Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 17 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5785998 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimiçi Rasim

http://spor.mynet.com/futbol/117189-turk-futbolunda-vergi-kacirma-iddiasi.html

aynısını sıradan vatandaş yapsa bu dünyaya geldiğine pişman ederler. GÖTÜR BABAM GÖTÜRRRR

AY türkiyede her pisligin altindan cikiyor hukuk olmadigi icin hicbirsey olmuyor hatirlarsaniz yeni baskan oldugu zamanlar silah kacakciligi yaptigi söylentileri vardi :akuma:
Beşiktaş!

Çevrimdışı bordele

ben o duruma inanmıyorum yav... kaliteli hoca heryerde yapar.. yanına koyarsın bitane yerli yardımcı olur biter...

Tr'de son 10 sezondur Türk hocalar şampiyon oluyor. Önceden böyle değilse bile Türk Ligi buna evrildi artık sen ister inan ister inanma
Av zamanı

Çevrimdışı İhsan

Değer bilme meselesi değil de 33 yaşında oyuncuya EPL takımının 8 milyon vermesi garip geldi

25 Yaşında olsaydı fiyatı zaten >40 mio euro olurdu  :D
Tosiç bu sezon çok iyi. Bilhassa CLde istatiskleri ile Ramos ve Hummelsi arkasında bıraktı  :bandit:
Come to Beşiktaş

Çevrimiçi Necmi

Tr'de son 10 sezondur Türk hocalar şampiyon oluyor. Önceden böyle değilse bile Türk Ligi buna evrildi artık sen ister inan ister inanma
son on yılda türk hocalarla şampiyon olunması yabancıyla
şampiyon olunmaz anlamımı çıkarıyor. :alala:
sen getir yarışmacı iyi bir hoca sonra konuş.
getirdiler hep sistem kuran hocaları daha hiç bir şeyi oturtmadanda gönderdiler
bir yıl şans veriyorsun sonra olmadı diye gönderiyorsun.
o zaman fazla kasmayalım gs nasılsa şampiyon olamaz başında yabancı hoca var.

Çevrimiçi Necmi

25 Yaşında olsaydı fiyatı zaten >40 mio euro olurdu  :D
Tosiç bu sezon çok iyi. Bilhassa CLde istatiskleri ile Ramos ve Hummelsi arkasında bıraktı  :bandit:
Boş ver iki yıldır tosiç katkısını göremeyenlere ne anlatacaksın
kafa yormaya bile değmez. Vida gelse şu an tosiçi kesemez kimse farkında değil.
pepe iy stoper dünyanın en iyilerinden biri ama yaptığı hatalar tosiçin iki senede yaptığına eşit
ama kimse bunu görmek istemez. tosiç bize realden veya barçadan gelse şimdi illah gibi tapıyordu insanlar.
şu anda şl de en iyi üç dört stoperin içinde olduğunun farkında da değiller.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

pepe iy stoper dünyanın en iyilerinden biri ama yaptığı hatalar tosiçin iki senede yaptığına eşit
ama kimse bunu görmek istemez. tosiç bize realden veya barçadan gelse şimdi illah gibi tapıyordu insanlar.

Abi ne alakasi var ya? Pepe kicini topluyor Tosic'in ne hata yapmasi? Su anda kapasitesinin uzerinde oynuyor, yaninda da Pepe oldugundan (gecen sene de Marcelo topluyordu) cok siritmiyor. Yani bu sene gecen seneden de iyi gozukuyorsa bunun sebebi Pepe'nin oyun zekasindan. Pepe tam bir KING, baska kimseyi boyle adlandirmadim, o kadar diyorum. Oynadigi her macta takimin en iyi 2-3 oyuncusundan biri, ben boyle bir defans daha izlemedim Turkiye'de. Bakin Cristiano Ronaldo arkasindan "gitme kal diyeydim" diye agliyor Pepe'nin, boru degil bu. Vida gelecek de Tosic'i kesemeyecek diye hayal kurmanin anlami yok. 8 milyon falan bir teklif varsa kesinlikle ama kesinlikle kacirilmamali ama inanmiyorum boyle bir durum olduguna.

Çevrimdışı onder23

Milli maçta son dk da kenan'ın oğuzhan'a bir pası var koşuyoluna attı bizim kaptın yetişemedi bile  :s20: :s20:
Resmen kafayı yemelik. Ben bu kadar çıt kırıldım güçsüz bir oyuncuyu hayatımda görmedim.
Bir insan kendine futboluna bu kadar ihanet edebilir mi ya

Çevrimdışı mellfred

Milli maçta son dk da kenan'ın oğuzhan'a bir pası var koşuyoluna attı bizim kaptın yetişemedi bile  :s20: :s20:
Resmen kafayı yemelik. Ben bu kadar çıt kırıldım güçsüz bir oyuncuyu hayatımda görmedim.
Bir insan kendine futboluna bu kadar ihanet edebilir mi ya
Haksızlık ediyorsun.
O pozisyonda hata kenandaydı. Ozzy topu ayağına bekledi çünkü orta yapabilmek için uygun pozisyondaydı. Kenan topu ileri atarak pas hatası yaptı hem  topu sıfıra indirdi hem de rakibin kapatmasını sağladı. topu en atılmayacak yere attı eleman. Kaldı ki dediğin Pozisyon 90+3’teydi.
Maç zaten bitmişti.
Ozzy sahada pilini bitirdi zaten ileri geri gitmekten
Sahada milli takım adına tek olumlu işler yapan , pozisyon bilgisi olan tek  oyuncu Oğuzhan’dı.
Vurunca öldürüyorsunuz

Çevrimdışı cagdas44

Tek maçını söylemek lazım son Başakşehir maçında son anda golü atıp hem puanı hem de yenilmezlik serisinde devamı kim getirdi?

Çevrimdışı mellfred

+1

Çevrimiçi sozkul

Bi ismaelin gitmesi bizi seviye atlatti iste
Simdi pepenin yanina ramosu koysan solbek ismael olsa harc bitti yapi paydos

Ha ismaeli fbye cakmak ise mastir kart reklami olur, priceless

Yani beşiktaş tarihinin en iyi stoper tandemi İsmail ile şampiyon olmayı başarabilmiş olandır diyorsun.. 😀

Çevrimdışı ardiles

yakaladım seni @Necmi abi... biriyle karşılıklı oturup konuşmadan mimikleri izlemeden sadece yazdıklarını takip ederek anlamaya çalışmak zor oluyor. taliscaya bu kadar önem vermeni, bazen mantık dışı yorumlar yazmanı şimdi anladım. identification, aydentifikeyşın, özdeşim, özleşleşme, onda kendini görme...  ismi her ne ise... sen taliscasın abi  :evillol: zeki, yetenekli, problem çözen, bazı kötü sayılabilecek huyları olan fakat değerli olması sebebiyle idare edilmesi gerektiğini düşünen, bazen baş tacı edilen bazen dışlanan insan "talisca necmi".

notumu düşeyim: ilerleyen günlerde taliscayla ilgili konu açıldığında tosiçi gömenleri referans alıpta "siz zamanında da şöyle demiştiniz böyle diyordunuz " benzeri kelimeler kullanma abi. beck ten abuya, canerden tosiçe hep benzer düşünüyoruz. tali hariç.

aynştayn mode off

Çevrimdışı ardiles

ağabey hepimizin iki ortak noktası var: biri beşiktaşlı olmamız, diğeri hep haklı olmamız; fakat bu kadar da haklı olunmaz. içeride bir kaynağın mı var, yoksa basından aldığın bilgileri mi böyle yorumladın? hangisi daha kötü, karar veremiyorum; yine de her duyduğuna inanmamanı tavsiye edebilirim.

hep beraber kulaklarımızla duydukta ne oldu @Egos  ? sezon sonunda hoca uygun olmayan kelimeler kullandığında tepki vermiştim. forumun genel cevabı şuydu: şenol hoca sonuçta beşiktaşlı değil ki... profesyonel düşünüyor yapcak bişey yok... trabzonda doğmuş orada futbol oynamış şimdi beşiktaşlı olmasını da beklememek lazım  :s20: görüldüğü üzere hoca ne söylese hak veriliyor ben haklı olmuşum haksız olmuşum ne fayda...

Çevrimdışı El Nino

Ee ben Pepe'yi eleştirdiğimde hata yapıyor dediğimde neden benim üzerime geldiniz. İşinize gelince çok ikili oynuyorsunuz @Necmi Abi.

Çevrimdışı bordele

son on yılda türk hocalarla şampiyon olunması yabancıyla
şampiyon olunmaz anlamımı çıkarıyor. :alala:
sen getir yarışmacı iyi bir hoca sonra konuş.
getirdiler hep sistem kuran hocaları daha hiç bir şeyi oturtmadanda gönderdiler
bir yıl şans veriyorsun sonra olmadı diye gönderiyorsun.
o zaman fazla kasmayalım gs nasılsa şampiyon olamaz başında yabancı hoca var.

Yabancı hocalarla şampiyon olunmaz anlamı çıkar demedim ki o senin çıkarımın abi bence aşırı yorumlayıp hata yapıyorsun. Ama son on yılda Türk hocalarla şampiyon olunması gerçeğinden bundan sonraki yıllarda da ligi yabancı hocalara göre daha iyi tanıyan yarışmacı Türk hocaların büyük ihtimalle şampiyon olacağı anlamı çıkar.

Ligi bilen sadece bu zamana kadar eline iyi kadro verilmemiş Şenol Hoca gelince öyle sistem kurmasını beklemene gerek kalmıyor adam şak diye işi götürüyor. Elin gitarcısı her maça iki defansif önliberoyla çıkarken hoca Oğuzhan'ı oraya monte ederek şampiyonluk alametini zaten göstermişti bu da ligi daha iyi tanımasından kaynaklanıyor işte umarım anlıyorsundur

Hem burası Türkiye olunca en ufak bi başarısızlığa tahammül yok bunu en iyi sen biliyorsun. Bırak 1 yıl beklemeyi Ersun Yanal 2013-2014, Hamza Hamzaoğlu 2014-2015 da ellerine geçen ilk fırsatta şampiyon olan isimler ama ertesi yıl ligin başında postalandılar.

Gs de kanaatimce nasılsa değil ama büyük ihtimalle şampiyon olamayacak, bunda da başında Tr'de büyük takımlara karşı nasıl oynayacağını çözemeyen yabancı hoca olmasının etkisi büyük olacak
[ Son Düzenleme: 10 Kasım 2017, 00:48:50 bordele ]
Av zamanı

Çevrimdışı ardiles

Cuper'in, Morinyo'nun, Pellegrini'nin, Benitez'lerin falan devri bitti. Artık hücum varsayonu ortaya koyabilen TD'ler istim üzerinde. Bizim de bu anlayışta bir hocaya ihtiyaç var Güneş sonrası, aynı Güneş gibi.

hikmetinden sual olunmaz tekadamların devri ne zaman bitecek merak ediyorum. teknik direktörler ekip çalışmasını kendine hakaret addediyor. ekibindeki profesyonellerin sözlerine teknik/taktik tavsiyelerine aldırış etmiyor hatta bazıları öylesi otoriter oluyor ki kimse ağzını açamıyor. personeller sadece kontenjan dolduruyor. futbol ekip oyunu ise teknik direktörlükte tek kişinin değil ekibin görevi olmalı. şu hocalar savunma yaptırır şu şu hocalar hücum ettirir... görüldüğü üzere at sahibine göre kişnerin ötesine geçilmiyor.

teknik/taktik ayrı bir tartışma konusu. 1940-50 yıllarında kadroda bekçi sırrı marangoz hans çiftçi steven vardı. maç esnasında hocaların direktifleri taktik görüşleri o zaman için önemliydi. bugün 10 yaşındaki çocuklar altyapıda sistem öğreniyor.

Çevrimdışı ardiles

geçen sezon devre arasında zihnimde şenol hocayı kovdum.
sezon bitince yeni teknik direktör aradım... bulamadım.
yeni sezon başladığında şüpheye düştüm.
ve nihayet inancımı yitirdim. atayiz oldum  :) teknik direktöre inanmıyorum. yok öyle birşey!

Çevrimdışı ardiles

yirmi üç, otuz iki, elli beş.

şaka bir yana göz ardı edilmeyecek dinamiklerden bahsetmiş. arada omuz verilip şampiyon yapılmış kişiler de var, fakat türkiye'deki gerçek şu anda bu. yabancı teknik direktör ile türk teknik direktörün başarı anlayışı, kendini kanıtlama kıstası farklı. şu anki geçer akçe seni sıçrama tahtası, emeklilik ikramiyesi olarak gören bir yabancı çalıştırıcı yerine, her sezonu başka bir meydan okuma sayan türk çalıştırıcı tercih etmek. takımlarımız ya da ligimiz ne zaman kendini kanıtlamış, kariyeri inişe geçmemiş teknik direktörler için cazibe merkezlerinden biri olur, o zaman başarıya ulaşan yerli ve yabancı dengesi tekrar sağlanır. sözleşme şartlarının arasındaki farka değinmiyorum bile.

üstelik sınırı türk teknik direktör yerine ligi bilen teknik direktör diye de genişletmiş. zaten uzun süreli başarı için türk olmak bile yetmiyor, iyi yönetim, sabırlı taraftar şart.

şu huyunu hiç sevmiyorum. kötü günde iyimserliğini anlıyorum bari iyi günde eleştiri yap! düşünceleriyle taraftara yön verebilecek güçlü mantığın varken hep sabırlı derviş oluyorsun. biraz kaos lütfen.

Çevrimdışı ardiles

Ligi bilen sadece bu zamana kadar eline iyi kadro verilmemiş Şenol Hoca gelince öyle sistem kurmasını beklemene gerek kalmıyor adam şak diye işi götürüyor. Elin gitarcısı her maça iki defansif önliberoyla çıkarken hoca Oğuzhan'ı oraya monte ederek şampiyonluk alametini zaten göstermişti bu da ligi daha iyi tanımasından kaynaklanıyor işte umarım anlıyorsundur

forumda kimse hocaya taktik vermiyor farkında mısın? peki futbolu bilmediklerinde mi? tabi ki hayır  :bandit: hocam şunu oynat bunu oynatma şunu çıkar bunu sok şeklinde geçiyor tüm yazışmalar. haksız sayılmazlar aslında. iş sadece sahada oynayanlara bakıyor.

Çevrimdışı Şükrü Yılmaz

Pepe ve tosic bu sezon iyiler. Elbette hata yapıyorlar ama oyle bariz hata ile oynamıyorlar. Canerin rastgele uzun topları canımızı sıkmaya baslamisti simdi adriano döndü onu da hallettik. Ancak en basindan beri soyledigim gibi fabri iyi kaleci degil. Allahı var bizi kurtardigi maclar var elbette. Ama kötünün iyisi. Bursaspordaki harun u tercih ederim mesela. Bu sezon k.paşa dan yedigi goller, gecen sene lyon, fb, deplasmandaki genclerbirligi maclari vs.
Fabri' nin uzaktan sutlar konusunda ozellikle kendini gelistirmesi gerekiyor bence

Çevrimdışı Egos

hep beraber kulaklarımızla duydukta ne oldu @Egos  ? sezon sonunda hoca uygun olmayan kelimeler kullandığında tepki vermiştim. forumun genel cevabı şuydu: şenol hoca sonuçta beşiktaşlı değil ki... profesyonel düşünüyor yapcak bişey yok... trabzonda doğmuş orada futbol oynamış şimdi beşiktaşlı olmasını da beklememek lazım  :s20: görüldüğü üzere hoca ne söylese hak veriliyor ben haklı olmuşum haksız olmuşum ne fayda...

ağabey olayları farklı yönlerden tarif ediyoruz, bu gerçeğe ulaşmak için bulunmaz fırsat. üzerinde tartışabileceğimiz zeminin varlığı bizim konuları nihayetine erdirmemizden daha önemli. yine de bazen düzlem değiştirmeni, zaman zaman kendi kutbuna çekilmeni anlayabiliyorum; yalnız bir dr. jekyll, bir mr. hyde olmana henüz alışamadım.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

Babel yine asist yapmis. Bu arada Cillessen cok, cok iyi kaleci, harika transfer olur Barcelona'da forma giyemezken almak lazim Babel ve Lens kozlariyla.

Çevrimdışı Neo Nesil

O eskidendi, profesyonellikten uzak, tasra kafali yoneticilerle menajerlere akil danisip sacma sapan kadrolar kurarsan basina kim gelirse gelsin basarili olamaz. Kaldi ki Schuster doneminde cok zevkli futbol oynuyorduk oyuncularin kalitesine kiyasla, buna ragmen dograndigimiz bir donemdi adam sinir kupu olmustu. Bilic doneminde de, bence bizi yakan Mustafa Pektemek israri oldu. Mustafa Pektemek'in oynadigi maclarda yerinde Cenk olsa o sene de sampiyon olacaktik.

Simdiki yonetim ve kadronun basina iyi bir yabanci hoca getirirsen gayet de basarili olur. Tepeye de futbol direktoru olarak Senol Hoca'yi koyarsin, yabanci hocanin kafasi karistigi anlarda (mesela FB maci gibi bir mac olursa), futbol direktoru mudahil olup sarkta olaylarin nasil isledigini anlatir. Acikcasi su anda bu kadroyu kaldiracak en fazla 2-3 yerli teknik direktor var, Senol Gunes, Abdullah Avci. Ayrica takimin basinda Blanc vb. bir hoca olursa kaliteli oyunculari getirmek de kolaylasiyor.

Eskiden falan degil. Simdi de goruyoruz.

Son yillarda 3 buyuklerde bilic tudor pereira riekerink halihodzic advocaat ellerinde guzel kadro varken sampiyon olamadilar.

Daha once de dedigim gibi Turkiye'de oynanan futbol futbol degil. Schuster'in '1970 lilerin futbolu oynaniyor' sozu bizim ligimize cuk oturan bir soz.

Yabanci tdlerin bu ligde basarili olmalari icin ya daum ve milne gibi birkac sene sonra Turkiye ligini cozen birini ya da gerets lucescu gibi eline verilen harika kadrolari degerlendirecek ve ilk seferde sampiyon yapacak birini getirmek gerekiyor.

Normalde yabanci tdlerin super ligi tanima suresi 1-2 yildir.

Bu eskiden de boyleydi, simdi de boyle, yarin da boyle gidecek.

Burasi Turkisch...
[ Son Düzenleme: 10 Kasım 2017, 02:36:29 Neo Nesil III ]

Çevrimiçi Necmi

Abi ne alakasi var ya? Pepe kicini topluyor Tosic'in ne hata yapmasi? Su anda kapasitesinin uzerinde oynuyor, yaninda da Pepe oldugundan (gecen sene de Marcelo topluyordu) cok siritmiyor. Yani bu sene gecen seneden de iyi gozukuyorsa bunun sebebi Pepe'nin oyun zekasindan. Pepe tam bir KING, baska kimseyi boyle adlandirmadim, o kadar diyorum. Oynadigi her macta takimin en iyi 2-3 oyuncusundan biri, ben boyle bir defans daha izlemedim Turkiye'de. Bakin Cristiano Ronaldo arkasindan "gitme kal diyeydim" diye agliyor Pepe'nin, boru degil bu. Vida gelecek de Tosic'i kesemeyecek diye hayal kurmanin anlami yok. 8 milyon falan bir teklif varsa kesinlikle ama kesinlikle kacirilmamali ama inanmiyorum boyle bir durum olduguna.
Acaba kim kimin arkasını topluyor. Bahsettiğin oyuncu Beşiktaşın oyuncusu
Beşiktaş oyuncusunu kötülemekle eline ne geçecek istatistikler diyor şl nin en iyi stoperlerinden biri olduğunu ben demiyorum. Bir şeyi kesinlikle anlayamam Beşiktaşlıyım diyen biri Beşiktaşın oyuncusunu
kötülemek için elinden geleni yapmaz. Sadece sallıyorsunuz. Bir hatası varsa karşılığında 20 kritik kestiği top vardır. Asla formasına ihanet etmez mücadelesini son gücüne kadar verir. Her oyuncu hata yapar pepede yapıyor. pepe şöyle iyi böyle iyi deyipde tosiçle mukayese etmek gerçekten komik senin pepe ile mukayese edeceğin dünyada kaç tane stoper var. yok kötüymüşde pepe açıklarını kapatıyormuş yok geçen sene marcelo kapatmışmış hadi canım sende ben ligin başından beri pepenin tosiçin arkasını kapattığını yada sol tarafa desteğe geldiğini hatırlamıyorum ama tosiçin defalarca pepenin arkasını kapattığını sağ taraftan bir çok top kestiğini hatırlıyorum.
Burasının Beşiktaş forumu olduğunu sakın unutma renkliler gibi Beşiktaşın oyuncularına saldırma.
Burası Beşiktaş forumu burda Beşiktaşın oyuncusuna saygı göstereceksin bunu yapmamak için elinde çok hakiki bir gerekçe olmalı formasını terleten iki şampiyonlukta payı olan bir oyuncu saygıyı hak ediyor. ilk şampiyonlukta tosiçin son bel altı maçlık performansı olmasa şampiyonluğu göremezdik unuttunuz galiba
gs maçında bizi ipten alan galibiyetin baş mimarı tosiçti. aç maç sonrası yorumlarını oku.
bugün bir çok oyuncudan daha fazla o formayı hak eden bir oyuncu ligin başından beri sol tarafında canerle oynuyor. yani beksiz oynuyor bilmem farkındamısın. seyret maçları kaç defa şapkadan tavşan çıkarmış canerin arkasını toplayabilmek için.
pepe arkasını topluyormuş bu çok çirkin çok kötü niyetli bir yorum ve haksız bir yorum dünyanın en iyi stoperi falan demiyor kimse ama Beşiktaşıda bayağı idare etti hiç başka oyuncu aratmıyor bu gün sakatlansa eyvah deriz. her kes ister daha iyisinin gelmesini ama sadece stoperde değil bütün her yerde daha iyisini isterim. sonuçta şlde na mağlup gidiyoruz ve bu na mağlup takımın sol stoperi tosiç
ne yaparsanız yapın bunu silemezsiniz uefa istatistiklerinde en iyilerden biri görünüyor herhalde uefada demiyordur bunun yanında arkasını toplayan pepe var diye yanlış bilmiyorsam şl de en fazla atak kesen stoper tosiç pepe arkasını topladığı içinmi bu atakları kesti.
nankör olmayın daha iyisini isteyebilirsin ama bu eldekini kötülüyerek çöp yaparak olmaz. bak bak teklif geldiğine inanmıyormuş geldimi gelmedimi bilmem ama neden Beşiktaşın oyuncusuna teklif geleceğine inanmıyorsun. bunu söylemek Beşiktaş oyuncusunu aşağılamak sana ne kazandırıyor. Bir Beşiktaşlı oyuncusunu aşağılamaya değil yüceltmeye uğraşmalı. tottenham teklif yapmamışdır bende sanmıyorum
ama bu kötü olduğundan değil 32 yaşında bir oyuncuya neden teklif yapsın böyle sağlam bütçeleri olan bir kulüp heleki zirveye oynayan bir kulüp çok daha iyi olan bir oyuncuya çok daha fazla para verebilir.
bu nedenle inandırıcı gelmiyor yoksa tosiç kötü olduğundan değil vida geldiğinde tosiçi kesermi yoksa kenarda beklermi göreceğiz. stoper değişikliği öyle kolayca yapılan bir mevki değil hemen gelip formayı alacağını hiç sanmıyorum. Şenol hocanın ilkelerine ters bir durum en azından hiç öyle bir beklenti içinde olmayın bence. Bu arada 3 yıldır burda vida isteyen benim. pepeye gelince ben onu porto dan beri takip ediyorum ve büyük hayranıyım Beşiktaş formasıyla görmeyi hayal ettiğim ender oyunculardan marcelo gidince burda herkes hava hakimiyetini kaybettik diye ağlaşırken ben kıs kıs gülüyordum kimse pepeyi alıcı gözle izlememiş adam avrupa şampiyonluğunu portekize nerdeyse tek başına getirdi. nerdeyse bütün maçları beraberlikle bitti tek başına savunmada başardı bunu. şu anda bizdede gerçek pepenin %20 sini belki gösteriyor daha takıma ısınamadı. şu anda bayılıyorsun ama çok fazla hata yapıyor bence bunu pepe standartında değerlendiriyorum.

Çevrimiçi Necmi

yakaladım seni @Necmi abi... biriyle karşılıklı oturup konuşmadan mimikleri izlemeden sadece yazdıklarını takip ederek anlamaya çalışmak zor oluyor. taliscaya bu kadar önem vermeni, bazen mantık dışı yorumlar yazmanı şimdi anladım. identification, aydentifikeyşın, özdeşim, özleşleşme, onda kendini görme...  ismi her ne ise... sen taliscasın abi  :evillol: zeki, yetenekli, problem çözen, bazı kötü sayılabilecek huyları olan fakat değerli olması sebebiyle idare edilmesi gerektiğini düşünen, bazen baş tacı edilen bazen dışlanan insan "talisca necmi".

notumu düşeyim: ilerleyen günlerde taliscayla ilgili konu açıldığında tosiçi gömenleri referans alıpta "siz zamanında da şöyle demiştiniz böyle diyordunuz " benzeri kelimeler kullanma abi. beck ten abuya, canerden tosiçe hep benzer düşünüyoruz. tali hariç.

aynştayn mode off
Yok dostum taliscanın performansını şu anda çok beğendiğimi söyleyemem ben
talisca için anlık değerlendirme yapmıyorum çocuğun geleceğine yorum yapıyorum.
iki sene sonrasını görmeye çalışıyorum. düşün 22 yaşında geldi bize şimdi 23 üne girdi
ilk 11 oyuncumuz hemde bu geniş kadroda birde dar kadroda ozinin o yaştaki halini düşün istersen
taliscanın nasıl değerli olduğunu anlarsın ben yaşına göre değerlendiriyorum birde bu çocuk geçmişini
bir eli yağda bir eli balda geçirmemiş ozi gibi. Büyük sıkıntılar ve yokluklarla yaşamış ama iyi bir aile babası  varlığı bulup kaybolmamışda buda iyi ahlakı olduğunu gösterir. Ama hala çocuk olgunlaşmamış bu tip oyuncular genelde zirveye 25-26 yaşlarında çıkarlar. mesela neymar biraz daha erken çıktı oda çok genç yaşlardan itibaren barçanın radarında olduğu için çok istisnai durum olmadığı sürece brezilyalılar böyle
eline 22 yaşında gelmiş çok üstün meziyetlere sahip bir brezilyalı var. Elinde bunun yeteneklerini çok iyi işleyecekte bir hoca var. yani iki sene sonrasını görmek için müneccim olmaya gerek yok. Geçen sene abou içinde söylemişdim bunu 10 M verilmeli alınmalı demişdim. şimdi abounun değeri 50 M lere vurur böyle bir rakamada gidecektir. porto başaramamışdı abouyu zıplatmayı biz başardık adamlara servet kazandırıyoruz şimdi. Taliscadada aynısı olacak gönderirsek arkadan dizimizi döveceğiz. Bak ısrarla bugünü konuşmuyorum yarını konuşuyorum diyorum.
Bu arda taliscanın düşüşüde formsuzluk falan değil direk takımla alakalıydı bunu sene başından beri söylüyorum caner tüm orta sahayı katletti. hatta ozinin bile performans düşüşünün ana nedenlerinden biri bu. öyle bir noktadaki hem stoperini bozuyor hem orta sahayı by pass edip işlevsiz kılıyor hem önündeki kanat oyuncusunu pazara gönderiyor hemde forvetleri işe yaramaz yapıyor. onun ortaladığı yerden topu kaleye vurmak bir forvetin yapabileceği en zor iş öyle orta sahadan kaleye top gönderirsen bunu en kolay rakip karşılar. ilginç değilmi daha canerin olmadığı ilk maç bir anda orta saha oyuncuları oyunun yıldızı oldu sahanın en iyi oyuncusu babel oldu birde talisca ikiside bir gol bir asistle oynadılar kanat aktif olunca cenkde kutuya yöneldi mecburen takımın oyun şekli öyle değiştiki birden level atladı. bunu sene başından beri söylüyorum. siz nokta bakışı yapıyorsunuz talisca kötü konu kapandı. neden kötü diye sorgulamadınız bile. Oziye çok kızdım bir oyuncu takımın kaderini bu kadar değiştiremez ama topu gelddiği anda canere aktarıyorlardı. hep dedim önünde talisca ile oynamıyor. pasifize ediyorlar onu diye. şimdi bundan sonra izleyin taliscayı.
Ben birey olarak oyuncuları izlemem hiç sistemi sahaya yayılışı topun oyuna nasıl sokulduğuna bakarım geçen sene quaresmaya çok kızıyordum bu sene hiç ağzımdan quaresma eleştirisi gördünüzmü çünkü artık quaresma endeksli oynamıyoruz. Böyle olunca quaresmada oyuna zenginlik katıyor. saçma ortaları bile kabul edilebilir oluyor. mesela monaco maçının puan kaybından baş sorumlu quaresmaydı ama bir kere bile eleştirmedim ikinci nedende taliscanın olmamasıydı. Talisca olsaydı biz maçı alırdık quaresma bencilleşmeseydi farklı alırdık. Ama taliscanın oynatılmamasıda bize gelecekte taliscayı kazandırdı. bir maçı feda ettik geleceği kazandık. Bu arada asist yapması takımın daha içinde olması sayesinde göztepe maçında talisca takımıda kazandı. Göztepe maçı bizim şampiyonluk maçımızdı. Artık bambaşka bir Beşiktaş izleyeceğiz gözümde sorun olarak görünen her şey göztepe maçında çözüme ulaştı. Artık çok daha iyi bir Beşiktaş izleyeceğiz.

Etiketler: