Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 10 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5776621 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı sametbagan

Akşam tartışma konusu açalım arkadaşlar.Bugün ntv sporda Mehmet Demirkol bahsetti

Aboubacar bizden geçen sene sanırım 3,3 alıyordu.Porto ile  5 yıllık sözleşmeyi 1,1 den yapmış

Acaba diyorum orda Porto kulübü  fazla vergi vermemek için geri kalan parayı el altından mı veriyorlar.

Yoksa burda aldığı paranın hepsi kendi cebine girmiyor muydu ?

Aklımda deli sorular

Çevrimdışı Necmi

Bi' bilsek abi keşke :D İhaleyi Talisca'ya bırakmak yanlış.
ihaleyi bırakmak değilde konu bir oyuncunun işe yaramadığını söylemek
çok farklı bir şey. Bunu doğru değerlendirmek gerekiyor. Bunu yapamazsan onu
gönderir yerine başkasını alırsın bu sana hem zaman kaybettirmiş hemde para kaybettirmiş olur.
herkes ağzına almış ilk seneki pas oyununuda kimse o ilk seneki oziyle bu ozi aynı ozimi demiyor
yada ilk sene topu ileri götüren bir olcay vardı demiyor o sene sosa vardı ama pas oyununun içinde sosa yoktu
pas oyunu çoğunlukla ozi olcay atiba arasında olurdu gomezde yada cenkde sonlanırdı.
herkes on numaranın şapkadan tavşan çıkaracağını sanıyorlar. aslında o pas oyununun baş rolü yuhalayıp gönderdikleri
olcaydı. Hem pas oyununu hala arayıp hemde o oyunun kahramanı olan oyuncuya söylemediklerini bırakmadılar.
talisca abou ile yaptı o pas alışverişlerini görmek istemeyen görmüyor. ikiside neticeye gitmeyi seven oyuncular
bir kaç pasla birbirlerini direk pozisyona sokuyorlardı. herkesin unuttuğu şey futbol çok pas yapmak değil gol atmaktır.
atamadıktan sonra yapacağın 40 pasın bir önemi kalmıyor.

Çevrimdışı underworld

Akşam tartışma konusu açalım arkadaşlar.Bugün ntv sporda Mehmet Demirkol bahsetti

Aboubacar bizden geçen sene sanırım 3,3 alıyordu.Porto ile  5 yıllık sözleşmeyi 1,1 den yapmış

Acaba diyorum orda Porto kulübü  fazla vergi vermemek için geri kalan parayı el altından mı veriyorlar.

Yoksa burda aldığı paranın hepsi kendi cebine girmiyor muydu ?

Aklımda deli sorular
Burda anormal bir şey varsa o da bizim verdiğimiz paradır.

Çevrimdışı sametbagan

Burda anormal bir şey varsa o da bizim verdiğimiz paradır.
Bence aboubacarın da 1,1 den 5 yıllık sözleşme yapması daha anormal bence.

3,3 dururken üçte birine imza atmak ne bileyim biraz mantıksız geliyor bana.

Dediğim gibi ya bizden aldığı paranın hepsi abonun cebine girmiyordu yada orda 1,1 in üzerine en az açıktan 1  1,5 daha alıyordur.

Ben mantıklı başka bir açıklama getiremiyorum.

Çevrimdışı caner.eryigit

Cümleten herkesin kandili ve gecesi mübarek olsun.Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim.tüm dualarımız kabul olsun inşallah.

Çevrimdışı Egos

via Imgflip GIF Maker

koridoru sosa ceza alanına girerek açıyor, gomez de iki kişiyi tutmuş. oğuzhan'ın maç kazandıran golü attığı ender olmayan maçlardan. ceza alanına girerken 3, vuruş anında 2,5'tan 3 seçeneği mevcut. son dönemde ya pozisyonların bitirilişi tek seçenek ile sınırlanmış oluyor ya da bu kadar net olmasalar bile tercihler kaleye doğru yapılıyor. en kötüsü de pozisyon başlamadan topun kenar çizgiye en yakın oyuncuya gönderilmesi, ki burada da o ihtimal var.

ayrıca golü yürüyerek atmış.

Çevrimdışı oblomov

Tamamdır @Necmi abi ;)
-*-*-*-*-*-*-*-*-
Cumartesi günkü GS maçı öncesi ufak bir organizasyon yapacağız, katılım durumuna göre büyük de olabilir;

Mekan Taksim/Kirvem ocakbaşı; saat: 15:00 Meydana 150-200 metre, eski tarz güzel bir yer.

şimdilik katılımcılar;

@panic13
@yorgo_d(geodem)
@Necmi
@GOKHAN CETIN
@İhsan
@oblomov

Gelmek isteyen olursa gizli numaradan çağrı atsın, isimsiz e-mailden bana mail göndersin, veya buradan dm yollasın ;)

Necmi Abi, senin tayfadan Efe, Yakup falan gelirse onlara da söyle istersen.

@tangaz kaarşim, gelmek için özelikle davet mi bekliyorsun? :D :D İlla seni gömelim mi? :D :D

Keza @tuncaboylu :P

Abi Kirvem ocakbaşı nedir yahu? Hem de saat 15:00 da. Rock n Rolla var aynı sokakta oraya gideydik bari! Neyse bu da bu haftanın totemi olsun. Yazın o vakit köşeye: 2-0, 3-1 , 4-2. En az iki gollü galibiyet alırız. Zaten almayacaksak bu sezonun defteri de dürülür. ŞL' yi almak kalır geriye hedef olarak. Bir tarafıyla gülenler olacaktır buna elbet ama... Beşiktaş bu; kolayı zor, zoru kolay yapan takımız biz.Ben yine de 2 veya daha fazla farklı galibiyete basıyorum bütün sakatatları. Haydi hayırlısı.
ASAP

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

Maç öncesi 4-4-2 ve kadroyu görünce zaten direk dedim 5-6 atarız diye de bu kadarını beklemiyordum.Tamam şimdi karşımızdaki takım manisa falan eyvallah ama yani bu oynadığımız oyun kalitesini %20'sini bile ligte oynadığımız maç var mı ? YOK.
İşte bize şifre belki bu kadar atmayız ama daha canlı daha iyi oluruz taktik değişimine giderek.Mesela bir süpriz olsa Galatasaray maçına çift forvet çıksak.Ama yine GS maçını eski taktik eski oyuncular vs çıkarsak 1-0 yeneriz yada 1-1 berabera falan kalırız.

Gönlümdeki kadro

---------fabri--------------
adri--pepe--tosic-------gg
babel--medel--ozi-----lens(orkan)
-----negredo---cenk----------
[ Son Düzenleme: 29 Kasım 2017, 21:27:44 Sir Alex Ferguson ]

Çevrimdışı scarfright

ihaleyi bırakmak değilde konu bir oyuncunun işe yaramadığını söylemek
çok farklı bir şey. Bunu doğru değerlendirmek gerekiyor. Bunu yapamazsan onu
gönderir yerine başkasını alırsın bu sana hem zaman kaybettirmiş hemde para kaybettirmiş olur.
herkes ağzına almış ilk seneki pas oyununuda kimse o ilk seneki oziyle bu ozi aynı ozimi demiyor
yada ilk sene topu ileri götüren bir olcay vardı demiyor o sene sosa vardı ama pas oyununun içinde sosa yoktu
pas oyunu çoğunlukla ozi olcay atiba arasında olurdu gomezde yada cenkde sonlanırdı.
herkes on numaranın şapkadan tavşan çıkaracağını sanıyorlar. aslında o pas oyununun baş rolü yuhalayıp gönderdikleri
olcaydı. Hem pas oyununu hala arayıp hemde o oyunun kahramanı olan oyuncuya söylemediklerini bırakmadılar.
talisca abou ile yaptı o pas alışverişlerini görmek istemeyen görmüyor. ikiside neticeye gitmeyi seven oyuncular
bir kaç pasla birbirlerini direk pozisyona sokuyorlardı. herkesin unuttuğu şey futbol çok pas yapmak değil gol atmaktır.
atamadıktan sonra yapacağın 40 pasın bir önemi kalmıyor.
Abi bizim amacımız taliscayı dövmek değil. Ayrıca zaten 6 ay daha bizim oyuncumuz. Şu ana kadar 20m edecek bi oyununu göremedim ben. Talisca ayağına topu aşsa verecek adam bulamasa çok haklısın. Ama adamın topla buluşması 10 dk da bir oluyor. Verdiği pas tercihlerine bak hiç verkaçı deniyor mu? Kaldı ki verdiği pasların pek çoğu da rakibe gidiyor. Öyle pas atıyor ki sanki rakip hayalet içinden geçirmeye çalışacak. Talisca en etkili yönü şutu, bu sene kaç tane uzaktan yazdı? Bırak yazmayı kendine pozisyon bile açamadı. Hadi tr de kapalı savunma diyoruz uzaktan şut lazım adam ortada yok. Şl de açık savunma orada da şut olarak etkisi yok bu sene. Olcayı yuhlayan biri de hiç olmadım. Hala da severim. Adriano oğuzhan babel varken talisca pas trafiğini oluşturamıyorsa bence bir sıkıntı vardır. Hani bi çaba olsa da başaramasa onu da anlayacağım ama topu almıyor ki hiç yok. Neyse benim amacım oyuncu eleştirmek beğenmemek değil sadece tercihlerini sorgulamak. Bence sen de tarafsız gözlerle bi izle abi. Ha bunu dedim bu hafta 2 gol yazar mı yazar. Bunu yaparsa beni haksız çıkarır mı? Bence çıkarmaz. Eleştirdiğim yönleri farklı çünkü.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı bordele

Maç öncesi 4-4-2 ve kadroyu görünce zaten direk dedim 5-6 atarız diye de bu kadarını beklemiyordum.Tamam şimdi karşımızdaki takım manisa falan eyvallah ama yani bu oynadığımız oyun kalitesini %20'sini bile ligte oynadığımız maç var mı ? YOK.
İşte bize şifre belki bu kadar atmayız ama daha canlı daha iyi oluruz taktik değişimine giderek.Mesela bir süpriz olsa Galatasaray maçına çift forvet çıksak.Ama yine GS maçını eski taktik eski oyuncular vs çıkarsak 1-0 yeneriz yada 1-1 berabera falan kalırız.

4-4-2 oynamadık hiçbir zaman nesini anlamadınız hala @levitate

---------tolga------------
gg--fatih----mitroviç-----adriano
------medel--oğuzhan------
Lens------Orkan------Mustafa
            Negredo

Manisa maçına böyle çıktık. Ligde de Negredo ve Cenk'in aynı anda sahada olduğu sırada hiçbir zaman 4-4-2 oynamıyoruz. Birisini solda kullanıyor hoca
Av zamanı

Çevrimdışı bordele

"Galatasaray’ın yumuşak karnının kenar ortaları ve duran toplar olduğunu bilen Şenol Güneş, bu maç için Quaresma ve Babel’i ayrıca motive etmeye çalışacak. Her iki oyuncudan da tüm maçlarda yaptıklarından daha fazla orta yapmalarını isteyen kurt hoca, Gökhan Gönül ve Adriano’dan da Babel ve Quaresma’ya maç boyu yardım ederek pas alışverişinde bulunmalarını isteyecek. Güneş, son maçların durgun adamı Talisca’dan da sürekli olarak ceza sahasına girmesini ve kafasını kullanmasını isteyecek." Kaynak: Posta Gazetesi

İnşallah yalandır
Av zamanı

Çevrimiçi levitate

Negredo

Manisa maçına böyle çıktık. Ligde de Negredo ve Cenk'in aynı anda sahada olduğu sırada hiçbir zaman 4-4-2 oynamıyoruz. Birisini solda kullanıyor hoca
forumda 4-4-2 ile çıktık falan yazdılar abi hiç dikkat etmedim maçta ilk yarıyı izleyebildim sadece
bipbipbupbup

Çevrimiçi levitate

"Galatasaray’ın yumuşak karnının kenar ortaları ve duran toplar olduğunu bilen Şenol Güneş, bu maç için Quaresma ve Babel’i ayrıca motive etmeye çalışacak. Her iki oyuncudan da tüm maçlarda yaptıklarından daha fazla orta yapmalarını isteyen kurt hoca, Gökhan Gönül ve Adriano’dan da Babel ve Quaresma’ya maç boyu yardım ederek pas alışverişinde bulunmalarını isteyecek. Güneş, son maçların durgun adamı Talisca’dan da sürekli olarak ceza sahasına girmesini ve kafasını kullanmasını isteyecek." Kaynak: Posta Gazetesi

İnşallah yalandır

keşke yalan olsa ama olacak olan maalesef bu abi
bipbipbupbup

Çevrimdışı Sir Alex Ferguson

İnşallah yalandır

Orta lafından artık tiksinmeye başladım.

Çevrimdışı Necmi

Abi bizim amacımız taliscayı dövmek değil. Ayrıca zaten 6 ay daha bizim oyuncumuz. Şu ana kadar 20m edecek bi oyununu göremedim ben. Talisca ayağına topu aşsa verecek adam bulamasa çok haklısın. Ama adamın topla buluşması 10 dk da bir oluyor. Verdiği pas tercihlerine bak hiç verkaçı deniyor mu? Kaldı ki verdiği pasların pek çoğu da rakibe gidiyor. Öyle pas atıyor ki sanki rakip hayalet içinden geçirmeye çalışacak. Talisca en etkili yönü şutu, bu sene kaç tane uzaktan yazdı? Bırak yazmayı kendine pozisyon bile açamadı. Hadi tr de kapalı savunma diyoruz uzaktan şut lazım adam ortada yok. Şl de açık savunma orada da şut olarak etkisi yok bu sene. Olcayı yuhlayan biri de hiç olmadım. Hala da severim. Adriano oğuzhan babel varken talisca pas trafiğini oluşturamıyorsa bence bir sıkıntı vardır. Hani bi çaba olsa da başaramasa onu da anlayacağım ama topu almıyor ki hiç yok. Neyse benim amacım oyuncu eleştirmek beğenmemek değil sadece tercihlerini sorgulamak. Bence sen de tarafsız gözlerle bi izle abi. Ha bunu dedim bu hafta 2 gol yazar mı yazar. Bunu yaparsa beni haksız çıkarır mı? Bence çıkarmaz. Eleştirdiğim yönleri farklı çünkü.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beni anlamamışsınız ben taraf değilim Beşiktaşlıyım sadece Beşiktaşın menfaatine konuşurum ne işe yaramadığı halde bir oyuncuyu ölümüne savunurum nede ölümüne gömerim ne görüyorsam onu söylerim. Söylerkende sadece Beşiktaşın menfaatini düşünüp öyle konuşurum. Ben söylediğim için böyle diyecek egolarım yok benim. Talisca über oyuncu demiyorum müthiş yetenekli doğru kullanırsan ölümcül bir silaha dönüşür. ama unutmayalım silah dediğin onu iyi kullanan birinin elinde olmadığı sürece demir parçasıdır.
on dakikada bir topa vuruyor diyorsun neden sürekli merkezden delmeye uğraşıyoruzda adam toptanmı kaçıyor ver kaça girmiyor diyorsun kiminle girecek senin merkez orta sahan dikine oynamadığı sürece talisca değil orda messi olsa hiç birşey yapamaz sen şartları sun
yapamazsa birlikte eleştirelim geçen sene sadece abou bile taliscanın mükemmel iş çıkartmasına neden oldu. Bu sene yapamıyorsa
sebep ortada.
istediğiniz kadar konuşun bu takımın sorunu talisca değil tersine çözümü talisca yeterki rakipten kaçan değil rakiple boğuşan ileri uç oyuncularıyla oynasın stoperlerin kucağına tek başına bırakılmasın sahadaki en akıllı oyunculardan biri bu kadar çok yanlız bırakırsan çok az buluştuğu toplarda hata yapması kaçınılmaz şut atmadı diyorsun kardeşim adam tek başına ve karşısında bütün savunma var bak bakalım şut attırıyorlarmı. şut opsiyonu bulabilmesi için önce diğer oyuncularında merkeze gelmesi ve rakip defansın dağıtılması lazım yoksa tek oyuncudan beklediğiniz şey sadece hayal kırıklığı olur.
Ben söylüyorum bu takımın bir şeyler yapabilmesi için önce takımdan cenk ve quaresmayı keseceksin yeterince şans buldular forvetin sıfır pozisyonla maç bitiriyor. sadece sıfır pozisyonla bitirdiği yetmiyor kendini kanata atarak topunda oraya gitmesine neden olduğu için iki türlü zarar veriyor. quaresma diğer kanada topu çekerek 90 dakika boyunca topu merkezden uzaklaştırıyorlar ceza sahasında kimse yok kanatta oynasan ne olur. boş kutuya orta açarsın işte quaresma için zaten amaç orta açmak bunun diğer kısmıyla ilgilenmiyor bile ilgilense boş sahaya orta açmaz. 10 dakikada bir dedin ya seyret maçları bakalım 90 dakikada 9 defa merkezden atak yapmışmıyız topu oraya getirmezsen nasıl topla buluşacak ne yapsın orta sahaya gelip diğerlerinin yaptığı gibi al gülüp ver gülüm pas alışverişimi yapsın bumu istediğiniz adam yapması gerekeni yapıyor rakip ceza sahası önüne konuşlanıyor. esas yapması gerekeni yapmayıp topu oraya getirmeyeni sorgulayın bu şekilde taliscanın katkı vermesi mümkün değil sahada tutulmasına bile gerek yok ama yerine koyacağın hiç bir oyuncu olmayacakki hepsinin başına aynı şey gelecek biz iki senedir aynı durumdayız geçen sene bu nedenle olcay yendi.düşün merkeze gelen tek topu babel sürerek getiriyor oda getirip şut atıyor. sen kupa maçında lens orkan negredonun oynadığı oyun tarzının hiç ligde oynandığını gördünmü sen ligde bu sistemi yaparsın ondan sonra talisca iş görüyormu görmüyormu konuşuruz. ligde forvetin stoperin kadar gol atmış bu bile bir çok şeyi açıklıyor.
Bak renkli basın en fazla kimi övüyor kimi kötülüyor bilki övdükleri Beşiktaşa zarar veren ses çıkartmadıkları yerdikleride Beşiktaşa katkı verecek oyunculardır. kimse salak değil herkes futbolu gayet iyi biliyor sadece renklerine göre manuple ediyorlar. Şenol hocanın inadından şu ara gayet memnunlar. daha ne istesinler ligin 13. haftası stoperlerinden 3 gol gelmiş senin forvetinde akan oyunda o kadar atmış takım gram gol atmayı düşünmüyor aç olanlar kulübede oturuyor bütün maçları bir farkla kazanıyoruz çünkü bir fark olunca kafi görüp geri çekiliyorlar aman yorulmasınlar gol kovalarsalar yorulurlar. siz talisca demeye devam edin hoca onu çıkarır sonunda dayanamaz baskıya yerine birini koyar sistem aynen devam eder şampiyonluğada el sallarız. Çünkü sorun talisca değil. geçenlerde önderin bir konuşmasını izlemişdim kendisini pek sevmem ama tahlili bayağı doğru koymuş açık açık söylüyor işde ensesinde stoper görmek istemeyen cenkle oynarken taliscadan verim alamazsın. bunu bütün renkli basın görüyor kıs kısda gülüyor. Bizim hoca hala cenkden gol kralı yaratmaya uğraşıyor.
yapacak birşeyde yok canı sağ olsun.

Çevrimdışı sozkul

Bence aboubacarın da 1,1 den 5 yıllık sözleşme yapması daha anormal bence.

3,3 dururken üçte birine imza atmak ne bileyim biraz mantıksız geliyor bana.

Dediğim gibi ya bizden aldığı paranın hepsi abonun cebine girmiyordu yada orda 1,1 in üzerine en az açıktan 1  1,5 daha alıyordur.

Ben mantıklı başka bir açıklama getiremiyorum.

Bonservisin bir bölümünü fona devretmişlerdir, fon bir sonraki satışdan alacağı para nedeniyle 2 ya da 2.5 a filan tamamlıyordur.

Çevrimdışı Necmi

Negredo

lens sol orkan sağ oynadı golü atana kadar mustafa yoktu :D

Çevrimdışı Necmi

keşke yalan olsa ama olacak olan maalesef bu abi
ne demek keşke yalan olsa :D
hoca taktiğini posta gazetesinemi anlatmış

Çevrimdışı bordele

lens sol orkan sağ oynadı golü atana kadar mustafa yoktu :D

Orkan Antep'teki alışkanlıktan sağa kaymak istedi sürekli mustafa sahada yoktu zaten abi :) Ben genel olarak Orkan'ın 10 numara pozisyonundaki geziciliğini beğendim bu arada fiziği de gelişmiş bayağı
Av zamanı

Çevrimdışı Necmi

Orkan Antep'teki alışkanlıktan sağa kaymak istedi sürekli mustafa sahada yoktu zaten abi :) Ben genel olarak Orkan'ın 10 numara pozisyonundaki geziciliğini beğendim bu arada fiziği de gelişmiş bayağı
aslında sağ forvet gibiydi sağ orta saha oynadı topu kaptığı anda merkeze yöneldi.gerçek mevkisini oynadı işde
yanlız dikine oyununa hasta oldum. on numara gibi değildi ozi girdi biraz oralara ama on numarasız oynadık merkezi lens ve orkan paylaşdı arkadan ozi bindirdi hem kanatsız oynadık hem on numarasız oyuncular sürekli gezdi. bu oyunu geliştirelim ciddi söylüyorum avrupada bile her rakip ürker bizden. En zayıf hücumumuzda bile 3 kişi hücum ettik. mesela oraya mustafa yerine babeli koy yada taliscayı dadından yenmez.

Çevrimdışı Orhan_

Talisca über oyuncu demiyorum müthiş yetenekli doğru kullanırsan ölümcül bir silaha dönüşür. ama unutmayalım silah dediğin onu iyi kullanan birinin elinde olmadığı sürece demir parçasıdır.
on dakikada bir topa vuruyor diyorsun neden sürekli merkezden delmeye uğraşıyoruzda adam toptanmı kaçıyor ver kaça girmiyor diyorsun kiminle girecek senin merkez orta sahan dikine oynamadığı sürece talisca değil orda messi olsa hiç birşey yapamaz sen şartları sun
yapamazsa birlikte eleştirelim geçen sene sadece abou bile taliscanın mükemmel iş çıkartmasına neden oldu. Bu sene yapamıyorsa
sebep ortada.
istediğiniz kadar konuşun bu takımın sorunu talisca değil tersine çözümü talisca yeterki rakipten kaçan değil rakiple boğuşan ileri uç oyuncularıyla oynasın stoperlerin kucağına tek başına bırakılmasın sahadaki en akıllı oyunculardan biri bu kadar çok yanlız bırakırsan çok az buluştuğu toplarda hata yapması kaçınılmaz şut atmadı diyorsun kardeşim adam tek başına ve karşısında bütün savunma var bak bakalım şut attırıyorlarmı. şut opsiyonu bulabilmesi için önce diğer oyuncularında merkeze gelmesi ve rakip defansın dağıtılması lazım yoksa tek oyuncudan beklediğiniz şey sadece hayal kırıklığı olur.
Ben söylüyorum bu takımın bir şeyler yapabilmesi için önce takımdan cenk ve quaresmayı keseceksin yeterince şans buldular forvetin sıfır pozisyonla maç bitiriyor. sadece sıfır pozisyonla bitirdiği yetmiyor kendini kanata atarak topunda oraya gitmesine neden olduğu için iki türlü zarar veriyor. quaresma diğer kanada topu çekerek 90 dakika boyunca topu merkezden uzaklaştırıyorlar ceza sahasında kimse yok kanatta oynasan ne olur. boş kutuya orta açarsın işte quaresma için zaten amaç orta açmak bunun diğer kısmıyla ilgilenmiyor bile ilgilense boş sahaya orta açmaz. 10 dakikada bir dedin ya seyret maçları bakalım 90 dakikada 9 defa merkezden atak yapmışmıyız topu oraya getirmezsen nasıl topla buluşacak ne yapsın orta sahaya gelip diğerlerinin yaptığı gibi al gülüp ver gülüm pas alışverişimi yapsın bumu istediğiniz adam yapması gerekeni yapıyor rakip ceza sahası önüne konuşlanıyor. esas yapması gerekeni yapmayıp topu oraya getirmeyeni sorgulayın bu şekilde taliscanın katkı vermesi mümkün değil sahada tutulmasına bile gerek yok ama yerine koyacağın hiç bir oyuncu olmayacakki hepsinin başına aynı şey gelecek biz iki senedir aynı durumdayız geçen sene bu nedenle olcay yendi.düşün merkeze gelen tek topu babel sürerek getiriyor oda getirip şut atıyor. sen kupa maçında lens orkan negredonun oynadığı oyun tarzının hiç ligde oynandığını gördünmü sen ligde bu sistemi yaparsın ondan sonra talisca iş görüyormu görmüyormu konuşuruz. ligde forvetin stoperin kadar gol atmış bu bile bir çok şeyi açıklıyor.
Bak renkli basın en fazla kimi övüyor kimi kötülüyor bilki övdükleri Beşiktaşa zarar veren ses çıkartmadıkları yerdikleride Beşiktaşa katkı verecek oyunculardır. kimse salak değil herkes futbolu gayet iyi biliyor sadece renklerine göre manuple ediyorlar. Şenol hocanın inadından şu ara gayet memnunlar. daha ne istesinler ligin 13. haftası stoperlerinden 3 gol gelmiş senin forvetinde akan oyunda o kadar atmış takım gram gol atmayı düşünmüyor aç olanlar kulübede oturuyor bütün maçları bir farkla kazanıyoruz çünkü bir fark olunca kafi görüp geri çekiliyorlar aman yorulmasınlar gol kovalarsalar yorulurlar. siz talisca demeye devam edin hoca onu çıkarır sonunda dayanamaz baskıya yerine birini koyar sistem aynen devam eder şampiyonluğada el sallarız. Çünkü sorun talisca değil. geçenlerde önderin bir konuşmasını izlemişdim kendisini pek sevmem ama tahlili bayağı doğru koymuş açık açık söylüyor işde ensesinde stoper görmek istemeyen cenkle oynarken taliscadan verim alamazsın. bunu bütün renkli basın görüyor kıs kısda gülüyor. Bizim hoca hala cenkden gol kralı yaratmaya uğraşıyor.
yapacak birşeyde yok canı sağ olsun.

Merkez orta sahaların göbeğe destek verememe sebepleri senin yazdıklarınla açıklanamaz. Hocanın anlayışının ürünlerini oyuncu tercihi gibi algılıyorsun sürekli. Oyuncunun kendine ait tercihleri de var elbette doğru-yanlış olan, onları eleştir. Ama sen var olan bütün problemleri özellikle 1 senedir gömdüğün Oğuzhan ve 2 hafta öncesine kadar beğendiğin ama 2 haftadır da kötü dediğin Tolgay'a yazıyorsun. Bu düşünceyle 2şer haftalık periyotlarla bir Oğuzhan'ı bir de Tolgay'ı gömmeye devam edeceksin.
*Oğuzhan geçen sene kötü olsaydı şampiyonluk çok zor olurdu bizim için. Sürekli 3 maç 5 maç diye soruyorsun ama salla ligin önceki haftalarını son 5 maçlık performansı bile söylediğin her şeyi geçersiz kılıyor.
*Biz Şenol Güneş'in bu über taktiğine bu sene değil geçen seneden beri maruz kalıyoruz. Orta saha oyuncularının bütün işlerliği taktiksel anlayış gereği tek düzeleştirildi. Oğuzhan hücum yönü, oyun kurma yönü daha zengin bir oyuncuyken şu an o özelliklerini bir kenara atan ama ondan daha fiziki karşılıklar bekleyen bir anlayışın içinde oynamaya çalışıyor. Siz de gelişmiş olmasına rağmen güçsüz, fiziksiz diye olur olmadık yerlerden tartışıp formayı haketmediğini söylüyorsunuz.
*Talisca bahsettiğin kadar büyük bir oyun aklına sahip değil. İyi bir oyuncu, gole yakın bir oyuncu. Ancak Sosa'nın, iyi oynadığı dönemlerde verdiği katkının yanına yaklaşamadı henüz. Bu sadece skor ve asistle ölçülebilir bir şey değil. Ne alan yaratmada ne de opsiyon olmada henüz onun kıvamında değil. Bunun da sebebi hocanın takım boyunu, taktik dehasından dolayı, devasa açıp orta saha ile arasına koyduğu 4 rakibe bağlamamız gerekir. Merkez orta sahaların dikine oynayıp oynamaması Talisca'nın nerede durduğu ile ilgili, ona karşı alınmış tavırla ilgili değil. Bu da Şenol Güneş'le ilgili bir durum.

Uzun yazının özeti şöyle olabilir; Diyorsun ki senin merkez orta sahan dikine oynamazsa Talisca nasıl verkaça girsin? Bu mudur yani problem? Merkez orta saha dikine oynamadığı için mi? Ne hocanın taktik anlayışı ne de doğru düzgün belirlenmiş görevlerin hiçbir alakası yok yani?

Çevrimdışı Necmi

Merkez orta sahaların göbeğe destek verememe sebepleri senin yazdıklarınla açıklanamaz. Hocanın anlayışının ürünlerini oyuncu tercihi gibi algılıyorsun sürekli. Oyuncunun kendine ait tercihleri de var elbette doğru-yanlış olan, onları eleştir. Ama sen var olan bütün problemleri özellikle 1 senedir gömdüğün Oğuzhan ve 2 hafta öncesine kadar beğendiğin ama 2 haftadır da kötü dediğin Tolgay'a yazıyorsun. Bu düşünceyle 2şer haftalık periyotlarla bir Oğuzhan'ı bir de Tolgay'ı gömmeye devam edeceksin.
*Oğuzhan geçen sene kötü olsaydı şampiyonluk çok zor olurdu bizim için. Sürekli 3 maç 5 maç diye soruyorsun ama salla ligin önceki haftalarını son 5 maçlık performansı bile söylediğin her şeyi geçersiz kılıyor.
*Biz Şenol Güneş'in bu über taktiğine bu sene değil geçen seneden beri maruz kalıyoruz. Orta saha oyuncularının bütün işlerliği taktiksel anlayış gereği tek düzeleştirildi. Oğuzhan hücum yönü, oyun kurma yönü daha zengin bir oyuncuyken şu an o özelliklerini bir kenara atan ama ondan daha fiziki karşılıklar bekleyen bir anlayışın içinde oynamaya çalışıyor. Siz de gelişmiş olmasına rağmen güçsüz, fiziksiz diye olur olmadık yerlerden tartışıp formayı haketmediğini söylüyorsunuz.
*Talisca bahsettiğin kadar büyük bir oyun aklına sahip değil. İyi bir oyuncu, gole yakın bir oyuncu. Ancak Sosa'nın, iyi oynadığı dönemlerde verdiği katkının yanına yaklaşamadı henüz. Bu sadece skor ve asistle ölçülebilir bir şey değil. Ne alan yaratmada ne de opsiyon olmada henüz onun kıvamında değil. Bunun da sebebi hocanın takım boyunu, taktik dehasından dolayı, devasa açıp orta saha ile arasına koyduğu 4 rakibe bağlamamız gerekir. Merkez orta sahaların dikine oynayıp oynamaması Talisca'nın nerede durduğu ile ilgili, ona karşı alınmış tavırla ilgili değil. Bu da Şenol Güneş'le ilgili bir durum.

Uzun yazının özeti şöyle olabilir; Diyorsun ki senin merkez orta sahan dikine oynamazsa Talisca nasıl verkaça girsin? Bu mudur yani problem? Merkez orta saha dikine oynamadığı için mi? Ne hocanın taktik anlayışı ne de doğru düzgün belirlenmiş görevlerin hiçbir alakası yok yani?
sen okuduğunuda anlamıyorsun ne diyeyim
mesela neden iki haftadır tolgay eleştiriyorum bir düşün tolgay dikine oynayan dripling yapan bir oyuncuydu iki üç haftadır sürekli yan top oynuyor. stoperlerin arasına giriyor saçma adam geçme haraketleriyle top kaptırıp riske atıyor oyunu birde atibayı felaket bozuyor sekiz oynuyor ama altı oynuyor aslında bu böyle olunca elbet eleştireceğim. dikine oynaması taliscanın nerede durduğuyla alakalı değil tolgayın nerde oynadığıyla alakalı 8 görevini layıkıyla yapmazsa sürekli stoperlerin arasına girip top almaya çalışırsa hücum hattıyla arayı çok açar ondan sonra tek seçenek uzun top atmakta kalıyor pepe mecburen sürekli uzun oynuyor.
tolgay geri gelip cenk sola kaydığında geride ve solda bir karmaşa oluyor adrianonun atibanın dengesi bozuluyor kaç haftadır bu oyuncuların neden kötü olduğunu sorguladınızmı hiç işin kolayı hep formları düşük deyip çekil kenara nedenleri sorgulama tolgayın merkezdeki bu yanlış oyunu cenkin ilerdeki yanlış oyunu hem savunma hem orta saha hem hücumun içine ediyor. merkez boşalıyor ve tek seçenek uzun toplarla kanatlara çalışmak kalıyor geriye kanada top atsan ne olur merkez ilerde talisca tek başına kanatlarda topu diğer kanada ortalıyor bizim oyun anlayışımız bu ve bu oyunu göremeyip maçın sonuna kadar bizim gibi seyreden bir hoca var çareyi 70 de oyuncu değiştirmekte görüyor oyuncu kişisel yetenekle bir şeyler yaparsa bir gol attık attık atamadık maç berabere.
ama mağlupsak hemen doğru oyuna dönülüyor herkes hücum ediyor mağlupken oynadığımız oyunu hiç berabere giderken falan oynadığımızı gördünmü.
Elbette geçen seneden beri bu sitemde oynuyoruz ama geçen seneyi kurtaran abou vardı hani burda herkes tarafından gömülen abou onun merkezdeki haraketliliği taliscayıda oynatıyordu o nedenle iki oyuncu bize şampiyonluğu getirdi şimdi olmayan abou geçen seneden değişen bu. birde ortalara çıkan marcelo vardı kutuda çoğalabiliyorduk şimdi bir talisca var ve topun ağzında duruyor. Herkes ondan bir şeyler
bekliyor. iki gol kaçırdı diye çok bilmişler tarafından lens gömüldü. hiç kimse bizim haftalardır bırak atmayı kaçıracak pozisyona bile giremediğimizi görmüyor. adam kaçırdıysa pozisyona girdiği için kaçırdı. biz şl dahil hep oyunla değil oyuncuyla maç kazandık. cenk babel talisca quaresma hep şapkadan çıkardı golleri burda bireysel oyunculara konuşuyoruz ama özünde oyunu eleştiriyoruz. top merkeze gelmiyor diyorum bu oyuncu eleştirmek değildir direk sistemi eleştiriyorum. sonuçta o oyuncuları tercih edende hoca.
Hocanın sistemi bu kanat oyunu tabi en sağlam olduğumuz yer kanatlarken bu oyunda tutar elbet ama cenkle değil
cenkin bile kanata kayma eğilimi hocanın mutlu olduğu bir şey çünkü cenk hocanın istediği şekilde oynuyor. istemese
bütün herkesin gördüğünü hoca görmeyecekmi cenke ceza sahasına gir stoperlerle boğuş demeyecekmi sahada oyuncular hocanın istediğini yapıyor. topu aldığın anda kanatlara at kanatlar içeriye ortalasın ligde hava topu her takım için handikaptır illaki biri vurur ve gol gelir düz mantık başkada bir plan yok iki senedir. ilk sene topu kendine net isteyen dominant bir forvetimiz vardı oynatamadı o oyunu gomez belirledi sistemi. Beşiktaş her türlü oyunu oynayacak seviyede bir iki oyuncunun mevkisinde aksaması oyunu değiştirmez yeterki mevkiler doğru şekilde konuşlansın ama işi bozan oyuncuların mevkilerinde yapmaları gereken şeyleri yapmaması. Yapmadığıda attığımız gol sayısından belli hatta yediğimiz gol sayısından bile belli bu takım bu kadar gol yememeli hep diziliş hatası
Ben oyuncu yeteneklerini eleştirmiyorum doğru oyunu oynamadığımızı söylüyorum al taliscayı koy sosayı o top gene gelmeyecek oraya
gelmediğinde sosa ne yapacak babel sosadan daha az yetenekde değil işde sosada babelin yaptığı kadar oynayacak biraz kanat biraz orta saha sosada sürekli kanatlara kayarak oynardı. farkımız ozi ön bölgeye daha fazla girerdi şimdi hiç gelmeden bitirdiği maçlar var.
bizim savunma hattımızda sorun yok takım ne kadar ileri çıkarsa savunmada o kadar çıkabiliyor. sorun işde merkez orta sahanın ileri çıkmaması cenkin merkezde olmaması quaresmanın çizgiye yapışması kısır bir maç olmasına neden oluyor topa sahip olma sorunu yok.
Taliscaya ver yansın ediyorsunuzda 3 gol 2 asisti var ligde forvet olan cenkinde akan oyunda 3 golü 1 asisti var. hiç oynamıyor dediğiniz talisca atılan 19 golün 5 ine katkı vermiş. Taliscanın ölüsü takımın katkı açısından en iyilerinden biraz takım ona çalışsa fark yaratır

Çevrimdışı Egos

sanırım kimse uyguladığımız sistem üzerinde mevcut on birle düzeltmeye gitme taraftarı değil, her ne kadar anlamı tartışmaya açık olsa da, manisa maçı ardından iki senedir işleyen planın merkezinde yer alan futbolcuları çıkarıp oluşacak boşluğu yeni oyuncularla doldurarak risk alınması gerektiğine inanılıyor. 

quaresma, talisca, cenk, babel, atiba ve aslında oğuzhan sistemin odağında bulunan futbolcular (ters açıdan bakıldığında sistemin düğümleri); onların varlığı diğerlerinin çabalarının görünür kılınmasını sağlıyor. denklemden çıkmaları ve yerlerine muadili olmayan futbolcuların girmesi bizim, dengeyi tekrar sağlamak için oyunun işleyişinde yeni seçeneklere yönelmemize sebep olacak. bunun örneğini görmediğimizi söyleyemeyiz, oğuzhan-tolgay değişikliği olumlu, olumsuz neticeleriyle karşımızda olan ve doğrusu bir süredir sahada izlediğimiz oyunu şekillendiren adımlardan biri.

en büyük sorun taraftarın şiddetle arzu ettiği değişim sonucunda mutlaka güzel oyun ve başarı beklemesi. eğer böyle bir sıçramayı arzu edenler çoğunluktaysa gerçekte içinde bulunduğumuz geçiş dönemi düşündüğümüzden daha kötü ve uzun sürebilir. çünkü bahsettiğimiz futbolcuların geneli şu an için geçmişleriyle kıyaslanmadıkları sürece bir adım önde görünüyorlar. bizim değişim niyetimizin odağında kenardakiler için beslediğimiz umudun yeri büyük (benim gibiler için kenardakilere şenol güneş de dahil). taraftarın tam desteği olmadan salt nostalji ile atılacak adımlar, takımı hasret duyulan 2 sene önceki oyundan daha evveline döndürebilir. buna razı olunduğunu biliyorum, fakat "daha kötüsü olamaz" diye hareket etmek illa hazır olunduğu anlamına gelmiyor.

en sonda söylemem gerekeni en sonda söylüyorum: takımdan çıkartacağım iki oyuncu quaresma, atiba olurdu ve oğuzhan, cenk'i mutlaka 11'e yazardım. şampiyonluk kaçarsa da suçu şenol güneş'e atardım, benim ipimle kuyuya mı inilir?

Çevrimdışı Necmi

bu arada problem verkaç yapamamak değil problem gol atamamak. verkaç istenmesinin nedeni bilinç altında
topun merkezde tutulup içeri dikine girişler yapılmasını istenmesi takımın burda eksik görünmesi bu eksikliğide talisca oynamıyor diye
mazeret üreterek tanımlama yoksa orta yapılsın gelen yapıştırsın kimse verkaç yapmıyor takım diye konuşmaz merkez pasifize oluyor diyede konuşmaz. bunları konuşmamızın nedeni bir şeylerin aksadığı ve sonuca gidemiyor olmamız.

Etiketler: