sadece bu açıklama bazlı düşünme konuyu ortaya atmasından tut halen konuşuluyor olması dahi saçma. nihayetinde cb yabancı sınırı kelimesini telaffuz etti mi etti. gelinen noktada yok sözleşmeymiş yok 2019muş öncesiymiş sonrasıymış hava civadır. hiç dile dahi almasına gerek yoktu dile aldıysa sebebi aziz efendi ve şam şeytanının planıdır. 2019da tekrar kuralın değişmesi demek 7 senede 3 defa kural değişikliği anlamı taşır ve bunun doğruluğunu tartışmam dahi. akıllı insanların oldugu yerde bir kural 7 senede böyle git geller yaşamaz, yaşamamalı...
bu politik dilde talebin reddedilmesidir aslında bir şey sonraya atılıyorsa
bu o konuda değişim istenmediğini gösterir. Değiştirecek olsalar emin ol kulüp sözleşmesi
falan takmazlar takvimi yapar önüne koyarlar CB nin konuştuğu muğlak ortada olan şeyler kamudan böyle bir talep var
bunun tersi bir talepte var değişsin dese olmayacak değişmesin dese olmayacak söylediği basit
sonra bakarız şu anda yürürlükte olan bir kural var ve değişemez bundan kulüpler zararlı çıkar
iki sene sonra bakarız dedi iki sene sonra değişecek demedi iki sene sonra konuşulması gereken bir konu bu dedi
yabancı oyuncular ülke futbolunun gelişmesi için gerekli dedi. yani işin özeti pok yemeyin oturun oturduğunuz yere
dere geçerken at değiştirilmez dedi. politik cevap diye bir şey duymadınmı sen neden böyle bir kelime var
işte böyle durumlar için sonraya at konuyu soğut bu bir şey yapmak istemiyorsan soğutma yöntemidir.
şimdi iki sene konu kapandı kim öle kim kala iki sene sonra bakalım kulüpler isteyecekmi orda söylediği bir
şey daha var buna biz değil kulüpler oturur tff ile birlikte karar verir. Attı topu kulüplerin üstüne aslında
yani bana gelmeyin ben karar vermem dedi. emin ol herkesin çenesini kapattı. ondan yüz bulmaya çalışıyordu
fener kanadı aradığı yüzü bulamadı bu proje bir fenerin istediği proje olabilmesinin tek koşulu
CB yi ikna edip ona yaptırmaktı aldıkları cevap nah oldu. şu anda yabancı sınırının konmasını isteyecek fener dışında kulüp
olmaz anadolu kulüpleri yerli sattıkları gibi yabancıda satarlar fenere gsye nitekimde satıyorlar işde
hemde yerliden daha kaliteli olanı bulma ihtimalleride fazla yerliyi bedava bulamıyorlar çöplere para ödüyorlar
ama çok ucuza veya bedavaya çok yabancı bulurlar ffp kıskacındaki fener dışında kimsenin menfatine değil gs
bir iki ay sonra ffp gelecek kadrosunu bunun için kurdu 4 yıl transfer sorunu var ne olacak iki sene sonra bu kadroyu
nasıl eritsin bu sene aldı hepsini ve 4 yıllık anlaşma yaptı iki sene sonra ne yapacak gönderecekmi yarısını birde yerlerine
hangi parayla ffp yi delerek yerli alacak bizim kadrodada bütün oyuncuların sözleşmesi 2020 2021 gibi bitiyor
bizde boşaltamayız. fenerinde farklı değil bu sene aldı oyuncularını hepside 3-4 yıllık kontratlar yapıldı
ts ninde aynı o nedenle 2019 da değişmesi mümkün değil yabancı sayısı düşürmek arttırmaya benzemez
bu tazminatlarla kulüpleri batırır. kontratlar yasal yükümlülüktür bunu tffde onaylamış lisans vermiş
ülkede yaptığı gibi geriye dönük ben yaptım oldu diyemez işin içine uluslar arası hukuk girer işin içine fifa girer
artık federasyonların iç işlerine fifanın karışma yetkisi var bir anda yasaklayalım derken sınırlar tamamen kalkar.
yani işin özeti bu kural ben aldım oldu bitti diyebilecekleri bir şey değil fifa yabancı kelimesini zaten tanımıyor
uefada öyle o nedenle yabancı yerine ülke alt yapısı takım alt yapısı olarak detaylanıyor. Yabancı kelimesini kullandıkları anda işin içine
ırkçılık giriyor. tek bir oyuncu bile fifaya ırk ayrımı yapılıyor diye başvursa tff nin başı çok ağırır. o nedenle mevcut
sözleşmeleri fesih edecek hiç bir karar alamazlar takımlar 2019 a kadar yabancı oyuncu almaya devam edecekler
bu sözleşmeler nasıl fesih edilecek bu karar alınır ama tff nin elindeki en uzun sözleşmeden sonrası için işletmek üzere alınır
buda en az 4 yıl demek kaldıki rıdvanın lafıyla bu işler olmuyor milli takımı koz olarak sunuyorlar ama kimse sonrasında ülke puanları ne olur demiyor
yerle bir olur milli takıma bir şey kazandıramadıkları gibi ülke sıralamasınıda aşağılara çekerler CB aptal biri değil
bunların hepsini görüyor niyetide görüyor. o nedenle verdiği cevap çok politikti. olur demedi aslında olmaz dedi
bunu insanların anlayacağı dilde söyledi buyursunlar bundan sonra konuşsunlar.