Dostum Quaresma bad boy imajiyla ayartir bunu sonra takim icinde kavga cikar vay efendim ona veriyorsun bana vermiyorsun (formayi tabi) ugras dur. Saka maka profesyonel bayan futbolunun seviyesi lise takimlari seviyesinde. Arada cok fark, bayan takimi yonetmekle erkek takimi yonetmek ayni sey degil. Gerci boyle bir sey olmayacagi icin konusmaya gerek yok.
Dunyaya acilma konusunda hedefimiz belli zaten, Asya'a yoneliyoruz ozellikle Cin ve Musluman / Turk ulkelerine. Cin'in futbol konusunda cok onemli projeleri var, dunyada one cikmak istiyorlar alt yapiya cok yatirim yapiyorlar. Idare edebilecek Cinli bir oyuncu alabilirsek sene sonu cok faydali olur.
*dostum beşiktaş devrimcidir. sosyal dokusu büyük değişimleri talep eder. ilklerin takımıyız ve futbolda çağ açıp kapatacak kudretimiz var çok şükür.
*eğer kadın-erkek açısından bakarsak stattaki en büyük beşiktaşlı atatürk posterinin hakkını vermek gerek. avrupanın çoğu ülkesinden önce kadınlara seçme/seçilme hakkını veren atatürktü.
*o kadınlar q7 nin annesi yaşında

hem td ye hallenmekse konu, gay futbolcularda var. böyle birşey yaşanmaz aradaki mesafe belli.
*erkek futbol takımında çalışan bayanlarda var ama 2. lig seviyesinde yukarı çıkamıyorlar. bunun nedeni yetenek değil. avrupada sosyal hayata bakıyorsun yarısı afrika kökenli kulüplere bakıyorsun çok sayıda siyahi oyuncu var ama nedense hiç siyahi td yok veya bir iki tane. neden görev vermediklerini biliyorsun sanırım. bayanlarda benzer gerekçelerle görev alamıyor. ayrıca futbol oynamakla td lik yeteneği farklı şeyler. mourinho da futbol oynamadı.
*kaleci,stoper,bek,orta defans,orta ofans,kanat,santrafor toplam 7 bölgede ayrı ayrı antrenörlerin olduğu sistemde td nin görev alanı şimdikine nazaran kısıtlanıyor bir nevi kötü olan çalışma koşulları iyileştiriliyor.
*dünya kulüplerinde değeri bilinmeyen yetenekli antrenörler var. sen yetkiyi ver onlarda oyuncunu geliştirsinler ama adam gibi yetkilendireceksin oyuncunun bütün sorumluluğunu alacak hangisinin oynayacağına karar verecek diğer oyuncularına nedenlerini izah edecek oyunculara da adil rekabet şansı tanıyacak. adına üst yapı antrenörü diyeceğimiz bu insanlar oyunculara yaşam boyu gelişim imkanı sunar ve bireysel antrenörler gibi çalışır. bireysel antrenörlerle alınan sonuçları biliyorsun. hem emin ol maç başlama düdüğü çaldığında td nin yapabileceği çok iş kalmıyor. asıl iş oyuncuyu maça hazırlamak.