devam ettirseydik, bizi çözerlerdi. Barça’yı bile çözdüler” diyen tecrübeli çalıştırıcı, Beşiktaş’ın şu an oynadığı sistemi savunuyor.

Hoca bu oynattığı düzeni Bayern'de denese ve yanlışlarında inat etmeye kalkışsa tazminatını verir, güle güle derlerdi. Adamlar yapılan bu işleri futbol akıllarıyla dalga geçmek olarak algılardı. Ne futbolcusu ne yöneticisi ne de taraftarı kayıtsız kalırdı.

Sezon sonu geldiğinde çok ciddi şekilde bazı problemler masaya yatırılmak ve çözümlenmek zorunda. Şampiyon olmak da bu problemlerin kendiliğinden çözümlenmesine sebep olmayacak.
[ Son Düzenleme: 17 Aralık 2017, 09:51:52 Onur Küçük ]

Onur Küçük

• Ziyaretçi

[ Son Düzenleme: 17 Aralık 2017, 09:46:10 Onur Küçük ]

Çevrimdışı Berat

Herkese günaydın, hala şu oynasın diye konuşuyoruz değişen hiçbir şey yok. Saplantılarla hayatımızı sürdürüyoruz.

Etiketler: